|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
Już parę razy pisaliśmy na wątku o witaminach z grupy B.
Sama maszkowa chwaliła się, że brała je tonami. ![]() Czy któraś z Was stosowała wynalazek: calcium pantothenicum? [pantothenic acid, kwas pantotenowy, witamina B5] Bo trafiłem na taki wątek (choć widzę Maryśka była szybsza):https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666098 Nie każdemu B5 pomogło na kudełki, ale jest dużo pozytywnych opinii, więc spróbować można. ![]() Ilena Rosną szybciej może o 0,5 cm więcej niż zwykle. Dużo jest nowych włosów. http://esia90.blogspot.com/2013/01/r...othenicum.html aubier Co więcej, na zakolach zauważyłam pełno króciutkich jasnych włosków niemających jeszcze 1cm, których wcześniej na pewno nie było. KatarzynaAnnaRoza Miesiąc temu strasznie mi wypadały, ale teraz mam mnóstwo baby hair. JudytaKas hehe no mi gdy zaczęłam pierwszą kurację CP to miałam wysyp mnóstwa bejbików minthairr Cp to najlepszy suplement jaki brałam Natuś-77 Moje baby hair na skroniach odrosły..nie ukrywam, ale od dłuższego czasu sięgały do brwi i ani drgnęły. Dziś rano zaglądam a one 5 mm do przodu Jeszcze kilka blogów włosomaniaczek :Działanie na włosy mogę ocenić jak najbardziej pozytywnie, włosy faktycznie zaczęły mniej wypadać a przyrost był większy niż bez suplementacji, pojawiły się również baby hair. Nie da się niestety ukryć że porost włosów przyspieszył na wszystkich częściach ciała :P Jeżeli chodzi o paznokcie to niestety u mnie nawet CP nie pomogło - paznokcie jak były kruche tak i są, 4 punkty tylko i wyłącznie za ich szybszy wzrost. Największy zaskoczeniem Calcium Pantothenicum było dla mnie działanie na brwi. Na co dzień borykałam się z rzadkimi nierównomiernie rosnącymi brwiami, które kurczowo starałam się wypełniać cieniem przy wykonywaniu makijażu. Po ok. miesiącu efekty były niesamowite, brwi zgęstniały i przybrały w długości. Podsumowując cała kurację oceniam bardzo pozytywnie, na pewno warto spróbować, jak wiadomo u każdej z nas efekty mogą być inne ![]() http://malajkaa.blogspot.com/2013/02...othenicum.html Dużo, dużo mniejsze wypadanie włosów! http://ofetowa.blogspot.com/2013/01/...othenicum.html zagęszczenie włosów: nowe "baby hair" http://jasminum-blog.blogspot.com/20...y-kuracji.html Ale z ręką na serduchu mówię, że włosy mniej mi wypadają. http://www.photoblog.pl/zapuszczamyw...othenicum.html Po pierwsze włosy rzeczywiście przestały wypadać! I to dosyć szybko, bo po jakimś tygodniu czy dwóch od kiedy zaczęłam brać CP. Zauważyłam też, że wyrosło mi sporo malutkich włosów z czego ogromnie się cieszę i liczę, że będzie ich jeszcze więcej http://www.anwen.pl/2012/03/suplemen...othenicum.html W pierwszym miesiącu kuracji zauważyłam, że moje włosy zaczęły zdecydowanie mniej wypadać. W lutym na mojej czuprynie zauważyłam mnóstwo baby hair, co wprawiło mnie w taki zachwyt, że myślałam, że pęknę ze szczęścia. Nie dość, że włosy zdecydowanie mniej wypadały to jeszcze pojawiały się nowe- no przesyt szczęścia. http://pacyfikatorka.blogspot.com/20...othenicum.html Minęło 36 dni i jestem zachwycona! A przyrost nowych włosków tzw. baby hair mnie bardzo zaskoczył. Mam ich mnóstwo!!! ![]() Włosy zdecydowanie też przestały wypadać, wypadało mi dosłownie 5 -10 przez cały dzień i nie było kłopotu z zatkanym odpływie w wannie ! ![]() Zdecydowanie też się wzmocniły -przestały się łamać!! http://reni-ferek.blogspot.com/2012/...othenicum.html można kupić w aptekach: Calcium pantothenicum (Jelfa) 50tab. x 100mg cena ok 7-8 zł (dawkowanie 4-6 tab./dobę) albo na alle: Pantothenic acid 100tab. x 500mg cena 44-53 zł także w proszku 250g cena 98 zł (można sobie zrobić aż 500 porcji po 500mg) Z suplementów na włosy całkiem dużo kwasu pantotenowego jest w Vitapilu: 100mg w 1kaps. Co Wy na to?
|
|
|
|
#963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nawet się zaopatrzyłam, ale nie biorę zbyt regularnie-zazwyczaj jak wyskoczy mi jakieś uczulenie i musowo latem, bo mam uczulenie na nasze kochane słoneczko niestety
- , -magnez B6, kerabione booster, kolagen -pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/ Edytowane przez MM-1968 Czas edycji: 2013-03-23 o 21:24 |
|
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
calcium pantothenicum, już dawno o tym słyszałam, ale nie wiem, jakoś mnie to nie przekonuje, może niesłusznie. A może mam już dość tabsów wszelakich...
|
|
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kwas pantotenowy (D-pantoteinian wapnia) 100 mg 1666,7 %* http://www.vitapil.pl/index.php?opti...106&Itemid=112 To chyba nie jest przypadek? ![]() A Jelfa zaleca 4-6 tab. po 100mg czyli 6700-10000% Przy niedoborach. Aaa, teraz wiem o co Ci chodzi z magnezem.
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Magnezu, to mi chodziło o to, że inne jest zapotrzebowanie na magnez,(ok 300-400mg++) a inna jest dawka w tabsie(100mg++ tych co mi znalazłeś), a co innego piszą na pudełku(tu napisali jedna tabs). Moja mam nawet w porywach uznała, że moje problemy z kręgosłupem (się okazało, ze chyba mięsień naderwałam jednak), to niedobory magnezu. Się akurat z nią nie zgadzam, ale faktycznie jest nawet taka choroba której przyczyną są niedobory magnezu. |
|
|
|
|
#967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Wiem, ze to boli w mozg, bo jest niezgodne z ta jedynie logiczna teoria, ale pamietajmy, ze jedyna pewna rzecz to to,ze wszyscy kiedys kopniemy w kalendarz. Jako humanistka pozostaje otwarta na wszelkie mozliwosci A na powaznie, nie pisalabym tego, gdybym nie doswiadczyla na wlasnej skorze. Kilka razy mi sie zdarzylo,ze cos podzialalo z dnia na dzien. Powiedzialabym nawet, ze to nie to, ze poprzedni szampon cos podraznial, bo mam w zwyczaju uzywac dlugo jednego produktu i przy kazdym sa okresy wypadania i spokoju. Przynajmniej kiedys tak bylo, bo dzisiaj jestem przekonana, ze wydawanie pieniedzy na specjalne szampony nie ma sensu. Wyprobowalam wiele i zawsze byla zajawka na poczatku - wlasnie zastopowanie wypadania z dnia na dzien , co jednak ustepowalo po pewnym czasie i byla powtorka z rozrywki. Kiedys, rowniez z dnia na dzien, pamietam to bardzo dokladnie ze wgledu na wazne okolicznosci, wlosy przestaly wypadac jak sie dowiedzialam o zbawiennym dzialaniu masazu. Jednego dnia siedzialam zalamana wyciagajac wlosy a nastepnego - nic. Po godzinnym masazu szczotka. Zahamowalam wtedy to wypadanie na okolo 6 tygodni, wtedy jeszcze bez zadnych tabsow i supli, ale stopniowo wszystko wrocilo do niechlubnej normy. Tak czy inaczej, z dnia na dzien jest mozliwe i nie ma sensu mnie przkonywac,ze nie. Nie ugne sie
|
|
|
|
|
#968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale napisali też, że po konsultacji z lekarzem można brać inaczej. Może chodzi o to, że biorąc więcej niż potrzeba można sobie zaszkodzić. A np. przy innych minerałach lub witaminach jest większa dowolność, bo jak będzie za dużo to organizm nadmiar wydali. ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
wie najlepiej. ![]() Ja w zasadzie mam umysł ścisły, ale jednocześnie wyznaję teorię że nie ma rzeczy niemożliwych. I cuda się zdarzają.
|
||
|
|
|
#969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nic nie napiszę, aby nie urazić ![]() Myślę jednak, że tak szybkie zahamowanie wypadania tkwi w psychice w Twoim przypadku Takie placebo ![]() Godzinny masaż sprawił, że wypadło to, co miało wypaść przez najbliższe kilka dni, stąd wrażenie że z dnia na dzień pomogło. Aby uzasadnić należałoby najpierw wyjaśnić sens masażu skóry głowy. Ma on na celu lepsze ukrwienie mieszków. Krew dopływająca do nich niesie wartościowe i potrzebne im składniki z pożywienia czy supli, dzięki temu mieszki lepiej odżywione po jakimś czasie zaczynają "wypuszczać" mocniejsze włoski czyli innymi słowy stymuluje wzrost włosów. Aby jednak efekt był zauważalny potrzeba kilku tygodni systematycznego masażu (średnio ok. 1-2 miesiące). Oczywiście pamiętać należy, że taki masaż powoduje jednocześnie zwiększenie przetłuszczania włosów. We wszystkim więc potrzeba umiaru. Masaż skóry głowy oprócz ukrwienia daje jeszcze pewne odstresowanie, odprężenie a to też dobre dla włosków i nie tylko. I tu efekt mamy natychmiastowy - czujemy się lepiej Podobno najlepiej masować ok. 5 minut dwa razy dziennie.A co do doboru szamponów - sądzę, że wiele zależy od tego jakie kto ma włosy, bo przecież nie tylko o działanie chodzi ale i o wygląd. Swego czasu stosowałam Dermenę, nawet odżywka nie pomagała na to, co było na głowie po wysuszeniu. Radical - podobnie. Przez długi czas stosowałam szampon z czarną rzepą z Joanny, taki 2 w 1. Dla moich włosów - rewelacja. Czy kondycję poprawił - nie wiem, ale wygląd po nim zadowala Obecnie Revigen jest beznadziejny w tym względzie, dlatego najpierw nakładam Revigen a po ok. 10-15 minutach spłukuję i drugie mycie już Joanną.
|
|
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam wyniki analizy pierwiastkowej włosa. W wielkim skrócie: jestem zakwaszona kwasem moczowym, mam duży długotrwały niedobór białka najprawdobodobniej zaburzone wchłanianie, niedokrwistość, zaburzenia immunologiczne, podwyższoną czynność nadnerczy i obniżoną tarczycy, proporcje pomiędzy różnymi pierwiastkami są niewłaściwe. Tym kwasem moczowym jestem najbardziej zaskoczona bo sądziłam, że nerki mam zdrowe.
Wydałam majątek na wcierki, szampony, witaminy, które mi nic nie pomagały do tego po loxonie dorobiłam się chyba łzs a odrostu jak nie było tak nie ma a ja czuję się coraz gorzej. Idę z tym wynikiem do lekarza, który mi go polecił czyli do reumatologa, potem do gastrologa a dalej to nie wiem. Rzucam w każdym razie wszystkie wcierki i suplementy bo tylko niepotrzebnie się nimi trułam. |
|
|
|
#971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajna sprawa, jedno badanie i tyle informacji
|
|
|
|
|
#972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez podpinam się pod pytanie gdzie robiłaś tę analizę i czy to prawda, że włosków do analizy daje się więcej i nie mogą być farbowane?
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
Maria
podaję namiar na dr Otko przyjmuje w Katowicach na osiedlu Paderewskiego 323524160 tylko kuracja to jakieś 250-350 zł miesięcznie,leki sa kosztowne ,bo sama wizyta to 70zł. Warto udać się na sama diagnozę. |
|
|
|
#974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli nawet to wcale mi to nie przeszkadza, istotne że po umyciu Biokapem i przetrzymaniu go chwilę na włosach, włosy prawie mi nie lecą. Więc niech niektórzy myślą i piszą co chcą, być może jest to efekt chwilowy, ale jest od pierwszego mycia, nawet jeżeli uważacie, ze to niemożliwe
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
W trakcie porządków bardzo przeszkadzały mi włosy sięgnęłam po coś do ich spięcia- po poru minutach przypomniało mi się, że wzięłam spinkę którą kupiłam jakiś niecały rok temu i niestety wtedy była za mała nie obejmowała moich wszystkich włosów. Objętość spadła sporo !Gdyby nie to, że jestem na uspokajaczach na receptę to chyba bym dostała histerii histerycznej!
Przy okazji bardzo dziękuję wszystkim Serdeńkom za ostatnie słowa pocieszenia i empatii. A teraz coś zabawnego na poprawę wszystkim humorków.. Mój chłop bardzo się zamartwił tym moim załamaniem chcąc mnie jakoś podbudować pojechał szukać Biokapa. I uwaga wrócił z Biokapem, czerwonym Vichy Dercos z animeksilem i Nizoralem i kazał mi natychmiast myć głowę! Miałam naprawdę spory dylemat czym mam ten skalp wyszorować na pierwszy strzał poszedł Dercos- całkiem całkiem! Jak się okazało faceci czasami nawet słuchają naszych biadoleń mimo, że właśnie oglądają mecz i sprawiają wrażenie, że nic do nich nie dociera ![]() J
olej z pestek dyni olej z ogórecznika tran beta karonten palma sabałowa Solgar VM75 wierzbownica Salfazin Olimp Chela-Ferr Med, Edytowane przez maniek77 Czas edycji: 2013-03-24 o 11:32 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Maniekmasz uroczego faceta
Takie typowo męskie zachowanie: pojechał, kupił siatę specyfików i uratował świat, ale i tak uważam, że jest to strasznie słodkie |
|
|
|
#977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To, ze cos nie dziala u Ciebie nie znaczy, ze jest niemozliwe u kogos innego. Chyba warto to pokornie wziac pod uwage. Teoria teoria a praktyka praktyka. Moja teoria jest taka, ze wtedy moje wlosy nie byly jeszcze az tak zniszczone przez hormony i na zwiekszenie ukrwienia i dostarczenie wiekszej ilosci substancji odzywczych natychmiast zareagowaly wzmocnieniem. Acha, od 5 dni leje na glowe JANTAR i poza dniem przedwczoraj ( 40 wlosow), wypadanie znow jest prawie zadne ( mniej niz 10 wlosow) a zazwyczaj w tym momencie cyklu mam kryzys i wlosow leci od 50 nawet do 100. Tym razem kryzys nie przychodzi. Znow sie dowiem od Ciebie, ze to niemozliwe i ze mi sie wydaje ? (Specjalnie napisalam, ze go na glowe ''leje'' a nie wcieram - nie wcieram ze strachu przed spowodowaniem mechanicznego wypadania. Pozostawiam go do wysniecia na czerepie przed snem).
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
Muszę spróbować z tym CP.Kupię może jeszcze dziś....Kłaki mi wypadają strasznie każdego dnia.Moja "kura"która się Wam wyświetla pod każdym moim postem w podpisie jeszcze nie działa.....
Całe szczęście, że facjatka u mnie nie najbrzydsza i figurka, bo inaczej, to bym się zakompleksiła zupełnie![]() mastiff, gdzie link do Twojego blogunia?Wydawało mi się,że jest w każdym Twoim poście...
magnez, belissa,witamina C, cynk,wierzbownica,pokrzyw a Do wcierania: skrzyp,pokrzywa,sok z imbiru Edytowane przez biannie Czas edycji: 2013-03-24 o 14:05 |
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
neo tak czytam w Twoim poście o calcium pathotenicum i w sumie dopiero teraz przyjrzałam się swojemu suplementowi Colfarmu witaminyB - cały kompleks i wszystkiego po 100% dziennej dawki, ale właśnie B5 dziennej dawki, to 6 mg.
Sam Vitapil jak piszecie ma kwasu pantetonowego ponad 1000% dziennej dawki, więc tak jak łykam swój Colfarm po jednej, to ma chyba żaden wpływ na włosy ![]() Myślę kupić to calcium tylko brać po 4 tabletki i do tego po jednej swoją B komplex aż mi się skończy, bo mam jeszcze na miesiąc. julia19780 od początku masz taki dobry efekt? Skóra głowy ci się przetłuszcza, masz może łupież? Właśnie zamówiłam ten szampon, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Zaczyna pojawiać mi się taki drobniutki biały, sypki łupież. Czuć na mojej głowie takie jakby kuleczki malutkie. To pewnie jest łój zaschnięty i Biokap może sobie z tym nie poradzić W przyszłym tygodniu idę na badania. Zobaczymy co wyjdzie. A co do problemów z hormonami, to może i kogoś ciąża uleczy, ustabilizuje, ale mnie niestety nie pomogła. No i jeszcze jedna dygresja. Jestem na 70 stronie poprzedniej odsłony i zwróciłam uwagę na coś, o czym już dawno nie myślałam a może wyparłam z pamięci - u mnie chyba początkiem a raczej na pewno kataliztorem moich problemów z hormonami a co za tym idzie włosami była bulimia. Chorowałam 5 lat a jak policzę, to po 3 latach choroby zaczęły się problemy z włosami. |
|
|
|
#981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie póki co względny spokój. Włosów nie wypada ani więcej ani mniej.
Co do odżywki Jantar to mam bardzo mieszane uczucia. Za dwa dni miną 3 tygodnie i póki co efektów brak, ale z drugiej strony czego tu się spodziewać po 3 tygodniach? Miałam odstawić, ale szukałam opinii o odżywce i zobaczcie co znalazłam: http://ilsalund89.blogspot.com/2012/...na-jantar.html |
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Gaya i MM jeżeli chodzi o pierwiastkową analizę to robiłam w sieciowym labolatorium luxmed w lublinie ale oni tylko wycinali włosy i wysyłali do Łodzi do labolatorium biomol-med (oni mają swoją stronę i samemu też można wyciąć włosy i im wysłać). Włosy trzeba wycinać przy samej skórze i muszą być kilkutygodniowe odrosty, ja miałam po dwóch mies. od farbowania.
Badanie jest kosztowne - 300 zł ale w stosunku do tego co dotąd wydałam to i tak niewiele. Są różne opinie nt. tego badania niektórzy twierdzą, że to wyłudzanie pieniędzy ale ja byłam zdesperowana i poleciła mi go pani doktor do której mam zaufanie, z wynikiem jeszcze nie byłam. Od 3 lat chodzę po lekarzach i robię badania, które z grubsza są w normie albo lekko poza normą i lekarze tragedii nie widzą. Jestem okropnie zmęczona, ociężała, nie mogę spać, rano wstaję jeszcze bardziej zmęczona niż się położyłam, jest mi ciagle zimno, cisnienie poniżej 100, stosuję lekkostrawną dietę a i tak ciagle mi coś szkodzi (mam chorobe wrzodową, refluks, brak woreczka). Boli mnie kręgosłup, nogi itp. o włosach nie wspominając. Myślałam, że to tarczyca, hormony w ubiegłym roku badałam kilka razy ale wszystko było w normie. W wyniku pisze, że przez długotrwały niedobór białka metabolizm jest maksymalnie spowolniony i organizm jest w stanie wyczerpania i pobiera z kości i innych narządów substancje do neutralizacji nadmiaru kwasu. W ogóle ten wynik to 50 stronicowa broszura A4 razem z propozycją diety dla mnie i suplementacji. |
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawa ta analiza pierwiastkowa włosa a wie ktos gdzie we Wrocławiu można cos takiego zrobić ?
|
|
|
|
#985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
Gaya piszesz, że szampon nie potrafi zdziałać cudów po kilku użyciach. Też tak myślałam ale wyobraź sobie, że clobex prawie całkowicie zatrzymał migrację włosów w ciągu 3 użyć. Regularne stosowanie pozwoliło mi na miesiąc relaxu. Teraz stosowany raz w tygodniu szału nie robi.
__________________ Mastiff dziś próbuję aloes z miodem przed myciem i tak już 100 włosów poszło rano przy czesaniu więc zaryzykuję, wierzę, że aloes nawilża, usuwa łupież i wiele dobrego robi, mam taki na parapecie cud i trzeba mu liści naobrywać, a że jest już stary tym lepiej. Efekty opiszę po myciu. |
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to potwierdzają. To życzę jak najszybszego powrotu do formy, napisz nam co i jak po wizycie u lekarza. No właśnie z tym wycięciem i odrostem to jest problem, moje tak wolno rosną i są takie cieniutkie, że każdy się liczy i nie byłoby czym zakryć takiego ubytku...no i ten odrost na taki musiałabym ze 2 lata czekać i w dodatku te siwki, ale jak widać wiele można się dowiedzieć z takiego badania, więc muszę pogłówkować.
- , -magnez B6, kerabione booster, kolagen -pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/ Edytowane przez MM-1968 Czas edycji: 2013-03-24 o 17:31 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Gaya włosy wycina się z tyłu głowy nad karkiem i te braki to nie problem bo górne warstwy przykrywają te ubytki więc nic nie widać. Zdziwiona była tylko fryzjerka musiałam jej powiedzieć o co chodzi.
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- MM odezwę sie po wizycie albo raczej po wizytach bo planuję dwóch lekarzy. |
|
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Jeśli możesz mi polecieć jakiś dobry minerałek, będę wdzięczna

:
tak jak Ty. Może się skuszę jak skończę Revigen. Bez zapału jednak, ale z nadzieją 

Całe szczęście, że facjatka u mnie nie najbrzydsza i figurka, bo inaczej, to bym się zakompleksiła zupełnie