|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
No to na pewno gratulacje dla nowych Mamus.
Lilith, antibia, karina, motylek,! Adoosienka. Ale się dziewczyny posypaly ![]() Babku do roboty! De ja ściągam 4 razy na dobę w tej chwili, bo więcej nie potrzeba. Mam między 150 a 250ml z obu piersi ale małego przystawiam między sciagnieciami jeśli juz. A na laktacje pije ok litra kawy inki z mlekiem dziennie i popijam herbatki laktacyjne. Często przed sciaganiem robię gorące picie żeby ciepla dlon przyłożyć do piersi-więcej leci. Rybko tylko na czyims cytacie widziałam-chcesz wrócić do piersi? Laktator elektryczny i 7-5-3 bez względu na porę dnia. Za kilka dni będzie git. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-11-16 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Dziewczyny zastanawiam się jak traktować skurcze które opasają bardziej brzuch od góry- takie łapią mnie co chwilkę, te dolne, opasające cały brzuch i dół sporadycznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Rozeznanie
|
Motylek GRATULACJE !!!
![]() ![]() ![]() Boże jak ja zazdroszczę rozpakowanym dziewczynom. |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
hello!
Gratulacje dla Lilith i dla Kariny! ![]() musze Wam powiedzieć, że nadchodzi u mnie chyba czas, że mam dość bycia słonicą, jest mi ciężko i jestem bardzo bliska do zaczęcia wyganiania dziecia z mojego ustroju. za ciężko się chodzi, oddycha, już mam dość tego kłucia i stresu, chyba chcę poród mieć jak najszybciej za sobą ![]() i nie wiem czy mi się wydaje czy nie, ale jestem większa niż wczoraj (brzuch) ![]()
#965 |
Zakorzenienie
|
A neurolog-polozyla małego w pampku na zimnej powierzchni i stwierdzila wzmozone napiecie bo nie leżał plasko tylko sie w rogala w obie strony wywijal. Dziwne nie? Idiot.
I jeszcze ze niby za duży obwod glowy do obwodu klatki (sa 1:1 co wg literatury jest normą). Kaze nam pilnie usg glowy robić ktore i tak mamy zlecone. Glupia baba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#966 |
Rozeznanie
|
Ale się dziecuaczki rodzą Gratuluję!!!my jednak nie wyjdziemy bo mały ma krwiaka na główce od porodu i chcą usg zrobić pewnie dopiero w pon...ja man konsultacje u okulisty bo miałam wczoraj wylew krwi do oczu i straszyć mogę masakra...
Mały dziś przespal całą noc a ja walczę o pokarm ale ciężko:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43741911]Dziewczyny zastanawiam się jak traktować skurcze które opasają bardziej brzuch od góry- takie łapią mnie co chwilkę, te dolne, opasające cały brzuch i dół sporadycznie...[/QUOTE]
Dla mnie skurcz to skurcz ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#969 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() obie tydzień ![]() A co do neuro.. chodzimy do tej samej? U mnie babka na pierwszej wizycie powiedziała ze ona na oko nic nie stwierdzi ... wczoraj naaagle stwierdziła ze na oko wszystko ok, ale maly bedzie miał schizofrenie? WTF?????? po czym kazała go rozebrać, położyć (podłożyłam flanelową pieluche) a ona mi za rączki kazała go podnosić do siadu........ odmówiłam bo jednak mamy dopiero miesiac i 9 dni i sie bałam, bo jednak to wszystko jeszcze nie wykształcone jest. no to stwierdziła ze na następnej wizycie- za 2,5 tygodnia po badaniach bedziemy siadać .. co ja w ogóle nie wiem co to ma do tego, bo my tam chodzimy z innym problemem. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- De -https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43707275 #post43707275
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Pochwale się
![]()
#971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez ![]() ![]()
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Rybko to akurat jest normalne badanie. Siad-chodzi o ciagniecie glowki, proba chodu w pionie-każde dziecko ma to w odruchu. Ale to powinien robić lekarz a nie mama.
My też mamy zakaz szcEpienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#973 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No mi powiedziała ze ja mam wziąć za dłonie i podciągnąć do siadu. .. a to można tak z takim małym dzieckiem????? Ehh.. a ja mam nadzieje ze bedziemy mogli normalnie szczepić już w grudniu ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-11-16 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Rybko można a nawet trzeba. W ten sposób stwierdza sie wiotkosc albo wzmozone napiecie-taki element diagnostyczny. Pamietam ze Alisa 2 razy dziennie była tak badana po porodzie. Na każdym obchodzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Beatko Twoja dama drobniutka co? Witek na buzi jest klusek a cialko ma wreszcie normalne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Dobra to jeszcze zapytam. Czy jak na taką pogodę jak dzisiaj np. ubieram małego w body na długi rękaw+ spodenki (półśpiochy)+ bluzeczka na dł rękaw ale taka cieńsza nie gruba zimowa i do tego skarpeteczki i kombinezon to za dużo czy ok? bo za mało chyba nie. On ma ciągle zimne stópki i rączki, wiec skarpety ma zawsze, po domu bez tej bluzeczki chodzi, pytam bo zawsze jak zjeżdżam windą na dół i spotkam taką sąsiadkę co w wakacje urdziła to mi mówi ze go za ciepło ubieram. Ale jak wracam to on nie jest spocony- jest ciepły..
dzidzia- haha, to sie musiała babka zdziwić jak jej wywód robiłam na ten temat.. ale kurde, nic mi nie powiedziała takiego. Teraz bede siedzieć cicho. a może nawet ją przeproszę. nO ALE nie wiedziałam ![]()
#977 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Ale się dzieciaczków posypało! Suuuper
![]() Dziewczyny czy któraś ma szczotkę do włosów/główki z TT? Nie wydaje Wam się ona zbyt twarda???? Jakie polecacie szczotki mięciusie? Jakie macie? Proszę o jakieś linki zdjęć bo chyba kupię jeszcze inną, ta z TT mi się jakoś mało podoba... a w sklepie sobie nie ma jak pomacać szczotek bo one zawsze są zalaminowane w tych plastikach ![]() Cytat:
GRATULACJE! OKRUSZYNEK KOLEJNY ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale numer! 2 godziny! Gratulacje MOTYLKU! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cudaczek ;* De jeśli chodzi o ten post dot. karmienia to ja się nie wypowiadam bo cholerka nie mam pojęcia i nie wiem jak Ci pomóc ![]()
![]() |
#978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Motylek urodziła ![]() Dziś- 16.11, o 6.05 naturalnie na świat przyszedł Julek, 4200g, 57 cm ![]() Jestem z niej dumna! Urodziła praktycznie w 2h od przyjazdu do szpitala ![]() A u nas była nocna akcja "SKURCZ"- od 4 do 6 skurcze bolesne co 10 minut, później zmęczona zasnęłam, a po przebudzeniu skurcze już nie są tak regularne, ale bardziej bolesne. Czekam. Jak sytuacja się powtórzy to jadę dziś, jutro i nie dam się już wygonić ze szpitala ![]() Gratulacje dla dziewczyn ![]() Beatka rzuciła mi się w oczy słodka Liwka, a jak urosła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się ok. A przykrywasz jakimś bardzo grubym kocykiem czy zwykłym cienkim?
![]() |
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#981 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=szczo...ml%3B276%3B278 Miękkie włosie, ogólnie fajna. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz od porodu mam ochotę usiąść i płakać nad własnym dzieckiem. Myślałam że wczoraj Jaś miał zły dzień i dlatego był taki marudny, ale wychodzi na to że jednak się robi z niego taka maruda
![]() Ciągle chce być na rękach, jak uśnie i próbuję go odłożyć to się przebudza i płacze. Cały czas niesamowicie krzyczy, dostawiam do cyca i się uspokaja a nie doi tylko po prostu trzyma cyca w buzi... Noc mieliśmy fatalną - spałam tylko godzinę. Próbowałam na wszelkie sposoby jakoś Jaśka uspokoić ale się nie dało, nawet próbowałam dać mu mm ale też nie działa. W ogóle on nie chce być u nikogo innego na rękach tylko u mnie. Jedynym plusem tego wszystkiego jest to że przystawiłam młodego w nocy do cyca bez osłonki i pięknie złapał i ciągnął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
ktosiula- https://www.google.pl/search?q=szczo...ml%3B750%3B458
ja mam taka i mi odpowiada ![]()
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-16 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co neurolog odwalila? Cytat:
A rodzila chyba długo biedaczka ![]() Cytat:
Krok do przodu. Ile spała ? ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43741517]Nikt jeszcze nie doniósł newsa??? Motylek urodziła ![]() Dziś- 16.11, o 6.05 naturalnie na świat przyszedł Julek, 4200g, 57 cm ![]() Jestem z niej dumna! Urodziła praktycznie w 2h od przyjazdu do szpitala ![]() A u nas była nocna akcja "SKURCZ"- od 4 do 6 skurcze bolesne co 10 minut, później zmęczona zasnęłam, a po przebudzeniu skurcze już nie są tak regularne, ale bardziej bolesne. Czekam. Jak sytuacja się powtórzy to jadę dziś, jutro i nie dam się już wygonić ze szpitala ![]() Gratulacje Motylku !!!!!! Ale chłop !!! I szybko poszło ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
TŻ dzisiaj ostatni dzień w swojej pracy
![]() jak ja się ciesze, że już więcej nie będzie chodził taki zły i podłamany. no i wolne przed nami, urlop dla taty, żyć nie umierać ![]() dzisiaj wyciągłam wyparzacz do butelek i nie wiem gdzie mogłabym go ulokować.... w ogóle, musze powyciągać te wszystkie pudła z grzebykami, szczoteczkami, obcinaczami, bo sama nie wiem gdzie co jest poupychane, od lipca/sierpnia to już rachube straciłam gdzie co jest.... co do produktów TT, jakoś żadne z nich nie zrobiło na mnie pozytywnego wrażenia, nie wiem dlaczego (no, poza ceną, tańszą od aventu), więc z TT nic nie mam.
#988 |
Przyczajenie
|
Lilith, Motylek, Gratuluję ![]() ![]() Podczytuję Was z komórki, bo niestety chwilowo brak mi czasu na śledzenie na bieżąco. W poniedziałek mam obronę pracy dyplomowej - uparłam się, że zdążę przed porodem, tyle że mam budyń zamiast mózgu i nic nie mogę zapamiętać ![]() ![]() Przy okazji mam pytanie do mam. Używacie gruszki do noska czy aspiratora np. takiego: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=280&next=1? Nie wiem na co się zdecydować, a chciałam kupić wcześniej. Myślałam o aspiratorku, ale tyle tego jest do wyboru, że nie umiem się zdecydować. Niby niczym się nie różnią, ale i tak nie wiem co wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A neuro tez jakis palant. Jak sie stwierdza schizofremie u niemowlecia? ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Aha . Liwka - przepiekny buzinek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#990 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za to koleżanka poleca katarek ten do odkurzacza, ma synka 6 miesięcy i przy katarze takim gęstszym okazał się idealny, zakrapia troszkę solą fizjologiczną i odciąga. Dzięki za fotki szczotek! Kupię jeszcze jedną, to groszowe sprawy są a ta z TT mi sie nie podoba i już. Pięty sobie nią moge czyścić ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Tak myślałam, że Ty będziesz miała. Cholerka to ja już nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.