30,40 plus od A do Z cz.2 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 21:39   #961
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2

Tigi, czy Ty cos robiłas z wypelnieniem ust, czy z natury masz takie ponetne...? Filmowe, wrecz...? zarys nie wyglada zle, nie , jak u kurtyzany...moze troche staroswiecko, tak sie w latach 80 robiło Do tej pory spotykam dziewczyny, obrysowujace sobie usta brazowa konturówka . ale tak szczerze - przy takich ustach wszelkie kontury bym sobie odpusciła, bo i po co? sa wystarczajaco atrakcyjne Moje wygladaja przy Twoich ...skromniutko
I co Wy robicie z ta owsianka...? Jaki zaparzacz...?! znam 2 rodzaje owsianki - prostacka, czyli zalewamy gotowa torebke owsianki z owocami goraca woda, mieszamy i czekamy, az zgestnieje i nasiaknie. tradycyjna: kubek mleka, 3 łyzki platków owsianych gorskich, 2 łyzki otrebow owsianych, ciut soli - i gotuje, az zgestnieja. to co Wy robicie...? juz mnie ciekawosc skreca
a co do zielonej herbaty, to jest zdrowa, ale nie nadmiernej ilosci. ma tez działania niepozadane. moze za bardzo obnizac cisnienie. moze - przeciwnie - za bardzo pobudzac( jak ja wypije wieczorem to mam kolatanie serca). moze odwadniac organizm.

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-04-30 o 21:42
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:58   #962
Michell72
Zakorzenienie

Kamus odchudzamy się..owsianka plus otręby granulowane plus żurawina plus śliwki i wszystko co lubisz..obiad kuskus - łącze z jog greckim i owocami..taka papka jak dla rózowych z ogonkiem hi hi ale idzie to zjesc..nawet...Jestem nie herbaciana zdecydowanie..nigdy nie piałam i peany z zachwytem nad parująca filizanką zielonej,czerwonej czy czarenej..nie głosiłam....ale wszak wypada,jakby ,czasami..a ta Abi subtelna była i nawet nie trzeba słodzic bo wchodziła gładko

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

a zaparzacz do herbaty..w amoku zakupów eko plus dieta-- nabyłam nowy blender tysz i przy kasie zrzedła mi mina..rachunek powyzej 4... wkurza niemiłosiernie.wszak to wszystko wydalę..Tig cały wątek stękała ze gruba taaa gruba...gruba jak Kate Moss czy inny chudy wieszak..o....

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2012-04-30 o 21:59
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:05   #963
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Kamus odchudzamy się..owsianka plus otręby granulowane plus żurawina plus śliwki i wszystko co lubisz..obiad kuskus - łącze z jog greckim i owocami..taka papka jak dla rózowych z ogonkiem hi hi ale idzie to zjesc..nawet...Jestem nie herbaciana zdecydowanie..nigdy nie piałam i peany z zachwytem nad parująca filizanką zielonej,czerwonej czy czarenej..nie głosiłam....ale wszak wypada,jakby ,czasami..a ta Abi subtelna była i nawet nie trzeba słodzic bo wchodziła gładko

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

a zaparzacz do herbaty..w amoku zakupów eko plus dieta-- nabyłam nowy blender tysz i przy kasie zrzedła mi mina..rachunek powyzej 4... wkurza niemiłosiernie..szak to wszystko wydalę..Tig cały wątek stękała ze gruba taaa gruba...gruba jak Kate Moss czy inny chudy wieszak..o....
U mnie zaparzacz chodzi, ostatnia czerwona sobie robiłam ( bez cukru, nie slodze herbaty od 25 lat ), ale mi sie przesypało. myslałam, ze zielona parze, a to pu erh wisnia z rumem. po zaparzeniu taka makiwara mi wyszła, ze przez 3 dni pilam, rozcienczajac pracowicie
Blender dobra rzecz. kubki miksujace mam przy kilku robotach, ale specjalnie kupilam blender ( taka kolumna z dolaczanymi czesciami) i to u mnie teraz podstawowy sprzet . zawsze jest w kontakcie, pod reka, krojenie cebuli? podłaczam do miseczki. koktajl jogurtowy? wyciagam kubek od blendera i rozdrabniam. ubijanie piany? ubijanie ciasta? tylko blender...Malakser idzie do surówek albo duzej siekaniny, a robot duzy do drozdzowego albo duzego sernika...
Owsianke tradycyjna wole na lekko słono ( rozowa sol himalajska, super zdrowa, poelcam ), otreby granulowane wole z mlekiem i owocami...Kuskus do mnie nie przemawia...
Stary 2012-04-30, 22:05   #964
Tigerr
Zadomowienie

Miszka , pamiętam o pędzlu i brązerze
ale to jako - pędzel kosztuje jednak 38 zł a nie 28 Sprawdzałam u nich na stronie ...
Rozbiórka u Agi rozpoczyna się 7 maja ...poczekasz ?

Kama , te usta , zwłaszcza dolna warga są mocno napuchnięte ...
nie mam takich i chyba nawet bym nie chciała ....

Zaparzacz to do herbatki Miszka kupiła , nie do owsianki ...
A owsiankę dietetyczną robię tak : ( gotuję wieczorem , żeby była na rano )

Proporcji nie podam , bo na oko sypię ....
Woda do garnka , jak się zagotuje to ścieram całe jabłko ze skórką - wrzucam , potem płatki owsiane górskie, sliwki suszone , żurawina suszona, rodzynki - kroję- wrzucam, do tego szczypta cynamonu.
Gotuję wszystko 4-5 minut. Opcjonalnie - zamiast jabłka gruszka , można też dodać otręby .... Żadnej soli , ani cukru ...
Rano wkładam do miski ( konsystencja jest stała , nie lejąca) i do mikrofali - podgrzewam. Po podgrzaniu dodaję jogurt naturalny i jem
Wersja super - light - to oczywiście bez jogurtu
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:11   #965
Tigerr
Zadomowienie

Ej .......
nie stękam , żem gruba , tylko , że przytyłam i widziałaś mój brzuch wiszący i boczki ....Bardzo chcę się ich pozbyć , bo wyglądają okropnie Jadę na wczasy z super szczupłymi laskami i mam doła z tego powodu ....

Od jutra ścisła dieta !!!!
Warzywka i owsianka ....

moja Kaś schudła już prawie 4 kg ..... Z 62 kg na 57,5 ....
Trzyma dietę cały czas ....odpust był tylko w święta ...
Aż mi wstyd przed nią ...
Ale dzisiaj na pocieszenie , po swoim cierpieniu ,zjadłam batonika ...

Miszka , jak tam ? Wywalasz intruzów ?
Stary 2012-04-30, 22:24   #966
Kamlisa
Zakorzenienie

Hmm...Tigi, Twoja owsianka przemawia do mojej wyobrazni, musze przetestowac Ja lubie tez surówke pieknosci, pamietacie? pare łyzek płatków/otrebow zalewa sie paroma łyzkami wody/mleka i odstawia na noc. rano sciera sie jabłko, dodajac co tam jeszcze uwazamy - rodzynki, orzechy itp...Tego typu sniadania - owsianki, mleko, platki, musli, muffinki itp - tygrysy lubia Tygrysy nie lubia kanapek, jajecznicy itp...
Uwielbiam kombinowac i eksperymentowac w kuchni. czasem mi sie uda...czasem nie. Ispagul znacie, bo o nim wspominalyscie chyba? nasiona tej babki, co tak pecznieja i reguluja perystaltyke...Stosuje czasem, ale nie znosze...No ale kiedys gotowalam gar bigosu ( gar, nie garnuszek!) i ciagle było za duzo wody. pomyslałam, ze moge go troche zagescic...ispagulem. no zdrowe przeciez , naturalne, co komu troche nasionek babki w duzym garze bigosu przeszkodzi...? Gdybym nie widziała tego - to bym nie uwierzyła - pare łyzek ispagulu bigos zagescilo idealnie, owszem, ale przy okazji go...zżelowało Kompletnie sie tez zmienił smak - gdyby to były 3 łyzki chili - efekt byłby mniej uderzajacy. wyobrazcie sobie - bigos, ktory nie smakuje, jak bigos do tego stopnia, ze z zamknietymi oczami - nie rozpoznacie, co jecie...Zatem tego akurat nie polecam

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

jak musisz baton - to masz to
http://allegro.pl/dietalight-baton-k...296864922.html
A na samej owsiance i warzywach do urlopu nie dojedziesz
Stary 2012-04-30, 22:38   #967
Michell72
Zakorzenienie

jeszcze nie wywalam hi hi..brrrrrr....Kama tez wolę zdecydowanie sól,nie wyobrazam sobie słodzic mleka ale cóż sadło trzeba zrzucic i basta..z innej beczki..ulubione sklepy gdzie kupujecie bluzeczki,fatałaszki...t-shirty?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 22:42   #968
Tigerr
Zadomowienie

Łomamuniu !!!!!!!!!!!!:haha ha:

Bigos z Ispagulem ... UMARŁAM

Ja lubię mleko , ale niestety mi szkodzi ...

Napiszę Wam, jeszcze co jem często i uwielbiam ...
Serek wiejski ( najlepszy jest z Biedronki , bo ma dużo wody )
Wylewam całość do miseczki i do tego dodaję suszone pomidory , pokrojoną paprykę, świeży pomidor, szczypiorek, ogórek , co tam mam w lodówce i co się nadaje do tego obowiązkowo wyciśnięty czosnek .... sół, pieprz...

Oczywiście składniki dowolne , ale dla mnie obowiązkowo pomidory suszone , papryka,szczypiorek i czosnek ....
Stary 2012-04-30, 22:47   #969
Michell72
Zakorzenienie

Kama jak ja bede tesknic jak sobie pojedziesz....moze nie lec ciolubię jak piszesz

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

na bigos u Ciebie sie nie pisze hi hi
Stary 2012-04-30, 23:17   #970
Tigerr
Zadomowienie

Miszka
, dostałaś tę miniaturę kompaktu Shiseido ?
Do tej pory nie mam .....Pisze maile , czy wysłała i zero odpowiedzi ...
Stary 2012-04-30, 23:25   #971
Michell72
Zakorzenienie

dzisiaj dostałam Tig...opakowane-- w zwykła koperte ale doszło

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

a ten płaski pedzel ile???poczekam,zamów jak mozesz oki???z tej rozbiórki
Stary 2012-04-30, 23:32   #972
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Uwielbiam kombinowac i eksperymentowac w kuchni. czasem mi sie uda...czasem nie. Ispagul znacie, bo o nim wspominalyscie chyba? nasiona tej babki, co tak pecznieja i reguluja perystaltyke...Stosuje czasem, ale nie znosze...No ale kiedys gotowalam gar bigosu ( gar, nie garnuszek!) i ciagle było za duzo wody. pomyslałam, ze moge go troche zagescic...ispagulem. no zdrowe przeciez , naturalne, co komu troche nasionek babki w duzym garze bigosu przeszkodzi...? Gdybym nie widziała tego - to bym nie uwierzyła - pare łyzek ispagulu bigos zagescilo idealnie, owszem, ale przy okazji go...zżelowało Kompletnie sie tez zmienił smak - gdyby to były 3 łyzki chili - efekt byłby mniej uderzajacy. wyobrazcie sobie - bigos, ktory nie smakuje, jak bigos do tego stopnia, ze z zamknietymi oczami - nie rozpoznacie, co jecie...Zatem tego akurat nie polecam [COLOR="Silver"]

zlalam sie w gacie ze smiechu :rot fl:: rotfl::rotf l:

sorry Kama ale ubawilas mnie setnie

Miszka ratunku ja kompletnie nie kojarze o ktora herbate Ci chodzi....a moze to byla biala herbata vitaxa z tajska cytryna??
gdzie ja podalam ...przypomnij mi wiecej szczegolow please

Tig usta masz piekne, byc moze to przeklamanie telefonu ale nie wygladaja na bitchowate, raczej te lata 80te bym podejrzewala
ale to super bo Twoj makijaz jest pod nie idealny
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 00:39   #973
Michell72
Zakorzenienie

jak piłysmy cytrynówkęAbis kochanie,do kolacji i po kolacji ..wtedy na nocnych pogaduchach...Tig rowniez ona smakowała wybornie i zachodziłysmy w głowę ktora to herbatka

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ----------

Tig jak sie nazywa ten olej do włosow?
Stary 2012-05-01, 08:58   #974
Absit
Zadomowienie

Miszka najzwyklejszy lipton z cytryna
ten z zolta karteczka

dzis dzien pracy wiec do pracy rodacy
no przynajmniej ja ......................... ........
Stary 2012-05-01, 09:37   #975
Kamlisa
Zakorzenienie

zaczełam dzis dzien od surówki pieknosci, do tarkowanego jabłka dodałam jeszcze mrozone truskawki i owoce goji. a dla poprawienia trawienia - xenea regular, smak jabłkowy, lubie ja Po namysle posypałam obficie ispagulem no i musiałam juz szybciej jesc..Pogoda taka sobie, słoncochmury, ale dzis lenistwo
Miszka, moj bigos wychodzi pyszny, to był jedyny raz...kiedy nie był Najbardziej bawiło mnie własnie to oszukanstwo zmysłow: patrzysz - i widzisz normalny bigos, kapusta, kiełbasa...zmykasz oczy i jesz...i ispagul kompletnie zmienił smak, nie czujesz w ogole, czy to kiełbasa, czy kapusta, czy kasza manna...Niesamowite wrazenie...
Ciuchy kupuje niezbyt czesto, bo rzadko wyrzucam to kupione wczesniej, za malo silnej woli...Jesli juz - to chyba camaieau...
Stary 2012-05-01, 10:00   #976
Michell72
Zakorzenienie

Hej..Kama gotowanie to Twoja druga pasja(po pielęgnacji rzecz jasna)i napewno gotujesz i pieczesz w moje kubki smakowe.Mufy Twojej przerobki to jedne z najlepszych jakie jadłam.U Abi np chłodnik z łososiem, doprawiony czosnkiem-niebo w gębie..Muszę zrobic wesje botwinkowego chłodnika..blender az sie wyrywa zebym go wzieła do rekiUpalnie znowu sie zapowiada dzisiejszy dzien..musze mój ozonowy nawilzacz odswiezyc...

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Zupa-krem z brokułów w wersji dietetycznej oczywiscie-podajcie przepis sprawdzony..

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2012-05-01 o 09:56
Stary 2012-05-01, 10:15   #977
LAPIEL
Zakorzenienie

hello wieczorem o jedzenu, rano o jedzeniu ....nooo odchudzanie pełną parą widzę ............

a ja do kawki placek drożdżowy z rabarbarem proponuje

miłego dnia
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:41   #978
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość

Tig jak sie nazywa ten olej do włosow?
http://www.helfy.pl/olejek-stymuluja...muje-wypadanie

Fajne są włosy po nim , prawda ?
Zapomniałam Ci powiedzieć , żebyś zanim posmarujesz nim skalp trzeba zwilżyć włosy ....może być zwykła woda , ja sobie zrobiłam taką mieszankę z soku aloesowego i wody ....

Abiś , usta wyglądają koszmarnie ....na zdjęciu nie ma nawet 1/4 faktycznego wyglądu...nie mogę patrzeć w lustro ...
I jeszcze mam repigmentowane brwi .... czarne znów jak smoła
Stary 2012-05-01, 10:58   #979
kropeczka74
Zadomowienie

Witam znowu
Moje tematy poruszacie dziewczęta
Również walczę z wagą, od jesieni udało mi się zrzucić 6 kg, choć miałam chrapkę na więcej, ale walczę dalej, z bardzo różnym skutkiem rzecz jasna Byłam u dietetyczki, ułożyła mi jadłospis no i trzymałam się go. Potem trochę "zmodyfikowałam" i już tak różowo nie było. Niemniej jednak jest nieźle, choć do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze 3kg. TYCH kurna magicznych 3 kg, które są najtrudniejsze do zrzucenia

Podziwiam Twoje zorganizowanie Kamlisa, u mnie to jest przeważnie pełen spontan i to taki, że na narty w tym roku nie zabraliśmy szczoteczek i pasty do zębów Ale myślę sobie, przecież w Europie jesteśmy, zachodniej, na bank kupię na jakieś stacji, Ehe... Z przerażeniem mijaliśmy kolejne stacje i NIC. Gdzieś tam w końcu udało nam się kupić szczoteczki i pastę. Ufff. Uff było do pierwszego umycia Myślałam, że mi gębe za przeproszeniem wypali, taka pasta

Co do ubrań, to u mnie dłuuuga lista ulubionych sklepów ( jestem ubraniowym TRWONEM) nie mogę przejść obojętnie obok super sukienki, butów, torebek, bluzeczek i czego tam jeszcze
Koszulki lubię kupować w Reserved i Tatuum.
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 11:59   #980
Kamlisa
Zakorzenienie

zobaczcie, na co sie skusiłam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...l-glamour.html
http://allegro.pl/shiseido-majolica-...315848546.html
Opis wspaniały, recenzje tez, zobaczymy tylko, jak z tym zmywaniem...Ostatnio w pracy wkurza mnie, ze mi sie robi panda pod oczami Nie maluje juz dolnych rzes, a jednak cos tam sie zawsze zaczerni. najmniej po tym koszmarnie drogim guarlainie Bambi...W pracy naprawde czesto nie mam czasu na jedno nawet zerkniecie do lusterka - ale swiadomosc, ze miałam rozmazane cos na powiece mnie potem wkurza...
Stary 2012-05-01, 12:15   #981
Michell72
Zakorzenienie

Kropeczka napisz o sobie więcej..czym sie zajmujesz?Abi czytam o skeyndor ..jezu kobieto to drogie preparaty a Ty tak lekką ręką,nam tylejak sie odwdzięczę

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Kama ta moze byc fajna https://polki.pl/uroda_kosmetyki_luk...,10027983.html a majolicę na ebayu obserwowałam bo tania w porownaniu z allegro.....daj znac jak bedziesz ją miała i czy jest warta uwagi..Popatrz co dała mi Abi http://bandi.visal.pl/?p=produkt&id=816 oraz http://bandi.visal.pl/?p=produkt&id=827
Stary 2012-05-01, 12:26   #982
Absit
Zadomowienie

Kropeczka witaj w klubie odchudzajacych sie i nie mogacych przejsc obojetnie obok wieszaka z ciuchem

a potam jak przychodzi co do czego i tak zalamuje rece ze nie mam co na siebie wlozyc hihi

wlasnie awansowalam na "krolewne"
hahahaha synek swtwierdzil, ze on jest krolem a ja jego krolewna

Miszus to z milosci chociaz tak sie moge odwdzieczyc za Twoje wielkie serducho

spadam na majowke tzn. do pracy rodacy

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

zupa krem z brokulow
gotujesz brokuly w malej ilosci wody z rosolkiem czy jakas inna przyprawa, jak beda miekkie wyciagasz z wody i miksujesz, rozprowadzasz serek topiony z woda z brokulow i mieszasz z papka brokulowa az do uzyskania pozadanej gestosci, wykladasz do bulionowki, na wierzch kleks smietany i lyska prazonych migdalow

doprawiasz do smaku wg uznania

voila !
Stary 2012-05-01, 13:32   #983
Michell72
Zakorzenienie

Zupka krem zjedzona,mniam -migdały nadały jej nutki dekadencji - jeszcze wtrąciłam w nia kiełki więc zdrowie na talerzu..Lekarz dal mi ulotkę Radiesse,zabieg upiększający...a botox Kama pod oko dostałam ..Tig swiadkiem jak mi dzgał pod oczy..kwasu hialuroidowego nie robiłam ,tylko czoło i w kącikach oczu ..

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Tig popatrz we wrocku ten zabieg 1550 a on mówił 1000 http://www.dermamed.com.pl/dermamed_...ut_cennik.html
Stary 2012-05-01, 18:39   #984
Michell72
Zakorzenienie

Nie chce któras obdarować męzamam do zbycia
TERRE D' HERMES EDT-50 ml,mąż dostał na ur teraz diora homme ,ma armaniego emporio więc za duzo jak na jednego typa..
Stary 2012-05-01, 19:12   #985
Kamlisa
Zakorzenienie

mój jest mało reformowalny perfumeryjnie Kiedys allure, teraz głownie stajnia burberry - london, for men i najbardziej the beat Nic mu wiecej nie kupuje, bo szkoda fatygi. o radiesse myslałam, moze w przyszłosci
dzis sie maksymalnie obijałam, tzn czytałam i obejrzałam wreszcie 7 odcinków spartakusa Za to łaziłam po chałupie i troche cwiczyłam przy filmach w spodenkach reeboka easytone, moze cos sie samo wymodeluje
Jutro nowy dzien i pacjenci od rana...Hm...zupa z brokułów...musze wyprobowac...Lapi, Twoj przepis na drozdzowe z rabarbarem, ktore zachwalalas do kawy...?
ta maskare do dolnych rzes widziałam, ale ja nie mam problemu z malowaniem dolnych, tylko cieniem po gornych

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-05-01 o 19:13
Stary 2012-05-01, 19:32   #986
kropeczka74
Zadomowienie

Zawód wystudiowany kropki to filolog angielski-nauczyciel
Ale jak to zwykle bywa w tej profesji, człowiek dochodzi w pewnym momencie do tego, że nie da już rady, że to był błąd, pomyłka, przypadek, że wybrałam takie studia. I nie chodzi tu o to, że dzieci czy młodzież jest okropna, bo z tym to mnie uczono na studiach jak sobie radzić. Chodzi o to, że cała ta coraz większa biurokracja, papierologia, WYNIKI!!! i działanie na pokaz budziła ( w sumie to tak jest nadal) we mnie ogromne obrzydzenie. Nie mam czasu na nauczanie, bo ważniejsze jest to, że napiszę protokół, że coś zrobiłam, niż faktyczne dokonanie tego.

No i tkwiłam sobie w takiej matni ładnych parę lat, aż doszłam do takiego muru w pracy, że z dnia na dzień poszłam na urlop zdrowotny, w środku roku, bez ostrzeżenia.

Nie bez znaczenia jest fakt, że byłam w trakcie wykańczania domu. Wiadomo, maż zarabiał, ja dopilnowywałam. Do tego dwoje małych dzieci i macie obraz zdesperowanej, znerwicowanej jeszcze wtedy 30-to kilku latki.

No i na tym urlopie zdołałam szybko wykończyć nasz nowy dom, ale po przeprowadzce dalej byłam mocna w tematyce budowalno-dekoracyjnej (pewne forum budowlane stało się. moim drugim domem )
Atmosfera w pracy dalej nie sprzyjała powrotowi i na samą myśl o niej dostawałam migreny No i wtedy właśnie tak sobie pomyślałam:
Weź no sie kropka ogarnij kobieto i zrób coś z tym, bo siwa i pomarszczona to już jesteś, chcesz byś jeszcze chora psychicznie?

No się wzięłam i ogarnęłam i poszłam na podyplomówkę z projektowania wnętrz. No i tak oto, wróciła mi nawet ochota na pracę w szkole, ale tylko na pół etatu, a w dodatku jeszcze robię to co uwielbiam, czyli doradzam ludziom w urządzaniu wnętrz.

Co poza tym? Mam kochającego męża, dwoje już starych dzieci (9 i 13lat) fajny dom i zajęcia jakie lubię.
W zeszłym roku zaczęłam zaglądać na Wizaż, bo stan mojej gęby wołał o pomstę do nieba, ale taka byłam przyczajona, że dopiero teraz zebrałam się na odwagę, żeby coś do Was zagadać

Edytowane przez kropeczka74
Czas edycji: 2012-05-01 o 19:43
Stary 2012-05-01, 20:02   #987
Michell72
Zakorzenienie

Krop taki skrót Ci obrałam jakbym męża mojego słyszała,biurokracja podcina szkrzydła i chyba tylko desperaci,panny stare ,bądz ktos faktycznie z powołaniem-wytrzyma realia nauczania w szkołach naszych..Wcinam chlebek dietetyczny firmy RYVITA muesli crunch..kupiłam kilka ale ten z żurawina mniam..nabyłam tez pigwę w soku i zalewie ,mąz do herbaty lubijakaz ja dobra żona jestemKama podziele sie z Tobą chcesz tym cudem od Abi co to cofa pesel...nawet nie śmiałabym nie,Ty tez tak zwsze szczodrze dajesz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 20:43   #988
LAPIEL
Zakorzenienie

Byłam dziś na świetnym francuskim filmie "Nietykalni" ...............a potem rowerki i też bylo super ........normalnie rowerzystka się ze mnie robi , codziennie na rowerze, jedzonko na powietrzu ...ech tak to mogę odpoczywać ....

Kama , niestety placek byl kupny a nie mojej roboty ale smaczny .....akurat drożdżowego nie piekę ....

Kropka , coś mamy wspólnego ...ja jestem spec. architekt wnętrz i bardzo lubię bawić się w design ale raczej na użytek własny , dom , firma ......choć kiedyś robiłam to zarobkowo przez chwilę ....wlaśnie remont w firmie skończyliśmy i nawet mnie pytano czy mieliśmy dekoratora a to tylko ja urządzałam ......no i będę miała wyzwanie za niedługo bo jesteśmy w trakcie budowy domu , dość sporego domu , także będę w żywiole znów
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:52   #989
Absit
Zadomowienie

w takim razie Lapi i Kropeczka zapraszam do mnie bedziecie mialy pole do popisu
Stary 2012-05-01, 21:02   #990
kropeczka74
Zadomowienie

Lapiel, chylę czoła
Gdzie mnie do Ciebie
Co prawda mam świadectwo, żem jest projektant, ale wydaje mi się, że ciągle jestem taka nieopierzona w tym zawodzie, że nigdy o sobie nie myślę jako o projektancie. Zawsze zaczynam od tego, że jestem nauczycielem, potem dopiero sobie przypominam, że mam jeszcze mgliste pojęcie o wnętrzach Może dlatego, że dopiero w sumie od zeszłego roku mam regularnych klientów ( Boże...... ale to brzmi )

Budowanie to mój żywioł, miałam nawet w zeszłym roku takich klientów, którzy zrobili ze mnie inwestora zastępczego Ach, jaka byłam dumna

Absit No problem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości