|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Mój dał się namówić na krem do twarzy taki'dla mężczyzn' Z jakiej firmy masz tą wodę?? Alkohol we wcierkach pomaga składnikom lepiej działać, jeżeli boisz się podrażnienia skalpu to wcieraj np. co drugi dzień
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-06 o 17:39 |
|
|
|
|
#962 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Generalnie na długość nie używałabym wody na alkoholu zbyt często, na włosy zaraz po farbowaniu tym bardziej, ale raz na jakiś czas - czemu nie Po prostu osobiście bałabym się przesuszenia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#963 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Woda brzozowa tylko na skalp, nie na wlosy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#964 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Słuchajcie natknęłam się na masło kakaowe Ziaja w Rossmanie, pierwsze co to szybkim ruchem z półki, bo jedyne stało ( resztę wyjedli czy wykupili nie wnikam ), po czym doczytałam, że to do ciała i mnie cofnęło od zakupu.'
Stąd moje pytanie: czy tego masła właśnie się używa, czy jest osobne do włosów? |
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Jeśli chodzi o odżywki Joanny to najbardziej lubię z pokrzywą i zieloną herbatą. Olej nakładam kokosowy lub z migdałów, inne dla mnie są zdecydowanie za ciężkie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#968 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Przyjmiecie mnie tu na watku? Czuje,ze kondycja moich wlosow strasznie kuleje. Sa zniszczone,takie bez blasku . Do tego doszlo farbowanie...Chcialabym zajac sie ich szczegolna pielegnacja, a nie tylko szampon i czasem odzywka ,bo to nie daje efektow.
|
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Italiano_donna, witamy
Opisz coś więcej o swoich włosach, czego aktualnie używasz itp.
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-06 o 21:09 |
|
|
|
#970 |
|
Pani Buka
|
chyba się dołączę
jeśli chodzi o moje włosy, to aktualnie są do połowy łopatek, niby proste ale nie do końca (z tendencją do falowania i wywijania się pod wpływem wilgoci), puszące się, przetłuszczające się u nasady i dość suche na końcach. i takie nijakie, smętne, nie za wiele umiem z tym zrobić. od kilku lat farbowane, aktualnie mam dziwny rudoblond wyblakły kolor, jutro farbuję Joanną Słodkie Cappuccino, a docelowo chciałabym powrócić do swojego naturalnego ciemnego blondu. swoją pielęgnację włosów zmieniłam już chyba z 1,5 roku temu, niestety brakuje mi przede wszystkim systematyczności ogólnie widzę że włosy są zdrowsze, miękkie, ale niezbyt gładkie i błyszczące. nadal sporo mi ich wypada i co gorsza - strasznie mi się plączą. mam problem z rozczesaniem zaraz po myciu, jak i potem, gdy mi je potarga wiatr. najgorzej z tyłu, nad karkiem. aktualnie używam: szampony: Yves Rocher pokrzywowy, Alterra - wersja pomarańczowa z papają albo czerwona z granatem odżywki i maski: Garnier awokado&karite, Stapiz Sleek Line z jedwabiem, Kallos Color, Scandic Banana inne:jedwab CHI na końcówki, czasem Jantar i spray Radical, oleje: Alterra z papają, z czarnej porzeczki, slodkich migdałów, arganowy - zależy jaki mam akurat. no ale nic, poczytam Was, może coś się ciekawego dowiem i zmotywuje mnie to do regularnego dbania o włosy
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-08-06 o 21:25 |
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
kasiencja, czeeść
Moje też zawsze były proste gdy byłam młodsza, teraz mi się falują ale to pewnie przez moje pozostałości po cieniowaniu....
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
No nie no, ja się chyba poddaję
Siedziałam 3 godzinki z olejem z orzecha włoskiego na głowie, po zmyciu nałożyłam na trochę balsam turecki planeta organica, potem odżywka ziaja b/s. Efekty "dotykowo" są rewelacyjne: włosy miękkie, sypkie, gładziutkie. A wizualnie? SPUSZONE SIANO. Ja już nie wiem o co chodzi i co mam z tym dziadostwem robić, nic nie działa. Czuję jakbym się cofnęła o pół roku :/
|
|
|
|
#973 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie dzisiaj byłam w Tesco Extra (wcześniej było po prostu Tesciem... O.o) i widziałam 2 maski Bingo, szampony tej samej firmy. I właśnie tę Barwę tatarowo-chmielową. Okazuje się, że to zupełnie inne buteleczki.Cytat:
No właśnie jak wyżej wspomniałam (i Ty kilka postów w tył), włosy przejadły się olejem z pestek winogron. Chcę spróbować kokosowego.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witamy, zapraszamy. ![]() Cytat:
--------------------------- Kupiłam dziś glicerynę. *-*
|
|
#974 |
|
Przyczajenie
|
moje wlosy obecnie to niby czerwony...zawsze marzylam o intensywnej czerwieni, farbowalam garnierem olia ,wyszla wisnia i niestety szybko sie ''spiera'' . Chcialabym przefarbowac ,ale boje sie ze mi przez ta czerwien kolor nie wyjdzie;/
Ogolnie podoba mi sie kolor Natalii http://c.wrzuta.pl/wi17541/3ec9ad4c0...natalia_siwiec (wiecie moze jaka farba bede wstanie uzyskac ten kolor biorac pod uwage te czerwien?) I pewnie do mniej wiecej takiego koloru bede dazyc.. Oprocz tego fajny kolor ma Marta Zmuda na tym zdjeciu np . http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28223/199950...jecia-z-p.jpeg Ale ten to zupelnie mi nie wyjdzie ... Czego uzywam? Uzywam szamponu z Joanny naturia z bursztynem,dodatkowo staram sie uzywac biosilku jedwabiu . Ostatnio kupilam odzywke dove intense repair ,jeszcze jej nie uzywalam . Kiedy nie uzywalam biosilku to stosowalam jakis spray z syossa. Chcialabym zaczac olejowac wlosy . Czytalam rowniez o ''kremowaniu'' ich ,ale szczerze mowiac nie bardzo wiem jak sie za to zabrac, bo czytajac wypowiedzi innych dziewczyn to musza byc jakies kremy,ktore nie zawieraja parafiny? Nie pamietam juz . Edytowane przez Italiano_donna Czas edycji: 2013-08-06 o 23:58 |
|
|
|
#975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedwab z biosilku ma alkohol na początku składu i może wysuszać..... Najlepiej oczyść włosy prostym szamponem z sls i zacznij prawidłowa pielęgnacje, polecam ci blog Anwen, tam znajdziesz prawie wszystko o pielęgnacji włosów www.anwen.pl
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Wreszcie się doczekałam - mycie poranne, najpierw odżywka Joanny taka do spłukiwania, następnie szampon Babydream ( straszni kołtun mi na głowie zrobił - nie wyobrażam sobie nie użycia odżywki po nim ) i na koniec maska Pantene do włosów farbowanych. Tu przy masce teraz mam dylemat straszliwy, bo oczywiście kupując czytałam skład, ale jakoś alkohol mi umknął, dopiero teraz widzę, że ma w składzie i to trzy jakieś, ale muszę powiedzieć, że po samym spłukaniu, odsączeniu włosów w turbanie i rozczesaniu wilgotnych nie ma żadnego problemu póki co - sni jednego kołtuna, grzebień wchodził jak w masło.
Zdecydowałam się na tę maskę ze względu na to, że do farbowanych, a ja farbuję i nie zamierzam przestać niestety. Jeżeli maska zła to poradźcie jaką w zamian i gdzie kupić, bo miotam się - ja nie wiem Poznań duże miasto, a największe Rossmany biedne pod tym względem - coraz mniej rzeczy do włosów zauważam. A co do spierania sie koloru - kiedyś narzekano na inwazyjność farb itd. teraz zapewne cywilizacja poszła do przodu i "ulepsza" się farby, aby unikać pewnych składników ponoć uszkadzających włosy, problem w tym, że farby prawie przestały być farbami. I nieważne czy farbuję sama farbami mi dostępnymi czy idę do fryzjerki - po dwóch tygodniach najpóźniej spod czarnego ( i to granatowo-czarnego ) zaczyna mi mocno wystawać brąz - co dziwne nie używałam niczego na bazie brązów od 3 lat, włosy po drodze ścięte, a brąz pojawia się tam, gdzie odrosty także ( moje naturalnie to też nie ten kolor ). Nie wiem co oni robią z tymi farbami, ale kiepsko im wyszło jednak. |
|
|
|
#978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie isopropyl jest, co prawda na 7 miejscu wymieniony, a podobno w składzie muszą podawać w kolejności czego najwięcej użyli, ale jednak jest.
Czarna dziura mnie wciąga - wśród kilku masek żadna inna mi właściwościami nie pasowała, zdaje się, że muszę sobie KWC dokładnie przeczytać, może na coś trafię ![]() A macie coś na końcówki? Coś, czego nie trzeba zamawiać przez internet? ![]() Dzisiaj wieczorem olejować będę, właśnie sobie blog aweny poczytałam i zaleca minimum raz w tygodniu, więc co mi szkodzi robić dwa razy ![]() I powiem tak: to wszystko wciąga niesamowicie, cieszę się jak dziecko na możliwość używania nowych kosmetyków do włosów
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używam jedwabiu CHI (kupiłam stacjonarnie w drogerii Jasmin) + kroplekę olejku (Alterra, Hipp), rozcieram w dłoniach i delikatnie wmasowuję we włosy od ucha w dół skupiając się najbardziej na końcówkach ![]() Ja olejuję przed każdym myciem (czasami sam olej, czasami w połączeniu z maską). Anwen zaleca minimum raz w tygodniu, ale możesz to robić nawet co mycie, zależy to od potrzeb Twoich włosów
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tak mam, uwielbiwm nowosci, tez sie ciesze jak dziecko na uzycie zdobytych lupow
juz sie nie moge doczekac momentu gdy sie wybiore na zakupy, moze sobie cos wyszperam do wlosow
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Poszłam w tym dalej - właśnie się do Rossmana wybieram na osiedlu obok, tam jeszcze nie byłam :P
|
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
witam
i witam nowe początkujące włosomaniaczki na Wasze problemy z włosami mogę polecić metodę OMO z odżywką, mi bardzo poprawiła kondycje włosów. Wklejam zdjęcie jak moje włosy wyglądaja po OMONajbardziej zniszczone mam te wywinięte do góry końce, zawsze z nimi walczyłam lokówką i prostownicą i stąd taki przesusz. A jak mam bad hair day to sterczą mi na wszystkie strony i jest mega puch i siano |
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, ja teraz do rossmana nie mam dostępu niestety
![]() Kup sobie jedwab Joanny lub Marion na końcówki. Ja mam taki super silikon, już pokazywałam na tym wątku kilka razy: http://www.amazon.com/dp/B003RKUFK0 |
|
|
|
#985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam że to może przeproteinowanie, ale standardowe procedury nie pomogły. Potem wpadłam na pomysł, że może więcej silikonów, ale one tylko powodują u mnie oklap, a puch zostaje. BARDZO DUŻO PUCHU, ech... :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#986 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
Amalia- dzięki, a kolor to już mocno sprany Garnier 7.40 (farbowanie 22.06), w słońcu jeszcze są lekko rudawe,normalnie to już bym chyba ze 2 razy farbowała ale nie, nie, koniec niszczenia włosów, powoli będę wracać do swojego naturalnego koloru, może jest byle jaki bo mysi blond ale zawsze mogę go delikatnie ocieplić jakąś szamponetką::
![]() włosowe zakupy wciągają trzeba przyznać a potem ból w portfelu hehe ja mam teraz tylko maske Garnier fructis Goodbye Damage i mam zamiar ją dokończyć a mam jej na 3-4 razy co drugie mycie czyli na jakieś 2 tyg i dopiero coś nowego kupię... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Stop, mega stop, niech mnie ktoś zwiąże, umocuje i z domu nie wypuszcza
![]() Pojechałam po masło kakaowe - pomijam, że dostałam je dopiero w aptece na końcu wyprawy - a wróciłam z : - wyżej wymienionym masłem - maską regenerującą z jedwabiem Provit - balsamem do zniszczonych Green Pharmacy - jedwabiem w płynie Green Pharmacy - serum wygładzająco-regenerującym do końcówek Joanna z Apteczko Babuni. Małż mnie spakuje i wydali z domu, kto mnie przygarnie?
|
|
|
|
#989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodziarz mój pewnie by się nagadał, zwłaszcza że ostatnio narzekałam, że nie mam w co się ubrać to gadał, że zamiast kosmetyków do włosów powinnam coś sobie kupić, a ja kosmetyków kupuje mało hehe ale jak go proszę by mi coś zrobił w pracy albo przyniósł, jakąś odżywkę czy szampon (btw on jest technologiem kosmetyków i pracuje na uczelni i ma dostęp do surowców) to albo nie ma czasu albo nie chce mu się czegoś tam szukać itp itp a już mu całą liste dalam hehe |
|
|
|
|
#990 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie cudne Cytat:
Już tyle czasu się czaję na półprodukty i takie 'domowe laboratorium'
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

. Falować się same z siebie nie chcą. Jak na noc zwiąże włosy w warkocz to wyjdzie fala, ale sztywna (widać że nie falują się naturalnie) jakby włosy mówiły "widzisz chciałaś fale to masz, ale nam się to nie podoba "
W salonach fryzjerzy odmawiają jakkolwiek je falować, bo wiedzą że nie wyjdzie. Często słyszę że są zdrowe, mięsiste, ale z natury puszące się. Wystarczy trochę wilgoci. Mam dwie lewe ręce, więc nie potrafię ich suszyć tak by je wyprostować. Z tego powodu zrezygnowałam z suszenia. Myję wieczorem, kładę się z wilgotnymi i jakoś przez noc się prostują. Stosuję na razie odżywkę alterry granat i aloes (chyba to ten) jako d/s i b/s. Nie mam więcej pomysłów jak je ujarzmić (oprócz prostownicy, ale to zbyt inwazyjne 

Siedziałam 3 godzinki z olejem z orzecha włoskiego na głowie, po zmyciu nałożyłam na trochę balsam turecki planeta organica, potem odżywka ziaja b/s. Efekty "dotykowo" są rewelacyjne: włosy miękkie, sypkie, gładziutkie. A wizualnie? SPUSZONE SIANO. Ja już nie wiem o co chodzi i co mam z tym dziadostwem robić, nic nie działa. Czuję jakbym się cofnęła o pół roku :/

Już tyle czasu się czaję na półprodukty i takie 'domowe laboratorium'