Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 15:07   #961
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Ale przecież w kościele jest temperatura plusowa, na pewno będzie cieplej niż na zewnątrz, więc nie widzę problemu Ubrać odpowiednio, do kościoła samochodem i po problemie.
I to jest moj 2 punkt widzenia właśnie, nie moje pierwsze w takie temp. chrzczone

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Rybko proszę o wpisanie na pierwszej stronie imie które wybrałam dla córeńki Anna z moim TŻ ustaliliśmy jednogłośnie że będzie mała Ania.

gratuluję że ula została ULą i nie wyrosłuy jej jajeczka
za imię
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:09   #962
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Temat kościoła poruszacie to i ja Wam powiem że sami z TŻtem jesteśmy wierzący, ale nie praktykujący. Nie lubię księży i tego syfu który robią wokół siebie, nawet w Watykanie afery pedofilskie i inne a u Nas tylko kasa i kasa. U TŻta w dawnej parafii ksiądz nie chrzci dzieci których rodzice nie mają ślubu kościelnego, a co dziecko ma do tego że rodzice ślubu nie wzięli? Dlatego wszyscy tacy chrzczą u Nas bo na prawdę proboszcza mamy świetnego, młody i jeszcze nie zepsuty. Ale do kościoła i tak nie chodzę. Modlę się sama dla siebie a nie żeby ludzie gapili się w co jestem ubrana i czy mi brzuch rośnie, a na wsiach to akurat bardzo popularne.

No i co lepsze, u Nas w kościele jest chrzest po mszy, przychodzi się z Maluszkiem na koniec mszy, chrzest trzas pras i finito. A jak siostra TŻta chrzciła dzieci u nich to ludzie śpiewali a Maluszki urządzały akompaniament bo taki był płacz...

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-07-05 o 15:11
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:10   #963
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Kolejna wizyta we wtorek 9.07 brzuszek nie boli, a kopie bardzo

od 18 tc kopie wyniki bede miec w poniedzialek
a to bardzo dobrze, już powoli zaczyna dawać ci wycisk potem się dopiero zacznie ale pewnie na to czekasz z utęsknieniem
Stary 2013-07-05, 15:11   #964
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Temat kościoła poruszacie to i ja Wam powiem że sami z TŻtem jesteśmy wierzący, ale nie praktykujący. Nie lubię księży i tego syfu który robią wokół siebie, nawet w Watykanie afery pedofilskie i inne a u Nas tylko kasa i kasa. U TŻta w dawnej parafii ksiądz nie chrzci dzieci których rodzice nie mają ślubu kościelnego, a co dziecko ma do tego że rodzice ślubu nie wzięli? Dlatego wszyscy tacy chrzczą u Nas bo na prawdę proboszcza mamy świetnego, młody i jeszcze nie zepsuty. Ale do kościoła i tak nie chodzę. Modlę się sama dla siebie a nie żeby ludzie gapili się w co jestem ubrana i czy mi brzuch rośnie, a na wsiach to akurat bardzo popularne.
mam prawie te same poglądy, z tym że nie wierze. szlag mnie trafia jak widzę że oni na tym wszystkim kręcą biznes i robią podziały na ludzi gorszych i lepszych

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:12   #965
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja jak poszłąm ostatni raz to ksiądz uczepił sie tego nieszczęsnego sexu, i to był największy grzech,pytał sie czy zaręczeni ejsteśmy czy planujemy ślub, czy to tylko ten partner, i powiedział coś w stulu że na kilka miesięcy przed ślubem to sex można uprawiać, a jak długo byłam przy konfesjonaleeeeeeeeeeeeee ee
ten u którego byłam chyba puścił to mimo usu nie chciało mu się dyskutować chyba
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:25   #966
nemosek
Zakorzenienie

No i żadnej burzy nie było tylko pogrzmiało trochę ale tż wyczulony bo raz nam już spaliło kompa i zdjęcia poszły się....... nawet nie chcę sobie przypominać jak mi było przykro wtedy.Teraz już go słucham grzecznie

Trele Ja bym jechała do Polski na chrzest.To taka miła imprezka i inne podejście no i nie 700 funtów.

Cytat:
Niełądnie jak potraktował cię ten lekarz trzeba mu spuścić, to dobrze że kolejna wizyta już we wtorek, tatuś też zdaży poogladać, dobrze ze sie z nikim nie zakładałam bo ja u Ciebie dziewczynkę widzę i czekam na potwierdzenie że to dziewuszka jednak

Domi mam nadzieję że się wszystko szybko wyjaśni i jakas decyzja zostanie podjęta, lepiej czekać niż się sparzyć

MYa dziewuszki

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Oj dobrze że jesteście a to już duży facet z z niego,niedługo już będziesz go przebierać i karmić

Czytam wątek i któraś zdjęcia ciuszków wrzucała, piękne są ale nie wiem na której stronie to było i mi sie zamieszało
He he dzięki za wsparcie

Ty się lepiej nie zakładaj z nikim bo jeszcze flaszkę przegrasz

Cytat:
Otóż to! Nawet moja Mama się śmiała że coś musi być na rzeczy z tym chłopcem, bo ja mówię że dość wcześnie te ruchy, mało co czułam te motylko bąbelki, od razu pukanie pod ręką wyczuwalne, teraz to juz w ogóle czuję jak się wierci więc zupełnie inne uczucie. Mama się śmieje że pewnie jednak chłopak bo już kopanie piły trenuje

Budowniczko super że Maksymek rośnie
No już daje do zrozumienia że wie o Waszych piłkarskich korzeniach
Kopie matkę że ho ho

Aaby Lajcik sobie urządzaMoje młode też ma mniej intensywny dzień

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Prawda jest taka, że wiele ludzi bierze ślub bo tak wypada. Ile widziałam niezbyt zgodnych par, które po wpadce od razu organizowały ślub kościelny... albo co gorsza ich rodzice organizowali, a po roku, dwóch rozwód. Dużo ludzi też mimo, że niepraktykujący to ślub w kościele jak najbardziej biorą bo taka tradycja, albo dlatego że to ładniej wygląda niż w USC.
Ja szczerze powiedziawszy gdyby nie TŻ to ślubu kościelnego bym nie brała. Od kilku już lat nie praktykuję mimo iż wierząca jestem nadal, bo z wieloma zasadami i stwierdzeniami KK się nie zgadzam (np jednego z doktorów teologów z mojej parafii, który powiedział, że dzieci z invitro się nie kocha). Wydaje mi się, że jeśli się przynależy do jakiejś wspólnoty to akceptuje się wszystkie jej zasady, ja wszystkich nie byłam w stanie zaakceptować. Mój TŻ co prawda co niedzielę do kościoła nie chodzi, ale czasem tak go nachodzi, żeby iść na mszę i chciałby brać ślub kościelny. Dla niego jestem skłonna trochę złamać swoje zasady i wziąć ślub w kościele również. Ale nie mam zamiaru to traktować tylko jako przysięgę przed Bogiem i przed sobą, bo wierząca jestem nadal tylko rozmijamy się z KK w niektórych kwestiach.
Też mnie ta kwestia boli.
Dlaczego ktoś ma decydować o moim życiu.Gdzie liczą się uczucia ludzi dla których jedyną szansa jest poczęcie dziecka w ten sposób.Niech każdy zajmie się sobą a Kościół jeszcze dodatkowo swoim majątkiem.Dobra nie denerwuję się.Temat rzeka jak i polityka

Cytat:
i masz rację, ja sie z tobą zgadzam , KK wchodzi nam na głowę, mnie najbardziej wkurza że jak ide do koscioła to na kazaniu ogłoszeniach wszystko jest złe, albo źle, wszędzie tylko zgorszenie, grzech w ludziach, chyba na żadnym kazaniu nie było nic o tym że ludzie są dobrzy, ja do koscioła to rzadko chodzę, w święta i jak mnie najdzie ochota, i ostatnio pomyślałam sobie że pasowało by się wyspowiadać nawet przed tym chrztem i powiem szczerze obawiam się tego. Księża są różni
I jeszcze te grzmoty z ambony.Samo wszechogarniające zło.Hello kitty,pierścień Atlantów itp normalnie co ich to obchodzi.
Polecam bernardynów co do spowiedzi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:27   #967
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:

No i co lepsze, u Nas w kościele jest chrzest po mszy, przychodzi się z Maluszkiem na koniec mszy, chrzest trzas pras i finito. A jak siostra TŻta chrzciła dzieci u nich to ludzie śpiewali a Maluszki urządzały akompaniament bo taki był płacz...
Nie lubie okreslenia niepraktykująca, ale wiem co przez to masz na mysli i zgadzam sie w 100%!!!!

Uwazam ze modlimy sie przez nasze zachowanie, traktowanie innych ludzi i samych siebie.

Bo coz z tego ze pojde do kosciola, jesli, nie dziekuje za piekne slonce, drzewa i nie żałuje tego co zrobiłam. A takich ludzi jest masaaaa
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 15:30   #968
nemosek
Zakorzenienie

Rybko My chcemy chrzcić raczej na wiosnę Ale może jak dobrze pójdzie to na BN.

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
a dzis znalazlam cytat: Maleńkie dzieci nie potrafią jeszcze mówić, ale modlą się w sercu.W duszy rodzą się anioły.
piękne

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Rybko proszę o wpisanie na pierwszej stronie imie które wybrałam dla córeńki Anna z moim TŻ ustaliliśmy jednogłośnie że będzie mała Ania.

Ania ładnie

Beatka Oni zawsze się sexu czepiają

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-05, 15:30   #969
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No i żadnej burzy nie było tylko pogrzmiało trochę ale tż wyczulony bo raz nam już spaliło kompa i zdjęcia poszły się....... nawet nie chcę sobie przypominać jak mi było przykro wtedy.Teraz już go słucham grzecznie

He he dzięki za wsparcie

Ty się lepiej nie zakładaj z nikim bo jeszcze flaszkę przegrasz

I jeszcze te grzmoty z ambony.Samo wszechogarniające zło.Hello kitty,pierścień Atlantów itp normalnie co ich to obchodzi.
Polecam bernardynów co do spowiedzi
no to nie zakładam się ale liczę na dziewczynkę, ja z moim bratem założyłam się o 4-pak piwa, o to co będzie, on że chłopak , ja że dziewczynka i jak narazie wygrywam:brzydal :

hahhahahah

ja u bernardynów raz byłam i było niemiło, no ale od księdza zależy

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-07-05 o 15:31
Stary 2013-07-05, 15:35   #970
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam o BN, u mnie bez problemu by się chrzciny w domu odbyły, w 2 dzień swiąt, rodzina w komplecie, ale przeraża mnie to że u nas chrzciny są w trakcie mszy i jakoś nie widze tego żeby takie 1,5 miesięczne dziecko w takiej temp, przez ponad godzinę trzymać, no ale skoro dzieci się weranduje a potem na spacer zabiera to jakim cudem nie wytrzymają tej godziny w kościele. Jak się urodzi to się będe szybko zastanawiać, u mnie ejst jeszcze to że raz na miesiąc chyba są chrzciny

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

kiedy kolejna wizyta kontrolna? wyniki są w normie? brzuszek nie boli?
w kościele ogrzewanie wiec o to sie nie martwię i też byłoby to w drugi dzień swiąt i u mnie też jest to w czasie mszy.. z tym że u mnie sama msza świąteczna trwa 1:45 a dodać chrzest to z jakieś 2,5 sie robi wiec jeszcze gorzej ..
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A dlaczego miałoby być za późno? To tylko od Ciebie zależy kiedy ochrzcisz dziecko. Ja pierwsze chrzciłam w lecie, miał wtedy 1,5 miesiąca, a teraz nie wiem, nie zastanawiałam się jeszcze, ale jak urodzę w połowie grudnia to myślę, że najwcześniej w lutym, a może nawet później, może na Wielkanoc?

Ale przecież w kościele jest temperatura plusowa, na pewno będzie cieplej niż na zewnątrz, więc nie widzę problemu Ubrać odpowiednio, do kościoła samochodem i po problemie.
dlaczego późno? bo szwagierka i teściowa stwierdzily ze do 2 miesięcy chrzci sie dziecko zeby Go nic nie opętało.. mój mąż też powiedział że na Wielkanoc byłoby super, bo i sie ciepło robi i na takiego 5 miesięczniaka to fajne garnitury można kupić a na takiego leżącego jeszcze (1-2m) to praktycznie nie ma co fajnego ubrać no ale chyba jednak w gruniu nam odpadnie, jak ma nie być połowy mojej rodziny to chyba jednak nie zrobie tak jak niektórzy by chcieli ...
Stary 2013-07-05, 15:38   #971
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie zakładam się ale liczę na dziewczynkę, ja z moim bratem założyłam się o 4-pak piwa, o to co będzie, on że chłopak , ja że dziewczynka i jak narazie wygrywam:brzydal :

hahhahahah

ja u bernardynów raz byłam i było niemiło, no ale od księdza zależy
O widzisz ja zawsze trafiłam na mądrych i konkretnych braciszków

Ale że u jego żony dziewczynka tak?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
w kościele ogrzewanie wiec o to sie nie martwię i też byłoby to w drugi dzień swiąt i u mnie też jest to w czasie mszy.. z tym że u mnie sama msza świąteczna trwa 1:45 a dodać chrzest to z jakieś 2,5 sie robi wiec jeszcze gorzej ..

dlaczego późno? bo szwagierka i teściowa stwierdzily ze do 2 miesięcy chrzci sie dziecko zeby Go nic nie opętało.. mój mąż też powiedział że na Wielkanoc byłoby super, bo i sie ciepło robi i na takiego 5 miesięczniaka to fajne garnitury można kupić a na takiego leżącego jeszcze (1-2m) to praktycznie nie ma co fajnego ubrać no ale chyba jednak w gruniu nam odpadnie, jak ma nie być połowy mojej rodziny to chyba jednak nie zrobie tak jak niektórzy by chcieli ...

Przepraszam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 15:38   #972
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
O widzisz ja zawsze trafiłam na mądrych i konkretnych braciszków

Ale że u jego żony dziewczynka tak?
ześlij mi troche twojego farta

nie ,to zakład o moje dziecię ale piwo mi kupi po porodzie dopiero
Stary 2013-07-05, 15:39   #973
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:

Przepraszam, ale muszę: Buahahahahaha! To stwierdzenie rodem z sredniowiecza, cale szczescie ja uwolnilam sie od ludzi ktorzy mysla tymi kategoriami: 'nie pobożnemu' itd

Trzymaj sie Rybko i zdecyduj jak Tobie odpowiada!
Stary 2013-07-05, 15:43   #974
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
ześlij mi troche twojego farta

nie ,to zakład o moje dziecię ale piwo mi kupi po porodzie dopiero
No i pewnie już nie przegrasz!
Szkoda że tylko 4 pak

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-05, 15:51   #975
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej,ja na szybko z telefonu. Czekam z mężem na rentgen bo ponad miesiąc temu miał uraz kolana i łaskawie wresZcie dostał się do lekarza.
Ja po głupocie spokojnie,krew miałam pobierana ze ugięcia i nawet z dwóch rak bo mi się po pierwsZym pobraniu zrobil silnika.
wiem że pisałaś ze słownikiem...

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj zważyłam się i od początku ciąży mam na sobie................ +20 kilo. przeżyłam po prostu SZOK
o jeju, wcale nie widać że tyle na + jesteś

Cytat:
podobnie jest z rzeczami dla dzieci, te ceny są okropne w sklepach. wczoraj doszły mnie słuchy że w Szwajcarii wszystko dla dziecka na pierwszy rok (łóżeczko, ubranka, wózek, pieluchy, kosmetyki) sponsoruje ... państwo. tam to mają dobrze
a u nas? dadzą marny 1000 i ciekawe co z tym zrobić

Cytat:
oO w tesco jest fasolka żólta za 4,99 już wiem co zjem w poniedziałek
oooo jutro jak zdążę to też kupię bo koło mnie w sklepie po 10 zł/kg

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
a tż łazi i do mnie gada, że to nie wiadomo, że lekarz powiedział, ze raczej i wgl
jak bym swojego słyszała

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Super że Nela jest nadal Nelą i jaka duża dziewczynka z niej już
A co do glukozy, weźmiesz sobie do poczytania jakaś książkę czy gazetę i te 2 godzinki szybko zlecą
mam nadzieję wezmę 3 część Grey'a to poleci tylko nie wiem czy wytrzymam tyle bez jedzenia

Cytat:
A jeśli chodzi o te śluby, moze to taki zysk dla nich ze tak robią? bo jakby nie było od kościelnego dostają kupę kasy. potem chrzciny i też coś wpadnie, jak człowiekowi bedzie zależeć na chrzcinach a na ślubie nie to też coś w łapę da... jak mi mojego Kacpra nie będą chcieli ochrzcić to ich tam rozniosę w pól

gorąco
a później się kler dziwi że mało osób bierze śluby, chrzci dzieci i w ogóle do kościoła chodzi

Cytat:
wybacz

a propos chrzcin i rodziców którzy nie mają w ogóle ślubu... w mieście w któeym wcześniej mieszkałam w ŻADNYM kościele oprócz jednego garnizonowego nie chcą chrzcić dzieci rodziców bez ślubu

pochwalę się i ja lumpkowymi zakupami całe 15 zł zapłaciłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-05 16.12.00.jpg (124,8 KB, 20 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:58   #976
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzięki
Całe życie twardo stąpałam po ziemi i zawsze wiedziałam czego chce i nigdy nie wymuszałam przede wszystkim tylko zawsze po prostu chciałam wiedzieć jak się sprawy mają żeby wiedzieć na czym stoję.
W kasze dmuchać sobie nie dam więc TŻta w końcu ustawię do pionu i będzie zmuszony wydorośleć bo póki co to takie baaaaaaaaaaaardzo duże dziecko jest
Ahh, mój TŻ to taki dzieciak, że czasem szkoda gadać.. ale staram się póki co być silna. Jeśli nic się nie zmieni to któregoś dnia go kopnę w tyłek i tyle..

Kurcze, ciężko się Was nadrabia, nawet po 3 godzinnej nieobecności
A teraz znów narobię sobie zaległości, teściowa wyciąga mnie na "kebaba"
Stary 2013-07-05, 16:02   #977
lineczka1989
Zakorzenienie

o, a tu jeszcze kocyk, który mama mi kupiła i butki/ kapciuszki z worków te czerwone ostatnio będą na Wigilię w gości [dla szpanu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-05 16.56.32.jpg (148,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-05 16.58.20.jpg (170,2 KB, 25 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-05, 16:24   #978
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
a ja wczoraj zważyłam się i od początku ciąży mam na sobie................ +20 kilo. przeżyłam po prostu SZOK

ten spray jest chyba tylko na recepte...
a przeczucia... wydwalo mi się cały czas, jak do tej pory że to chłop a teraz wcale tego nie jestem taka pewna

ja robie schab, ziemniaki puree i surowkę z kiszonej (chociaż ciągnie mnie w strone buraczków)

ouć, kolejny lekarz, co odsyła do siebie na prywate i jeszcze slowa nie chce powiedziec... skandaliczne zachowanie, jak mnie to wkurza w PL!
mam nadzieje że wszystko po Twojej myśli i że dziecko zdrowe
Az Wejde dzis na wage .. Ostatnio mialam 12.5 kg ba plusie .. To wszystko mam chyba w brzuchu I doopie bo wcale tego nie czuje. Wczoraj mi babka z biura powiedziala ze super wygladam , lepiej niz przed ciaza - tez mi pocieszenie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:26   #979
kyte
Wtajemniczenie

Ja już po szwędaniu miastowym, i nawet nie musiałam robić dziś obiadu bo załapałam się u teściowejAle z kolei jutro wszyscy zwalają się do mnie..
Gratuluję wszystkich poznanych płci, i wszystkim wspaniałych i udanych zakupów!
Ja czuję że muszę się położyć i zdrzemnąć zresztą coś mnie brzuch dziś boli, mam nadzieje że nic niedobrego się nie dzieje.
A wy tak się rozpisałyście że kilka stron musiałam nadrabiać , a nie było mnie tylko parę godzin
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 16:29   #980
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Aaaa pochwalę się 19tyg brzuszkiem i ciuszkami mojej córy

większość z lumpka, becik też i parę nowych rzeczy kupione przez dziadków
Pieknosci )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 16:35   #981
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
o, a tu jeszcze kocyk, który mama mi kupiła i butki/ kapciuszki z worków te czerwone ostatnio będą na Wigilię w gości [dla szpanu
Śliczne te kapciszki

Domi wydaje mi się, ze tacy meżczyzni wydorośleją dopiero jak zobaczą swoje dziecko
Stary 2013-07-05, 16:35   #982
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosku co za dziad :/ wiedział że ważne to dla Was bo jesteście razem i Mąż pierwszy raz zobaczy Dzidziusia a tu taki odpał
Ja ma genetyczne w 4d wybieram się do Ludwin& Ludwin ale jeszcze się nie umawiałam, znajoma poleca Mają najlepszy sprzęt 4d w Krakowie.

I mojego lekarza prowadzącego też mogę polecić, jest bardzo sympatyczny, dokładny i on z kolei bardzo dyskutuje na wizytach i wszystko co pokazuje na usg Nam mówi- tu jest łokieć, a tu kolanko, a tu to a tu tamto... Nie ma tak wypasionego sprzętu żeby sobie na 3d przełączał, ale na prawdę jesteśmy zadowoleni. 130 zł za wizytę płacimy już z usg.

Ja jestem właśnie po wypiciu koktajlu pietruszkowego na anemię. Co prawda anemii jako takiej nie mam, ale ostatnio mi spadło w dolne granice hemoglobina i erytrocyty. Lekarz zapisał mi tardyferon, ale mam obawy żeby go brać ponieważ mam duże problemy z przyswajaniem żelaza w tabletkach, ogromne bóle brzucha i biegunki, więc będę na zmianę pić szklankę tego koktajlu i szklankę soku z buraków i jabłka. Oby pomogło taką metodą bo nie chcę pakować w siebie leków, które jak wiadomo nie są przyswajane tak jak witaminy z pożywienia.

Isiu fajny brzuszek no i stroje piękne

Wrzucam obiecane zdjęcia:
Na końcu kocyk który kupiliśmy jako pierwsza rzecz, wtedy jeszcze dla Tymusia

A w ogóle to nie pisałam Wam, ale od kilku dni mam silne przeczucie, że na wizycie lekarz powie, że jednak w brzuchu mieszka Chłopczyk wiecie?

Coś mi zdjęcia powywracało, stańcie na głowie z łaski swojej i oglądajcie bez skrępowania
Nastepne pieknosci ) H&M ?
Mysle ze beda moglybysmy I dla Tymusia jak bd trzeba )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 16:55   #983
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

jak bym swojego słyszała

mam nadzieję wezmę 3 część Grey'a to poleci tylko nie wiem czy wytrzymam tyle bez jedzenia

a później się kler dziwi że mało osób bierze śluby, chrzci dzieci i w ogóle do kościoła chodzi

wybacz

a propos chrzcin i rodziców którzy nie mają w ogóle ślubu... w mieście w któeym wcześniej mieszkałam w ŻADNYM kościele oprócz jednego garnizonowego nie chcą chrzcić dzieci rodziców bez ślubu

Cytat:
Sliczny pajac!! a mam pytanie odnośnie śpiworka, on jest taki cienki? znaczy taki cienki sie wydaje? bo właśnie w tesco widziałam podobne, u mnie zrobili na nie promocje za 35 zł są ( normaalnie 60) ale wydaje mi sie ze za cienki jest i chciałam znać opinie
a butki śliczne jak byłam mała, znaczy miałam z 5 lat to miałam takie z pieskiem jak te na zdjęciu pierwsze d lewej świetne są!! ja wkleje wieczorem butki co dla Mojego bąbelka kupiłam, a w tygodniu wrzucę kilka ciuszków jakich już mam a nie wrzucałam
Stary 2013-07-05, 17:07   #984
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny pajac!! a mam pytanie odnośnie śpiworka, on jest taki cienki? znaczy taki cienki sie wydaje? bo właśnie w tesco widziałam podobne, u mnie zrobili na nie promocje za 35 zł są ( normaalnie 60) ale wydaje mi sie ze za cienki jest i chciałam znać opinie
a butki śliczne jak byłam mała, znaczy miałam z 5 lat to miałam takie z pieskiem jak te na zdjęciu pierwsze d lewej świetne są!! ja wkleje wieczorem butki co dla Mojego bąbelka kupiłam, a w tygodniu wrzucę kilka ciuszków jakich już mam a nie wrzucałam
akurat ten śpiworek jest ciepły i gruby tylko że dla takiego maleństwa jest zza duży, ale nawet gdyby miała się topić będzie miała ciepło chociaż wiesz, poza tym za 8 zł szkoda było go nie wziąć

DZIEWCZYNY! potrzebuję szybkiego sposobu na zgagę, bo mnie tak męczy że nie mogę sobie poradzić, a żadnego Rennie nie mam
przed ciążą nawet nie wiedziałam co to zgaga bo nigdy nie miałam

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-05 o 17:09
Stary 2013-07-05, 17:10   #985
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety, ten tatuaż mi spędza sen z powiek, bo wydaje mi się że nic ciekawego z niego nie zostanie, jedna wielka rozlana plama. nie mialam ani czasu ani pieniędzy żeby to usunąć
ludzie mówią że teraz wyglądam mega zdrowo i cieszą się że nie maja w swoim otoczeniu szkieletora
co więcej, przymierzając swoje ubrania z przed ciąży nadziwić się nie mogę, jak mi to wszystko wchodziło na tylek. teraz moje ulubione szorty zatrzymuja się na wysokości KOLAN już serio nie pamiętam jak to było być taką chudzinką i co zastanawia mnie najbardziej, jak ja te wszystkie zimy wytrzymywalam bez zamarzania na kość ?
no właśnie zastanawia mnie jak to będzie wyglądało
Cytat:
aaaaaaaaa wiecie co u mnie w CH postawili? Coca-Colę. i można sobie za opłatą ybrać nazwę na puszce tak gdzie jest jakieś imie czy nazwa to można wpisać sobie co sie chce ciekawe ile bedzie kosztować..

A jeśli chodzi o te śluby, moze to taki zysk dla nich ze tak robią? bo jakby nie było od kościelnego dostają kupę kasy. potem chrzciny i też coś wpadnie, jak człowiekowi bedzie zależeć na chrzcinach a na ślubie nie to też coś w łapę da... jak mi mojego Kacpra nie będą chcieli ochrzcić to ich tam rozniosę w pól

gorąco
ale super! Też chcę!
Cytat:

Anna piękne imię, ale niestety siostra tż tak ma...
Cytat:

leżę
Cytat:

jak bym swojego słyszała

wybacz

no masakra,aż go wyzwałam, bo mnie już wkurzać zaczął

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:15   #986
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
akurat ten śpiworek jest ciepły i gruby tylko że dla takiego maleństwa jest zza duży, ale nawet gdyby miała się topić będzie miała ciepło chociaż wiesz, poza tym za 8 zł szkoda było go nie wziąć

DZIEWCZYNY! potrzebuję szybkiego sposobu na zgagę, bo mnie tak męczy że nie mogę sobie poradzić, a żadnego Rennie nie mam
przed ciążą nawet nie wiedziałam co to zgaga bo nigdy nie miałam
na zgagę spróbuj zimne mleko albo sodę w wozie rozpuść, mnie czasami też pomaga zimna woda mineralna z lodówki
Stary 2013-07-05, 17:18   #987
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
no masakra,aż go wyzwałam, bo mnie już wkurzać zaczął
ale wiesz co.. ja jak TŻ mówiłam coś o maleństwie to zawsze ONA albo Nela i powtarzałam to do znudzenia i w kocu on sam zaczął mówić jako o dziewczynce

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
na zgagę spróbuj zimne mleko albo sodę w wozie rozpuść, mnie czasami też pomaga zimna woda mineralna z lodówki
o nie błagam tylko nie mleko a tej sody ile trzeba wsypać do szklanki?

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-05, 17:19   #988
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale wiesz co.. ja jak TŻ mówiłam coś o maleństwie to zawsze ONA albo Nela i powtarzałam to do znudzenia i w kocu on sam zaczął mówić jako o dziewczynce

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

o nie błagam tylko nie mleko a tej sody ile trzeba wsypać do szklanki?
ja daję mniej niż połowe z małej łyżeczki , tylko takiej płaskiej, zalej to wodą i mozesz dodać cytrynę, smak ma inny, i wtedy nie mam odruchu wymiotnego
Stary 2013-07-05, 17:23   #989
nasturcja7667
Zadomowienie

Wróciłam z zakupów ślubnych! Kupiłam w Deichmanie cudowne buty: zamszowe, pudrowy jasny róż, odkryte palce, z tyłu pasek wokół pięty i lekko podtrzymujący pasek z przodu. Ciężko to opisać..
O, takie, tylko pudrowy róż http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...rki/5th_avenue

Kupiłam też srebrne kolczyki wiszące, takie 4.5cm, z perłą na końcu. Klasyczne
Ale nadrabiania mam, huhu...

Budowniczka dobrze, ze wszystko ok!

Co do chrztu nieślubnych dzieci Kodeks Prawa Kanonicznego mówi wyraźnie, że jeśli rodzice są niewierzący/ niepraktykujący/ żyją niesakramentalnie- rola opiekunów i inicjatorów wiary spada na chrzestnych. I to zawsze chrzestni muszą być wierzący i mieć "papier z parafii", że są ok wzg Kościoła. Jestem dość obcykana w tych sprawach i niejednemu proboszczowi już [na prośbę koleżanek] zamknęłam usta, prosząc, by napisał na kartce, że dziecka nie ochrzci, podpisał się pod tym, a ja to osobiście do kurii zaniosę. I jeszcze odpowiednie media powiadomię. ZAWSZE taki tekst działa
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:37   #990
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupów ślubnych! Kupiłam w Deichmanie cudowne buty: zamszowe, pudrowy jasny róż, odkryte palce, z tyłu pasek wokół pięty i lekko podtrzymujący pasek z przodu. Ciężko to opisać..
O, takie, tylko pudrowy róż http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...rki/5th_avenue
ładne tylko wydają się wysokie, ile ma obcas cm?

Beatka, dziękuję wypróbuję!

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości