|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Ja zamotanie tłumaczę nie wiem czy mnie rozumiesz ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-05-21 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
![]()
![]() |
#964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dopóki nie ma @ jest nadzieja ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Kochana jak Iza napisała! Póki nie ma @ jest nadzieja! A temp się nie przejmuj bo obserwujesz pierwszy cykl! Może taki Twój urok? może temp spadła dziś a jutro odbije do góry? tego nie wiemy więc musimy obserwować dalej! bo możliwy jest tzw spadek implantacyjny!
![]() Głowa do góry a z drugiej str nie chcę Ci też robić niepotrzebnej nadzieji ale trzeb wierzyć Kochana!!
#967 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Pani - no tak bo przeciez kazdy placz dziecka to glod.. uwielbiam takie teorie. To moja maruda chyba ciagle glodna. Niewazne ze jak tylko wezme na rece to jest cisza. Placze to glod. Eeh...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#969 | |||
Zakorzenienie
|
Maksi, najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]() a od Ciebie, agatko do mnie - właśnie wróciłam z pracy mokra po kolana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
perse, panika
![]() Cytat:
co to Maksi ma urodziny i nie stawia torta? lanie będzie ![]() ![]()
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Kubek, Twój cytat gdzieś mi wcięło... Dziękuję za komplementy
![]() Nie przytyłam bardzo mało, ale mieszczę się w normie - na plusie mam coś ok 12 kg ![]() ![]() Kocurku, czekam na fotkę Twojego brzusia! Wika, przybyło tu i ówdzie, ale dobrze się z tym czuję i nie narzekam. Zawartość brzuszka wynagradza każdą nową niedoskonałość ![]() My już po wizycie, szyjka się skróciła i jest miękka. Mała przybrała tak jak powinna, ma teraz 2800g. No i mam iść na moje pierwsze KTG w tym tygodniu. Jutro pakuję torbę do szpitala i ogarniam kącik Małej... Ale zleciało! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
hej. ale wy szybko piszecie. nie nadrobie tego wszystkiego.
tak wogóle to dziwnie mi jakoś. cały czas myśle o dzidzi której już niemam. czuje dziwne bulgotanie w brzuchu od tygodnia, bola mnie plecy i mnie mdli i brzuch nic niezmalał.niema dzidzi a organizm się zachowuje jakbym była w ciązy. kuwa zaś mi żle. moje szyszki rosną zdrowo dobrze, że im się udało. mój TŻ chciałby jechać do mojego brata ,ale je niejestem gotowa.
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne wieści ![]() ![]() ![]() Kochanie ja mam mały brzuch i się wstydzę pokazać. ![]() Wszyscy maja jakieś "ale" do mnie w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() A ja caly dzien dzis w pracy spedzilam ![]() Nie dość ze 200km wyjazd sluzbowy, to jeszcze posiedzenie wieczorem ![]() ![]() Chcialabym juz pojsc na L4 (z wiadomego powodu oczywiście ![]() ![]() Adunia, super brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]() Perse, rzeczywiscie ludzka glupota nie zna granic Rena, glowa do góry, poki nie przyszl @ jest nadzieja ![]() Maksi, wszystkiego najlepszego ![]() ![]() A ja nadal na diecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Kocur, no chyba żartujesz
![]() ![]() Eliza, wiem, będzie ciężko... Może przestań podczytywać? Ja przestałam swój pierwszy mamusiowy czytać, bo sobie nie radziłam. Potem samo jakoś się wszystko wyciszyło i zajrzałam tam dopiero po porodach.... Przytulam ![]()
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-05-21 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40917571]A u Ciebie, jak tam? Kiedy planujesz iść do lekarza? Będziesz zmieniać lekarza? I ogólnie jakie plany, L4 czy raczej nie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Poprzednia ciąża oduczyła mnie planować .... Na L4 chciałabym jednak iść jak najpóźniej (rok temu poszłam w połowie 7 miesiąca, bo już miałam dość atmosfery), mimo, że gin na każdej wizycie chciał mi wypisywać. Natomiast jeśli będzie taka potrzeba to pójdę wcześniej. Co do lekarza, to jutro chcę powtórzyć test i jak się potwierdzi to dzwonię do tego, który dobrze się mną zajął w szpitalu i do którego byłąm 2 razy po wyjściu ze szpitala. Starej daty, rzeczowy, konkretny, cierpliwy (jak każdy chyba lekarz, w necie opinie ma skrajne), ma świetny sprzęt w gabinecie. Przyjmuje tylko prywatnie, 1 wizyta to 150 zł (wykazał się miłym gestem i na pierwszej wizycie po szpitalu wziął ode mnie 70 zł, a na drugiej nic - "bo co ja pomogłem? nie pomogłem, tylko wytłumaczyłem kilka razy") no i wszystkie badania też będę robić odpłatnie. Ale tym razem nie będę oszczędzać ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-21 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzis na kolacje mialam pyszną salatke ze swiezego szpinaku, kawalka przedwczorajszej piersi z kurczaka, pomidorkow i oliwek ze szczypta majo light ![]() ![]() Nawet zaczyna mi sie podobac to gotowanie i zdrowe jedzenie. U mnie jest problem z lenistwem - tą dietą, a wlasciwie sposobem odzywiania musze w sobie wyrobic pozytywne nawyki - wtedy zadziala na pewno ![]() A jadlospis modyfikuje troche ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Wtajemniczenie
|
jestem, jestem!
Kochane jesteście!!! Dziękuję za życzenia ![]() ![]() ![]() torta stawiam, redsik-iem grejpfrutowo-ananasowym częstuję ![]() Dziękuję!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh ja się dołączam do życzeń ![]() Niestety niczym się nie częstuje....buuu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() _________________________ _______ idę się kąpać i spać, bo nie wytrzymuję już - boli mnie głowa aż mi niedobrze, no i spać mi się chce strasznie...dobrej nocy życzę ![]()
![]() |
#982 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych
Adunia, Ewel - do dzieła
![]() ![]() Cytat:
Jak się będziesz dobrze czuć, to czemu nie. Praca pewnie pozwoli Ci trochę odciągnąć myśli od złych scenariuszy. Ja niestety miałam w pracy fatalną atmosferę w momencie, kiedy dowiedziałam się o drugiej ciąży i za długo się nie zastanawiałam, zresztą ginka zaproponowała L4 na pierwszej wizycie już. A co do oszczędzania - mam wrażenie, że coś sobie wyrzucasz... Dobrze wiesz (i wiemy), że nie mogłaś nic zrobić... Ale na pewno jeśli Cię to uspokoi, to chodź do lekarza, który Cię dobrze poprowadzi, nawet za takie ceny. Ja też płacę 150 zł za wizytę+za wszystkie badania, ale dla mnie to też jest priorytet, jak układamy plan miesięczny wydatków, to zaraz po odliczeniu kredytów i rachunków jest kasa na lekarza, leki i badania... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak bym chciała już poniedziałek żeby zobaczyć kruszynke ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Maksi, sto lat!
I tez sie ńiczym nie częstuje. Chociaż i torta bym zjadła i piwo wypila ![]() A ja nabroilam, cały dzień sie trzymałam: jedzenie co 2 godzinki, wszystko zdrowe i przemyślane i czułam sie swietnie. Ok. 19 nie miałam czasu i zjadłam ' na odwal' takie krążki ryzowe sonko i batonika corny. Zapłaciłam za to mega wymiotami i cukrem 62. ![]() Iza, spokojnie. Zobaczysz ![]() Ja mam wizytę pojutrze, troche sie denrwuje, ale mam ogromna nadzieje, ze bedzie dobrze ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-21 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
A i mnie wszystkie batoniki musli obniżają również cukier, nie jem ich, bo nie sądzę, żeby były dobre :/ Czasami kupuję Belvitę, ma niezły skład, lub ciastka pełnoziarniste (ale tu też trzeba czytać składy, jednak niestety większość słodyczy ma w składzie na 1. miejscu cukier, syrop glukozowy lub mąkę pszenną:/). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40924248]Uważaj na chrupkie pieczywo, jest bardzo niskokaloryczne, ja je jem tylko na te mini-posiłki typu III śniadanie lub podwieczorek.
A i mnie wszystkie batoniki musli obniżają również cukier, nie jem ich, bo nie sądzę, żeby były dobre :/ Czasami kupuję Belvitę, ma niezły skład, lub ciastka pełnoziarniste (ale tu też trzeba czytać składy, jednak niestety większość słodyczy ma w składzie na 1. miejscu cukier, syrop glukozowy lub mąkę pszenną:/). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Wiecej tego nie powtórzę na bank. To tak z braku czasu ( i myślenia ![]() Z moich dwudniowych ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-21 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
ciążę planuję nie wcześniej niż za rok
![]() podziwiam Was dziewczyny z tym smacznym zdrowym gotowaniem i jedzeniem jak zostaję z Kasią na cały dzień to nie jestem w stanie nic zrobić... dziecku zupę ugotuję jak dziecko śpi (bałaganu przy tym narobię co niemiara) a jak już potrzebuję po tym kuchceniu posprzątać to dziecko moje się budzi i muszę je pod opiekę Babci oddać...bo albo grzebie w koszu albo kurkami od gazu kręci, ewentualnie chce dłubać w kontaktach ... chciałabym mieć jeszcze dwójkę dzieci a wiem, że po przeprowadzce będę zdana sama na siebie, Tz-et jak będzie miał czas to pomoże a jak nie to wszystko będzie na mojej głowie...chociaż wiem, że nie takie dylematy powinna mieć AM
#988 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Maksi, świętujecie?! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
rena- ja mogę Ci wytłumaczyć co to za kreski ale w odwrotną stronę- bo ja prowadzę wykresy gdy nie planuję kolejnej ciąży
pierwsza krecha (z niższą temp) przechodzi przez dzień szczytu śluzu a druga- 0,2 stopnie wyższa od pierwszej pokazuje , że temp ponad tą kreską świadczą o dniach niepłodnych ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- adunia- będą niebawem emocje na wątku i kibicowanie ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- pani- chudniesz przy karmieniu piersią? ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- BERBIE- kiedy wyjazd? wapno zabierz, coś po opalaniu, dużo balsamów nawilżających, polecam też panthenol w piance ![]() jadę zawsze z wypchaną apteczką- zabierz coś na kobiece infekcje, łatwo przeziębić pęcherz lub po w basenie coś złapać do jakiej miejscowości się wybieracie? zabierz też lekką sukienkę lub pareo- wygodne do szybkiego przemieszczanie się między pokojem a basenem/plażą koniecznie chustkę na głowę/czapkę lub kapelusz ![]()
#990 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() może kiedyś schudnę ![]() ![]() na bank jak przestanę karmić to mi ciut spadnie - cyce miałam zawsze wielkie, a teraz mam wieeellggaśśśnnne i pełne...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.