Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 16:35   #961
barylka666
Zadomowienie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Srpkinja 1 Pokaż wiadomość
Haha, a mój TŻ sam zaczął używać odżywek - teraz ma swoje, ale na początku mi podkradał

Czy ta woda brzozowa jest na alkoholu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój dał się namówić na krem do twarzy taki'dla mężczyzn'

Z jakiej firmy masz tą wodę?? Alkohol we wcierkach pomaga składnikom lepiej działać, jeżeli boisz się podrażnienia skalpu to wcieraj np. co drugi dzień

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-06 o 16:39
barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:39   #962
Srpkinja 1
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez evolette Pokaż wiadomość
Woda brzozowa jest na alkoholu. Wiele wcierek posiada alkohol w składzie, wpływa to na ich skuteczność.

Słyszałam że jest dostępna jakaś bez alkoholu właśnie, stąd moje pytanie

Generalnie na długość nie używałabym wody na alkoholu zbyt często, na włosy zaraz po farbowaniu tym bardziej, ale raz na jakiś czas - czemu nie Po prostu osobiście bałabym się przesuszenia.

Stary 2013-08-06, 16:43   #963
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Haha, a mój TŻ sam zaczął używać odżywek - teraz ma swoje, ale na początku mi podkradał

Czy ta woda brzozowa jest na alkoholu?

Moj tez uzywa, ale najchetniej maski (tej elseve). Jaral sie niesamowicie, jakie ma miekkie wlosy (a ma b.krotkie).

Woda brzozowa tylko na skalp, nie na wlosy.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:49   #964
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Sabriel_ Pokaż wiadomość
Witam
Zgłaszam się jako początkująca włosomaniaczka. Od marca olejuję. Początkowo vatika, potem trochę almy (ale dla moich włosów przeciętnie) a teraz olej kokosowy. Moje włosy z natury są zdrowe, nie rozdwajają się końcówki, gęste ale sztywne i skłonne do puszenia się . Falować się same z siebie nie chcą. Jak na noc zwiąże włosy w warkocz to wyjdzie fala, ale sztywna (widać że nie falują się naturalnie) jakby włosy mówiły "widzisz chciałaś fale to masz, ale nam się to nie podoba " W salonach fryzjerzy odmawiają jakkolwiek je falować, bo wiedzą że nie wyjdzie. Często słyszę że są zdrowe, mięsiste, ale z natury puszące się. Wystarczy trochę wilgoci. Mam dwie lewe ręce, więc nie potrafię ich suszyć tak by je wyprostować. Z tego powodu zrezygnowałam z suszenia. Myję wieczorem, kładę się z wilgotnymi i jakoś przez noc się prostują. Stosuję na razie odżywkę alterry granat i aloes (chyba to ten) jako d/s i b/s. Nie mam więcej pomysłów jak je ujarzmić (oprócz prostownicy, ale to zbyt inwazyjne ). Macie może jakieś sprawdzone sposoby na puszenie się włosów?
Mi na puszenie na codzień pomaga odrobina odżywki Joanny b/s lub CHI. Czasem kiedy mam okropny puch na głowie i nie potrafię go ujarzmić, to kilka kropel oleju rozcieram na dłoniach i przejeżdżam nimi po włosach. Systematyczne mycie metodą OMO i olejowanie pomogły mi jednak najbardziej.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:11   #965
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Słuchajcie natknęłam się na masło kakaowe Ziaja w Rossmanie, pierwsze co to szybkim ruchem z półki, bo jedyne stało ( resztę wyjedli czy wykupili nie wnikam ), po czym doczytałam, że to do ciała i mnie cofnęło od zakupu.'
Stąd moje pytanie: czy tego masła właśnie się używa, czy jest osobne do włosów?
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 19:04   #966
Sabriel_
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Mi na puszenie na codzień pomaga odrobina odżywki Joanny b/s lub CHI. Czasem kiedy mam okropny puch na głowie i nie potrafię go ujarzmić, to kilka kropel oleju rozcieram na dłoniach i przejeżdżam nimi po włosach. Systematyczne mycie metodą OMO i olejowanie pomogły mi jednak najbardziej.

CHI? Konkretna odzywka joanny czy po prostu ktoras tej firmy?Jakiego oleju uzywasz? Tego co przy olejowaniu?
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 19:40   #967
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
CHI? Konkretna odzywka joanny czy po prostu ktoras tej firmy?Jakiego oleju uzywasz? Tego co przy olejowaniu?
CHI to taka odżywka b/s z jedwabiem, o ta konkretnie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-infusion.html
Jeśli chodzi o odżywki Joanny to najbardziej lubię z pokrzywą i zieloną herbatą. Olej nakładam kokosowy lub z migdałów, inne dla mnie są zdecydowanie za ciężkie.

Razem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 19:51   #968
Italiano_donna
Przyczajenie

Witam Przyjmiecie mnie tu na watku? Czuje,ze kondycja moich wlosow strasznie kuleje. Sa zniszczone,takie bez blasku . Do tego doszlo farbowanie...Chcialabym zajac sie ich szczegolna pielegnacja, a nie tylko szampon i czasem odzywka ,bo to nie daje efektow.
Italiano_donna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 19:55   #969
barylka666
Zadomowienie

Italiano_donna, witamy

Opisz coś więcej o swoich włosach, czego aktualnie używasz itp.

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-06 o 20:09
Stary 2013-08-06, 20:24   #970
kasiencja
Pani Buka

chyba się dołączę

jeśli chodzi o moje włosy, to aktualnie są do połowy łopatek, niby proste ale nie do końca (z tendencją do falowania i wywijania się pod wpływem wilgoci), puszące się, przetłuszczające się u nasady i dość suche na końcach. i takie nijakie, smętne, nie za wiele umiem z tym zrobić.
od kilku lat farbowane, aktualnie mam dziwny rudoblond wyblakły kolor, jutro farbuję Joanną Słodkie Cappuccino, a docelowo chciałabym powrócić do swojego naturalnego ciemnego blondu.

swoją pielęgnację włosów zmieniłam już chyba z 1,5 roku temu, niestety brakuje mi przede wszystkim systematyczności

ogólnie widzę że włosy są zdrowsze, miękkie, ale niezbyt gładkie i błyszczące. nadal sporo mi ich wypada i co gorsza - strasznie mi się plączą. mam problem z rozczesaniem zaraz po myciu, jak i potem, gdy mi je potarga wiatr. najgorzej z tyłu, nad karkiem.

aktualnie używam:

szampony: Yves Rocher pokrzywowy, Alterra - wersja pomarańczowa z papają albo czerwona z granatem
odżywki i maski: Garnier awokado&karite, Stapiz Sleek Line z jedwabiem, Kallos Color, Scandic Banana
inne:jedwab CHI na końcówki, czasem Jantar i spray Radical, oleje: Alterra z papają, z czarnej porzeczki, slodkich migdałów, arganowy - zależy jaki mam akurat.

no ale nic, poczytam Was, może coś się ciekawego dowiem i zmotywuje mnie to do regularnego dbania o włosy

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2013-08-06 o 20:25
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:25   #971
barylka666
Zadomowienie

kasiencja, czeeść

Moje też zawsze były proste gdy byłam młodsza, teraz mi się falują ale to pewnie przez moje pozostałości po cieniowaniu....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 21:58   #972
Srpkinja 1
Raczkowanie

No nie no, ja się chyba poddaję Siedziałam 3 godzinki z olejem z orzecha włoskiego na głowie, po zmyciu nałożyłam na trochę balsam turecki planeta organica, potem odżywka ziaja b/s. Efekty "dotykowo" są rewelacyjne: włosy miękkie, sypkie, gładziutkie. A wizualnie? SPUSZONE SIANO. Ja już nie wiem o co chodzi i co mam z tym dziadostwem robić, nic nie działa. Czuję jakbym się cofnęła o pół roku :/
Stary 2013-08-06, 22:46   #973
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
_Fanaberia_ u mnie w osiedlowych sklepikach są prawie wszystkie Barwy Napisz jak tam poszło ze zmyciem oleju

Dziękuje za miłe słowa
Olej się zmył, ale czuję, że włosy już go mają dość. Póki co nie mam innego, to muszą się męczyć z tym co mają. Niby mam oliwkę jakąś... Bambi się chyba nazywa. Ale ma parafinę, i ogólnie skład jakiś słaby mi się wydaje, i się trochę obawiam.

Właśnie dzisiaj byłam w Tesco Extra (wcześniej było po prostu Tesciem... O.o) i widziałam 2 maski Bingo, szampony tej samej firmy. I właśnie tę Barwę tatarowo-chmielową. Okazuje się, że to zupełnie inne buteleczki.

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Stosuję coś nawilżającego. Myję twarz łagodym żelem do kąpieli Babydream z aloesem i olejkiem do mycia Isana Med. Może one wcale nie są takie łągodne? Kiedyś jak stosowałam jeszcze OCM, krem mógł być zbędny.
Jeśli olej jest stworzony do danych włosów, to nawet duża ilość się zmyje.
No to ja nie wiem.
No właśnie jak wyżej wspomniałam (i Ty kilka postów w tył), włosy przejadły się olejem z pestek winogron. Chcę spróbować kokosowego..

Cytat:
Witam
Zgłaszam się jako początkująca włosomaniaczka. Od marca olejuję. Początkowo vatika, potem trochę almy (ale dla moich włosów przeciętnie) a teraz olej kokosowy. Moje włosy z natury są zdrowe, nie rozdwajają się końcówki, gęste ale sztywne i skłonne do puszenia się . Falować się same z siebie nie chcą. Jak na noc zwiąże włosy w warkocz to wyjdzie fala, ale sztywna (widać że nie falują się naturalnie) jakby włosy mówiły "widzisz chciałaś fale to masz, ale nam się to nie podoba " W salonach fryzjerzy odmawiają jakkolwiek je falować, bo wiedzą że nie wyjdzie. Często słyszę że są zdrowe, mięsiste, ale z natury puszące się. Wystarczy trochę wilgoci. Mam dwie lewe ręce, więc nie potrafię ich suszyć tak by je wyprostować. Z tego powodu zrezygnowałam z suszenia. Myję wieczorem, kładę się z wilgotnymi i jakoś przez noc się prostują. Stosuję na razie odżywkę alterry granat i aloes (chyba to ten) jako d/s i b/s. Nie mam więcej pomysłów jak je ujarzmić (oprócz prostownicy, ale to zbyt inwazyjne ). Macie może jakieś sprawdzone sposoby na puszenie się włosów?
Cytat:
Napisane przez Italiano_donna Pokaż wiadomość
Witam Przyjmiecie mnie tu na watku? Czuje,ze kondycja moich wlosow strasznie kuleje. Sa zniszczone,takie bez blasku . Do tego doszlo farbowanie...Chcialabym zajac sie ich szczegolna pielegnacja, a nie tylko szampon i czasem odzywka ,bo to nie daje efektow.
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
chyba się dołączę

jeśli chodzi o moje włosy, to aktualnie są do połowy łopatek, niby proste ale nie do końca (z tendencją do falowania i wywijania się pod wpływem wilgoci), puszące się, przetłuszczające się u nasady i dość suche na końcach. i takie nijakie, smętne, nie za wiele umiem z tym zrobić.
od kilku lat farbowane, aktualnie mam dziwny rudoblond wyblakły kolor, jutro farbuję Joanną Słodkie Cappuccino, a docelowo chciałabym powrócić do swojego naturalnego ciemnego blondu.

swoją pielęgnację włosów zmieniłam już chyba z 1,5 roku temu, niestety brakuje mi przede wszystkim systematyczności

ogólnie widzę że włosy są zdrowsze, miękkie, ale niezbyt gładkie i błyszczące. nadal sporo mi ich wypada i co gorsza - strasznie mi się plączą. mam problem z rozczesaniem zaraz po myciu, jak i potem, gdy mi je potarga wiatr. najgorzej z tyłu, nad karkiem.

aktualnie używam:

szampony: Yves Rocher pokrzywowy, Alterra - wersja pomarańczowa z papają albo czerwona z granatem
odżywki i maski: Garnier awokado&karite, Stapiz Sleek Line z jedwabiem, Kallos Color, Scandic Banana
inne:jedwab CHI na końcówki, czasem Jantar i spray Radical, oleje: Alterra z papają, z czarnej porzeczki, slodkich migdałów, arganowy - zależy jaki mam akurat.

no ale nic, poczytam Was, może coś się ciekawego dowiem i zmotywuje mnie to do regularnego dbania o włosy
Jeju, coraz nas więcej. Witamy, zapraszamy.

Cytat:
No nie no, ja się chyba poddaję Siedziałam 3 godzinki z olejem z orzecha włoskiego na głowie, po zmyciu nałożyłam na trochę balsam turecki planeta organica, potem odżywka ziaja b/s. Efekty "dotykowo" są rewelacyjne: włosy miękkie, sypkie, gładziutkie. A wizualnie? SPUSZONE SIANO. Ja już nie wiem o co chodzi i co mam z tym dziadostwem robić, nic nie działa. Czuję jakbym się cofnęła o pół roku :/
Ojć. :/ A czy ten olej jest na pewno dobry dla Twoich włosów? Jeśli już z niego korzystałaś i dopiero teraz się pojawiły problemy, to może Twoje włosy też się przejadły danym olejem?

---------------------------

Kupiłam dziś glicerynę. *-*
Stary 2013-08-06, 22:57   #974
Italiano_donna
Przyczajenie

moje wlosy obecnie to niby czerwony...zawsze marzylam o intensywnej czerwieni, farbowalam garnierem olia ,wyszla wisnia i niestety szybko sie ''spiera'' . Chcialabym przefarbowac ,ale boje sie ze mi przez ta czerwien kolor nie wyjdzie;/

Ogolnie podoba mi sie kolor Natalii http://c.wrzuta.pl/wi17541/3ec9ad4c0...natalia_siwiec
(wiecie moze jaka farba bede wstanie uzyskac ten kolor biorac pod uwage te czerwien?)
I pewnie do mniej wiecej takiego koloru bede dazyc..
Oprocz tego fajny kolor ma Marta Zmuda na tym zdjeciu np . http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28223/199950...jecia-z-p.jpeg
Ale ten to zupelnie mi nie wyjdzie ...

Czego uzywam? Uzywam szamponu z Joanny naturia z bursztynem,dodatkowo staram sie uzywac biosilku jedwabiu .
Ostatnio kupilam odzywke dove intense repair ,jeszcze jej nie uzywalam .
Kiedy nie uzywalam biosilku to stosowalam jakis spray z syossa.

Chcialabym zaczac olejowac wlosy . Czytalam rowniez o ''kremowaniu'' ich ,ale szczerze mowiac nie bardzo wiem jak sie za to zabrac, bo czytajac wypowiedzi innych dziewczyn to musza byc jakies kremy,ktore nie zawieraja parafiny? Nie pamietam juz .

Edytowane przez Italiano_donna
Czas edycji: 2013-08-06 o 22:58
Italiano_donna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 06:54   #975
evolette
Raczkowanie

Cytat:
moje wlosy obecnie to niby czerwony...zawsze marzylam o intensywnej czerwieni, farbowalam garnierem olia ,wyszla wisnia i niestety szybko sie ''spiera'' . Chcialabym przefarbowac ,ale boje sie ze mi przez ta czerwien kolor nie wyjdzie;/

Ogolnie podoba mi sie kolor Natalii http://c.wrzuta.pl/wi17541/3ec9ad4c0...natalia_siwiec
(wiecie moze jaka farba bede wstanie uzyskac ten kolor biorac pod uwage te czerwien?)
Oprocz tego fajny kolor ma Marta Zmuda na tym zdjeciu np . http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28223/199950...jecia-z-p.jpeg

Czego uzywam? Uzywam szamponu z Joanny naturia z bursztynem,dodatkowo staram sie uzywac biosilku jedwabiu .

Chcialabym zaczac olejowac wlosy . Czytalam rowniez o ''kremowaniu'' ich ,ale szczerze mowiac nie bardzo wiem jak sie za to zabrac, bo czytajac wypowiedzi innych dziewczyn to musza byc jakies kremy,ktore nie zawieraja parafiny? Nie pamietam juz .
Biosilku nie polecam. Ma alkohol w składzie i często stosowany wysusza włosy. Dwa lata temu zrobił mi dużą krzywdę.

Razem
Stary 2013-08-07, 06:59   #976
barylka666
Zadomowienie

Cytat:

Jedwab z biosilku ma alkohol na początku składu i może wysuszać..... Najlepiej oczyść włosy prostym szamponem z sls i zacznij prawidłowa pielęgnacje, polecam ci blog Anwen, tam znajdziesz prawie wszystko o pielęgnacji włosów

www.anwen.pl

Stary 2013-08-07, 08:15   #977
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Wreszcie się doczekałam - mycie poranne, najpierw odżywka Joanny taka do spłukiwania, następnie szampon Babydream ( straszni kołtun mi na głowie zrobił - nie wyobrażam sobie nie użycia odżywki po nim ) i na koniec maska Pantene do włosów farbowanych. Tu przy masce teraz mam dylemat straszliwy, bo oczywiście kupując czytałam skład, ale jakoś alkohol mi umknął, dopiero teraz widzę, że ma w składzie i to trzy jakieś, ale muszę powiedzieć, że po samym spłukaniu, odsączeniu włosów w turbanie i rozczesaniu wilgotnych nie ma żadnego problemu póki co - sni jednego kołtuna, grzebień wchodził jak w masło.
Zdecydowałam się na tę maskę ze względu na to, że do farbowanych, a ja farbuję i nie zamierzam przestać niestety.
Jeżeli maska zła to poradźcie jaką w zamian i gdzie kupić, bo miotam się - ja nie wiem Poznań duże miasto, a największe Rossmany biedne pod tym względem - coraz mniej rzeczy do włosów zauważam.

A co do spierania sie koloru - kiedyś narzekano na inwazyjność farb itd. teraz zapewne cywilizacja poszła do przodu i "ulepsza" się farby, aby unikać pewnych składników ponoć uszkadzających włosy, problem w tym, że farby prawie przestały być farbami. I nieważne czy farbuję sama farbami mi dostępnymi czy idę do fryzjerki - po dwóch tygodniach najpóźniej spod czarnego ( i to granatowo-czarnego ) zaczyna mi mocno wystawać brąz - co dziwne nie używałam niczego na bazie brązów od 3 lat, włosy po drodze ścięte, a brąz pojawia się tam, gdzie odrosty także ( moje naturalnie to też nie ten kolor ).
Nie wiem co oni robią z tymi farbami, ale kiepsko im wyszło jednak.
Stary 2013-08-07, 08:25   #978
M a d z i o s z e k
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
Wreszcie się doczekałam - mycie poranne, najpierw odżywka Joanny taka do spłukiwania, następnie szampon Babydream ( straszni kołtun mi na głowie zrobił - nie wyobrażam sobie nie użycia odżywki po nim ) i na koniec maska Pantene do włosów farbowanych. Tu przy masce teraz mam dylemat straszliwy, bo oczywiście kupując czytałam skład, ale jakoś alkohol mi umknął, dopiero teraz widzę, że ma w składzie i to trzy jakieś, ale muszę powiedzieć, że po samym spłukaniu, odsączeniu włosów w turbanie i rozczesaniu wilgotnych nie ma żadnego problemu póki co - sni jednego kołtuna, grzebień wchodził jak w masło.
Zdecydowałam się na tę maskę ze względu na to, że do farbowanych, a ja farbuję i nie zamierzam przestać niestety.
Jeżeli maska zła to poradźcie jaką w zamian i gdzie kupić, bo miotam się - ja nie wiem Poznań duże miasto, a największe Rossmany biedne pod tym względem - coraz mniej rzeczy do włosów zauważam.

A co do spierania sie koloru - kiedyś narzekano na inwazyjność farb itd. teraz zapewne cywilizacja poszła do przodu i "ulepsza" się farby, aby unikać pewnych składników ponoć uszkadzających włosy, problem w tym, że farby prawie przestały być farbami. I nieważne czy farbuję sama farbami mi dostępnymi czy idę do fryzjerki - po dwóch tygodniach najpóźniej spod czarnego ( i to granatowo-czarnego ) zaczyna mi mocno wystawać brąz - co dziwne nie używałam niczego na bazie brązów od 3 lat, włosy po drodze ścięte, a brąz pojawia się tam, gdzie odrosty także ( moje naturalnie to też nie ten kolor ).
Nie wiem co oni robią z tymi farbami, ale kiepsko im wyszło jednak.
A jakie dokładnie? Wysuszają tylko alkohol denat i isopropyl więc jeśli ich nie ma to się nie martw
M a d z i o s z e k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:43   #979
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

No właśnie isopropyl jest, co prawda na 7 miejscu wymieniony, a podobno w składzie muszą podawać w kolejności czego najwięcej użyli, ale jednak jest.

Czarna dziura mnie wciąga - wśród kilku masek żadna inna mi właściwościami nie pasowała, zdaje się, że muszę sobie KWC dokładnie przeczytać, może na coś trafię

A macie coś na końcówki? Coś, czego nie trzeba zamawiać przez internet?

Dzisiaj wieczorem olejować będę, właśnie sobie blog aweny poczytałam i zaleca minimum raz w tygodniu, więc co mi szkodzi robić dwa razy

I powiem tak: to wszystko wciąga niesamowicie, cieszę się jak dziecko na możliwość używania nowych kosmetyków do włosów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 09:48   #980
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie isopropyl jest, co prawda na 7 miejscu wymieniony, a podobno w składzie muszą podawać w kolejności czego najwięcej użyli, ale jednak jest.

Czarna dziura mnie wciąga - wśród kilku masek żadna inna mi właściwościami nie pasowała, zdaje się, że muszę sobie KWC dokładnie przeczytać, może na coś trafię

A macie coś na końcówki? Coś, czego nie trzeba zamawiać przez internet?

Dzisiaj wieczorem olejować będę, właśnie sobie blog aweny poczytałam i zaleca minimum raz w tygodniu, więc co mi szkodzi robić dwa razy

I powiem tak: to wszystko wciąga niesamowicie, cieszę się jak dziecko na możliwość używania nowych kosmetyków do włosów

Ja używam jedwabiu CHI (kupiłam stacjonarnie w drogerii Jasmin) + kroplekę olejku (Alterra, Hipp), rozcieram w dłoniach i delikatnie wmasowuję we włosy od ucha w dół skupiając się najbardziej na końcówkach

Ja olejuję przed każdym myciem (czasami sam olej, czasami w połączeniu z maską). Anwen zaleca minimum raz w tygodniu, ale możesz to robić nawet co mycie, zależy to od potrzeb Twoich włosów

Stary 2013-08-07, 09:55   #981
Mahdab
Zakorzenienie

Ja tez tak mam, uwielbiwm nowosci, tez sie ciesze jak dziecko na uzycie zdobytych lupow juz sie nie moge doczekac momentu gdy sie wybiore na zakupy, moze sobie cos wyszperam do wlosow

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:59   #982
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam, uwielbiwm nowosci, tez sie ciesze jak dziecko na uzycie zdobytych lupow juz sie nie moge doczekac momentu gdy sie wybiore na zakupy, moze sobie cos wyszperam do wlosow
Poszłam w tym dalej - właśnie się do Rossmana wybieram na osiedlu obok, tam jeszcze nie byłam :P
Stary 2013-08-07, 10:08   #983
mandarynka882
Rozeznanie

witam
i witam nowe początkujące włosomaniaczki na Wasze problemy z włosami mogę polecić metodę OMO z odżywką, mi bardzo poprawiła kondycje włosów. Wklejam zdjęcie jak moje włosy wyglądaja po OMO
Najbardziej zniszczone mam te wywinięte do góry końce, zawsze z nimi walczyłam lokówką i prostownicą i stąd taki przesusz. A jak mam bad hair day to sterczą mi na wszystkie strony i jest mega puch i siano
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdj.jpg (36,6 KB, 26 załadowań)
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 10:10   #984
Mahdab
Zakorzenienie

Zazdroszczę, ja teraz do rossmana nie mam dostępu niestety

Kup sobie jedwab Joanny lub Marion na końcówki. Ja mam taki super silikon, już pokazywałam na tym wątku kilka razy:
http://www.amazon.com/dp/B003RKUFK0

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:31   #985
Srpkinja 1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Fanaberia_ Pokaż wiadomość
Ojć. :/ A czy ten olej jest na pewno dobry dla Twoich włosów? Jeśli już z niego korzystałaś i dopiero teraz się pojawiły problemy, to może Twoje włosy też się przejadły danym olejem?

---------------------------
Orzech po raz pierwszy zagościł na moich włosach i wbrew wszystkiemu jestem zadowolona. Po nocy w dobieranym warkoczu kłaki wyglądają trochę lepiej, a ostatnio rzadko coś je rusza.
Myślałam że to może przeproteinowanie, ale standardowe procedury nie pomogły. Potem wpadłam na pomysł, że może więcej silikonów, ale one tylko powodują u mnie oklap, a puch zostaje. BARDZO DUŻO PUCHU, ech... :banghead:

Stary 2013-08-07, 11:15   #986
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Ja w Cauflandzie zakupiłam sobie olej sezamowy. Pachnie jak przypalony kotlet schabowy, ale mam nadzieję, że polubi się z moimi włosami. Ostatnio dużo wydaję na preparaty do moich pukli. Wmówiłam sobie, że wykorzystam olej w kuchni, a włoski to tak przy okazji na tym skorzystają. I nie miałam wyrzutów sumienia.
Dokupiłam kolejne opakowanie oliwki Hipp, bardzo szybko ją zużywam. To najbardziej wielofunkcyjny kosmetyk jaki posiadam.

Ja nie widziałam go w swoim Kauflandzie

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Słuchajcie natknęłam się na masło kakaowe Ziaja w Rossmanie, pierwsze co to szybkim ruchem z półki, bo jedyne stało ( resztę wyjedli czy wykupili nie wnikam ), po czym doczytałam, że to do ciała i mnie cofnęło od zakupu.'
Stąd moje pytanie: czy tego masła właśnie się używa, czy jest osobne do włosów?
Jest odobne do włosów-0 maska masło kakaowe. Wiele osób myli produkty Ziaji, bo są prawie że identyczne

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Może użyłaś nieodpowiednich masek? Może tak jak ja powinnaś używać emolientowych?

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
witam
i witam nowe początkujące włosomaniaczki na Wasze problemy z włosami mogę polecić metodę OMO z odżywką, mi bardzo poprawiła kondycje włosów. Wklejam zdjęcie jak moje włosy wyglądaja po OMO
Najbardziej zniszczone mam te wywinięte do góry końce, zawsze z nimi walczyłam lokówką i prostownicą i stąd taki przesusz. A jak mam bad hair day to sterczą mi na wszystkie strony i jest mega puch i siano
Sliczne masz włosy i śliczny kolor
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:25   #987
mandarynka882
Rozeznanie

Amalia- dzięki, a kolor to już mocno sprany Garnier 7.40 (farbowanie 22.06), w słońcu jeszcze są lekko rudawe,normalnie to już bym chyba ze 2 razy farbowała ale nie, nie, koniec niszczenia włosów, powoli będę wracać do swojego naturalnego koloru, może jest byle jaki bo mysi blond ale zawsze mogę go delikatnie ocieplić jakąś szamponetką::
włosowe zakupy wciągają trzeba przyznać a potem ból w portfelu hehe ja mam teraz tylko maske Garnier fructis Goodbye Damage i mam zamiar ją dokończyć a mam jej na 3-4 razy co drugie mycie czyli na jakieś 2 tyg i dopiero coś nowego kupię...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 11:38   #988
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Stop, mega stop, niech mnie ktoś zwiąże, umocuje i z domu nie wypuszcza
Pojechałam po masło kakaowe - pomijam, że dostałam je dopiero w aptece na końcu wyprawy - a wróciłam z :
- wyżej wymienionym masłem
- maską regenerującą z jedwabiem Provit
- balsamem do zniszczonych Green Pharmacy
- jedwabiem w płynie Green Pharmacy
- serum wygładzająco-regenerującym do końcówek Joanna z Apteczko Babuni.

Małż mnie spakuje i wydali z domu, kto mnie przygarnie?
Stary 2013-08-07, 11:58   #989
mandarynka882
Rozeznanie

Cytat:
Stop, mega stop, niech mnie ktoś zwiąże, umocuje i z domu nie wypuszcza
Pojechałam po masło kakaowe - pomijam, że dostałam je dopiero w aptece na końcu wyprawy - a wróciłam z :
- wyżej wymienionym masłem
- maską regenerującą z jedwabiem Provit
- balsamem do zniszczonych Green Pharmacy
- jedwabiem w płynie Green Pharmacy
- serum wygładzająco-regenerującym do końcówek Joanna z Apteczko Babuni.

Małż mnie spakuje i wydali z domu, kto mnie przygarnie?
może Cie nie wywali hehe
chodziarz mój pewnie by się nagadał, zwłaszcza że ostatnio narzekałam, że nie mam w co się ubrać to gadał, że zamiast kosmetyków do włosów powinnam coś sobie kupić, a ja kosmetyków kupuje mało hehe
ale jak go proszę by mi coś zrobił w pracy albo przyniósł, jakąś odżywkę czy szampon (btw on jest technologiem kosmetyków i pracuje na uczelni i ma dostęp do surowców) to albo nie ma czasu albo nie chce mu się czegoś tam szukać itp itp
a już mu całą liste dalam hehe
Stary 2013-08-07, 12:08   #990
Roslina xD
Raczkowanie

Cytat:
witam

Jakie cudne

Cytat:
może Cie nie wywali hehe
chodziarz mój pewnie by się nagadał, zwłaszcza że ostatnio narzekałam, że nie mam w co się ubrać to gadał, że zamiast kosmetyków do włosów powinnam coś sobie kupić, a ja kosmetyków kupuje mało hehe
ale jak go proszę by mi coś zrobił w pracy albo przyniósł, jakąś odżywkę czy szampon (btw on jest technologiem kosmetyków i pracuje na uczelni i ma dostęp do surowców) to albo nie ma czasu albo nie chce mu się czegoś tam szukać itp itp
a już mu całą liste dalam hehe
O matko. Ja nie dałabym mu spokoju Już tyle czasu się czaję na półprodukty i takie 'domowe laboratorium'

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości