|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Tez nie wierzę, wkleilam dla żartu
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Cytat:
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2012-11-01 o 11:28 |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=19024 comiesięczna aktualizacja
|
|
|
|
#934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
jaka długość
Jak zawsze piękne
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co to znaczy wierzyć w sny, senniki? ![]() Ja lubię czasem poczytać senniki. Choć przeważnie moje sny są jak filmy sensacyjne (świetne, aż szkoda, że nie pamiętam, żeby je spisać
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, taki wymowny był. Mnie się niedawno śniło, że wystawiałam swojego psa za kuchenne okno i sobie siedział wieczorami na parapecie. A na drugi dzień na tym samym parapecie wylądował nietoperz, który nam wleciał do kuchni. Taki głupi zbieg okoliczności.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
przyjęłam
![]() dziękuję ![]() Ja wierzę w serniki. Na zimno, na parze ![]() Moniek, Otako dziękuję !Ostatni raz byłam na mszy na cmentarzu, to bez sensu, nic nie było śłychać. Lepiej rano iśc na msze, a później na cmentarz. |
|
|
|
#940 |
|
Konto usunięte
|
Jednak nie przebrałam się za pin up zombi
, spotkanie jogowe przedłużyło się do 20, ale dorwałam jakieś kredki do malowania twarzy i zrobiłam z siebie maszkarę dostaliśmy kawał dyni od instruktorki
|
|
|
|
#941 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś też miałam niezły zbieg okoliczności. Śniło mi się, że były szef mojego exa dzwonił do mnie w nocy, żebym powiedziała exowi, żeby wrócił do niego do pracy. (Ex wtedy pracował za granicą, chodziło o pracę za granicą). Sen realistyczny - dzwoni telefon, budzi mnie w nocy, odbieram itp. Na drugi dzień, tzn w dzień po tej nocy, jak byłam u koleżanki to dostałam smsa od exa, że ten szef zadzwonił do niego, żeby ex wrócił do pracy. Byłam w szoku i zaczęłam szukać w tel czy nie miałam przypadkiem połączenia w nocy a mi się wydawało, że to sen. Ale to był sen. Nie było żadnego połączenia a i ten szef nie mógłby mieć mojego nr tel przecież A dziś mi się śniło, że urodziłam dziecko, nie miałam pokarmu Karmić piersią - Karmienie piersią może być pragnieniem miłości i tęsknotą za uczuciem oraz bliskością drugiego człowieka.Tyle że ja nie miałam czym, tak więc wychodzi na to, że już nie mam w sobie uczuć, którymi mogłabym kogoś obdarować. W zasadzie dokładnie tak się czuję ![]() Lubię czytać senniki - pobudza to ludzką wyobraźnię i chęć analizowania, myślenia. To jest dobre od czasu do czasu włączyć mózg i próbowac ze sobą łączyć różne fakty. Coś jak ćwiczenia dla mózgu ![]() Cytat:
Ja w ogóle nie byłam na mszy, ani na cmentarzu. Dla mnie to najgorsze święta w roku - ludzie wydają ogromne pieniądze na śmieci, z którymi potem nie ma co robić. Nie rozumiem tego - jeśli są wierzący, to chyba nie powinni bawić się w takie zabobony - dekorowanie grobów. Chyba ważniejsza dla nich modlitwa? A modlitwa raczej ma "moc" z każdego miejsca na ziemi. Nie muszą akurat tego dnia na złamanie karku pędzić po grobach. Skutkiem czego po tych świętach przybywa więcej lokatorów na cmentarzu niż normalnie.
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2012-11-01 o 14:27 |
||
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Co to znaczy? Chyba to oczywiste
mam ciotkę, która bardzo sugeruje się w życiu tym, co tam przeczyta, czyli wierzy w to
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak można kierować się tym co przeczyta się w senniku? No śniło mi się, że urżnęłam sobie nogę piłą i co? W senniku oznaczało to bolesne rozstanie z obiektem uczuć, a kilka tygodni wcześniej rozstałam się z pierwszą miłością. Po tych tygodniach dochodziłam do siebie i faktycznie bardzo przeżywałam - no i tyle. Ale w końcu ucięłam w końcu tę nogę, yeah! ![]() No i w zasadzie nie wiem w co tu można wierzyć. Zazwyczaj można jedynie dostrzec, że faktycznie symbolika zgadzać się możne z aktualną sytuacją - strachem, lękiem czy radością. Ale np nie ma tu czegoś takiego jak w horoskopach i astrologii - że ktoś pisze że spotka Cię to czy tamto i Ty w to wierzysz. Wg mnie nie ma tu miejsca na wiarę jako taką. No bo w co? A pamiętam jak przy tym ryczałam
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2012-11-01 o 14:36 |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
A mieszkam w wieżowcu, praktycznie na samej górze. Myślałam, że one wolą raczej piwnice, a nie takie wysokości. Tata go odczepił i wystawił za okno na parapet.
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odczepiłam go, krzywdy sobie nie zrobił tylko się u dołu w firankę zaplątał .Wystawiłam rękę przez okno i odfrunął.
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Też się nie wybieram na cmentarz. Muszę odpocząć, bo jestem już zmęczona i fizycznie, i psychicznie. No i trochę za daleko mam, żeby iść na piechotę, a dojazdu też nie mam dobrego. Potrzebuję pobyć trochę w domu, nigdzie nie wyłazić i po prostu nie robić nic przez kilka dni.
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój sen (a raczej jego sennikowe znaczenie) nigdy nie pokrył się w żadnym stopniu z rzeczywistością ale to pewnie dlatego, że moje sny są dziwne. Zawsze imiona osób, które znam są pozmieniane i takie inne dziwne rzeczy. Dobrze, ze tego nie pamietam po godz Niezły sen z tą nogą, ze się nie obudzilaś? W kwestiach podbramkowych zawsze się budzę
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się łuszczę po tym Epiduo. Pojutrze idę na parapetówę, muszę ogarnąć jakoś tę twarz. A właśnie, co kupić na parapetówkę??? Idę do mojej siostry i dwóch koleżanek bo wynajmują razem.
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wojna i komuna skutecznie zajęła sie naszą inteligencją. Cytat:
Gdybym kupowała teraz to po pierwsze wzięłabym obiektywy VR (wtedy jeszcze takiego cuda nie było) i dokupiłabym jeszcze 35 mm. Obecnie mam 18-55 mm i 55-200 mm. A korpus Nikon D40x, już prawie antyk. A kuzyn ma Nikona D5000 i bardzo "mądrze" kupił obiektyw 18-200 mm, i tym w żadnych warunkach nie da sie zrobić dobrego zdjęcia. A o zdjęciach z wbudowaną lampą można pomarzyć, bo obiektyw jest takie wielki, ze zasłania światło lampy. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Otako, a jakimi aparatami się bawiłaś? Na zdjęciu nie widać wyraźnie, ale chyba D60. I czym jeszcze.
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też czasem coś tam sie przyśni takiego, że się zastanawiam czy to sie w jakiś sposób pokryje choć przypadkiem z tym co się stanie. Śniło mi się, że w śnie gadałam z exem. Mówił, że miał jakiś tam lekki wypadek autem, trochę poparzył sobie rękę (nie sprawdzałam tego w senniku więc nie wiem jaka jest symbolika). Za jakiś czas okazało się, że miał wypadek, niegroźny, raczej stłuczka, ale auto do kasacji. Jemu nic się nie stało. Myślę, że mogło mi się to śnić dlatego, że może w głębi duszy uważam go za nierozważnego kierowcę Wg mnie zasada jest taka: Podświadomie, bądź mniej lub bardziej świadomie boisz się np czegoś. No dla przykładu masz schorowaną ciotkę, wujka. Możesz się nawet bać ich śmierci. || Śnią Ci się te zęby wypadające, czy coś || Obawiasz się, że się to sprawdzi. No bo zęby się śnią - no to musi się coś stać! Łojesuuu!! No i może się stać, ale nie musi. Skoro ciotka jest chora to może się bardziej rozchorować czy nawet umrzeć ("a nie mówiłam, śniły mi się zęby!" )Ale nie musi, bo może wyzdrowieć - i sen idzie w zapomnienie. Śni się coś nie dlatego, że to się wydarzy, a dlatego, że np boisz się że to sie wydarzy. Wg mnie właśnie dlatego nie jest to kwestia wiary, bardziej psychologii. Dla mnie sen, to taki stan pozaświadomy, coś jak hipnoza, dzięki której możesz odkryć jakąś malutką cząstkę swoich podświadomych lęków. Zatem dla mnie to bardziej kwestia wkraczająca do nauki o ludzkiej psychice niż kwestia wiary - sprawdzi się, czy nie sprawdzi
|
|
#953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Z wiekiem zaczęli mieć normalne podejście. Owszem pojadą na cmentarz ,zapalą znicze. Ale pieniądze wydają w granicach rozsądku. Musieli do tego dojrzeć .
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta afera z tymi ciałami ![]() Mam już dość medialnego szumu woków Smoleńska. Z drugiej jednak strony jest to dla mnie nie do przyjęcia, żeby takie błędy były popełniane. Przy sytuacji, gdzie giną normalni ludzie, jest to nie do pomyślenia, żeby zachodziły takie pomyłki, a co dopiero gdy ginie tyle ważnych politycznie osób. Jaja jakieś. Jestem ostrożna, jeśli chodzi o teorie spiskowe itp. Jednak jeśli są jakieś wątpliwości, to trzeba je zbadać. Przed wysnuwaniem jakichś oskarżycielskich teorii rzecz jasna. Niewiedza rodzi taką mnogość teorii. W ogóle dla mnie sprawa ze Smoleńskiem dziwna jest. Jakieś matoły zajmują się badaniem tej sprawy? Minęło tyle czasu, sprawa niezbadana, a na wierzch wychodzą takie skandale. Wstyd na skalę światową.
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak można było dopuścić do takich pomyłek ciał. To jest dla mnie niepojęte.. Nikt nie identyfikował?
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Dominika, dziekuję ![]() Myślę sobie jakąby tu wcierkę kupić
|
|
|
|
#956 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do snów to miałam parę dziwnych sytuacji. Miałam kiedyś chłopaka ,mieszkał daleko (ponad 200km ode mnie). Spędzał wakacje w mojej miejscowości. Pewnego dnia wyjechał do domu. Nie odzywał się do mnie miesiąc. Myślałam ,że po prostu stchórzył. Bał się zerwać. Pewnego dnia zaczął mi się śnić dzwoniący telefon i głos byłego w słuchawce telefonu. Następnego dnia zadzwonił i zerwał 2 opcja. Minęło 5 lat. Napisał do mnie na facebooku. Nie odczytałam wiadomości. Ale śnił mi się tego samego dnia co napisał. 3. Mam kolegę ,któremu pisałam zaliczeniówki. Zawsze jak chciał zaliczeniówkę to mi się śnił dzień wcześniej. 4. Moja babcia chorowała jakiś czas temu. Leżała w szpitalu. Pewnego dnia przyśniło mi się ,że ojciec miał wypadek i zginął w wypadku. Jechałam wtedy do pracy. Obudziłam się i godzinę później podczas podróży do pracy zadzwonił ojciec. Powiedział ,że babcia zmarła. I jedzie do niej 5. Miałam jechać na praktyki na rowerze. Śniło mi się ,że jadę samochodem i nie mogę hamować na pewnej uliczce ,gdzie wyjeżdża się z boku. Są takie trójkąty by ustąpić pierwszeństwa. Jak się obudziłam pojechałam na praktyki. Jechałam na rowerze. Byłam dosłownie w tym samym miejscu i jakaś babka nie wyhamowała. Chociaż miałam pierwszeństwo. Wiem ,dziwne . Ale coś w tym jest.
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam dwa Jantary i dwa Radicale do wypadających (ampułki). Zaszalałam póki mam kasę
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po niedzieli sprawdzę dokładnie, bo jeszcze mnie czeka trochę "zabawy".
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie chciałabym Jantar, ale nie ma na dozie Mam swoją z niacynamidem i kofeiną, ale chciałąbym kupić coś, póki mam kasę I odżywkę i maskę jakąś. Ale nie mam pomysłu co..---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Chciałabym kupić stacjonarnie, żeby nie płacić za wysyłkę. |
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Domiwika, no rzeczywiście.
Z tym kolegą od zaliczeń to pewnie jest tak, że podświadomie wiedziałaś, że już czas na zaliczenia, więc może się odezwać To mogło być do przewidzenia.Z babcią - pewnie miałaś obawy, że może umrzeć ![]() Co do tej sytuacji z drogą i hamowaniem - może kiedyś miałaś jakąś obawę, że tam może się coś stać. A może kiedyś się tam zdarzył jakiś wypadek. Nie wiem, tłumaczyć będę bo nie znam czyjejś sytuacji. Jednak po sobie widzę, że sny potrafią odzwierciedlać głębsze uczucia - lęku, strachu, nadziei, żalu itp. Nie są raczej przepowiednią. Wg mnie jeśli sen się sprawdza, to zwyczajnie jest to zbieg okoliczności - sytuacja zmierzała do tego i stało się, jak się stało. To, że wcześniej o tym śniliśmy wynikało z tego, że obawialiśmy się, że to się stanie, bądź mieliśmy nadzieję na taki obrót wydarzeń. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Ja na początku tygodnia widziałam, że był niedostępny. Zamówiłam jakoś w piątek rano, dwa od razu. Zauważyłam, że są tańsze. Chyba były kiedyś droższe, ja kupiłam za 8,60zł
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

.
Jak zawsze piękne

- 82
15.04.2013
. Z wiekiem zaczęli mieć normalne podejście. Owszem pojadą na cmentarz ,zapalą znicze. Ale pieniądze wydają w granicach rozsądku. Musieli do tego dojrzeć