|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Cytat:
![]() Dla spokoju ducha zrób usg i ja wierzę, że mała mogla tak przeżć upadek. A emkowi musisz wybaczyć bo to są sekundy ale cię rozumiem bo też bym była wściekła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Wtajemniczenie
|
Megaan też uważam, że lepiej zrobic usg jak najszybciej, tak dla świętego spokoju, żebyś później nie miała do siebie pretensji, ze coś zaniedbałaś. Na pewno się uspokoisz i z małą wszystko w porządku
![]()
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2013-03-21 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Megaan wszystko będzie dobrze
![]() i nie mów tak o tż i że nie zostawisz z nim już dziecka ![]() ![]() z dziećmi to już te nerwy są wpisane w całe życie ![]() ![]()
![]() |
#964 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() faktycznie jak siedzi i bawi się zabawkami to na dywanie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Megaan, będzie dobrze, i popieram Brydzia, nie mów tak o TŻ, nie chciał, każdemu może się zdarzyć. U mnie przy kąpieli mały się poślizgnął jak stał i uderzył się w skronie, młody płakał niesamowicie, zaraz lód, a niby TŻ cały czas go pilnuje. od tamtego momentu, trochę więcej tych upadków jest. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Obdzwoniłam dzisiaj wszelkie miejsca, gdzie robią Usg i wszędzie odlegle terminy. Kazali mi dzwonić co jakiś czas i dowiadywać się czy coś się zwolniło.
Brydzia, ja wszystko rozumiem, ale w grudniu była identyczna sytuacja. Tż zasnął z Małą na kanapie i spadła na podłogę. Raz się mogło zdarzyć, ale drugi raz... ![]()
#966 |
Zadomowienie
|
Megaan a nie myślałaś o usg poza Twoim miastem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Jutro ma do mnie zadzwonić znajomy, który jest lekarzem (ortopedą) gdzie załatwił nam termin
![]() ![]()
![]() |
#968 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym USG porażka że są tak odległe terminy . ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() A wieczorem jak się zachowywała ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Megaan mam nadzieję że wkrótce wszystko się wyjaśni, teraz obserwujesz córeczkę baczniej niż zwykle i może dlatego zauważasz rzeczy, których wcześniej nawet nie widziałaś, no i ona wyczuwa Twój niepokój więc też będzie inna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Rozeznanie
|
Megaan jesteśmy z Toba, informuj nas co i jak i trzymaj sie cieplo
![]() Na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() A co do męza to do 3 razy sztuka, mysle ze ma nauczke i juz bedzie bardziej na mala uwazal ![]() Czekamy na inf ![]()
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------------------- A moja Z. wczoraj ze szkoły przyniosła katalog "wakacje 2013" ze szkoły tańca do której chodzi i piszczy, że chce jechać na kolonię ![]() I o ile wiem, że na pewno sobie poradzi to jakoś wizja 2 tyg poza domem trochę mnie niepokoi... Wolałabym tydzień max - w końcu ma dopiero 7 lat... A zaczęłąm się nad tym zastanawiać, bo po tym jak młody się urodzi to pewnie nigdzie nie pojedziemy a nie chciałabym, zeby ona na tym cierpiała.. Myślicie, ze 7 letnie dziecko jest jeszcze za małę na kolonię? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Megaan nie dość, że nasze maluchy urodziły sie prawie tego samego dnia (Zocha jest z 17.06.2012r.) to jeszcze 'TŻ'ów'
![]() ja nigdy nie byłam na koloniach bo jako jedynaczka ![]() ![]() candace1 dziękujemy! ![]() ![]()
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
Gabi pierwszy raz pojechała jak miala 8 lat i była przeszczęśliwa
![]() ![]() ![]()
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 15-miesięczne dziecko oddałabym, bo już spokojnie chodzi, można wyjść na podwórko żlobkowe na nóżkach, czyli jest jakiś spacerek, bo przy 10 - 15 dzieciach, niechodzących, nie wyobrażam sobie spaceru? jakbym miała możliwość oddania to bym teraz oddała do żłobka, ale jeszcze ponad rok z nianią i pójdzie do przedszkola jako 2,5 latek chwila nieuwagi i młody wyciągnął kupę z pieluchy i mi ją przyniósł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie problem polega na tym, że młody będzie za mały na wakacje za granicą a w Polsce wiadomo jaka jest pogoda ![]() A kolonia to jednak inne dzieci-zabawy-wycieczki a nie nuda z rodzicami na plaży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas te maluchy raczkujące nie chodzące jeździły w wózkach, reszta się trzymała wózka. Ciesz się, że przyniósł a nie rozmazał... Moja kiedyś postanowiła być dorosła i wyczyścić po sobie nocnik. Wrzuciła do toalety zawartość, prawie trafiła. A to co w toalecie wylądowało wyczyściła szczotką. Miała wtedy około 2,5 roku, więc możecie sobie wyobrazić jak to wygladało.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie, moja też była nad morzem (z Częstochowy to 2 razy taka droga jak od Ciebie) i podróż bardzo ich wymęczyła. Niektóre mamy koleżanek Gabi z klasy posyłały dzieci na pierwsze kolonie blisko domu - tak w odległości ok 20km. na wypadek histerii - wszystkie dzieciaki zadowolone. Michaś faktycznie za mały będzie na wyjazd dalej... A tak się zastanawiam dziewczyny, z półrocznym dzieckiem jest sens wyjeżdżać za granicę? ja bardzo potrzebuje takiego wyjazdu ale boję się, że Laurusia jeszcze będzie za mała;/ ankham ![]()
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Megaan, może jednak pocieszę Cię chociaż trochę - kiedy moja Mała miała pół roku pojechaliśmy nad morze i tam też spadła z łóżka - na płytki i mały dywanik, byliśmy również u lekarza - nic się nie stało, tak jak pisała chyba Can, dzieci nie spinają mięśni przy upadkach i wychodzą z tego cało. A my przy tym siwiejemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to były też całkiem inne czasy - teraz nie wiem czy bym dziecko puściła - ja pod blok wychodziłam sama jak miałam ze 4 lata, a teraz sobie czegoś takiego nie wyobrażam z moją Małą - za dużo samochodów i niebezpieczeństw wkoło. Co do kolonii to uważam, że jeszcze ma na to czas, ale jak sobie poradzi i ma się nudzić w wakacje w domu, to można się zastanowić, tylko bardzo dokładnie organizację tej kolonii sprawdzić - ja miałam połowę dzieciaków z mojej szkoły na swojej i wychowawców, więc czułam się jak na szkolnej wycieczce ![]() Cytat:
![]() co do kupy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a Twoja Z. spała już w ogóle sama poza domem i nie u rodziny tylko np. u koleżanki ![]() miałam okazję być opiekunem na podobnym wyjeździe i uwierz mi wiek nie zawsze ma tu znaczenie, niekiedy starsze dzieci radzą sobie o wiele gorzej niż te młodsze, na Twoim miejscu porozmawiałabym z nią jeszcze za jakiś czas (bo teraz jest podekscytowana) i jak będzie chciała spróbować to bym się zdecydowała jej pozwolić ![]() ![]() jest tylko jedno ale, musisz być przygotowana, że nie tylko z powodu płaczu lecz również ewentualnej choroby będziesz musiała ją odebrać z kolonii Moja córcia po chorobie wróciła dzisiaj do przedszkola... rozbieram ją w szatni i nagle ktoś zaczyna ją rozbierać ze mną ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Starsza córa poszła jak miała 18mcy i też wszystko było ok. Malutkiego dziecia jak np. 6-7mcy to bym do żłobka nie dała, ale są ludzie z takiej opcji zadowoleni. Meg - bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że Malutka szybko dojdzie do siebie. Ach te chłopy ... ![]() Ankham ![]() Can - ja byłam z synkiem 2 miesięcznym na wakacjach w hotelu z małym Aquaparkiem, co prawda był to sierpień, ale lało jak z cebra i zimno było, ale starsza córa miała co robić, ja też poleżałam sobie na leżaczku i wygrzałam w jacuzzi http://www.hotelklimek.pl/dzieci/basen Edytowane przez jostra Czas edycji: 2013-03-22 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.