|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Adas tez byl przylepka, ale potem jakos go nauczylismy i spal w swoim lozeczku jak byl wiekszy! Wiec nic straconego, a w sumie tak na dobra sprawe z takim malutkim ssaczkiem sie nie wygra , ze sie tak wyraze! ![]() Dzieci maja rozne etapy w swoim rozwoju, to ze teraz jest jakos tam, nie znaczy ze za m-c nie bedzie totalnie odwrotnie! I tak samo dzieci, ktore teraz wydaja sie aniolkami moga w druga strone sie zmienic ![]() Jolka, smierdzace siuski ![]() A czym one tak smierdza? Nikki, a czemu chcesz sie martwic? Znaczy ze porod sie zbliza, bo wyglada na to ze tak ![]()
![]() |
#963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zadomowienie
|
Rybka córeczka śliczna...no i fajnie mieć takie fotki z porodu...ja aparat spakowałam, ale czy Tż będzie miał głowę do robienia to nie wiem..
Cziqua gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() Mam jednak nadzieję, że jutro razem z Desią się rozpakujemy ![]() Mag ta karuzelka TL jest sliczna...jak bym miała wybór ta czy FP to wziełabym tą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/alles-mama-caffe-l...238648706.html ![]()
![]() Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2012-04-16 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
no wlasnie dziewczyny jedzenie to dla mnie teraz jedna z nielicznych przyjemnosci
![]() Mateusz spi juz prawie dwie godziny, przebudzil sie ,ale nie plakal , az dziwne, dla mnie to takie nietypowe ze on tak dlugo spi i nie placze, az mysle ze moze nie ma sily z glodu ![]() co do karuzelki , to ja polecam rainforest fisherprice, melodyjki super, wlaczamy z TZ i sami przy nich zasypiamy, poza tym melodyjka gra jakies 20 minut i sama sie wylacza. Gratuluje wszystkim nowym mamom, jestem dziewczyny myslami z wami wszystkimi ![]() Cziqa mnie tez zszywal nieziemsko przystojny lekarz ![]() Co do mojego sciagania laktatorem, to zdarzylo mi sie po dlugiej przerwie sciagnac 150 ml z obu piersi, ale zazwyczaj nie wiecej niz 80 ml. Moj tz tez jak widzi ze maly sie zlosci przy cycku, to mowi nie mecz dziecka, zrob mu mleko sztuczne, wkurza mnie tym... Co do mojego TZ jeszcze to czasami jest mi przykro, bo odczuwam z jego strony ze to ja powinnam wszystko wiedziec, zajmowac sie dzieckiem i byc przygotowana na wszystko, a on zarabiac kase i donosic mi ze sklepu wszystko o co poprosze. Mam wrazenie ze on poczuje sie naprawde ojcem, jak MAteusz zacznie chodzic, mówic, jezdzic na rowerze czy grac wpilke... A i mojemu TZ wlaczyl sie jakis poped sexualny w stosunku do mnie, naprawde mam juz dosc... Ja sie dowiedzialam ze mialam podana oxy z wypisu... cos mi dali do podpisaania tzn zgode na kroplowke, ale ja bylam nieprzytomna z bolu, moze dzieki temu tak szybko ten moj porodl przebiegl. Balbinka tzn ze jak mojemu malemu po cycu sie ulewa to pojadl? bo juz sama nie wiem..
#968 |
Zakorzenienie
|
Cziqua GRATULACJE!!
Andrea dziś miała dzień jedzenia ![]() ![]() Ważyłam ją przed chwilą na wadze kuchennej. Wyszło 3500 w rożku. Więc zakładam, że nadrobiła spadek wagi po porodzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Rozeznanie
|
Nadrabiam ratami.
GRATULACJE ADAIKAKA ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie było przystojnych lekarzy za to sanitariusze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny :-* powodzenia i
![]() ![]() ![]() balbinko współczuję sytuacji mam nadzieję że to chwilowy kryzys. Ja wam powiem że pomimo że z tz nie mamy jeszcze ślubu to zaczął o tym wspominać z czego się cieszę ![]() ![]() Czuje jak mleko mi się kumuluje w cycach bo aż szczypią :p tynka mojemu popęd też się włączył ale jak zaczęło mi mleko lecieć z cyckow to zwątpił i się obrócił w druga stronę ![]() ![]() Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-04-16 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
Napisalam do Leny jak sie dzisiaj maja i napisala ,ze Kaja ma jednak zoltaczke, zaczela wlasnie naswietlanie . Roznie z Nia bywa - czasem ladnie jada, jest aktywna, a czasem przelewa sie przez rece...
Ale ogolnie powolutku jest lepiej. No wiec ciesze sie razem z Lena ![]() Zastanawiam sie co u dzisiejszych mamus cesarkowych - Nowaken i Katarzynki
#973 |
Zakorzenienie
|
Opis porodu:
We wtorek rano 03.04. zjadłam śniadanie i od tej pory czułam się fatalnie cały dzień leżałam w łóżku i zdychałam w między czasie zauważyłam zwiększoną wydzieline nie wiedziałam czy to wody czy to po prostu wydzielina ok godz. 17 zrobiło mi się nie dobrze i wymiotowałam 2 razy i dalej do łóżka i zdychanie - wody czy też wydzielina cały czas były i wymieniałam wkładki. Wieczorem ok 21 stwierdziłam, że się wykąpie i ogole jak by coś miało się dziać i tak zrobiłam z tym, że rozbierając się do kąpieli widziałam jak coś ze mnie pociekuje ale w malusiej ilości. Wykąpałam się, ogoliłam, ubrałam, wyprostowałam włosy - wszystko na wariata bo czułam się okropnie. Nagle znowu zrobiło mi się nie dobrze i powtórka z rozrywki wymioty x 2 ![]() ![]() ![]() Na porodówce podłączyli mnie pod KTG i tak cały czas kazali mi leżeć. Rozwarcie cały czas takie samo, a skurczy brak. W między czasie ktoś przychodził i sprawdzał te rozwarcie - matko jak to bolało !! ![]() Nad ranem czułam jakieś tam bóle, ale delikatne i nic więcej. Kazano mi iść pod prysznic na 30min więc poszłam, ale to dalej nic nie dało. Chcieli mnie położyć na patologie albo puścić do domu i przyjechać jak coś zacznie się dziać, ale nad ranem przyszła Pani Doktor i zabrała mnie na USG tam jej coś się nie spodobało jak by tych wód faktycznie było trochę mniej i powiedziała, że zostaje i że dziś urodzę tzn 04.04. środa. Wróciliśmy na sale porodową i tam podpieli mnie znowu pod KTG w między czasie wcześniej w nocy jakieś kroplówki cholera wie jakie. Ok 9 podłączyli mi też jakąś kroplówke i potem oksytocyne i wtedy po czasie się zaczęło skurcze po mału nadchodziły na początku ból był nie wielki, ale potem istna masakra ja tam płakałam, wrzeszczałam, krzyczałam i co tylko. Miałam to dziadostwo podłączone ok 6-7 godzin. oraz cały czas z małymi przerwami KTG. Lekarze przychodzili i mnie badali dziwili się, że nic to nie daje i rozwarcie dalej bez postępu na 1,5cm. TŻ nie wiedział jak mi pomóc, co robić ![]() Po skończeniu dawki oksy. przyszła wredna Pani doktor i powiedziała, że dadzą mi dolargan na 3h żebym sobie pospała a potem znowu oksytocyne. Ja się nie zgodziłam powiedziałam, że nie dam już rady tak bolało strasznie, że prosiłam o cesarke ona się nie chciała zgodzić ![]() Przyszła do mnie pielęgniarka, która powiedziała że nie muszę się zgadzać na dolargan i ja się nie zgodziłam ta poszła do niej powiedziała to a mnie wysłała na 30min pod prysznic. Pod prysznicem bóle również były ledwo tam usiedziałam. Wróciłam i dalej KTG ![]() Z godziny na godzine skurcze były co raz bardziej bolesne BOŻE jak to bolało istny szok ![]() ![]() ![]() ![]() pokazali mi go i zabrali, a mnie przenieśli na sale pooperacyjną tam leżałam 8h bez czucia od pasa w dół, potem żeby wstać to był problem. Pielęgniarka musiała pomagać mi się wykąpać i ubrać. No i to na tyle nie wiem czy dobrze wszystko opisałam pewnie nie zbyt. Ale tych skurczy i bóli nie zapomne nigdy w życiu !! - drugiego dziecka nie chce ! TŻ o tym już wie doskonale. Cały czas był przy mnie i widział jak cierpie - bez niego to ja bym chyba tam zwariowała totalnie. Mam nadzieję, że wszystko napisałam - pisze na wariata póki mały śpi ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- no po prostu śmierdzą. wcześniej były bez zapachu, a teraz śmierdzą jak cholera nie wiem jak to opisać. Wyczytałam w internecie, że siuśki śmierdzą jak dziecko mało pije a on rzeczywiście nie chce za bardzo pić ani wody ani herbatki - jedynie wypija w malusich ilosciach. |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
Cziqua - gratulacje!!!!
![]()
#975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Claudia mój mówi ze mam dac cyca, bo tylko malemu daje, wciaz namawia mnie na bara bara i gada tylko o jednym, dziecko placze a ten mnie molestuje...
![]() ja tez czuje mleko w cycach, a głodzio spi, mam nadzieje ze jak wstanie to ladnie wydoi matke ![]() Jolka wspolczuje Ci tych strasznych przezyc, ja w sumie moglabym rodzic jeszcze raz nawet dzisiaj, ale tego co przezywam po porodzie juz nie chce za nic w swiecie.
#977 | ||||||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja Wiki urodzila sie we wtorek,to moze i braciszek ![]() Cytat:
Cytat:
Teksty masz genialne ![]() Co ty mama mowisz,przeciez to dziecko wyglada jak aniolek ![]() Ty moze graffiti zrob na scianie z sentencja z bodziaka? Cytat:
No a jesli chodzi o sex to jak sie zabezpieczysz to dzicka nie zrobi ![]() A czemu masz sobie odmawiac?Ja nie bede miec diety,bede eliminowac jesli cos bedzie szkodzic,ale nie wczesniej.A jak malemu nic nie jest to wcinaj i sie nie martw ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#978 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Melduję się już z domu. Na początek dziękuję za wszelakie wsparcie, które od was otrzymałam. ![]() ![]() ![]() Desia, dziękuję za przekazywanie wiadomości ![]() ![]() ![]() Nowaken, przepraszam, że dziś o Tobie zapomniałam ale wyjaśnienie poniżej ![]() Dziś mam fatalny dzień. Zapowiadał się tak wesoło. Po tygodniowym pobycie w szpitalu mieliśmy dziś wyjść z Filipkiem do domu. Przy pakowaniu torby okazało się, ze ktoś mnie wczoraj okradł z dokumentów. Zginął dowód, prawo jazdy, karty bankomatowe i inne mniej ważne rzeczy. No i zaczęło się - dzwonienie na policję, tłumaczenie dlaczego nie mogę przyjechać osobiście, dzwonienie do banku, angażowanie w to całe załatwianie mojego męża. Mówię Wam, strasznie mnie to podłamało. Na dodatek na oddziale neonatologii dowiedziałam się, że zapomnieli dziś porobić mojemu synkowi badań na wyjście i wypuszczą go dopiero jutro, jeśli będzie wszystko OK. Teraz siedzę w domu i ryczę bo miałam tu wrócić razem z synkiem a wróciłam sama ![]() Przepraszam dziewczyny za marudzenie ale bardzo kiepsko się czuję a mąż chyba wszystkiego nie rozumie. |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale pamietaj,ze czas leczy rany. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Ale jak to,ktos ci w szpitalu ukradl? Oby ci szybko minal czas do jutra kiedy synek bedzie z toba!!
![]() |
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co za ludzie, żeby kobietę w szpitalu okraść ![]() Nie smutaj się, do jutra niedaleko i będziesz już z synkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
Iw
![]() Lenka oby do przodu...Kajusia zwalczy żółtaczkę, z każdym dniem będzie coraz aktywniejsza i już niedługo będziecie w domku ![]() Gosia to umawiamy się wszystkie na jutro na rodzenie ![]() Jolka no nacierpiałaś się przed i w czasie porodu...ale kto wie, czy jak trochę czasu nie minie...wam sie poprawią warunki mieszkaniowe i finansowe, to może jednak zdecydujecie się jeszcze na dzieciątko... |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Tynka, ja nawet nie wiem jaka jest dieta dla karmiących. Jem wszystko na co mam ochotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.amazon.de/Lamaze-27076-Pa...220867&sr=8-54 http://www.amazon.de/Lamaze-27077-Ze...220845&sr=8-31 Cytat:
![]() Mravka wrzuce na maila zdjecie z nosidlem i mala w nim Nie mam jak pisac ob mi chyba dziecko podmienili ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#985 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wsparcie duchowe, ale to jednak angina
![]() Ostatnio byl chory mąż, chyba od niego podłapalam. Tak jak balbinka pisala, dostalam Duomox, oczywiscie mam dalej karmic, jednak mam ostroznie obchodzic sie z malym , bede chyba maseczke na czas karmienia zakladac. A tak uwielbiam calusiac jak go karmie ![]() Teraz jednak bardziej martwie sie o Filipa, bo dzis i wczoraj pił ode mnie picie, mam nadzieje, ze sie nie zaraził. A wogole co do objawow, to pani doktor mowila, ze dobrze ze przyszlam, ze wyczailam ten migdal ze taki jakis duzy i przeszkadza, bo jakos specjalnie nie boli, troszke pobolewa tylko, ale widac rope na nim wiec mąż od razu szybko wyslal mnie do lekarza i dobrze, bo lekarka mowila ze moglo sie rozkrecic na dobre a z goraczka byloby juz gorzej. Dziewczyny a co do odkladania do lozeczka, ktore dziala na nasze maluchy jak najlepszy budzik ![]() Ja dzis poskromilam mojego byczka Szymonka w becik i jak usnal na rekach, to ulozylam go tak delikatnie w lozeczku w tym becie i poobtulalam z kazdej strony zeby czul sie jak na rekach ![]() I wiecie ze spal, nie obudzil sie jak zwykle po odlozeniu, wiec poskromcie tez swoje bobasy ![]() A co do Filipa: jak poszlam do lekarza, moj maz trzymal Szymonka na reku bo akurat sie obudzil a musialam juz wychodzic i mąż zajmowal sie Szymonem, a Filip w tym czasie porozrzucal wszystkie ksiazeczki a trzy potargał. O dziwo nie krzyczalam na niego jak to zobaczylam, bo ostatnio szybko wyprowadza mnie cos takiego z rownowagi, tylko z nim porozmawialam, ale nerw mialam duzy. On ciagle bardzo przezywa małego ech ;/ kochana wygladasz super! Laseczka z Ciebie niezla ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I np przy cycu jak zasypia, to spi pieknie z nami w lozku. Najgorzej tylko jak przychodzi tez Filip, to spimy w czworke ![]() Albo mąż wynosi sie z Filipem do lozka do Filipa i rodzinka podzielona. Pieknie dzieci terroryzuja rodzicow, malzenstwo zamiast spac razem, to kazdy z jednym dzieckiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym mlodym lekarzem to dobra jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pozdrow ja od nas goraco!
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-16 o 17:49 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tez na nie patrzylam i chyba kupie. Radek bedzie wyzywal,bo malego jeszcze nie ma,a juz ma sporo zabawek,bo ja sie powstrzymac nie moge.Teraz tego wszystkiego tyle jest i co jedne to ladniejsze ![]() Oj cos te wasze dzieciatka sie zmowily...Moze one cichaczem na wizaz wchodza i biora nie najlepszy przyklad z siebie nawzajem ![]()
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
ja w sumie za namowa mamy jem wszystko, mam nadzieje ze nie zaszkodze maluchowi.
dziewczyny dziwnie mi, Mateusz pierwszy raz tak dlugo spi w dzien, myslicie ze moze tak spac i nie miec sily z glodu>? bo juz sama nie wiem. Nawet nie wiem za bardzo co mam robic, jak on tak spi i spi.
#988 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tak od razu z glodu nie oslabnie ![]() Luzik mamuska,ciesz cie,ze dziecko ladnie spi ![]()
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Wspolczuje przezyc.... a przede wszystkim tego, ze synek nie mogl wyjsc z Toba
![]() ![]() Mravka Robercik wyglada przepieknie, taki Aniołeczek ![]()
#990 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.