Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 13:49   #961
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Oj też bym chciała już być po Usg,no ale mam nadzieję,że wszystko jest w porządku.
Stary 2013-05-27, 14:07   #962
perfuzja
Zakorzenienie

Siedzę w pracy ze spodniami zapiętymi na gumkę recepturkę, bo tak mnie zaczęły pić, że nie dawałam rady usiedzieć

Zamowiłam dwie pary spodni ciążowych

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Perfuzja uzupełniam swoje olejowo naturalne zapasy i kliknęłam w hydrolat oczarowy, zobaczymy co z tego wyjdzie
On pięknie pachnie Więc nawet jeśli nie pomoże to się nawąchasz

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
W Anglii robią testy na Downa za darmo. Ja jednak nie chciałam mieć tego testu poprzednio i teraz też podziękuję.

Mówisz o usg, pappie czy amniopunkcji? Jeśli to ostatnie to rozumiem, ale dwa pierwsze dlaczego nie?

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
ja będę robic bo i tak mam pakiet w luxmedzie, który mi to pokrywa więc sobie wykorzystam skoro płace składke co miesiąc

napiłam się kawy i brzuch mnie zaczyna chyba boleć ehhh
u mnie jest tak zimnooooo.... dzisiaj sobie pracuje w domku ale później będę musiała wyjść i chyba sobie cos bardzo ciepłego ubiore
Mnie luxmed wkurza niemiłosiernie. Okazało się, że nie wszystko mam w pakiecie, a płatne liczą sobie 2x drożej niż diagnostyka. Więc chyba podziękuje im za współpracę.
Stary 2013-05-27, 14:19   #963
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Mnie luxmed wkurza niemiłosiernie. Okazało się, że nie wszystko mam w pakiecie, a płatne liczą sobie 2x drożej niż diagnostyka. Więc chyba podziękuje im za współpracę.

może masz pakiet podstawowy i dlatego masz część płatne...
Zobacz ile kosztuje rozszerzony w Twojej firmie- u mnie podstawowy to 10 zł a rozszerzony 26 zł

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

a co do farbowania włosów- ja mam pasemka i będę je farbować tylko farbami bez amoniaku (tak jak do tej pory to robiłam). Zresztą już farbowałam a o ciąży nie wiedziałam
Stary 2013-05-27, 14:21   #964
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
może masz pakiet podstawowy i dlatego masz część płatne...
Zobacz ile kosztuje rozszerzony w Twojej firmie- u mnie podstawowy to 10 zł a rozszerzony 26 zł
To już mój 3 czy 4 pakiet u nich (czyli w sumie już z 7 lat) i widzę, że z roku na rok jest coraz gorzej.
Ciąży tam nie prowadzę, bo wszyscy sensowni lekarze uciekli. W sumie się nie dziwię.
Chciałam robić u nich tylko badania, ale przy ich pozapakietowych cenach to totalnie bez sensu - a nie będę się dawać kłuć więcej razy niż trzeba.
Stary 2013-05-27, 14:22   #965
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mówisz o usg, pappie czy amniopunkcji? Jeśli to ostatnie to rozumiem, ale dwa pierwsze dlaczego nie?

Mówię o badaniu z krwi,nieinwazyjnym,nie wiem jak się ono w Polsce nazywa.
Zrobienie tego badania i tak w sumie do końca mi nie powie czy dziecko będzie chore,tylko określi prawdopodobieństwo. Gdyby wyszła ta grupa ryzyka miałabym do zrobienia badanie już inwazyjne,które może się skończyć poronieniem,więc na nie i tak bym się nie zdecydowała. Więc do końca ciąży myślałabym czy urodzi się chore czy zdrowe. A tak będę po prostu mieć nadzieję,że będzie wszystko OK. W końcu jestem zdrowa,nie jestem jeszcze stara,nie palę,nie piję.
Stary 2013-05-27, 14:24   #966
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię o badaniu z krwi,nieinwazyjnym,nie wiem jak się ono w Polsce nazywa.
Zrobienie tego badania i tak w sumie do końca mi nie powie czy dziecko będzie chore,tylko określi prawdopodobieństwo. Gdyby wyszła ta grupa ryzyka miałabym do zrobienia badanie już inwazyjne,które może się skończyć poronieniem,więc na nie i tak bym się nie zdecydowała. Więc do końca ciąży myślałabym czy urodzi się chore czy zdrowe. A tak będę po prostu mieć nadzieję,że będzie wszystko OK. W końcu jestem zdrowa,nie jestem jeszcze stara,nie palę,nie piję.
To Pappa częściowo rozumiem

Ja go zrobię tylko jeśli usg będzie na granicy normy. Jeśli będzie ok, to sobie daruje i uznam, że usg mi wystarcza. Jeśli usg będzie złe to i tak zrobię amniopunkcję, bo pappa mnie nie uspokoi.
Stary 2013-05-27, 14:25   #967
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
To już mój 3 czy 4 pakiet u nich (czyli w sumie już z 7 lat) i widzę, że z roku na rok jest coraz gorzej.
Ciąży tam nie prowadzę, bo wszyscy sensowni lekarze uciekli. W sumie się nie dziwię.
Chciałam robić u nich tylko badania, ale przy ich pozapakietowych cenach to totalnie bez sensu - a nie będę się dawać kłuć więcej razy niż trzeba.
mój lekarz na szczęście jest w LM więc ja na razie tam zostaję. Może to kwestia regionu ale ja jak na razie nie narzekam- zawsze wszystko mogę wykonac bezpłatnie i terminy też są dogodne.
Jeśli u Ciebie faktycznie jest tak jak piszesz to jasne że nie ma sensu dwa razy się kłuc i jeszcze za to płacić
Stary 2013-05-27, 14:27   #968
angeliqe
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie z ogromną przyjemnością dołączam do wątku, mam nadzieję, że będziemy się wspierać do ostatnich chwil ciąży i dłuuuugo po porodach .
Wg usg rodzę 21.01.14, jestem w 6 tygodniu, mamy już serduszko bijące z prędkością 158uderzeń/min i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie .
Pomimo tego, że ciąża nieplanowana (w okolicach sierpnia poprzedniego roku przestaliśmy się starać o dzieciątko) ja i mój TŻ umieramy z radości.

Jeszcze raz; DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM MAMOM

PS Najlepsze jest to, że gin powiedziała mi, że to prezent urodzinowy od mojego TŻ - wg niej zapłodnienie wypadało właśnie w moje urodziny ;D
angeliqe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:28   #969
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
mój lekarz na szczęście jest w LM więc ja na razie tam zostaję. Może to kwestia regionu ale ja jak na razie nie narzekam- zawsze wszystko mogę wykonac bezpłatnie i terminy też są dogodne.
Jeśli u Ciebie faktycznie jest tak jak piszesz to jasne że nie ma sensu dwa razy się kłuc i jeszcze za to płacić
Moim zdaniem problem jest taki, że pół warszawy ma pakiet w luxmedzie. Przez co zrobili się potwornie masowi i nie wyrabiają się z zatrudnianiem lekarzy. A jak zatrudniają to fatalnych.

Dla przykładu - pierwszy termin w dowolnym miejscu, u dowolnego lekarza alergologa jest za miesiąc. Więc to zaczyna przypominać NFZ...
Stary 2013-05-27, 14:31   #970
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem problem jest taki, że pół warszawy ma pakiet w luxmedzie. Przez co zrobili się potwornie masowi i nie wyrabiają się z zatrudnianiem lekarzy. A jak zatrudniają to fatalnych.

Dla przykładu - pierwszy termin w dowolnym miejscu, u dowolnego lekarza alergologa jest za miesiąc. Więc to zaczyna przypominać NFZ...

fakt- od kiedy LM połaczył się z innymi prywatnymi przychodniami zrobiło się trochę tłoczno...
Miesiąc do specjalisty- faktycznie przesada.
Ja nie korzystam (jak na razie) z takich specjalistów a do tych co chodziłam lub musiałam iść nie było tragedii z terminami, no ale jakbym miała miesiąc czekac to bym była zła
Stary 2013-05-27, 14:32   #971
gosia261282
Gang Iren

Angeliqe witaj
Stary 2013-05-27, 14:32   #972
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angeliqe Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Mamusie z ogromną przyjemnością dołączam do wątku, mam nadzieję, że będziemy się wspierać do ostatnich chwil ciąży i dłuuuugo po porodach .
Wg usg rodzę 21.01.14, jestem w 6 tygodniu, mamy już serduszko bijące z prędkością 158uderzeń/min i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie .
Pomimo tego, że ciąża nieplanowana (w okolicach sierpnia poprzedniego roku przestaliśmy się starać o dzieciątko) ja i mój TŻ umieramy z radości.

PS Najlepsze jest to, że gin powiedziała mi, że to prezent urodzinowy od mojego TŻ - wg niej zapłodnienie wypadało właśnie w moje urodziny ;D

witaj
Stary 2013-05-27, 14:36   #973
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Siedzę w pracy ze spodniami zapiętymi na gumkę recepturkę, bo tak mnie zaczęły pić, że nie dawałam rady usiedzieć

Zamowiłam dwie pary spodni ciążowych

On pięknie pachnie Więc nawet jeśli nie pomoże to się nawąchasz

Mnie gumka też już ratuje od jakiegoś czasu, ale ja nie będę inwestować w spodnie ciążowe, więc pewnie będą mi gumki służyć do końca ciązy

Co do zapachu- nie wiem czy się nawącham, bo na chwilę obecną mam wszystko bezzapachowe bo wszelkie nawet dawniej ulubione zapachy wywołują u mnie mega mdłości. Nawet płyn go mycia naczyć ulubiony, a ukochane perfumy oddałam przyjaciółce bo sam widok buteleczki sprawiał że miałam dość

Cytat:

Heeej
Witaj i się rozgość .. Widok bijącego serduszka- pierwszy z niezapomnianych widoków... Druga to widok ruszającego się już Dzidziusia- to jest dopiero czad!
Stary 2013-05-27, 14:38   #974
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mnie gumka też już ratuje od jakiegoś czasu, ale ja nie będę inwestować w spodnie ciążowe, więc pewnie będą mi gumki służyć do końca ciązy

Śmiem wątpić w to
Stary 2013-05-27, 14:44   #975
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Śmiem wątpić w to
eeejjj! pozwól mi wierzyć, że moja dupa nie zmieni rozmiarów
Stary 2013-05-27, 14:47   #976
PawMaj13
Rozeznanie

Hej dziewczęta,

witam poweekendowo... zostałam słomianą wdową, bo mój pojechał w delegację... w sumie ma szczęście, bo jestem na niego koszmarnie zła za to, że zostawił mnie z górą zmywańska po parapetówce... wrr Teraz w sumie chce mi się śmiać z mojej werwy przy zlewie, cud, że żadne z naczyń nie ucierpiało, bo hałasu narobiłam sporo przy tym zmywaniu aż sama siebie nie poznałam, tak nimi "rzucałam" na suszarkę. Wyżyłam się trochę na biednych naczyniach i jest mi ciut lepiej :P

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Acha! I jeszcze coś! Napiszcie proszę jak z Waszą cerą?

Bo ja dzisiaj rano dorwałam dwa pryszcze na cyckach Ech....
Jakich kosmetyków do mycia twarzy używacie? Bo czytałam, że nie moga zawierać np. kwasu salicylowego itp.
Mnie wypryszczyło strasznie... a nigdy nie miałam z tym większych problemów. Teraz cała twarz w czerwonych wypryskach... bleh...

Cytat:
mnie też w pierwszych tygodniach ciąży bolał brzuch tak jak na @, czasami w nocy nawet spac nie mogłam ale wszystko ok, żadnych plamień ani krwawienia nie miałam

teraz już bardzo rzadko coś mnie tam zaboli, raczej plecy na dole i nawet czasem się zastanawiałam czy to nie nerki ale ja ogólnie mało siusiam mimo, że dużo pije, mam jakiś mega pojemny pęcherz bo jak pojde do kibelka to się leje leje i leje
Znam tą niekończącą się historię w toalecie, ja też jak już odkręcę kurek, to leci, leci i końca nie widać

Cytat:
co do rozstępów mój dermatolog poleca wszelkie preparaty które zawierają w sobie alantoline, substancje która pobudza komórki i regeneruje
Właśnie tak na chłopski rozum sobie rokminiłam, że jeśli ma mi się skóra regenerować i nawilżać, to należałoby zainwestować w coś, co temu pomoże, a niekoniecznie kosztuje majątek. I tym sposobem postawiłam na krem, który znalazłam w domu, używałam go wcześniej do twarzy, jak byłam zbyt spalona słońcem (główny składnik kremu to alantoina i d-pantenol), jak się skończy, to chyba pójdę w tą samą stronę. Olejki jakoś wydają mi się trudne w aplikacji - długi czas wchłaniania, brudzenie ubrań i pościeli. Jeśli jestem w błędzie - wyprowadźcie mnie z niego proszę.

Cytat:
Zaczęłam rozglądać się za wózkiem, kupimy na ostatnią chwilę, ale że to dość ważny zakup to muszę być go w 100% pewna i ... zgłupiałam
babcia (moja mama) robi rekonesans wózkowy
poszukujemy wśród wózków 3w1, z głęboką spacerówką, wygodnych dla wysokich osób (ja 178, Tż 194) mamy w bloku windę, ale uważam, że duże, pompowane koła na śnieg to bardzo dobry pomysł. Podobają mi się wózki na takich kołach, ale z gondolkami, kiedy się zamieni na spacerówkę, to już tracą swój urok, dlatego nie wiem czy ostatecznie na taki się zdecyduję. Przykładowy wózeczek, którym się zainteresowałam to roan marita,
http://p.alejka.pl/i2/p_new/50/13/ro...hodowy_0_b.jpg
albo taKo np ten http://www.youtube.com/watch?v=s5ifjSnrhzs

Może mamy z doświadczeniem wózkowym coś doradzą co najlepsze na zimę, śniegi i ogólnie?
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:59   #977
Azealia
Raczkowanie

Nie wiem czemu ale firmę tako skreślam w przedbiegach, jakoś jestem chyba uprzedzona...
Widzę że idziesz typowo w klasykę, ja bardziej idę w kierunku Maxi Cosi mura 4, bądź xlander XA, mutsy 4 rider, a w sklepie spodobał mi się też bebetto solaris... Tylko wolałabym coś monochromatycznego, a to wszystko takie pstrokate..
Stary 2013-05-27, 15:02   #978
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Co do zapachu- nie wiem czy się nawącham, bo na chwilę obecną mam wszystko bezzapachowe bo wszelkie nawet dawniej ulubione zapachy wywołują u mnie mega mdłości. Nawet płyn go mycia naczyć ulubiony, a ukochane perfumy oddałam przyjaciółce bo sam widok buteleczki sprawiał że miałam dość
Ty jesteś dwa tygodnie przede mną, więc wiesz
Znalazłam spodnie, które nie mają nawet wieeeelkiej gumy na brzuchu, więc może nie będą najgorsze. Zanim przyjdą, zanim je skrócę to akurat będę bardziej potrzebować

Ja nie mam rewolucji z zapachami, ale hydrolat naprawdę ładnie i delikatnie pachnie
Stary 2013-05-27, 15:05   #979
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cześć mamuśki jak tam po weekendzie? Mi cieżko było dzis wstać!! Jeszcze jak pomyśle ze siedzę dzis w pracy do 20 to mi sie wszystkiego odechciewa!

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Hej, witam Was
Nazywam się Agnieszka. Z ogromnym zdziwieniem odkryłam 2 tyg temu dwie kreseczki Termin mam na 25.01.2013r. Nie mam dzieci, mam za to 2 kotki, psa - wielkiego owczarka niemieckiego i baaaardzo kocią przeszłość...także czekam na wyniki z toxo- będą jutro...Bardzo się denerwuję...A poza tym, to z mojej fasolki będzie chyba jakiś Einstein Bo mam takie mdłości już od ponad 3 tygodni, że codziennie ląduję w toalecie( Jestem tym bardzo zmęczona, imbir niestety wzmaga dolegliwości, a ja waże już tyle co na studiach i waga spada...Wiem, że to minie, ale nie wiem jak ja pogodzę pracę...Do przyszłego tygodnia mam trochę luzu w pracy, ale od czerwca będzie istny sajgon...Strasznie się martwię, bo mam niestety pensję z ministerstwa i mogę mieć łącznie tylko 1 rok zwolnienia w ciągu 5 lat..ostatnio musiałam nawet zjechać na stację benzynową i przeczekać mdłości, nie dałam rady prowadzić samochodu(( macie jakieś inne pomysły??pozdrawiam Was...ja znowu mam ślinotok;((((od rana do nocy i w nocy też((
Cześć Agnieszka!! Gratuluje i jednocześnie współczuje dolegliwości... Oby jak najszybciej minęły rozumiem problem z praca - tez nie wiem jak sobie pózniej poradzę, ale poki co staram sie o tym nie myśleć. Dałam sobie jeszcze miesiąc na "beztroske", a pózniej zacznę działać

Cytat:
Napisane przez zodiakalnapanna Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miewam straszne zaparcia i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić. Już większości metod próbowałam, więc może któraś z Was ma jakiś sposób?
Duuuuzo warzyw!! I do sałatek dodawaj oliwy + jabłka .+ śliwki suszone. Mi pomaga.
Cytat:
A u mnie ładnie

Za to jak w Polsce było ładnie to tutaj było brzydko.
Zresztą na całą wiosnę były może ze 4 ładne dni u nas,więc bardzo się cieszę z pogody. Nareszcie!!
U mnie tez dzis ładnie!! Mam nadzieje ze prawdziwe upały niedługo nadejdą (choć nie wiem jak zniose upały w ciazy )

Cytat:

Kobietki a czy to normalne, że coś mnie tak jakby "ciągnie" w brzuchu? Takie uczucie jakby pęcherz lub jelita () sama nie wiem jak to nazwać. I przy tym tak jakoś bardziej wilgotno się tam zrobiło... <?>
Nie wiem czy się martwić czy nie.
Bo ja już od razu czarne myśli mam...
Tez tak mam - cos "ciągnie" w dole brzucha. Teraz mam katar i jak wycieraczki nic to czase cos tam kluje, jak sie wyciągam w łóżku to jest podobnie, To podobno normalne - wiezadla macicy sie rozciagaja i tak bedzie stale
A o pryszczach to juz nie bede nawet wspominać bo mam ich juz dość!!! Moje czoło to wysyp małych białych górek
Cytat:
PS. Macie więcej włosów na brzuchu? U mnie wzdłuż brzucha pojawiła się ciemna kreska ale to kreska z włosów, nie zmieniony kolor skóry i ogólnie na brzuchu mam dużo więcej włosów i są ciemniejsze...
Włosów na brzuchu jeszcze nie zaobserwowalam... Nawet nie wiedziałam ze w ciazy rośnie ich wiecej na brzuchu bede bacznie swój brzuch obserwować i dam znac jak sie pojawia
Wracam do roboty, reszta nadrabiania po pracy...
Miłego dnia
Stary 2013-05-27, 15:16   #980
ANECZKA089
Przyczajenie

Witam wczoraj zrobiłam test oczywiście II kreseczki taki prezęt na Dzień Matki po moich obliczeniach tp. 02.02.14
ANECZKA089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:17   #981
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Ty jesteś dwa tygodnie przede mną, więc wiesz
Znalazłam spodnie, które nie mają nawet wieeeelkiej gumy na brzuchu, więc może nie będą najgorsze. Zanim przyjdą, zanim je skrócę to akurat będę bardziej potrzebować

Ja nie mam rewolucji z zapachami, ale hydrolat naprawdę ładnie i delikatnie pachnie
U mnie to jest nawet kwestia tego, że ja mam 17 par spodni w szafie i po prostu nie widzę sensu kupowania tych z pasem, bo wszystkie te które mam to maksymalne biodrówy które sięgają mi poniżej mojego wystającego brzuszka, więc jeśli tylko mi tyłek nie urośnie do horrendalnych rozmiarów to powinnam dać sobie radę z tymi A na zimę jak brzucho będzie duży kupię

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki jak tam po weekendzie? Mi cieżko było dzis wstać!! Jeszcze jak pomyśle ze siedzę dzis w pracy do 20 to mi sie wszystkiego odechciewa!

Cześć Agnieszka!! Gratuluje i jednocześnie współczuje dolegliwości... Oby jak najszybciej minęły rozumiem problem z praca - tez nie wiem jak sobie pózniej poradzę, ale poki co staram sie o tym nie myśleć. Dałam sobie jeszcze miesiąc na "beztroske", a pózniej zacznę działać

Duuuuzo warzyw!! I do sałatek dodawaj oliwy + jabłka .+ śliwki suszone. Mi pomaga.

U mnie tez dzis ładnie!! Mam nadzieje ze prawdziwe upały niedługo nadejdą (choć nie wiem jak zniose upały w ciazy )

Tez tak mam - cos "ciągnie" w dole brzucha. Teraz mam katar i jak wycieraczki nic to czase cos tam kluje, jak sie wyciągam w łóżku to jest podobnie, To podobno normalne - wiezadla macicy sie rozciagaja i tak bedzie stale
A o pryszczach to juz nie bede nawet wspominać bo mam ich juz dość!!! Moje czoło to wysyp małych białych górek

Włosów na brzuchu jeszcze nie zaobserwowalam... Nawet nie wiedziałam ze w ciazy rośnie ich wiecej na brzuchu bede bacznie swój brzuch obserwować i dam znac jak sie pojawia
Wracam do roboty, reszta nadrabiania po pracy...
Miłego dnia
Nie wiem czy to standard z tymi włosami, ale u mnie widać, że jest ich sporo i są ciemniejsze Śmiałam się że to może Synkowy testosteron tak podziałał
Stary 2013-05-27, 15:29   #982
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
eeejjj! pozwól mi wierzyć, że moja dupa nie zmieni rozmiarów
Tylek moze nie zmieni,ale na koncowce juz brzuszek raczej nie da rady,nawet biodrowki beda uwierac. A na zime fajne sa ciazowki z materialem na brzuszek.

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

Może mamy z doświadczeniem wózkowym coś doradzą co najlepsze na zimę, śniegi i ogólnie?

Na zime sanki albo:

http://allegro.pl/plozy-do-wozka-dzi...147085347.html

Cytat:
Napisane przez ANECZKA089 Pokaż wiadomość
Witam wczoraj zrobiłam test oczywiście II kreseczki taki prezęt na Dzień Matki po moich obliczeniach tp. 02.02.14

Witaj
Stary 2013-05-27, 15:55   #983
agoola83
Raczkowanie

Hej Mam już wyniki Toxo - przechorowałam, różyczkę też, cmv chyba też (Bo IgG duże, a IgM małe), wszystko inne super (kreat, hiv, anty-HBs, HBs-Ag, Waalery-Rose też, trochę mało krwinek czerw, bo 3,9mln, ale to się naprawi, Fe(żelazo w normie)...A Wy jak? Już po badaniach???Ja idę w środe do doktora, będziemy szukać heartbeat`ów Któraś z Was z okolic Ustronia lub Chorzowa jest???
Rano znów wymiotowałam sucharkiem..., teraz jestem w pracy, ograniczyłam się do małego kefiru i maciupeńkiej kromeczki...i jakoś jeszcze nie zwymiotowałam, ale rwie mnie strasznie

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=90nV-5hsCGs

Znacie to???Ja to sie z mężem uśmiałam...hehehe..."Ogór ka bym zjadła, taką kwachotkę"...hahahahahaha ha

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:12   #984
em ma
Zadomowienie

Witajcie!
Ja mam dziś kiepski dzień...
Rozpoczęliśmy z Kropkiem 10 tydzień..coraz bliżej końca 1 trymestru...coraz bliżej
Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Hej, witam Was
Nazywam się Agnieszka. Z ogromnym zdziwieniem odkryłam 2 tyg temu dwie kreseczki Termin mam na 25.01.2013r. Nie mam dzieci, mam za to 2 kotki, psa - wielkiego owczarka niemieckiego i baaaardzo kocią przeszłość...także czekam na wyniki z toxo- będą jutro...Bardzo się denerwuję...A poza tym, to z mojej fasolki będzie chyba jakiś Einstein Bo mam takie mdłości już od ponad 3 tygodni, że codziennie ląduję w toalecie( Jestem tym bardzo zmęczona, imbir niestety wzmaga dolegliwości, a ja waże już tyle co na studiach i waga spada...Wiem, że to minie, ale nie wiem jak ja pogodzę pracę...Do przyszłego tygodnia mam trochę luzu w pracy, ale od czerwca będzie istny sajgon...Strasznie się martwię, bo mam niestety pensję z ministerstwa i mogę mieć łącznie tylko 1 rok zwolnienia w ciągu 5 lat..ostatnio musiałam nawet zjechać na stację benzynową i przeczekać mdłości, nie dałam rady prowadzić samochodu(( macie jakieś inne pomysły??pozdrawiam Was...ja znowu mam ślinotok;((((od rana do nocy i w nocy też((
Witaj
Współczuję objawów, bo sama się z częścią borykam...na mdłości nie znalazłam skutecznego sposobu...liczę na to że w 2 trymestrze znikną..
Cytat:

A w której części bolą Cię plecy? Dolnej, po bokach, nad kością ogonową?
A często biegasz siusiać? Bo tak myślę, że skoro macica jest odwrócona nietypowo w drugą stronę to nie ma takiego parcia na pęcherz : > <?>
Mnie bolą tak jak przy okresie-w części lędźwiowo-krzyżowej.
Od początku ciąży biegam częściej do wc i więcej piję, ale wydaje mi się że to normalne.
Cytat:

Witaj

Widzę, że już wkręcił Was temat wózków
Ja się zastanawiam czy nie kupić używanego bo jednak dla nas każdy grosz się liczy. Myślę nad 2 w 1 z dużą gondolą. Te 3 w 1 mnie nie przekonują wiedząc jak można zaszkodzić maluchowi nie woziłabym go w foteliku Fotelik tyko i wyłącznie w samochodzie i to jak najkrócej się da
Stary 2013-05-27, 16:17   #985
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
U mnie to jest nawet kwestia tego, że ja mam 17 par spodni w szafie i po prostu nie widzę sensu kupowania tych z pasem, bo wszystkie te które mam to maksymalne biodrówy które sięgają mi poniżej mojego wystającego brzuszka, więc jeśli tylko mi tyłek nie urośnie do horrendalnych rozmiarów to powinnam dać sobie radę z tymi A na zimę jak brzucho będzie duży kupię
No tak, ja mam wszystkie wyższe, wiec nie ma opcji
Stary 2013-05-27, 16:50   #986
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

ze szpitala na sankach raczej nie wyjedziemy Ale widzę potrzeba matką wynalazków. No nic, poczytam jeszcze o wózkach na innych forach itp. Wpadłam też na ciekawą stronkę z ocenami wózków pod rożnym kątem, zwrotność, bezpieczeństwo, ciężar itp. http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Widzę, że już wkręcił Was temat wózków
Ja się zastanawiam czy nie kupić używanego bo jednak dla nas każdy grosz się liczy. Myślę nad 2 w 1 z dużą gondolą. Te 3 w 1 mnie nie przekonują wiedząc jak można zaszkodzić maluchowi nie woziłabym go w foteliku Fotelik tyko i wyłącznie w samochodzie i to jak najkrócej się da
Jak można zaszkodzić maluchowi w foteliku?

Ja szukam 3 w jednym, bo do samochodu tak czy siak muszę fotelik kupić, a tak, będzie już w zestawie i z głowy.
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:56   #987
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się zastanawiam, czy te moje bóle i ciągnięcia nie wynikają z tego, że jestem bardzo szczupła. Przed ciążą miałam w talii 61 cm więc wąsko.. i jak mi się to zaczyna rozciągać to chyba mam prawo to czuć nie?
A no to dołączam się do odczuć i talii (u mnie 68cm) i dzisiaj cały czas czuję jakby ktoś ciągnął mi jakiś flak w brzuchu pod pępkiem
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:02   #988
Azealia
Raczkowanie

68cm mam teraz

3w1 vs 2w1 .. szczerze? przecież i tak będzie trzeba kupić fotelik- no bo niby jak przejechać samochodem bez tego jak tylko w nim możesz dziecko przewieźć? Poza tym np do lekarza też lepiej włożyć dziecko do fotelika i wyjąć na miejscu niż nieść na rękach...
Stary 2013-05-27, 17:12   #989
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Ja nie mam bladego pojęcia, jaki wózek chce. Nie wiem nawet czego szukać.

Za to mam wybrana chuste
Stary 2013-05-27, 17:17   #990
magnusia
Zakorzenienie

rany Dziewczyny ja jeszcze o wózku nie myślałam w ogóle... kurde powinnam już myśleć? Czy to nie za wcześnie jeszcze?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości