![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Dobry wieczór dziewoje
![]() Napiszę co u nas i zaraz lecę Was nadrobić póki mam chwilę czasu. Dziękujemy za kciuki na szczepieniu.Blanka ładnie zniosła, mamusia o dziwo też ![]() Jeśli chodzi o wagę to jestem w szoku. Mimo, że Blanka ulewa a wręcz powiedziałabym, że chlusta to waży 6900 kg ![]() Dostaliśmy skierowanie do gastro , na te ulewania. Lekarka potwierdziła, że ząbkuje no i jeśli chodzi o tą skazę to jej powiedziałam że mała dostała ostatnio zwykłe mleko to mówiła, że dobrze, że nic się nie stało ale jeszcze trochę musi pobyć na nutramigenie. Jedyne co mnie zmartwiło to to, ze powiedziała, że Blanka ma wzmożone napięcie mięśniowe ![]() Myślicie że to groźne? ![]() W ogóle to nie mogłam o wiele rzeczy zapytać, bo trafiliśmy na jakieś zamieszanie w przychodni i ogólna nerwówka i wszystko tak na szybko. Aha i dzisiaj Blanka po raz pierwszy świadomie, w reakcji na piszczałkę przekręciła się z brzuszka na plecy ! ![]() ![]() Mam pytanie odnośnie słoików z BabyDreama: -podajecie dzieciom te słoiki po 4 mscu , których u nas w Polsce nie ma np,w BD mają mięsko już po 4 i truskawki i marakuje a u nas w polskich firmach tego nie ma. I tak się zastanawiam czy dać bo w sumie czym się różnią brzuszki niemieckich dzieci od naszych? No ale może się czymś różnią jednka i nie wiem... hmm ![]() Lecę nadrabiać pleciuchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Ale fajne!
Cytat:
![]() Na 3 szczepieniu było 7460 ![]() ![]() Przykro mi ![]() Buziole dla cioteczek od jojczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
laski, szybkie pytanie mam
nie wiecie ile idzie przelew z mbanku do pko? przelaliśmy kasę w piątek kolesiowi od mieszkania, a on mi pisze, że przypomina mi o przelewie. napisałam mu, że przelaliśmy, a on, że kasy nie ma ![]() ![]()
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Kasa już dawno powinna być na jego koncie... Dziwne
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Lurker ;)
|
Cala powinien miec dzisiaj najpozniej o 13. Wyslij mu screena przelewu jak sie burzy.
#966 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, zestresowałam sie, bo koleś pracuje w finansach i zawsze tak naciska... wklejam Julaska śpiącego z przed chwili ![]() lece zaraz nadrabiać
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Nawijka ![]() dostałam @ czyli nie podchodź bez kija mi się włączyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wow, super ![]() ![]() ![]() ![]() Nawijko przykro mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cała mama! I jakie fajne warzywka z Ikei ma ![]() jak paluszek trzyma ![]()
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() II termin jest 2 lipca. Mi sie nie spieszy z obrona, bo praca i tak niegotowa. Najgorsze jest to, ze ja nie jestem w stanie nauczyc sie tego materialu. Nigdy nie mialam poprawki z egzaminu (teraz 1.raz), a cwiczenia z tego gowna zaliczalam 3 razy :/ Nie lezy mi to i juz. Skopalo mi to tylko humor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze jakieś egzaminy inne Ci zostały?
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kaszek, kleiokow nie dawalam jeszcze zaczelam od sloiczkow marchewka, jabłko, banan, ziemniaczek, ziemniaczek ze szpinakiem, krem dyniowy, brzoskwinia, banan z owocami leśnymi, a jutro dam ziemniaczek z brokułem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- ktoras wklieila fotelik http://allegro.pl/fotelik-chicco-ele...294885087.html fajny on chyba tez weme bo ja mam do 10kg, dziewczyny za czytalam ze II fotelik tez powinien byc tylem najlepiej do kierunku jazdy no ale jak, skoro nozki wystaja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Nawijko, bardzo mi przykro
![]() Czyli poprawka? ![]() Cytat:
A co on tam ma - to zielone pluszowe? Brokuł? Fajowe! Cytat:
![]() Dzieć śpi od 30 minut - ale urządziła histerię straszną przed kąpaniem - chyba na stałe musimy wszystko przestawić a wcześniejszą godzinę - żeby koło 20:00 już być po kąpieli. W ogóle pytanie mam odnośnie rozszerzania (tak - znowu ![]() Jak już dzieć przejdzie test nowego produktu pomyślnie : czyli zje ten jeden słoik na 3 razy to potem ten smak można już podawać normalnie w większej ilości? Np cały - jesli będzie tyle chcieć? I mamy kp - zawsze dajecie jedzonko popić mlekiem?? Marsiiiii : ty wielka zwolenniczka kp - psychika ci się nie odzywa jak podajesz Leosiowi kaszki z mm? Ja nie mogę tego w sobie pokonać ;/ a się zastanawiam czy nie będzie uciążliwe babranie się z moim odciągniętym... I w ogóle - jakby dac dziecku mleczną holle to tam jest jakieś inne mm, którego dziecko nie zna - może nie tolerować go np?? Powinnam iść spać, zaraz pójdę, na 2 godziny a potem planuje wstać i pisać raport dalej, ale kurdę taką mam ochotę chwilę na necie pobyć... I jeszcze pytanie: są tu jeszcze dzieci które same zasypiają na noc po położeniu do łóżeczka? bo mojej już przeszło ![]() Pytanie 2: Czy wiecie może czy usg główki może być refundowane? pediatra twierdzi, że nie jest. Ale tak samo o bioderkach mi mówił a podobno można na NFZ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Wtajemniczenie
|
także tego :
Antoinette super macie wagę ![]() ![]() Cała co za masakra z tym urlopem ![]() ![]() Blogerko gratuluje i zazdrozczę tak przespanej nocki i poprawy relacji z T ![]() Badziabadzia ale macie świetne zębisze ! ![]() NawijkoPrzykro mi , że nie zaliczyłaś, mam nadzieję że II termin będzie na 5 ![]() Debrah współczuje ostatnich nocek ![]() ![]() Onaella tak bardzo Wam współczuje, i będę trzymać mocno kciuki żeby było lepiej!!! ![]() Hmm...skleroza nie boli, i już zapomniałam co miałam jeszcze napisać, Wybaczcie jeśli kogoś pominęłam ![]() Spadam się edukować ciąg dalszy |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Hej laski.
![]() My dzisiaj znów w rozjazdach... ![]() ![]() Wiecie, ja jestem taka zosia-samosia, skoro sama się maluję, sama robię sobie paznocie, sama robię wiązankę, to poszłam za ciosem i... sama się będę czesać. ![]() ![]() ![]() Nawijko - ![]() ![]() ![]() Debrah - nie wiem, jak z główką, ale przy bioderkach na pewno można na NFZ chodzić, bo ja tak chodzę. ![]() ![]() Piszecie, że Wasze dzieci lubią ziemniaki ze szpinakiem? Oliwa ma odruch pawikowaty przy nich. ![]() Onaella, przytulam mocno Wiktorka i Ciebie. ![]() W ogóle - przez jeden dzień stałam się bogatsza o 4 pary butów, a jeszcze 2 w drodze z allegro są. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-10 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znęcał się dziś nad brokułem i marchewą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojemu tak przestawialiśmy kąpiel, że między 17.30 a 18 musi być, bo inaczej histeria ze zmęczenia. Mój dłuższy czas nie umiał zasnąć w łóżeczku na noc, mimo że wcześniej to robił, ale od kilku dni znów zasypia! Strasznie mnie to cieszy, bo wtedy śpi dłużej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana! tak mi przykro i nie przepraszaj ! nono niezła klusia mała ! ![]() ![]() piękne !!! niedługo będzie mały króliczek ![]() Cytat:
a mi z niebieską ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajny dziś miałam dzień chyba Hania mi ta noc wynagrodziła ale wieczorem coś w nią wstąpiło ! normalnie szalone dziecko, włożona do łóżeczka wierciła sie jak poparzona, zaśliona od czoła po brode gada jak szalone glowa nakryta poduszką leżała w poprzek łóżęczka i radośc na całego ![]() ![]() Wasze dzieci też tak? aż tak ? ![]()
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie daję piersi po słoiczku. Nawet nie chce bo się najada. Na początku się zdarzało że zaraz chciał cyca. Na początku wciskałam trochę mleka do jedzenia żeby mu bardziej smakowało jak się buntował i pluł. Też miałam rozterki z tymi kaszkami. Ja to od urodzenia Igora to ani razu mu mm jeszcze nie podałam i tak walczyłam sama ze sobą czy na swoim mleku nie robić kaszek ale się naczytałam że gęstnieje na moment i za chwilkę rzadka, no i zachodu tyle ze ściąganiem, podgrzewaniem. Przemogłam się jakoś i kupiłam mleczne. Chwila moment i gotowe ![]() Co do usg główki to nie wiem...Iguś miał robione jak byliśmy na wizycie prywatnej u pediatry jak młody miał paskudne zmiany skazowe na buzi i masakrycznie ulewał a nasza rodzinna mnie naw.ku.rwiała. Za wizytę z Usg główki, brzuszka, przełyku, klatki piersiowej zapłaciliśmy 80 zł.
![]() |
#980 | |||
Zakorzenienie
|
Lenova, brawa za wagę!!! Elegancko Blaneczka rośnie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jedno pytanie - czym się różni kaszka od kleiku? I po co kleik? Cytat:
Jeżeli tak to my mieliśmy z Pietraszkiem na nfz, dostaliśmy skierowanie i nic nie płaciliśmy. Na termin czekaliśmy tydzień, a w dzień usg prawie 3 godz ![]()
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Lenova: robię neo-pi-r a przede mną jeszcze test Catela - to już mi spędza sen z powiek, oba na sobotę... Robiłas Catela może?
Laurka: samo to przyszło, że znowu zasypia? U nas najczęściej jest tak, że odłożona do łożeczka bardzo się kręci, macha całym ciałkiem na boki, taka mega niespokojna jest. Zasypia najczęściej przy piersi przy karmieniu. Chyba, że jest histeria zmęczeniowa, wtedy na rączkach. Kiedyśśśś było inaczej - i tak się zastanawiam czy to kiedyś wróci, czy mam się przestać łudzić? Bo taki czas, układ nerwowy się rozwija i sama będzie miała kłopoty zasnąć? |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
slodzizna piekna nasza! jak mysli przez sen
![]() Cytat:
buzi buzi buzi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
Przyłączam się do pytania Lady bo ja nie daję kleiku. Czym to się różni od kaszki (bo jest i kaszka ryżowa i kleik) i w jakim celu się go podaje?
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
Debrah-nie ,nie robiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie daje mleka po sloiczku, mlody nie ma takiej potrzeby moj nie zasypia sam niestety, choc dzis o maly wlos a moze by i sie udalo ![]() nie wiem jak z usg glowki ale usg bioderek jest bankowo na nfz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny, kochane jestescie
![]() Illusion, jeszcze egzekucja w adm.i finito. Debrah, niestety poprawka... Zapomnialabym - badzia, super zebolki!! ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-10 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuje za jakiś czas. z jakiej strony te holle zamawiałyście, bo gdzieś zgubiłam od razu pójdę kupić, bo już kilka dni to robie... wyrodna matka! ja pitolę jakie ząbalki ![]() ![]() ja sobie nie mog ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() widzę, że Pan Brokuł i Pani Marchewka z Ikeii rządzą. ![]() ![]() Lenova, brawa za wagę dla Blanki ![]() ![]() a czemu kazała masować rączki? zaciska Blanka piąstki czy co?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.