|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Mój dał się namówić na krem do twarzy taki'dla mężczyzn' ![]() Z jakiej firmy masz tą wodę?? Alkohol we wcierkach pomaga składnikom lepiej działać, jeżeli boisz się podrażnienia skalpu to wcieraj np. co drugi dzień ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-06 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Generalnie na długość nie używałabym wody na alkoholu zbyt często, na włosy zaraz po farbowaniu tym bardziej, ale raz na jakiś czas - czemu nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Woda brzozowa tylko na skalp, nie na wlosy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Słuchajcie natknęłam się na masło kakaowe Ziaja w Rossmanie, pierwsze co to szybkim ruchem z półki, bo jedyne stało ( resztę wyjedli czy wykupili nie wnikam ), po czym doczytałam, że to do ciała i mnie cofnęło od zakupu.'
Stąd moje pytanie: czy tego masła właśnie się używa, czy jest osobne do włosów? |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Jeśli chodzi o odżywki Joanny to najbardziej lubię z pokrzywą i zieloną herbatą. Olej nakładam kokosowy lub z migdałów, inne dla mnie są zdecydowanie za ciężkie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#968 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
Italiano_donna, witamy
![]() Opisz coś więcej o swoich włosach, czego aktualnie używasz itp. ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-06 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Pani Buka
|
chyba się dołączę
![]() jeśli chodzi o moje włosy, to aktualnie są do połowy łopatek, niby proste ale nie do końca (z tendencją do falowania i wywijania się pod wpływem wilgoci), puszące się, przetłuszczające się u nasady i dość suche na końcach. i takie nijakie, smętne, nie za wiele umiem z tym zrobić. od kilku lat farbowane, aktualnie mam dziwny rudoblond wyblakły kolor, jutro farbuję Joanną Słodkie Cappuccino, a docelowo chciałabym powrócić do swojego naturalnego ciemnego blondu. swoją pielęgnację włosów zmieniłam już chyba z 1,5 roku temu, niestety brakuje mi przede wszystkim systematyczności ![]() ogólnie widzę że włosy są zdrowsze, miękkie, ale niezbyt gładkie i błyszczące. nadal sporo mi ich wypada i co gorsza - strasznie mi się plączą. mam problem z rozczesaniem zaraz po myciu, jak i potem, gdy mi je potarga wiatr. najgorzej z tyłu, nad karkiem. aktualnie używam: szampony: Yves Rocher pokrzywowy, Alterra - wersja pomarańczowa z papają albo czerwona z granatem odżywki i maski: Garnier awokado&karite, Stapiz Sleek Line z jedwabiem, Kallos Color, Scandic Banana inne:jedwab CHI na końcówki, czasem Jantar i spray Radical, oleje: Alterra z papają, z czarnej porzeczki, slodkich migdałów, arganowy - zależy jaki mam akurat. no ale nic, poczytam Was, może coś się ciekawego dowiem i zmotywuje mnie to do regularnego dbania o włosy ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-08-06 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
kasiencja, czeeść
![]() Moje też zawsze były proste gdy byłam młodsza, teraz mi się falują ale to pewnie przez moje pozostałości po cieniowaniu.... ![]()
#972 |
Raczkowanie
|
No nie no, ja się chyba poddaję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie dzisiaj byłam w Tesco Extra (wcześniej było po prostu Tesciem... O.o) i widziałam 2 maski Bingo, szampony tej samej firmy. I właśnie tę Barwę tatarowo-chmielową. ![]() Cytat:
No właśnie jak wyżej wspomniałam (i Ty kilka postów w tył), włosy przejadły się olejem z pestek winogron. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
--------------------------- Kupiłam dziś glicerynę. *-*
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
moje wlosy obecnie to niby czerwony...zawsze marzylam o intensywnej czerwieni, farbowalam garnierem olia ,wyszla wisnia i niestety szybko sie ''spiera'' . Chcialabym przefarbowac ,ale boje sie ze mi przez ta czerwien kolor nie wyjdzie;/
Ogolnie podoba mi sie kolor Natalii http://c.wrzuta.pl/wi17541/3ec9ad4c0...natalia_siwiec (wiecie moze jaka farba bede wstanie uzyskac ten kolor biorac pod uwage te czerwien?) I pewnie do mniej wiecej takiego koloru bede dazyc.. Oprocz tego fajny kolor ma Marta Zmuda na tym zdjeciu np . http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28223/199950...jecia-z-p.jpeg Ale ten to zupelnie mi nie wyjdzie ... Czego uzywam? Uzywam szamponu z Joanny naturia z bursztynem,dodatkowo staram sie uzywac biosilku jedwabiu . Ostatnio kupilam odzywke dove intense repair ,jeszcze jej nie uzywalam . Kiedy nie uzywalam biosilku to stosowalam jakis spray z syossa. Chcialabym zaczac olejowac wlosy . Czytalam rowniez o ''kremowaniu'' ich ,ale szczerze mowiac nie bardzo wiem jak sie za to zabrac, bo czytajac wypowiedzi innych dziewczyn to musza byc jakies kremy,ktore nie zawieraja parafiny? Nie pamietam juz . Edytowane przez Italiano_donna Czas edycji: 2013-08-06 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedwab z biosilku ma alkohol na początku składu i może wysuszać..... Najlepiej oczyść włosy prostym szamponem z sls i zacznij prawidłowa pielęgnacje, polecam ci blog Anwen, tam znajdziesz prawie wszystko o pielęgnacji włosów www.anwen.pl
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Wreszcie się doczekałam - mycie poranne, najpierw odżywka Joanny taka do spłukiwania, następnie szampon Babydream ( straszni kołtun mi na głowie zrobił - nie wyobrażam sobie nie użycia odżywki po nim ) i na koniec maska Pantene do włosów farbowanych. Tu przy masce teraz mam dylemat straszliwy, bo oczywiście kupując czytałam skład, ale jakoś alkohol mi umknął, dopiero teraz widzę, że ma w składzie i to trzy jakieś, ale muszę powiedzieć, że po samym spłukaniu, odsączeniu włosów w turbanie i rozczesaniu wilgotnych nie ma żadnego problemu póki co - sni jednego kołtuna, grzebień wchodził jak w masło.
Zdecydowałam się na tę maskę ze względu na to, że do farbowanych, a ja farbuję i nie zamierzam przestać niestety. Jeżeli maska zła to poradźcie jaką w zamian i gdzie kupić, bo miotam się - ja nie wiem Poznań duże miasto, a największe Rossmany biedne pod tym względem - coraz mniej rzeczy do włosów zauważam. A co do spierania sie koloru - kiedyś narzekano na inwazyjność farb itd. teraz zapewne cywilizacja poszła do przodu i "ulepsza" się farby, aby unikać pewnych składników ponoć uszkadzających włosy, problem w tym, że farby prawie przestały być farbami. I nieważne czy farbuję sama farbami mi dostępnymi czy idę do fryzjerki - po dwóch tygodniach najpóźniej spod czarnego ( i to granatowo-czarnego ) zaczyna mi mocno wystawać brąz - co dziwne nie używałam niczego na bazie brązów od 3 lat, włosy po drodze ścięte, a brąz pojawia się tam, gdzie odrosty także ( moje naturalnie to też nie ten kolor ). Nie wiem co oni robią z tymi farbami, ale kiepsko im wyszło jednak. |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
No właśnie isopropyl jest, co prawda na 7 miejscu wymieniony, a podobno w składzie muszą podawać w kolejności czego najwięcej użyli, ale jednak jest.
Czarna dziura mnie wciąga - wśród kilku masek żadna inna mi właściwościami nie pasowała, zdaje się, że muszę sobie KWC dokładnie przeczytać, może na coś trafię ![]() A macie coś na końcówki? Coś, czego nie trzeba zamawiać przez internet? ![]() Dzisiaj wieczorem olejować będę, właśnie sobie blog aweny poczytałam i zaleca minimum raz w tygodniu, więc co mi szkodzi robić dwa razy ![]() I powiem tak: to wszystko wciąga niesamowicie, cieszę się jak dziecko na możliwość używania nowych kosmetyków do włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używam jedwabiu CHI (kupiłam stacjonarnie w drogerii Jasmin) + kroplekę olejku (Alterra, Hipp), rozcieram w dłoniach i delikatnie wmasowuję we włosy od ucha w dół skupiając się najbardziej na końcówkach ![]() Ja olejuję przed każdym myciem (czasami sam olej, czasami w połączeniu z maską). Anwen zaleca minimum raz w tygodniu, ale możesz to robić nawet co mycie, zależy to od potrzeb Twoich włosów ![]()
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Ja tez tak mam, uwielbiwm nowosci, tez sie ciesze jak dziecko na uzycie zdobytych lupow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
Poszłam w tym dalej - właśnie się do Rossmana wybieram na osiedlu obok, tam jeszcze nie byłam :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
witam
i witam nowe początkujące włosomaniaczki ![]() Najbardziej zniszczone mam te wywinięte do góry końce, zawsze z nimi walczyłam lokówką i prostownicą i stąd taki przesusz. A jak mam bad hair day to sterczą mi na wszystkie strony i jest mega puch i siano |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, ja teraz do rossmana nie mam dostępu niestety
![]() Kup sobie jedwab Joanny lub Marion na końcówki. Ja mam taki super silikon, już pokazywałam na tym wątku kilka razy: http://www.amazon.com/dp/B003RKUFK0 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam że to może przeproteinowanie, ale standardowe procedury nie pomogły. Potem wpadłam na pomysł, że może więcej silikonów, ale one tylko powodują u mnie oklap, a puch zostaje. BARDZO DUŻO PUCHU, ech... :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
Amalia- dzięki, a kolor to już mocno sprany Garnier 7.40 (farbowanie 22.06), w słońcu jeszcze są lekko rudawe,normalnie to już bym chyba ze 2 razy farbowała ale nie, nie, koniec niszczenia włosów, powoli będę wracać do swojego naturalnego koloru, może jest byle jaki bo mysi blond ale zawsze mogę go delikatnie ocieplić jakąś szamponetką::
![]() włosowe zakupy wciągają trzeba przyznać a potem ból w portfelu hehe ja mam teraz tylko maske Garnier fructis Goodbye Damage i mam zamiar ją dokończyć a mam jej na 3-4 razy co drugie mycie czyli na jakieś 2 tyg i dopiero coś nowego kupię... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Stop, mega stop, niech mnie ktoś zwiąże, umocuje i z domu nie wypuszcza
![]() Pojechałam po masło kakaowe - pomijam, że dostałam je dopiero w aptece na końcu wyprawy - a wróciłam z : - wyżej wymienionym masłem - maską regenerującą z jedwabiem Provit - balsamem do zniszczonych Green Pharmacy - jedwabiem w płynie Green Pharmacy - serum wygładzająco-regenerującym do końcówek Joanna z Apteczko Babuni. Małż mnie spakuje i wydali z domu, kto mnie przygarnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chodziarz mój pewnie by się nagadał, zwłaszcza że ostatnio narzekałam, że nie mam w co się ubrać to gadał, że zamiast kosmetyków do włosów powinnam coś sobie kupić, a ja kosmetyków kupuje mało hehe ale jak go proszę by mi coś zrobił w pracy albo przyniósł, jakąś odżywkę czy szampon (btw on jest technologiem kosmetyków i pracuje na uczelni i ma dostęp do surowców) to albo nie ma czasu albo nie chce mu się czegoś tam szukać itp itp a już mu całą liste dalam hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie cudne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.