|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Wybrałam maskę. Kolejne dwie godziny i może zdecyduję się na wcierkę!
|
|
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Cytat:
) Zapytałaś co to znaczy wierzyć w senniki, podałam przykład, ktory wcale nie oznacza, że ja uważam tak samo. Zgadzam się z Twoja teoria chociaż na mnie się nie sprawdza
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz jakie ma mieszkanie? Może jakiś wazon bądź ładny świecznik? Zawsze na to pieniędzy brakuje. Może ładne filiżanki albo ładne kubki? A jak nie to coś praktycznego. Moim zdaniem lepiej kupić dobrą kawę czy dobrą herbatę niż kolejne pół litra, bo i tak nie ma komu tego później wypić. Cytat:
Cytat:
Ja byłam na cmentarzu całe 5 minut. Zapaliłam świeczkę dziadkowi,po czym powiedziałam że ☠☠☠☠☠☠☠ę tę zabawę (bo oczywiście cała rodzina się zbiera, łażą po wszystkich możliwych grobach, plotkują i udają że słuchają mszy na cmentarzu) wsiadłam do auta i pojechałam odwiedzić babcię. Mam jedną babcię, wolałam wypić z nią herbatę czas póki jeszcze żyje niż łazić po cmentarzu w tłumie i wydawać kasę na i tak już zastawione groby. Nie akceptuję tego święta. Dobrze że mieszkam już z TŻ, mamy swoje auto, i mogłam powiedzieć że ☠☠☠☠☠☠☠e te cmentarze i jadę zrobić przyjemność żywej. Martwym to i tak wszystko jedno ile zniczy dostaną, a babcia skacze z radości jak ją wnuki odwiedzają. Ma 85 lat i przeżyła wywózkę na sybir. Miała bigos i ciasto bo po cichu liczyła że ktoś zajrzy
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2012-11-01 o 15:43 |
|||
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro tak im na tym zalezy i taki szum wokol tego teraz robia to moim zdaniem juz lepiej byloby badac te ciala zanim złożono je do grobów, niż teraz..
|
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie snów. Mnie najbardziej przeraża to, że podobno w snach widzimy tylko twarze osób które już kiedyś widzieliśmy. To mogła byś jedna chwila. Pół biedy gdybym w snach widziała tylko twarze, których wydaje mi się, że nigdy nie widziałam. Ale moja podświadomość tworzy połączenia, z kim taka osoba jest powiązana - zwykle z kimś kogo znam. Najgorzej, jeśli nigdy nie słyszałam jak wygląda ta osoba, nigdy jej w sumie świadomie nie widziałam, a się okazuje że powiązanie jest prawdziwe. Zdarzyło mi się tak już. Kilku nie miałam okazji sprawdzać jeszcze... Chyba padnę na zawał, jeśli się okaże że te najbardziej nieprawdopodobne powiązania są jednak prawdziwe...
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Wzruszyłam się na myśl o babci
taka fajna kobieta, dużo po niej mam, dzielna, silna, dziarska, wychowała piątkę dzieci, prawie do 80 lat jeździła na traktorze i pracowała w polu, a teraz taka maleńka starowinka z domu wychodzi tylko na imprezy dla sybiraków bo oszalała na tym punkcie Siedzi taka stara chora, ehh, szkoda mi jej bardzo bo widać że już zbliża się to co nieuniknione.
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2012-11-01 o 15:51 |
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
[url]http://wedding-fashion-world.blogspot.com//url] Góra tej pierwszej
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2012-11-01 o 16:35 |
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam wcześniej na cmenatarzu brrr strasznie zimno i paskudnie wieje. |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wyobrażam sobie śmierci moich dziadków. Wiem,ze powinnam się na to przygotowywać, ale jestem z nimi tak mocno związana.. Szczególnie z tymi od strony mamy... Wiem,ze to już niestety bliżej niż dalej, ale.. Nie da się przygotować na śmierć bliskiej osoby.
|
|
|
|
#971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo fajny, choc trochę przerysowane są zdolności głownego bohatera, bo wystarczy czasem, że dotknie jakąś osobą i jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki wprawia ją w stan hipnozy![]() Ale serial ciekawy. Cytat:
Cytat:
Ale własnie myslałam też, żeby kupić każdej podobą, ale inną filiżankę do kawy. I do tego jakaś kawa ![]() Tylko w tym problem, że nie wiem kiedy ja to zrobię jak do miasta będę jechać dopiero na ich imprezę a tu nie ma co kupić. Może pogadam z chłopakiem siostry, bo z nim się zabiorę (mam nadzieję, bo inaczej nie mam jak), żeby zajechać do jakiegoś marketu ![]() Cytat:
Można było dopuścić się takiego błędu? Owszem, jeśli ja albo Ty, albo kto inny kto nie jest specjalistą miałby się tym zająć. A przecież szczątkami zajmują się (a przynajmniej każdy ma taką nadzieję) specjaliści czyli jacyś koronerzy, czy jacyś patomorfolodzy, lekarze medycyny sądowej. A przecież to, że ciała są rozczłonkowane nie oznacza, że nie da się ich zidentyfikować po częściach. Można, niekoniecznie badając każdą kostkę za pomocą testów DNA. A nawet jeśli, co to? Lepiej zrobić fuszerkę, powrzucać do trumien różne członki ciał, byle do pary i jest ok? Nie wydaje mi się. Gdyby procedury były przeprowadzone odpowiednio, przez odpowiednie osoby, to nie byłoby teraz tego skandalu, rozdrapania ran rodzin ofiar, wstydu itp
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Bellitudo No nie wiem. Ja myślę trochę inaczej. Wiem że to nadejdzie dlatego staram się przyjechać do babci jak mam wolne, wycałować ją, wyprzytulać, tak żeby ostatnie lata życia miała jak najlepsze. Kiedy to nadejdzie, wiem że odejdzie kochana przez dzieci, wnuki, jakoś zadowolona z życia, w ciepłym mieszkaniu, pod dobrą opieką, jedząc pyszne rzeczy, mając ciepłą kołdrę i wygodne łóżko. I wiem że to jest nieuniknione. odkąd sobie to uświadomiłam bardziej "dbam" o babcię. Kiedy to się stanie będzie smutek, będzie płacz, ale będzie też świadomość że dbaliśmy o nią wszyscy i nie umarła sama, zapomniana, nieszczęśliwa.
Nie lubię oglądania sukienek ślubnych, wisi to nade mną, a mnie to kompletnie nie interesuje. Odkładam to na później, a powoli już zbliża się czas na wybór Moja koleżanka ma ślub tydzien przede mną, sukienkę ma już od pół roku ![]() Smerfie, widzisz, każdy ma do tego inne podejście. Dla mnie grób to tylko symbol i szczerze mówiąc nie robiło by mi różnicy czy ciało mojego bliskiego jest kompletne, czy ma zamienioną kończynę. Poza tym nie jestem maniaczką grobów, siebie najchętniej bym kazała rozsypać nad jeziorem, i niech tam o mnie pomyślą.
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2012-11-01 o 16:04 |
|
|
|
#973 |
|
Konto usunięte
|
Ech. Pokłóciłam się z kolegą. Uważa ,że nie znam życia. Mam swoje różowe kredki itd.
. Pomogłam mu jak rozstał się z dziewczyną po 4 latach. Ale nie byłam do końca szczera. Powiedziałam ,że jest przystojny pomimo tego ,że wygląda tak normalnie. Wiem ,źle zrobiłam . Podczas rozmowy jakoś wyszło. A on wziął to do siebie. W ogóle chce być sam. Określił to ,że sam wygląd go skreśla. To 1 wrażenie itd. A ja uważam ,że w życiu ważniejsze jest wnętrze człowieka niż wygląd. A on stwierdził ,że nie ma zamiaru biegać za dziewczynami. Póżniej i tak ktoś go zrani itd. Nie wiem jak mu pomóć?
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mają być specjaliści? To podobnie jak lekarz źle złoży nogę, coś źle zaszyje, to jest to ok? No bo zszyte, złożone. Wiadomo, tu mamy osoby żywe, a tu zmarłe, ale specjalista to specjalista, powinien wywiązywać się z obowiązków a nie odstawiać fuszerkę
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety to przeżyłam w tym roku
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
kasiamajo fajnie wyglądałaś i włosów zazdroszcze
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjedź do mnie, ja Ci wybiorę D:
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo ta jazda na złamanie karku. Co roku tyle ludzi ginie, bo wszyscy na raz zwalają się na cmentarz... Cytat:
Cytat:
Od kiedy nie ma babci to jakoś już nie chce mi się tak często jeździć do rodziny, jak kiedyś. Wcześniej to co dwa tygodnie, co tydzień później. Babcia mieszkała blisko, 8km od nas. Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że kolejne "jaja" ze Smoleńskiem. Myślałam, że po zdjęciach zmasakrowanych ciałnic gorszego się nie wydarzy ale jednak...
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
i jaa
lubię oglądać suknie ślubne
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi nie mów, zamówiłam ją na Allegro razem z innymi rzeczami, głównie dla koleżanek, zależało mi na niej najbardziej i oczywiście pominęli ją w paczce.
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiamajo, oglądasz Sonsów, czy nie przypadli Ci jednak do gustu?
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Robię kolejną chałkę.
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na obecną chwilę mam wszystkich dziadków i babcie, nigdy nie byłam na pogrzebie... staram się o tym nie myśleć, że oni mogą umrzeć, jestem kompletnie nieprzygotowana.
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, i chyba "Misfits" ma kolejny sezon
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
A jak z Tż, pogodzeni już?
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Otako, chyba dopiero w grudniu
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- a nie, jest już na iitv |
|
|
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tylko 1 babcię. Dziadków nie znałam. Mama nie znałam ojca ,a ojciec taty zmarł w wieku 30 lat. Tata miał wtedy 6 lat. Śmierć babci ,która mieszkała ze mną w 1 domu bardzo przeżyłam. Nie pamiętałam jej zdrowej. Ale ostatnie 5 lat jej życia to było cierpienie. Miała udar. Nie mogła chodzić. Tylko leżała. Nawet jeść nie mogła.2 lata spędziła pod kroplówkami. Leżała w szpitalu. Szkoda mi jej było niesamowicie. W ogóle jak przyjeżdżałam do szpitala to pomimo tego ,że nie mogła mówić w jej oczach było tyle emocji... Nie lubiłam tych wizyt. Przeżywałam to niesamowicie emocjonalnie. Myślałam jak tam leży i czeka na śmierć. Smutne było żyć z taką świadomością Druga babcia ma się w miarę ok. Chociaż nigdy nie była idealna to szanuję ją. Jak chodziłam do szkoły w jej miejscowości to codziennie ją odwiedziałam. Zawsze warto z nią pobyć ,jakoś pomóc. Zawsze była szczęśliwa ,że mogła mnie zobaczyć. Tymbardziej ,że ma tylko 1 wnuczkę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

)

. Podczas rozmowy jakoś wyszło. A on wziął to do siebie. W ogóle chce być sam. Określił to ,że sam wygląd go skreśla. To 1 wrażenie itd. A ja uważam ,że w życiu ważniejsze jest wnętrze człowieka niż wygląd. A on stwierdził ,że nie ma zamiaru biegać za dziewczynami. Póżniej i tak ktoś go zrani itd.
- 82
15.04.2013