Problem z mężem... - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 14:23   #961
Brook
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Problem z mężem...

Cytat:
Jeżeli chodzi o temat mojego byłego męża to już spodziewa się dziecka, ale nie znam szczegółów, bo staram się nie myśleć o nim i nie chce wiedzieć nic więcej.
hmm mnie by zastanowilo tylko w jakim miesiacu ona jest w ciąży- czy może przypadkiem przestało mu zależec na Waszym związku przez tą ciąże bo ona juz byla

Cytat:
Przed wyjazdem zadzwonił do mnie, że chciałby żebym mu podpisała u notariusza pismo, że w razie pogorszenia mojej sytuacji nigdy nie będę chciała od niego alimentów...
jesli pisamo brzmialoby i dzialalo w dwie strony( oba podpisy jego i Twoj) to czego nie

co do reszty tez bym pewnie robiła pół na pół
a kredyt zeby na niego byl przepisany- pojechalabym razem z nim do banku zeby nic nie ominąć

co do Wenecji- byłam raz- pieknie i klimatycznie nastepnym razem tez chciclabym tam wyruszyc z Tz
ciesze sie ze wyjazd Ci sie udal i naladowalas sie pozytywna energia

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 14:38   #962
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Szczerze, ja rozumiem, że nie chce Ci się już nic dzielić, czy toczyć sporu o koparkę. Moja osobista Mama też odpuściła podział "majątku", bo wiedziała, że pieniędzy nie zobaczy, a bardziej nie chciała widzieć byłego męża.
Najważniejsze, żebyś zabezpieczyła sprawę z kredytem. Ten brak wzajemnych roszczeń, też wydaje się być dobrym wyjściem.

Tylko nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, kredyt był na koparkę, a były mąż chce za przepisanie kredytu na siebie i koparkę i samochód?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 14:57   #963
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksa85 Pokaż wiadomość
Takie mam założenie - jechać z nim do banku i zapytać o zmianę umowy, czy jest taka możliwość. Dobrze wiem, że formalnie muszę to uregulować. Tym bardziej, że podział pół na pół już mi zbyt dużo nie da....

Co do podpisania u notariusza takiego pisma uważam, że jeżeli będzie w dwie strony (czyli on nie będzie mógł ode mnie nigdy nic chcieć) - jest ok. Znam siebie i pewnie prędzej bym tynk ze ściany zjadła niż kiedykolwiek poprosiła go o pomoc - więc będzie mi na rękę oświadczenie, że on ode mnie nie będzie miał prawa nic chcieć (tylko czy tak mozna).
Mam nadzieję, że będzie taka mozliwość przepisania kredytu, zależy teraz, czy on ma taką zdolność kredytową
Ile warte jest auto? Jeśli mało, to luz.
Pismo u notariusza sporządż sobie takie jak on, żeby póżniej nie było, że będzie płacić mu jakies alimenty, żeby mógł za Twoje wychowywać swoje dziecko. Szybki Bill z niego z resztą

PS. Cieszę się, że wyjazd się udał
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 16:16   #964
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

ciakwe co ex tesciowie na to ze ich synus tak szybko po rozwodzie dorobil sie bobasa- i mial tak szybko z kim go sie dorabiac. bo napewno w swoim srodowisku rozpuszczał opinie ze on w tym małżeństwie byl swiety a ona " to zla kobieta byla" ja wiem jedno ze jesli dziewczynie zdazyla sie z tym chlopem wpadka to jej wspolczuje ojca dziecka. ale jesli dziewczyna zaszla w ciaze swiadomie by go "uwiazac"( no rozwodnik- firme ma -pewnie nie wie w jakim stanie ona teraz bedzie;p- to sie ustawila) - a widzialam juz tez takie to bardzo glupio zrobila ojjjjjj gluuupiooooo! pakowanie sie tez w zwiazek z zonatym/w stalym zwiazku facetem tez jest durnym pomyslem- bo jak mozna uwazac ze w stosunku do nas on bedzie fair skoro byla tak bezczelnie zdradzal? naiwnosc....
Stary 2013-09-24, 17:55   #965
oh audrey
Rozeznanie

Odp: Problem z mężem...

Przeczytałam cały wątek - dosłownie cały. Jestem pod wielkim wrażeniem tego jak dałaś radę. Pewnie będzie teraz Ci trudno zaufać innemu facetowi, ale liczę na to, że kiedyś Ci się uda znaleźć odpowiedniego partnera a nie taka gnidę jak Twój eks. Trzymam kciuki!
Stary 2013-09-25, 06:42   #966
aleksa85
Raczkowanie

Kredyt - gotówkowy bez konkretnego celu na nas razem, więc musiałabym być w banku przy zmianie umowy - wiem że nie będzie to łatwe, bo zdolność kredytową on ma, ale banki nie lubią tak zmieniać umów.

Auto - na chwilę obecną jak by się postarać moze za 9 tys by się sprzedało.

Dziecko - hmmm też miałam pierwszą myśl, że dziewczyna sobie życie spieprzyła, nie znam jej, wiem kto to, ale nie drążę tematu ile się znają itd. To już nie należy do mojego życia i nie mam zamiaru sobie tym głowy zaprzątać.

Odnośnie teściów - tu jest mi bardzo przykro, że on im dostarcza takich wrażeń. Moja teściowa miała ostatnio urodziny - dla mnie normalnym odruchem było złożenie życzeń, przecież znamy się od lat i zawsze miałyśmy dobry kontakt - rozmawiając z nią czułam się jakbym rozmawiała z inna osobą, była zmieszana, widać i czuć się dało zmęczenie i stres... po kilku dniach się dowiedziałam o dziecku, więc rozumiem ją teraz. Ale mi przykro i tak, że ona musi tyle przez niego przejść, a aż się boję myśleć ile razu w przyszłości to ona będzie się zajmować maluchem....

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez oh audrey Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek - dosłownie cały. Jestem pod wielkim wrażeniem tego jak dałaś radę. Pewnie będzie teraz Ci trudno zaufać innemu facetowi, ale liczę na to, że kiedyś Ci się uda znaleźć odpowiedniego partnera a nie taka gnidę jak Twój eks. Trzymam kciuki!

Dziękuję za miłe słowa - takie wypowiedzi najbardziej dodają sił i motywują na przyszłość.
A co do facetów - teraz nie myślę o tym, nie chcę, nie potrzebuję - i bym chciała żeby tak zostało.
aleksa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 07:18   #967
geridelii
Przyczajenie

Dot.: Problem z mężem...

Bardzo przykra ta sytuacja... To dla mnie nadal niepojęte, jak osoby, które były dla siebie całym światem, mogą się po prostu tak mocno krzywdzić. Życzę Ci wszystkiego dobrego i niech jak najszybciej pojawi się książę na białym rumaku!
geridelii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 08:10   #968
oh audrey
Rozeznanie

Odp: Problem z mężem...

Dziewczyny, wiecie co w tej historii jest "najlepsze"? To, że może to spotkać każdą z nas. Smutny jest fakt, że istnieją takie osoby, które mają gdzieś uczucia innych, kłamią, kręcą i niszczą ludzi, które teoretycznie powinny być przez nie szczęśliwe.

Ta historia też pozwoliła mi zmienić postrzeganie mojego związku. Tylko że to ja jestem ta zła. Kiedyś zaufałam pewnemu facetowi i też mnie okłamał w wielu sprawach... Teraz jestem w szczęśliwym, na pozór związku. Jest kochany, dużo szczęścia mu zawdzięczam. Ale jest jedno ale. Robię mu awantur o głupoty, nie mogąc uwierzyć, że może jednak jest z gatunku tych idealnych, niekłamliwych istot z którymi można myśleć o przyszłości. Teraz zauważyłam, że źle robię, starając sie go w jakiś sposób kontrolować, bo kiedyś zostałam zraniona i boję się, by to się nie powtórzyło. Nigdy go nie zdradziłam, nawet nigdy go nie okłamałam, więc tutaj nie ma żadnego wytłumaczenia. Przypomnialam sobie, że partnerstwo powinno się właśnie opierać na wzajemnym zaufaniu, szczerości i szacunku. Kiedy autorka opisywała to, w jaki sposób "więził" ją eksmąż to płakałam. Z własnej głupoty, że równie dobrze mogę sprawiać taki sam ból mężczyźnie, który mnie ślepo kocha, choć nie powinien.

Jeszcze raz gratuluję, Twoja historia - mimo, że jest jedna z najsmutniejszych o których słyszałam - jest jednak idealną przestrogą dla każdej z nas. Życzę powodzenia i trzymam kciuki, taka osoba jak Ty nigdy nie powinna przechodzić czegoś takiego.

Stary 2013-11-04, 23:07   #969
Rilla82
Zakorzenienie

Hej, co dobrego u Ciebie słuchać, Aleksa?
Rilla82 jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 07:37   #970
aleksa85
Raczkowanie

Witajcie Kochane
Po długiej przerwie nareszcie się zmotywowałam, żeby tutaj napisać.

W pierwszej kolejności raz jeszcze chcę wam bardzo gorąco podziękować za wsparcie i rady - za możliwość przelania swoich myśli i odczuć, takiego wygadania się - to miejsce nie raz dodało mi ogrom sił, nie raz zmotywowało do działania.

Co u mnie? Śmiało mogę powiedzieć, że dobrze. Dopiero teraz jest dobrze i normalnie. Było po drodze jeszcze kilka perypetii, w niektórych kwestiach radziłam sobie lepiej lub gorzej, ale teraz mam już zamknięty ten rozdział.

Pracuję, realizuję swoje pasje, robię to co kocham i robię to dla siebie. Jest dobrze Cudowne uczucie budzić się rano z uśmiechem
aleksa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 08:41   #971
Rilla82
Zakorzenienie

Brawo, to świetne wieści

Cytat:
Witajcie Kochane

W pierwszej kolejności raz jeszcze chcę wam bardzo gorąco podziękować za wsparcie i rady - za możliwość przelania swoich myśli i odczuć, takiego wygadania się - to miejsce nie raz dodało mi ogrom sił, nie raz zmotywowało do działania.

Co u mnie? Śmiało mogę powiedzieć, że dobrze. Dopiero teraz jest dobrze i normalnie. Było po drodze jeszcze kilka perypetii, w niektórych kwestiach radziłam sobie lepiej lub gorzej, ale teraz mam już zamknięty ten rozdział.

Pracuję, realizuję swoje pasje, robię to co kocham i robię to dla siebie. Jest dobrze Cudowne uczucie budzić się rano z uśmiechem
Rilla82 jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 08:44   #972
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie Kochane

Bardzo miło czyta się takie wieści Oby tak dalej
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 08:58   #973
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Kochane

Jak miło, że się odezwałaś

Tak świetnie przeczytać, że Ci się układa. Oby tak zostało!!! Życzę Ci dużo uśmiechu!
Stary 2014-01-29, 05:36   #974
kalincia
BAN stały

Cieszę się z Tobą, Aleksa.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości