![]() |
#961 | |
BAN stały
|
Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?
Cytat:
Samiec ten może właśnie wracać z podkulonym ogonem do domu, by przepraszać żonę za niewczesny wybuch, jak i planować przeprowadzkę do autorki i codzienność z nią. Jak i milion różnych rzeczy, o których się filozofom nie śniło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-02 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
BAN stały
|
No, bez przesady. W życiu nie założyłam tu jakiegokolwiek innego konta niż to. Zadziwiających historyjek na wizażu jest wystarczająco dużo, nie muszę prokurować sztucznie własnych, ukrywając się za innym nickiem. co ci pozwala tak myśleć, czyżby to, że bronię autorki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
Też mi się ten zwrot akcji wydaje mocno naciągany. Trzeba przecież wszystkim tym zawistnym babskom pokazać, że jednak racji nie miały.
Ale jeśli to prawda, to szczerze gratuluję, naprawdę. Ludzie tego samego pokroju powinni się trzymać razem. Dziwi mnie też kwestia tego dziecka. Że zostało tak pominięte przez autorkę, jakby nie miało żadnego znaczenia, że to dziecko posiada. Wydaje mi się, że odpowiedzialna matka, brałaby je bardziej pod uwagę przy wyborze "nowego tatusia", a nie myślała kategoriami "dawania d.py". Nie wiem, może się mylę, bo dziecka nie posiadam. Ale coś mi tu nie gra.
![]() |
#965 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Jak uwieść żonatego faceta?
Cytat:
A więc wczoraj powiedział żonie, ona płakała, powiedziała mu że go kocha ale że chce rozwodu. On jej powiedział, że chciałby być ze mną, ale nie ma pewności co do rozwodu, ze względu na dziecko. Trochę mnie to zasmuciło, oczywiście nie to że martwi się o dziecko, ale to że za bardzo nie jest za rozwodem. Uzgodniliśmy, że na razie zostanie u mnie i się nad całą sytuacją zastanowi. Pojechał zabrać trochę rzeczy ze swojego domu, boję się żeby ona go nie zaczęła przekonywać żeby został. Co do mojego dziecka, to nie rozumiem tego wzburzenia na forum. To źle dla niego, że kogoś mam? Moje dziecko ma 5 lat, nie zadaje sobie pytań czy ktoś odbierze mu mamę. Syn poznał mojego mężczyznę już wcześniej, nie jako kochasia mamy(ktoś tu tak wspomniał), ale po prostu jako kolegę, małe dziecko nie szuka we wszystkim drugiego dna. Bardzo się też polubili ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
BAN stały
|
Cytat:
Rzeczywiście może go przekonać, żeby teraz został. ale może też już go do domu nie wpuścić. Miała noc na przemyślenie, co dalej robić, bo przecież to straszny szok musiał dla niej być i raczej nie spała. Wczorajsze jej emocje mogły się wzmocnić lub obrocić o 180 stopni. Spodziewaj się każdej reakcji, bo w jej stanie wszystkie reakcje są możliwe i do każdej ma prawo. Na pewno będzie też grać "dobrem dziecka", "złym ojcem", "rozbiciem rodziny". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Może się cieszyć, ale na cudzym nieszczęściu i tak szczęścia nie zbudujesz, przekonasz się o tym za jakiś czas. A ja nie chciałabym takiego żałosnego faceta, który zdradza. Stać Cię było na kogoś lepszego.
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-06-02 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
BAN stały
|
"Pisałam ci, jak zareagowała byla żona mojego. Absolutnie nie przyjmowała do wiadomości,
myślała, że wszystko się rozejdzie po kościach, nie zgadzała się na wyprowadzkę i rozwód. Po co? Przyczyny mogą być różne, od "co ludzie powiedzą", po "kocham i wybaczam ci". Co osoba, to motywacja. Po rozwodzie dziecko też ma oboje rodziców. Czy on zamierza mieszkać nadal z żoną, jeśli ona się zgodzi na to? By dziecko miało oboje rodziców? To w takim razie po co jej mówił o was, skoro to nic w twojej sytuacji nie zmieni? ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Niestety, możesz też uslyszeć "nie mogę IM tego zrobić, musimy się rozstać". Wiesz o tym, prawda? Bo żona zagra mu na uczuciach, to pewne. No, chyba że wk...rwiona już mu wystawia walizki. Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2013-06-02 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam i zycze udanej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jako córka faceta który zostawił rodzinę dla kochanki (z którą też się rozszedł po 8 latach, nie martwcie się, na was też przyjdzie czas) po prostu nie mogę się nadziwić jak bardzo można być tępym i niewrażliwym na życie dziecka ukochanego ![]() Przynajmniej tera wiem co samica mojego ojca miała w głowie kiedy go wyrwała - ABSOLUTNE NIC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Autorko, jeśli tylko będziesz postępowała zgodnie ze wskazówkami Kalinci i nie spłoszysz misia z second-handu, to jest nadzieja!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Też tak uważam, ale nie mogę go zmusić do czego innego, skoro tak chce. Dobrze by było, jakby żona mu w tym nie pomogła |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, Twoja małpa, Twój cyrk. Nikomu nic do tego, co ze swoim życiem robisz. Ale to jest forum i każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania i nie powinnaś się dziwić takiej reakcji. Ty też unikałaś wielu pytań zadanych przez wizażanki, odpowiadałaś wybiórczo i te niewygodne omijałaś szerokim łukiem. Trudno.
Ja się naprawdę bardzie cieszę, że tak szybko sprawy potoczyły się po Twojej myśli. I mam nadzieję, że wasze big love przetrwa wszystko.
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Odp: Jak uwieść żonatego faceta?
Nie potrafie uwierzyc, ze facet w jednej chwili tak po prostu powiedzial zonie i wyszedl zostawiajac za soba wiele lat zycia, dziecko, zone, dom dla kochanki, ktora zna dwa miesiace :/ W glowie mi sie to nie miesci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Naczelna Nastolatka
|
jeżeli to prawda, to szczerze mówiąc nie spodziewałam się tak szybkiej reakcji z jego strony.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomijam,że jak jest dziecko- to ustala się widzenia, a żona głupia byłaby , gdyby zgodziła się na inne widzenia niż ojciec przychodzi do dziecka (bo nie można i nie powinno się utrudniać widzeń, gdy ojciec chce), za to np. może postawić warunek , że dziecku nie wolno spotykać się z kochanką. Są sprawy finansowe, są pewnie jego rodzice, którzy nie wierzę, ze zareagują "witaj, nowa żono naszego synka" ![]() Bo i Kalińcia jest z panem jakiś już czas, od 2011 r. chyba po rozwodzie pana, a ciągle jeszcze nie ma finału: mieszkamy razem i jesteśmy na dobre i złe. U Kalińci nie ma też problemu dzieci, bo ich nie posiada, a tu dziewczyna ma swojego synka, a czym innym jest: o, to kolega mamusi, a czym innym- teraz ten pan zamieszka z nami (po 60 dniach ![]() Tym bardziej, że są już sygnały, ze sprawa nie pójdzie szybko i gładko na zasadzie pan z jednego życia przeflancuje się do drugiego- nie, gdy użył argumentu "dziecko ma o niczym nie wiedzieć". Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-06-02 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
Jak już powiedział "A" to wypadałoby powiedzieć "B".
Teraz nie ma czasu na bycie chorągiewką na wietrze : "bo ja chcę być z inną kobietą, ale rozwodu chyba nie chcę". Oczyścił swoje sumienie, bo zonie powiedział, ale dziecko ma nie wiedzieć. Pewnie podobna sytuacja będzie z rodzicami i teściami. Takie udawane małżeństwo? A może zabezpieczenie się w razie zmiany decyzji? W razie powrotu do żony nadal będzie krystaliczny, bo nikt z otoczenia nie wiedział co faktycznie się dzieje w tym związku. A żonie powie: "no przecież wiedziałaś, że Cię zdradzam a jednak się ze mną nie rozwiodłaś". Mam nadzieję, że chociaż żona będzie konsekwentna i będzie dążyła do rozwodu. A jeśli chodzi o kontakty z dzieckiem to przecież i po rozwodzie można się z dzieckiem widywać. Może nawet założyć sprawę w sądzie o przyznanie mu opieki (a tak swoją drogą, autorko co byś zrobiła gdyby facet zaczął walczyć o dziecko i chciał, aby jego dziecko z Wami zamieszkało?). Moim zdaniem żona ma prawo do rozwodu i ułożenia sobie ponownie życia. Po co jej mąż na papierze? Ja dostrzegam problem w tym, że żona nie pracuje. Jeśli przychyli się do jego prośby i nie wezmą rozwodu to on, mieszkając z Tobą autorko, będzie utrzymywał swoją rodzinę. A jeśli będzie rozwód to będzie płacił alimenty na dziecko i na żonę (bo po rozwodzie bardzo pogorszy się jej sytuacja finansowa). Może dlatego facet obawia się tego rozwodu. Będzie z orzeczeniem o jego winie, odda żonie większość wszystkiego co posiadają i jeszcze będzie płacił alimenty na dwie osoby. Średnio mu się to opłaca. Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2013-06-02 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Naczelna Nastolatka
|
widzę, że pan już coś tam kombinuje w kwestii rozwodu, bardzo możliwe też, że po miodowym okresie z kochanką wróci do żonki. ale tak czy siak, zaskoczył mnie zwrot akcji, szczególnie, że podobno żonę kocha.
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"„(…) tak by gdzieś het gnało, gnało, tak by się nam serce śmiało do ogromnych, wielkich rzeczy (…)” a tu pospolitość skrzeczy, a tu pospolitość tłoczy, włazi w usta, uszy, oczy; (…)”. - czyż nie napisał prawdy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Konto usunięte
|
Też mnie to dziwi, że zostawił żonę, którą podobno kocha i dziecko, dla nowo poznanej kochanki. Ale jeśli ta historia jest prawdziwa, oby żona wygrała rozwód z orzekaniem o winie, potem zgarnęla większość majątku, alimenty na dziecko i na siebie, znalazla sobie innego, a autorka wiele lat bedzie musiala sobie masę rzeczy odmawiac, bo kasa bedzie szła na jego rodzinę. W ogóle skoro jego żona jest młoda, z tego co pamiętam, chyba jeszcze przed 30stką, to bardzo możliwe, że odwiedza Wizaż, że czyta ten wątek, może założy własny o zdradzającym mężu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
Lepiej przygotuj się na granie drugiej roli, bo facetowi widać że układ żony i dziecka w domu, a z Tobą pomieszkiwania, całkiem odpowiada. Od powiedzenia o kochance do rozwodu daleka droga, szczególnie jak przyjdzie ustalać opiekę nad dzieckiem. Jak zacznie to przeżywać, a skoro chce chronić dziecko jak piszesz, to jeszcze wróci w te pędy do małżeńskiego białego łoża.
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Duuużo czasu zajęło mi ogarnięcie tego wątku (rozwija się błyskawicznie) i nie będę się tutaj wypowiadała odnośnie postępowania autorki wątku, bo nie widzę sensu - padło już tyle głosów.
Ja chcę tylko nawiązać do motywu rzekomego (bo nie wiemy jak jest naprawdę) braku seksu w małżeństwie tego faceta. Odniosłam wrażenie, że to jest główny zarzut stawiany żonie - że nie daje d**y chociaż to jej "święty obowiązek". I tak mi przyszło do głowy - a może ona zwyczajnie jest chora? Depresja, nerwica - to są choroby, które obecnie leczy się zwykle SSRI, a one drastycznie obniżają albo wręcz likwidują libido. I wtedy wszystko nabiera jeszcze innego wymiaru... Tak czy inaczej - żal mi tej żony, nieszczęśliwa kobieta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
BAN stały
|
Cytat:
Napisałam, ze do każdej reakcji ma prawo i każda jest możliwa. Mówiąc o grze nie miałam na myśli udawania tylko wybrany sposób działania, taki, jaki żona uzna za najskuteczniejszy dla swoich celów. A twój ojciec? Wybrał inną samicę niż tę, którą poślubił. Wybrał! Dobrowolnie! Rozumiem twoje rozgoryczenie, bo ta pierwsza samica, to twoja matka, ale ani ja, ani autorka nie mamy z wyborem twojego ojca nic wspólnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Autorko, panu menszczyźnie żal dziecka? nic nie szkodzi - jest Twoje. każ swojemu małemu mówić do szanownego pana "tatusiu", niech dzieciak się cieszy, że będzie miał nowego ojca, niech rzuca mu się na szyję jak ten przychodzi, niech płacze przeokropnie, jak pan od Was wychodzi. nie rozumiem, dlaczego tylko Ty masz grać. dzieciaka też w to wciągnij, będziecie mieli większe szanse powodzenia.
no bo zobacz - z tej przebrzydłej baby zrezygnował, bo dałaś mu cudowną alternatywę w postaci własnej osoby. teraz pewnie zrezygnowałby ze swojego okropnego bachora, bo również dałabyś mu wspaniałą alternatywę. koleżka na to pójdzie, bo lubi wymieniać starocie na lepsze modele - widać to po nim jak na dłoni. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.