wakacyjne odchudzanie!! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 20:58   #961
Dirael
Raczkowanie

Dot.: wakacyjne odchudzanie!!

U mnie po 8 treningu z Ewą, już potrafię zrobić wszystkie ćwiczenia, gorzej z wytrzymałością, ale myślę, że pod koniec lipca już cały trening będę robić bez problemu
Ja chyba z kawy zrezygnuję, mam wrażenie, że w czasie diety mi jednak nie służy Dlatego pytałam, byłam ciekawa jak to wygląda u was.
Dirael jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:18   #962
Adelajda84
Wtajemniczenie

U mnie nie było by diety gdyby nie kawa.Zapijam nią głód

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Kurcze jakie mam fajne cyckipewnie to po części zasługa zbliżającej się @jak równiesz kilku nadprogramowych kg.Zawsze jak chudne biust mam taki jak by to powiedzieć żadki,lużnya teraz jedrny jak nigdy.To jedyny plus mojego przytycia
Stary 2012-07-04, 21:19   #963
dzovana
Zakorzenienie

cześć dziewczyny Podglądam Was w sumie od początku powstania tego wątku i w końcu napisałam. Można jeszcze dołączyć ?
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:21   #964
Adelajda84
Wtajemniczenie

Jasne,że można zapraszamy
Stary 2012-07-04, 21:24   #965
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adelajda84 Pokaż wiadomość
Jasne,że można zapraszamy
Stary 2012-07-04, 21:25   #966
Dirael
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzovana Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny Podglądam Was w sumie od początku powstania tego wątku i w końcu napisałam. Można jeszcze dołączyć ?
nie.

witamy witamy mam do zrzucenia tyle kg co ty
Dirael jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:26   #967
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dirael Pokaż wiadomość
nie.

witamy witamy mam do zrzucenia tyle kg co ty
aż się przestarszyłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-04, 21:26   #968
Adelajda84
Wtajemniczenie

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeść,umi eram z głodu.Dla własnego dobra ide spać,do jutra
Stary 2012-07-04, 21:27   #969
dzovana
Zakorzenienie

mam zastój wagi od 2 tyg chyba
Stary 2012-07-04, 22:03   #970
martikaj
Zakorzenienie

Dziewczyny,od poniedziałku zaczęłam się odchudzać, chętnie się przyłączę, zawsze to razemraźniej
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 05:17   #971
thailand6
Rozeznanie

Wstawać śpiochy!

U mnie masakra, wczoraj zjadłam 2gołąbki i ogólnie na dzień wyszło mi ok 1200kcal a dziś 0,5 do przodu
Ehhh. No ale nic, nie ma co się załamywać, tylko wziąć się do roboty

Jakie plany macie na dziś?

Ja spacery standardowo, ponadto poodkurzam i posprzątam mieszkanie, zjem dziś więcej owoców, mniejszy obiad i ogólnie to wszystko

thailand6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 06:25   #972
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiak96 Pokaż wiadomość
a własnie jak ta druga płytka ? podobno 600 ckal w 40 minut-to mozliwe ?;]
jutro chyba kupię, ale nie wszędzie jest!
co do kawy to ja ją pochłaniam w ogromnych ilościach, nie wyobrażam sobie inaczej.
mój dzień jedzeniowo cudowny , a co do ćwiczeń, to cały dzień gdzieś chodziłam i 30 min roweru. niby nic wielkiego ale dziś chciałam sobie zrobić troche wolnego
tak się ciesze, bo znowu mam zapał do tej diety i do wszystkiego! waga pokazała 55, 2 kg!
Szczerze mówiąc widziałam tylko fragmenty (dzisiaj zrobię całość) i powiem szczerze, że ostro się zapowiada. Przetestujemy sobie moją wytrzymałość

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny,od poniedziałku zaczęłam się odchudzać, chętnie się przyłączę, zawsze to razemraźniej
Witamy

Dzisiaj na przebudzenie zafundowałam sobie 30-minutowy marszobieg.
Teraz myślę nad śniadaniem i nic nie przychodzi mi do głowy ;(
cytrynkowymotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 07:12   #973
martikaj
Zakorzenienie

Hejka z rana, jakas masakra bo wstałam dziś spuchnięta i na wadze prawie kilogram więcej, mimo że wczoraj nie grzeszyłam jedzonkiem i powinien być jakiś spadeczek.

Dlatego jestem zdania że powinno się ważyć raz w tygodniu, ale oczywiście zawsze rano mnie d.... świerzbi i muszę stanąć na wadze
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 07:20   #974
thailand6
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego jestem zdania że powinno się ważyć raz w tygodniu, ale oczywiście zawsze rano mnie d.... świerzbi i muszę stanąć na wadze
Hehe skąd ja to znam

U mnie już poodkurzane, ogarnięte jako tako. Czekam aż mama wróci z pracy o 12tej i lecę na spacerek po tuńczyka w sosie własnym na obiadek

Stary 2012-07-05, 07:48   #975
SeeTheSun
Raczkowanie

Melduję się z rana Za mną już 30 min orbiego. Od dzisiaj zaczynam już na prawdę i mam nadzieję że ostatni raz. Waga na dziś 65.6kg a jeszcze w maju ważyłam 62 kg no nic.. na razie mój cel to 60 kg i daję sobie na to miesiąc. Dostałam okresu na dodatek, ale mam nadzieję że to nie będzie żadna przeszkoda. Miłego dnia
Stary 2012-07-05, 07:49   #976
DaGaDa
Rozeznanie

Wczoraj 30 min hula hop, 40 min rowerka oraz ćwiczenia rozciągające.
Mojego menu Wam nie przytoczę bo przy Was to jem jak słoń.
Tak na prawdę to ja w ogóle nie rozumiem tej Waszej diety (oczywiście nie chodzi mi o wszystkie z Was). Dlaczego Wy tak mało jecie?

Ktoś już na tym wątku napisał, że żeby schudnąć trzeba jeść. Jogurt i kilka owoców w ciągu dnia tylko Wam spowolni metabolizm. Nasz organizm to taka cholera, że jak przestaje dostawać odpowiednią dawkę kcal to nie chudnie tylko zaczyna magazynować (musi w końcu przetrwać ciężkie czasy). Po takich głodówkach jak zaczniecie znowu jeść to jo-jo murowane. Trzeba jeść min. 4-5 posiłków dziennie, ostatni ok. dwóch godzin przed spaniem. Rezygnacja ze słodyczy, fast-foodów itp. rzeczy jest super pomysłem, ale już ograniczanie wszystkiego do minimum zakrawa o głupotę (proszę nie obraźcie się tylko, że tak napisałam ).

Nie reyzgnuj z celu tylko dlatego, że wymaga on czasu...Czas i tak upłynie...
DaGaDa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 08:09   #977
WhySoSerious
multitasking ninja

U mnie dzisiaj minimalny spadek, ale jak na wczorajsze piwne szaleństwo to i tak nieźle.
Tę płytę Ewy Chodakowskiej znalazłam na chomiku, ale niestety plik jest bardzo duży i trzeba zapłacić smsem prawie 8zł za transfer
Stary 2012-07-05, 08:13   #978
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhySoSerious Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj minimalny spadek, ale jak na wczorajsze piwne szaleństwo to i tak nieźle.
Tę płytę Ewy Chodakowskiej znalazłam na chomiku, ale niestety plik jest bardzo duży i trzeba zapłacić smsem prawie 8zł za transfer
sama chciałam sobie ściągnąc z chomika skalpela, ale tyle trzeba za transfer płacić i zrezygnowałam..

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez DaGaDa Pokaż wiadomość
Dlaczego Wy tak mało jecie?

Ktoś już na tym wątku napisał, że żeby schudnąć trzeba jeść. Jogurt i kilka owoców w ciągu dnia tylko Wam spowolni metabolizm. Nasz organizm to taka cholera, że jak przestaje dostawać odpowiednią dawkę kcal to nie chudnie tylko zaczyna magazynować (musi w końcu przetrwać ciężkie czasy). Po takich głodówkach jak zaczniecie znowu jeść to jo-jo murowane. Trzeba jeść min. 4-5 posiłków dziennie, ostatni ok. dwóch godzin przed spaniem. Rezygnacja ze słodyczy, fast-foodów itp. rzeczy jest super pomysłem, ale już ograniczanie wszystkiego do minimum zakrawa o głupotę (proszę nie obraźcie się tylko, że tak napisałam ).

podpisuję się rękoma i nogami !

----------------------------------------
cześć wszystkim! jeszcze raz dziękuję za przyjęcie do waszego grona

jak tu się mam odchudzać skoro mama przynosi z rana drożdżówkę z bakaliami i takie małe drożdżówki z toffi, a wysłałam ją po grahamki ehh..

Edytowane przez dzovana
Czas edycji: 2012-07-05 o 08:16
Stary 2012-07-05, 08:24   #979
WhySoSerious
multitasking ninja

Znalazłam też mniejszy plik w .avi, jak wpiszecie w google: shape ewa chodakowska chomikuj, to trzeci link - transfer za jakieś 2zł, to już można przeżyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 09:28   #980
thailand6
Rozeznanie

chcecie to mogę wam wysłać pliki z Chodakowską skype'em, ja o limit nie muszę się martwić na chomiku, więc ściągnęłam ją sobie i mam na pulpicie Oczywiście mówię o tym jej programie nie najnowszym tylko o tym co był kiedyś tam w gazecie.

Ja tam nie uważam że jem mało Jogurt i owoce, warzywa + obiad tyle że bez ziemniaków

Stary 2012-07-05, 10:14   #981
natalkaa7522
Zakorzenienie

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;35110303]nie mam na myśli chipsy i ponad litr hmm martini ze spritem[/QUOTE]

Cytat:
pijecie kawę podczas diety?
Ja własnie teraz piję. Ale piję bardzo rzadko, bo z cukrem.

Cytat:
Napisane przez klaudiak96 Pokaż wiadomość
tak się ciesze, bo znowu mam zapał do tej diety i do wszystkiego! waga pokazała 55, 2 kg!

Cytat:
A my się znamy chyba z innego wątku.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez thailand6 Pokaż wiadomość
Wstawać śpiochy!

U mnie masakra, wczoraj zjadłam 2gołąbki i ogólnie na dzień wyszło mi ok 1200kcal a dziś 0,5 do przodu
Ehhh. No ale nic, nie ma co się załamywać, tylko wziąć się do roboty

Jakie plany macie na dziś?
Dokładnie. Poćwicz i spalisz wszystko. Nie ma się co załamywać, trzeba działać dalej.

Ja dzisiaj jak zawsze będę ćwiczyła Tf.

Cytat:
Wczoraj 30 min hula hop, 40 min rowerka oraz ćwiczenia rozciągające.
Mojego menu Wam nie przytoczę bo przy Was to jem jak słoń.
Tak na prawdę to ja w ogóle nie rozumiem tej Waszej diety (oczywiście nie chodzi mi o wszystkie z Was). Dlaczego Wy tak mało jecie?
za ćwiczenia.

Daj swój jadłospis, ja będę podpatrywała czego ile jesz, w sensie żeby porównać ile ja jem
Stary 2012-07-05, 10:31   #982
Fantazola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idus55 Pokaż wiadomość
dziewczyny wytłumaczcie mi o co do jasnej ciasnej chodzi z ta skakanka? kiedyś skałam po pół godziny dziennie i nie widziałam żadnych efektów... wfistki i dwóch trenerów powiedzieli mi, że skakanka to taka strata czasu bo podobno nic nie daje, wiec jak to jest? ;p
Cytat:
Jak będziesz skakać regularnie to skorzysta na tym całe ciało. W końcu jak spalasz kcal to tłuszcz leci z całego ciała, a nie z wybranego fragmentu. Jeżeli chodzi o kondycje to na pewno skakanka wpłynie pozytywnie. Jedna uwaga do skakanki - zawsze ćwiczcie w butach żeby nie nabawić się kontuzji.
To już nie muszę odp., bo DaGada za mnie odp. Skakanka to z tego, co kojarzę, poprawia kondycję ogólną

Cytat:
Napisane przez thailand6 Pokaż wiadomość
Macie jakieś pomysły na ciastka niepieczone fitness : p chciałabym coś zrobić, strasznie lubię przyrządzać a nie mam obecnie piekarnika.
Może sernik na zimno z twarogu? I z galaretką bez cukru Są takie przepisy w necie na blogach o dietowaniu

Cytat:
po ćwiczeniach z Ewą i używania serum z Eveline czuję, że moje ciało jest jędrniejsze, ale nie szczuplejsze zmierzę się za tydzień, może mi coś jeszcze zejdzie
A jakie masz to serum? Bo ja miałam rozgrzewające - parzyło!, chłodzące - zimno jak choler.a!, teraz mam ujędrniająco-brązujące, a tak to używam peelingu i masła na cellulit z Dax'a.

natalkaa7522
, zauważyłam, że mamy dośc podobne zdjęcia w avatarach

Ja po paru dniach diety 3D mam wrażenie, że brzuch mi się zmniejszył Na pewno ćwiczenia go po trochu spinają, ale mimo to już nie mam takie lejącej się fałdy Jedyne, co mnie niepokoi to to, czy cycki mi też polecą... Wolałabym nie...
Stary 2012-07-05, 10:38   #983
dzovana
Zakorzenienie

Natalia- a noo znamy się znamy
Stary 2012-07-05, 10:38   #984
WhySoSerious
multitasking ninja

Co to jest dieta 3D? ;>
Ja zauważyłam, że mimo bardzo niewielkiego spadku wagi mam jędrniejszy i mniej "nabity" brzuch, więc chyba tłuszcz powoli zamienia się w mięśnie - chociaż tyle dobrego!
Stary 2012-07-05, 10:38   #985
DaGaDa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

za ćwiczenia.

Daj swój jadłospis, ja będę podpatrywała czego ile jesz, w sensie żeby porównać ile ja jem
Tak przykładowo:
I śniadanie: kromka chleba z serem żółtym, pomidorem i do tego dwa jajka
II śniadanie (w pracy): kanapka z serem/ wędliną itp., jakieś owoce (ostatnio często czereśnie)/ jogurt naturalny
Po pracy: tutaj to różnie: czasami są owoce, serki, ale zdarza się też parówka czy biszkopty (z 6 szt.),
Obiad (dość późno 17-18): całkiem normalny tzn. dużo surówki, mięsko lub ryba i oczywiście ziemniaki, ryż lub kuskus (nie daje żadnych sosów); czasami jem potrawy typu leczo albo fasolka po bretońsku i do tego jakiś chleb,

Po takim obiedzie to już różnie czasami nie jem już nic, czasami wcinam jakieś kanapki, ale zdarzają się też niestety i słodycze.

Po treningu, który robię w godz. 20-22 zawsze jem trochę białka (najczęściej jogurt naturalny tak 125-250 ml).

W weekendy zawsze jest jakieś ciasto bo lubię piec, ostatnio często pojawia się grill.

Jak widać kalorii nie oszczędzam. Jak mam schudnąć to zrobię to samymi ćwiczeniami. Ja lubię jeść i nie mogę chodzić głodna bo strasznie się źle czuję.
Jeść trzeba - u mnie faktycznie czasami przydałoby się trochę ograniczyć, ale cóż. Staram się po prostu stosować zasadę MŻ, ale głodzić się nie będę, ani oszukiwać organizmu wodą.

Na plus mojego jedzenia mogę tylko napisać, że nie jem fast foodów, nie piję słodkich napojów, moje słodycze to domowe ciasto w weekend i najwyżej biszkopty czy odrobina czekolady. Nie wcinam wieczorami żadnych chipsów i nie piję alkoholu (czasami lampka wina, ale to na prawdę sporadycznie).

Tak to się jakoś przedstawia. A teraz możecie pisać, że przy takim jedzeniu to nigdy nie schudnę i że się tylko oszukuję itd., itp.

Poćwiczymy, a zobaczymy ......

Nie reyzgnuj z celu tylko dlatego, że wymaga on czasu...Czas i tak upłynie...
DaGaDa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 10:44   #986
natalkaa7522
Zakorzenienie

Nie no, ja wiem dobrze coś o głodzeniu się i efekcie jojo bo przez to wszystko tyle ważę teraz. Kiedyś zrobiłam głodówkę sobie przez kilka miesięcy ale to była prawdziwa głodówka-jadłam gratke dużą, banana, jabłko i jeszcze kilka owoców dziennie, i tak przez 3 miesiące, schudłam 10 kg (nie miałam jakiejś dużej nadwagi ani nic, ważyłam 68 kg), i potem przytyłam 20. Dlatego teraz wiem, że nie mam co oszukiwać organizmu jakimiś owocami na śniadanie czy innymi takimi, bo to i tak się źle kończy.
Stary 2012-07-05, 10:50   #987
thailand6
Rozeznanie

DaGaDa - Każdy ma wypracowany swój jakiś tryb odchudzania, ważne że ćwiczysz i na pewno osiągniesz swój cel

Ja właśnie sobie wpałaszowałam pomidora, ogórka i zaraz lecę po tuńczyka bo mam na niego ochotę już od dawna a przeczytałam, że ma dużo białka i tłuszczu troszeczkę, a ja odkąd nie jadam smażonego i kupuję wszystko 0% to za bardzo tłuszczów nie przyjmuję a wiem że trzeba więc sobie tego tuńczyka na obiadek wpałaszuje wraz z chlebkiem waza albo macą.
Na deser kupię grejpfruty i śliwki Mam nadzieję że nie zgrzeszę po drodze czymś typu budyń gorący kubek itd : p

Stary 2012-07-05, 11:06   #988
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

a ja się biore za siebie ćwiczenia dzisiaj już zaliczyłam z rana, zjadłam troche marchewki gotowanej jak kroiłam na sałatke jarzynową, ale nie wiem jak będzie potem bo rodzinka się zjeżdża bo moje imieniny dzisiaj i kupa żarcia, będę twarda, mam nadzieje, a teraz siędze i ściskam piłkę udami co weszło mi już w nawyk cały czas to robie poszłam za radą że dobrze działa na uda
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:07   #989
hernameisdiana
Raczkowanie

Ja na śniadanko zazwyczaj jem 2 kromki (duże, które i tak ledwo wciskam) chleba razowego, niestety smaruję troszkę masłem lub margaryną :/ do tego serek wiejski ze świeżym szczypiorkiem (i niestety ze szczyptą soli ehhh :/) oraz z tuńczykiem z wody z Biedronki, czasem też z pasztetem drobiowym...
30 minut przed każdym dużym posiłkiem (śniadanie, obiad, kolacja) piję szklankę wody z 1 tabletką błonnika... I 30 minut po posiłku też piję szklankę wody...
Ogólnie to wody staram się wypijać 1,5 l przynajmniej... Więcej jakoś nie mogę....
Stary 2012-07-05, 11:10   #990
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazola Pokaż wiadomość
natalkaa7522, zauważyłam, że mamy dośc podobne zdjęcia w avatarach

Ja po paru dniach diety 3D mam wrażenie, że brzuch mi się zmniejszył Na pewno ćwiczenia go po trochu spinają, ale mimo to już nie mam takie lejącej się fałdy Jedyne, co mnie niepokoi to to, czy cycki mi też polecą... Wolałabym nie...
Serio? Nie wydaje mi się.

Niestety nie wybiera się miejsc z których się schudnie, a piersi to w większości (albo nawet całkowicie) tłuszcz.

Cytat:
Natalia- a noo znamy się znamy

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;35120889]a ja się biore za siebie ćwiczenia dzisiaj już zaliczyłam z rana, zjadłam troche marchewki gotowanej jak kroiłam na sałatke jarzynową, ale nie wiem jak będzie potem bo rodzinka się zjeżdża bo moje imieniny dzisiaj i kupa żarcia, będę twarda, mam nadzieje, a teraz siędze i ściskam piłkę udami co weszło mi już w nawyk cały czas to robie poszłam za radą że dobrze działa na uda[/QUOTE]

Bierz się, bierz.
Ja ściskam taką poduszkę, ona się tak składa i jest duża i mnie bolą od niej uda.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości