|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)
Cytat:
potrzebuję porządnego kopa w tyłek. leniuchować mogę w niedzielę...
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
oo z ćwiczeniami mam tak samo, co chwilę patrzę na zegarek przez co czas płynie jeszcze wolniej
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
mogę wam oddać trochę mojego nadmiaru energii, chcecie?
![]() wczoraj doturlałam się do domu po festiwalu, na którym przespałam łącznie może 5 godzin, zupełnie nie zwracałam uwagi na to, co jem, spędziłam czas ze znajomymi i doświadczyłąm najlepszych koncertów na jakich kiedykolwiek byłam. siedzę teraz nadal trochę oszołomiona, obolała (ledwo się ruszam), z niesprawnym gardłem, przeglądam książeczkę festiwalową, słucham muzyki, która zrobiła na mnie takie wrażenie i próbuję powoli przestawić się na normalny tryb. szkoda, że to minęło tak szybko ![]() zaraz idę po zakupy do biedry, potem obiad i konkretne ogarnianie domu (jeszcze tydzień sama), a potem zobaczę, przydałoby się wrócić do ćwiczeń ![]() zabierzcie mnie z powrotem do Katowic. Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-08-07 o 14:08 |
|
|
|
|
#964 |
|
Konto usunięte
|
Też czeka cię poprawka ze statystyki we wrześniu?
|
|
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
a ja czuję się ciut lepiej. nie zrobiłam kompletnie nic z tego, co sobie zaplanowałam na dziś, ale spędziłam trochę czasu ze starą kumpelą i mnie 'odmuliło'. chyba wskoczę na stepper. chociaż te pół godziny jakby się udało...
|
|
#967 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
penny powoli wrócisz do żywych
CSP no zepniemy tyłki to damy radę ja nawet nie wiem kiedy mam tą poprawkę, bo ten dziekanat to jedna wielka porażka :/
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
do żywych może tak, ale na pewno nie zmobilizowanych.
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja dziś zrobiłam sobie z koleżankami mały wypad do lumpeksu i... jestem cholernie zmotywowana dzięki temu
kupiłam sobie dwie książki po angielsku ("War and Peace" i jeszcze jakieś czytadło Koontza) po złotówkę za sztukę fajną spódniczkę za 2,50zł i przy okazji w Biedrze kurs SuperMemo do hiszpańskiego ![]() Oby więcej takich dni
|
|
|
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba żegnam się do października, bo teraz 0 motywacji do czegokolwiek. Tak już mam, im więcej wolnego czasu tym mniej robię
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
chyba mam to samo
![]() Jak wpadnę w trans w październiku, to pewnie będę mioała mnóstwo energii i motywacji ![]() Chociaż ostatnio przemogłam się i wywaliłam wszystkie duperele z komody do pudła z paiątkami i teraz dużo lepiej wygląda
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
a ja wrócę we wrześniu, bo ostatnio moim jedynym osiągnięciem jest zrzędzenie. na to zawsze znajdę energię.
poleniuchuję i naładuje akumulatory, bo rok szkolny za pasem. trzymajcie się ciepło, laski.
![]()
|
|
#978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja leniuchuje. ![]() . chyba jesienna pogoda mnie tak nastraja.Cytat:
. ale najważniejsze że się wybawiłaś. ![]() ciekawe czy u mnie w Biedrze jest. ![]() Cytat:
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|||
|
|
|
|
#979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny musimy dzielić sie motywacją i zachęcać do wszelakiej aktywności No i u mnie niestety nie było tego kursu, chyba ,źe go nie widziałam xD A ja dziś załatwiłam na mieście to co miałam załatwić w dodatku udało mi się poćwiczyć , jeszcze tylko zaliczyć trochę angielskiego (pewnie jeden odcinek serialu zobaczę przed snem) oraz statystyki i będzie bardzo dobrze
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, teraz będę się uczyła hiszpańskiego od podstaw to nie wiem czy samej coś zaczynać Angielski powtarzać miałam przed testem językowym na studia i nic z tego nie wyszło Jak widać mam mnóstwo wymówek
|
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczęta
trochę mnie nie było, ale w końcu mam sesję za sobą - w zeszły czwartek zaliczyłam ostatni egzamin i od tygodnia cieszę się wolnym Zleciało jak nie wiem... Próbuję odespać wszystkie nieprzespane noce, mój organizm powoli się przyzwyczaja do tego, że 4 godziny, to nie jest maksymalna możliwa dawka snu na dobę, więc nie jest źle Po egzaminie pojechałam do domu, żeby zregenerować się, nabrać sił i zobaczyć się z rodziną i ze znajomymi (ostatnio byłam tu w maju...), ale w piątek wracam z powrotem do siebie. Czeka mnie 4-5 tygodni pisania pracy - damy radę! ![]() Nie chciałam tu za bardzo zaglądać (wybaczcie ale stwierdziłam, że potrzebuję jakiegoś kopa, szczególnie właśnie ten wątek mnie przekonał, żeby znów się pojawić na wizażu. Ostatnio strasznie się zaniedbałam, moja motywacja padła gdzieś daleko stąd. Zaczęło się w sesji - podjadanie słodkiego, im bliżej jej końca (na końcu miałam najgorsze egzaminy - najtrudniejsze i najwięcej materiału), tym sportu coraz mniej, języki porzuciłam już dawno. Ale jak przyjechałam do domu, to dopiero tragedia się zaczęła! Jem więcej posiłków, niż normalnie, do tego są to fast foody, słodycze, popijam mrożoną kawą - masakra jakaś! Do tego sportu zero, bo wzięłam ze sobą parę ciuchów i nie mam w czym pobiegać, a w domu jakoś nie lubię... Dzisiaj chociaż mamę namówiłam, żeby przejść się na nogach, zamiast autem znowu jechać w odwiedziny do rodziny - chociaż tyle dobrego. Od dwóch dni obiecuję sobie, że się za siebie zabieram i koniec z obżarstwem i lenistwem, ale nie wychodzi... Dzisiaj pomyślałam o tym wątku i może jak tutaj napiszę, to jakoś pójdzie... Brzuch mi się już wylewa ze spodni, na wagę wolę nie patrzeć... A jeszcze może jakieś wesele w najbliższym czasie będzie, więc wypadałoby coś ze sobą zrobić... ![]() Już samo wejście na wątek dodało mi trochę motywacji i mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. To co, dziewczyny, damy radę? Bo widzę, że tylko poppy seed stara się Was ciągnąć do przodu, ale z marnym rezultatem
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
lovebird, gratuluję zaliczenia sesji
Ja tu się bardzo rzadko wypowiadam, częściej podczytuję. Ale ogólnie jestem z siebie raczej zadowolona. Rano tylko sprawdzam pocztę i Wizaż, a potem wyłączam komputer. Następnie robię wszystkie te rzeczy, które zaplanowałam wcześniej i jak się z tym wszystkim uporam to dopiero wtedy włączam Internet. On niestety kradnie mnóstwo czasu A co do odżywiania się to staram się jeść więcej surowych warzyw i owoców, rezygnuję w ogóle ze słodyczy i staram się unikać produktów mocno przetworzonych. I w tej kwestii to raczej wszystko
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
To jak Wy o diecie to ja zapraszam na naleśniki z nutellą
![]() Chciałam się pochwalić, że wczoraj już po 22 się zmobilizowałam, wywaliłam wszystko z szaf i poukładałam sobie tak ładnie
|
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie ostatnio zauważyłam, że największego kopa, powera i motywację do zmian mam wieczorem, zwykle tuż po kąpieli i przed zaśnięciem. A rano ani śladu po tej energii... Chyba zacznę 'działać' wieczorami
|
|
|
|
|
#987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz żadnych wymówek Cytat:
Z dietą i ćwiczeniami też ostatnio u mnie gorzej. Nawet uczyć na poprawki mi się nie chce a powinnam Cytat:
Cytat:
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy ktokolwiek mnie tu jeszcze pamięta, nie było mnie miesiąc, a tu tylko 8 stron do nadrobienia, spodziewałam się więcej
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj wyglądało to tak, że rano, jak szłam do biblioteki, to byłam pełna sił i motywacji (choć ledwo z łóżka się zwlekłam) i stwierdziłam, że będę siedziała ile wlezie i pisała pracę, którą mam do napisania, żeby jak najszybciej to skończyć. Po 3 godzinach zmuszania się do czegokolwiek poddałam się i wróciłam do akademika... Niby dopisałam wieczorem kilka zdań, ale... Zupełnie mi nie idzie
Teraz niby znów wraca mi motywacja, ale obawiam się, że jutro będzie to samo ![]() Najgorsze jest to, że ja najzwyczajniej w świecie... nie wierzę w siebie...
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

i teraz dzielnie i stopniowo ją czytam i staram się rozumieć

, teraz będę się uczyła hiszpańskiego od podstaw to nie wiem czy samej coś zaczynać
Angielski powtarzać miałam przed testem językowym na studia i nic z tego nie wyszło
Jak widać mam mnóstwo wymówek