![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Ojej, mówicie,że wypada coś kupić? Ja wiem, ze na bank kupię gumę do skakania, bo mówiła babeczka, że nie mają takiego przyrządu w Polsce, a ja bardzo lubiłam skakać więc może dziewczynka też polubi
![]()
#962 |
Wtajemniczenie
|
Znowu mi odpisała, tym razem tak:
"Hiya It will be things like getting t kids ready 4 school n pick her up, I will be t one dropping my 1 year old n pick him. When t kids are in school do a bit of house work then free time until she get back from school, when they are back play time n dinner then bed. It best if we will sit that when we can do a rota n work it out well, but those are t major things. Have got a three bedroom house in woodford Essex, am a very hard working lady am lookin 4 someone who I can trust to look after my kids with love n affection. In regards to t room when I had my little one last year I use my guest 4 t baby but we could sort something out n move thing around. Thanks" Nadal ktoś chętny ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
puzzle to genialny pomysł! Rozwijają psychikę i świetnie zajmują czas, a bardzo się od nich odchodzi, przynajmniej w moim środowisku. Bardzo pomysłowe!
#965 |
Rozeznanie
|
ojp: tak, wciaz jestem zainteresowana
![]() bubbles-dziękuję! ![]()
#966 |
Wtajemniczenie
|
Ok ! Napisz mi na pw Twój email. I napisz też coś o sobie - masz może profil na APW ?
![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
Własnie zakonczyla się moja rozmowa!
![]() ![]() ![]() Ojp, już wysyłam! ![]()
#968 |
Zadomowienie
|
Roux to Ty już rezygnujesz z bycia Au pair? Ja zamierzam wyjechać dopiero sierpień lub wrzesień, zależy jak się obronię. Napisałam mojej rodzince co z kursem, bo jak każą mi samej sobie płacić kurs i dojazdy to z tym kieszonkowym po prostu mi się to nie opyla. Zobaczymy co odpiszą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu któraś z Was wspominała coś o wypadkach dzieci. Przepraszam, ale nie pamiętam już kto to napisał.
Wtedy pomyślałam: ale szczęście, że przez rok mojego pobytu nic się dzieciaczkowi nie stało. No i pomyślałam to w złą godzinę. Nie stało się nic do dzisiaj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynyyy!!
![]() Pewnie mnie juz nie pamietacie, ale w zeszlym roku sie tu troche udzielalam, bylam au pair we Francji ![]() I wlasnie sobie tak pomyslalam, ze czemu w tym roku znowu nie sprobowac, tylko czy nie jest juz za pozno? rok temu mialam juz rodzinke na poczatku maja, wiec sama nie wiem :P oczywiscie moglam sie za to zabrac wczesniej, ale jestem teraz na erasmusie w hiszpanii i uwierzcie, ciezko cokolwiek tutaj ogarnac ![]() tak czy siak, zalozylam juz konto na au pair world a i zauwazylam, ze sa pewne zmiany, tzn ze wysylajac aplikacje do rodzinki mozna im wyslac wiadomosc. moje pytanie jest takie: dopisujecie cos do wiadomosci czy nie? jesli tak to co? wydaje mi sie, ze najistotniejsze wiadomosci zawarlam w profilu, a chyba nie ma sensu rozpisywac sie o sobie od razu przy aplikacji? pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Martynak, wiesz, że nie zawsze trzeba sugerować się tym, co w internecie piszą, bo można się nieźle przerazić. A ile lat ma to dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazlam prace normalna tutaj i moj kontrakt sie konczy. Moja rodzinka szuka kogos od polowy sierpnia. Cytat:
W przyszlym roku bedzie lekko, dziec niemal cale dnie w szkole i na gimnastyce ....
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!
![]() pewnie sie bardzo cieszysz..a co to za praca?;] |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Jak to w szwajcarii....w swatchu z zegarkami:p
Teraz jeszcze tylko mieszkanie.....
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Offtop. jak tam budowa dworca w Kato ? Już skończona ? ![]() ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2012-05-25 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Jaka skończona. Mają skończyć chyba do 2015, bo to razem z gigantyczną galerią. Generalnie to najwolniej im szło jak robili podkop, dziura taka, ze dźwigów umieszczonych w dole nie było widać
![]() ![]() Wracając do tematu: Mój brat już 5 lat w Irlandii, mieszkanie ma a mimo to chce wracać :P Dlatego pytam, czy przyszłościowo ogarnia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkanie na razie wynajmujemy, daleko nam do kupna.. ![]() A jesli chodzi o jezyk...francuskiego dopiero od roku sie ucze ta na serio...i w niecaly rok jestem juz na B1 dla mnie to duzo, a angielski...tez mi sie znacznie poprawil, glownie gdzieki Tz, byl ( wlasciwie dalej jest, daje tu korki) nauczycielem angielskiego i ooprawia mnie i tez mowi do mnie takm ladnym jezykiem, nie takim ulicznym skrotowym i takim...ktorego lepiej sie nie uczyc. ![]() Gdybym pracowala u rodziny gdzie mowi sie tylko po francusku pewnie mialabym lepsze wyniki hehe....ale szukanie pracy tez mnie zmotywowalo do siedzenia nad ksiazkami i cwiczeniami bo rozmowy mialam glowie po francusku. Taki wyjazd nalrawde wiele daje, pod kazdym niemal wzgledem ![]()
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo bym chciała ten angielski poprawić zwłaszcza ze słuchu i rozumienia tego co słyszę. Z amerykańskim akcentem większego problemu nie mam, za to angielski czy irlandzki to kompletnie mi nie idzie. ![]() ![]()
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Athine
Ja generalnie jestem przeciwiniczka greataupair...moim zdaniem nie warto akurat tam wykupywac premium. Mozna sie naciac na mase naciagaczy i scam... Bardziej wiarygodna i wzbudzajaca zaufanie jest aupair-world.net. Jesli zaezy Ci na premium, to tam lepiej wykup. Takie moje zdanie, ale moze dziewczyny ktorym sie udalo z greataupair( sa tu takie w ogole?) powiedza cos innego... ![]()
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby matka tak sie przejela faktycznie synkiem, to uwierz mi, polecialaby od razu do szpitala ![]() ![]() Cytat:
jesli nie byl to scam to rodzinki spokojnie moglyby wystepowac w Rozmowach w Toku ![]()
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie ojcu zasugerowałam, żeby małego lekarz zobaczył, ale on powiedział że to chyba nie jest konieczne. Zmusić go przecież do niczego nie mogę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorki, że tak się rozpisałam, ale musiałam wylać żale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
No, to ja chyba oficjalnie sie poddaje. nic doslownie NIC!! wysylam pelno wiadomosci i zadnej pozytywnej odpowiedzi...
To chyba przez to ze mam 18 lat a zazwyczaj chca minimum 19. do tego moj przecietny angielski... i brak prawka. no coz...
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Hehe chyba po to jest ten wątek, by czasami wyrzucić z siebie nerwy, lepiej to zrobić tu niż w domu na rodzince he
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Dusia, a na ile chcesz jechać? Mam podobną sytuację. 18 lat, we wrześniu skończę 19. Chociaż angielski mam dobry. Prawko też mam, ale i tak ktoś z rodziny najpierw ze mną musiałby pojeździć żeby przyzwyczaić się do lewej strony, co dla mnie wydaje się niemożliwe
![]() Ja szukam dopiero jeden dzień, dostałam jedną negatywną odpowiedź. Cały czas coś się dzieje w agencji easyaupair, ale za późno zorientowałam się że to agencja właśnie i trzeba płacić i zrezygnowałam, zresztą... interesują się mną rodziny ze Stanów, co nie wchodzi w grę raczej (za daleko, drogie bilety, też większą kasę będą musieli moi rodzice wnieść). No i na greataupair tez mnie dodaja do ulubionych, ale co mi po tym, jak nie moge sie z nimi skontaktowac? Czyli na razie w grę wchodzi tylko Aupair world. Wieczorem jeszcze zacznę ogarnić jobseeker i gumtree, tak jak mówi gorzala, ale sama nie wiem czy będą się tam już pojawiać ogłoszenia na lipiec/sierpień/wrzesień. |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Jak widać po moim podpisie
![]() Chcę czuć się pewnie tam w przyszłe wakacje. Nie wiem, czy jeżeli pojechałabym do USA to jakkolwiek by pomogło mi w studiowaniu Szkocji. Jeszcze by mnie to tak wciągnęło, że nawet nie zaczęłabym studiować... i co wtedy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.