|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
za udany monitoring![]() Dzień dobry Laski ) Ja właśnie spakowałam się i za 2 h jadę na ten konkurs wracam jutro po poludniu ale spokojnie mam komórkę ze sobą więc będę w kontakcie
|
|
|
|
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Hej Laski, tyle naksrobałyście, że nie wiem co której odpisać
![]() Po weselichu fajnie, ino nogi do wczoraj mnie bolały :P Fajnie grali więc sobie potańczyłam, na szczęście faceci "bali się" ze mną tańczyć więc mogłam z tż się wybawić Jedzenie też dobre, więc sobie podjadłam ![]() W klubiku wrzucę zaraz fotkę, ino bez face ![]() Ahh i doszliśmy do tego, że nie jedziemy na tą konsultację do PO. Pojedziemy ale na zakupy sobie połazić i do ikei bo muszę w końcu jakieś wezgłowie do łóżka wymyślić. Podobają mi sie poduchy na czymś powieszone, więc mam nadzieję, ze coś tam znajdę
|
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! odebrałam wyniki i morfologia i mocz świetne wyniki, ale zmartwiło mnie tsh jest sporo poniżej dolnej granicy
co to może znaczyć?
|
|
#964 | |||
|
Podróżniczka
|
Część dziewczyny
Nie dałam rady wczoraj Was nadrobić, cały dzień przeleżałam w łóżku. Z gardłem trochę lepiej, ale nadal czuje się jakaś wyzuta i wypluta Nie wiem czy to nie błędne koło. Nie jem wiec jestem głodna a głód potęguje uczucie mdłości, a jak zjem jest tak samo Byłam dzisiaj na badaniach i na becie. Część wyników dzisiaj, część jutro. Biję sie z myślami czy chce mi się jechać do przychodni, ale chyba nie wytrzymam żeby nie zobaczyć ile wynosi beta ![]() Cytat:
![]() Myślę, ze nie za późno na monitoring. Zawsze jak pójdziesz to sprawdzisz czy pęcherzyki są, a jak nie będzie to będzie widać przebytą owulację. Tak czy owak będziesz wiedzieć na czym stoisz. Cytat:
Cytat:
Na którą idziesz na monitoring ? Oby wizyty okazały się pomocne ![]() Lila - ja się niestety nie znam, więc nie pomogę. Kindzia - testowałaś ? Zniknęłaś i nic się nie odzywasz !!
|
|||
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiow
Heloł
ruch tutaj, nie wiadomo od czego zacząć Madzia wracaj do zdrowia, a jak się ogólnie czujesz jako przyszła mama? Dziewczyny u nas chrzciny były i mamy z głowy. Lila była grzeczna cały dzień a w kościele spała całą mszę. Impreza tak sobie, skończył a się o 18 mimo że lokal był do 20. Ale ogólnie ok. W tym tygodniu jedziemy do Zakopanego A w sumie to do Małego Cichego. Także kolejna wycieczka Lili Mała waży już 6,5 kg i za dwa tygodnie skończy 4 miesiące Postaram się nadrobić choć trochę, ale chyba ciężko będzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Madzia ja serduszko zobaczyłam dokładnie w 6t3d także myślę, że u Ciebie też będzie już widać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Lineczka wózek super, wizualnie bardzo mi się podoba Natalka współczuję kłótni z tż i tej egzemy :/ maści nie pomagają? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Ah i Lili ma super bioderka i dr kazał ćwiczyć siadanie, bo stwierdził, że ładnie głowę trzyma i od wczoraj w sumie mała sama się ciągnie do siadu jak się ją złapie za rączki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#966 |
|
Podróżniczka
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - ma
Kinga - fajnie, że mała ładnie sie zachowywała i spała przez mszę, najgorszy stres dla rodziców jak dzieciątko nie potrafi sie w kościele uspokoić. A imprezę chrzcinową macie już za sobą więc nie ma się co przejmować.
No i super, że wybieracie się na małe wakacje z Lilą. 4 miesiące - jak ten czas leci No i dziękuję za info - na prawdę mnie pocieszyłaś. Jest szansa, że jednak będzie widać serduszko bo idę w 6 tyg. 4 dc. A czuję się trochę przytłoczona ogólnie. Zaczyna do mnie docierać, że to 9 miesięcy i zaczynam sie zastanawiać ile rzeczy jeszcze muszę się dowiedzieć, nauczyć, co mnie czeka itd. No i takie sprawy związane z macierzyństwem i z tym jakim tatą będzie TŻ ![]() A jak Ty się czujesz ogólnie i jak mała się sprawuje ?
|
|
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - ma
kinga: my też przeglądaliśmy ofertę do Male Ciche, ale wybraliśmy w końcu domek niedaleko ktupówek
też jedziemy jednak w tym tyg. bo widzę, że pogoda się poprawiła. Fajnie, że chrzciny udane ![]() magdzia: spokojnie, na pewno wszystko się ułoży napisz jak wyniki ![]() lila: nie ma pojęcia co to może znaczyć. musisz do gina zadzwonić brilliant: na weselu zawsze fajnie jest fajnie wyglądacie ![]() Boli mnie głowa dzisiaj cały dzień (czyżby tabletki?). Zobaczymy jak jutro będzie.
|
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i niech rośnie dziewczynka! ![]() Cytat:
jutro zaczynam 8 miesiąc i w ogóle to mnie rozłożyło... katar, bół głowy, ból gardła, czuję jakbym miała ze 39 stopni gorączki, mimo że jej nie mam, zimno mi i dupcia... TŻ mnie zaraził...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiow
Dziewczyneczka może się uda nam się spotkać
![]() Lineczka to i Ty wracaj do zdrówka, a poza tym jak się czujecie? Madzia to normalne przemyślenia na początku ciąży też to miałam, co do książek to mogę polecić w oczekiwaniu na dziecko, mamo tato cp ty na to, w głębi kontinuum, więź daje siłę, księga rodzicielstwa bliskości będziesz wracać do pracy?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
my czujemy się rewelacyjnie, żadnych dolegliwoci, żadnych porblemów ciążowych brak, mogłabym jeszcze z pół roku chodzić z brzuchem :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#971 |
|
Podróżniczka
|
Wyobraźcie sobie pojechałam specjalnie po te wyniki. Patrzę a tu się okazuje, że nie ma wyników bety. Lecę do lab a tam mi mówią, że mam bete pow.1000 a brakło im odczynników do oznaczenia takiej dużej wartości. Mają tylko odczynniki do tyś a pow już nie. Nosz
Te wyniki co odebrałam dziś to oczywiście TSH takie sobie, ale w normie. Żelazo w normie a glukoza oczywiście w maxie górnej granicy. Odstawiłam już dawno tą metforminę pewnie stad też znowu wysoko. Ciekawe co na to ginek ![]() Kinga, Lineczka - dziękuję za polecenie tytułów ![]() Dziewczyneczka - ja miałam migreny przy braniu Clo. Ale ustępowały po odstawieniu. POza tym dopadały mnie też zawroty głowy rano, ale to przy podwójnej dawce. Lecę zobaczyć fotki Brilliant ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Brilliant - całkiem fajnie wyglądała ta sukieneczka. No i Ty się w niej prezentowałaś bardzo ładnie ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Aha Kinga - zamierzam wrócić do pracy. Na razie mam L4 do 10 września, i wtedy też idę na USG zobaczymy co powie ginek, ale chciałabym wrócić i pracować tak do listopada. Wolałabym nie leżeć od razu plackiem w domu
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
hejka dziewczynki. wlasnie czekam na monitoring. moja wizyta miala byc 15 minut temu a jeszcze przede mna 2 babki. to chyba sa te minusy NFZ
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Napisalam i mi wcielo Agi jak przetrwalyscie pierwszy dzien szkoly? Natalyyya jak konkurs? Madzia ale to chyba dobrze ze beta powyzej 1000, co?
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2013-09-02 o 17:15 |
|
|
|
|
#973 |
|
Podróżniczka
|
Ewcik - pewnie, że dobrze. Ale po tygodniu od ostatniej to powinna być grubo liczona w tysiącach. Tak ze dwa to minimum, żeby był dobry przyrost. Dlatego się niepokoję, ale już mniej wiec wytrzymam do środy
![]() Jak tam po monitoringu ? |
|
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
sa dwa pecherzyki 18 i 12mm. teraz mam przyjsc w czw i dobrze bo jutro dentysta :-(
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
magdzia a jaki masz wynik TSH?
Mam wizytę w środę o 16, to dowiem się wszystkiego.
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pomarudziłam w klubie
zdało relacje z ciężkiego tygodnia ![]() a i byłąm na wizycie i moje dziecie już ledwo na usg się mieści także dziś bez fotek malutka waży już niewiele ponad 1700 g i już wiem że jest przesłodka chociaż tutaj same pozytywy a ja przytyłam od 1 go sierpnia całe 300g łącznie tak jak mam w karcie od 8 tc 5,5 kg dziś się zorientowałam a wróżyłam sobie ze 20 kilosków na plus choć waga sprzed ciąży idealna nie była ale co tam ![]() no i moja starsza już śpi bo cyt. " chce się wyspać do szkoły "
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
kinga - fajnie ze mala byla grzeczna no i udanego wypoczynku
![]() agi - niech spi, pewnie ciezko jej wytrzymac do jutra ![]() magdzia - to Cie urzadzili w tym lab. jutro ma byc ladniejsza pogoda to moze uda Ci sie wszystko zalatwic ![]() ewwcik - to do dziela ![]() lineczka - jeszcze troszke i Cie dogonie :p |
|
|
|
|
#978 |
|
Podróżniczka
|
Ewcik - w czwartek z tego 18 mm już będzie gigant
bo pęcherzyki przyrastają o 2mm na dobę, a pękają przy wielkości22-24 mm. To może być zarówno i po owulce Zaciskam mocno żeby wszystko ładnie się potoczyło Lila - mój wynik TSH to 3,5 przy normie 4,2. Ale ja miałam już problemy z poziomem TSH i niedawno udało mi się osiągnąć 2, wiec 3 to znowu zwyżka.A u Ciebie jaki jest dokładnie wynik ? Nie miałaś oznaczane Ft3 i Ft4 ? Bo często nawet jeżeli TSH jest wysokie ale oznaczenia ft3 i ft3 są w normie to znaczy, że nic niepokojącego się nie dzieje. Aga - fajnie, że Marcelka się cieszy ze szkoły No i super, że malutka się dobrze rozwija i wszystko jest w porządku |
|
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
Briliant madzia
a jak Wy się czujecie mamuśki??
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski ja dopiero teraz do hotelu dotarłam... Niestety moja szefowa nie wygrała ale nie załamała sie więc poszliśmy w miasto na drinki i pobawić sie trochę
teraz wszystkie śpią a ja czekam aż mi ziolka trochę ostygna ) Nie chce mi sie każdej z was osobno odpisywać zrobię to jutro ) wybaczcie
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia też będziesz majòwką
superAgi a jak pierwszy dzień w szkole? Dziewczyny tak Wam szybko zleci do porodu, zobaczycie Ja wczoraj zawoziłam do pracy wnioski o dodatkowy urlop macierzyński i o urlop rodzicielski, normalnie to powinnam wrócić do pracy pod koniec października - a tak to wrócę na początku lipca 2014, bo jeszcze 57 dni urlopu wypoczynkowego będę miała - fajnie, że ta ustawa weszła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziękować nie narzekam. Choć czasami brzuch mi się napnie, ale ogólnie jest ok
Jutro jadę na zakupy się "odmóżdżyć" więc nie mogę się doczekać. Daj znać jak było w szkole w pierwszym dniu ![]() natalka - chociaż imprezkę miałyście ![]() kinga - no faktycznie się udało z tą ustawą. Nie wyobrażam sobie jak to było jak się należało tylko ok. 5 miesięcy macierzyńskiego... ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Ja tymczasem czekam na wyrok dla matki madzi. Mam nadzieję, że będzie sprawiedliwy
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=magdziaS;42598212]
Lila - mój wynik TSH to 3,5 przy normie 4,2. Ale ja miałam już problemy z poziomem TSH i niedawno udało mi się osiągnąć 2, wiec 3 to znowu zwyżka.A u Ciebie jaki jest dokładnie wynik ? Nie miałaś oznaczane Ft3 i Ft4 ? Bo często nawet jeżeli TSH jest wysokie ale oznaczenia ft3 i ft3 są w normie to znaczy, że nic niepokojącego się nie dzieje. Ja mam właśnie w drugą stronę 0,26. Dzwoniłam dzisiaj do laboratorium i normy, które były podane dotyczą osób dorosłych, ale nie w ciąży Dla kobiet ciężarnych norma zaczyna się od 0,05! Czyli ja mam Ok chyba, zresztą jutro się dowiem, bo mam wizytę u endo. Ja miałam zawsze bardzo dobry wynik TSH w granicach 1 -1,5. Podobno w ciąży może spaść tak wczoraj wyczytałam
14.08.2011 ![]() 1.08.2013, 5.08.2013 II kreseczki 12.08.2013 8,5 mm 28.08.2013 12 mm serduszko 07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN Edytowane przez Lila_27 Czas edycji: 2013-09-03 o 11:15 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też właśnie czekam dzisiaj jak oglądałam na Polsat News, to prokurator się wypowiadał że nie przekonała go końcowa mowa obrońcy Kaśki, więc wywnioskowałam że dowalą jej wyrok porządny, ale się okaże, ja tot bym najchętniej wolała żeby dostała karę śmierci, no ale niestety, nie ma tak dobrze
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Lila_27;42605190]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Brilliant Girl;42605292]
Cytat:
Strasznie mnie głowa dzisiaj boli Wczoraj zasnęłam z mokrymi włosami i pewnie przez to
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do matki madzi to się wypowiadali, że dożywocia nie dostanie, ale ułaskawiona też nie będzie... lila - ciśnienie idzie do góry, może to odczuwasz
|
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz nawet jak dostanie i 25 lat to też będzie miała jakąś nauczkę, tylko dlaczego na taką morderczynię mamy utrzymywać?!
|
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka: to musisz uważać na siebie. wyleż to przeziębienie . no i matka madzi dostała 25 lat...
kinga: może tak a kiedy wyjeżdżacie? my jutro magdzia: przykro mi, że się tyle na te wyniki wyczekasz
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
ona wg mnie bedzie sie jeszcze odwolywac bo dalej bedzie wciskac ze jest niewinna. mysle tez ze ona zadnej nauczki nie odczuje bo jest wyrachowana i perfidna... ciekawa jestem co zrobi z kasa co ma oddac :p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

za udany monitoring

Jedzenie też dobre, więc sobie podjadłam 

Te wyniki co odebrałam dziś to oczywiście TSH takie sobie, ale w normie. Żelazo w normie a glukoza oczywiście w maxie górnej granicy. Odstawiłam już dawno tą metforminę pewnie stad też znowu wysoko. Ciekawe co na to ginek 

zdało relacje z ciężkiego tygodnia
- 09.06.2006
dzisiaj jak oglądałam na Polsat News, to prokurator się wypowiadał że nie przekonała go końcowa mowa obrońcy Kaśki, więc wywnioskowałam że dowalą jej wyrok porządny, ale się okaże, ja tot bym najchętniej wolała żeby dostała karę śmierci, no ale niestety, nie ma tak dobrze
Wczoraj zasnęłam z mokrymi włosami i pewnie przez to