|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
BAN stały
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Dziś 16.. a to oznacza, że równo za miesiąc Mila będzie miała roczek
![]() Dziewczyny co robiłyście na roczek swoim maluchom?
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomożecie? - pomożemy
|
|
#963 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękny brzuszek tak baj de łej i ten pępuszek Ja uwielbiam wystające takie ciążowe i kropkaCytat:
![]() a upławami się nie przejmuj,ja nie raz też tyle tego mam,jakbym popuściła taka plama.. Tak zachcianka,ale obeszłam się smakiem bo niewyjszły buuu..takie takie gumochłonne się zrobiły i sera nie było czuć..bardziej jak kopytki..ale pies się najadł i Mu smakowały![]() Zdążyłam się przy tym popsztykać z R i popłakać później,oparzyć,więc pewnie to wina tego,że takie się porobiły głupie ![]() AldrinWitaj w gronie Mamuś chłopcowych Damy jakoś razem rade,choć ja też nie mam zielonego pojęcia o takich małych facecikach:P Jakieś opcje imienne już są?
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-16 o 20:27 |
||
|
|
|
#964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Gratttulacje I za wizyte I synka
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin >> Gratuluje Synka !!!
![]() ja też sie bałam jak sobie poradze z chłopakiem,,, DAMY RADE!!!! - musimy
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-16 o 20:31 |
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin, ale Ci wiedźmy wątkowe wywróżyły
Gratuluję! A ta moja Gwiazda jeszcze nie śpi. Misia ma od kilku dni jakiś problem z zasypianiem. Nie wiem czemu, bo wstaje o tej samej porze, wrażeń ma tyle samo
|
|
#967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak cudnie moja córa jest ułożona poprzecznie, po lewej stronie, czyli po tej samej co u Ciebie się uniosła, ma nóżki i stale mnie tam kopie, to juz wiem, czym, jaką częścią ciała a u Ciebie tam chyba na główkę wygląda ![]() Cytat:
![]() to pewnie endo podniesie dawkę ?? Ja miałam teraz 1,5 (z 0,95 się podniosło), ale dawki mi nie zmieniła ![]() Cytat:
![]() no ale dziś juz kupiłam 2 x 150 ml ze smoczkami 0+ i jedna 260 ml 0+ antykolkowa z wyciorkiem do rurki, łącznie za 50 zł i się zastanawiam, czy to taniej wyszło czy nie, ale chyba nie dzis troche poszalałam znów na mieście - mąż mnie wygna z domu jeszcze trochę kupiłam te butelki TT, smoczków nie, bo nie mieli ![]() do tego kocyk bobobaby szary z misiem gąbkę do kąpieli maxi >6kg no i w lumpku następną porcję ubranek (tym razem w innym), za wszystkie zapłaciłam całe 10 zł ![]() teraz idę poznaczyć ubranka od szwagierki do oddania później, żbym wiedziała które to, przejrzeć ile mam bodziaków na długi/krótki rękaw i co właściwie jeszcze mogę kupić w lumpku ![]() no i powoli koszta wyprawki się topią, został już tylko tysiak |
||||
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin czyli moja wróżba się sprawdziła
gratuluję chłopca imie jakieś już macie ?Jasne że pomożemy ![]() Ilkas u Nas roczek był w restauracji. Z racji że msza dość późno to była kawa ciasto, zimna płyta, i coś ciepłego. Dzieci miały kącik zabaw +balony do zabawy , a w załączeniu tort na roczek jaki mieliśmy. |
|
|
|
#969 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zostawić Was na 24h!! Nadrobiłam, po łepkach, efekty nadrabiania poniżej
![]() Cytat:
Ja na roczek robiłam tylko ciasta i babeczki, żadnego "prawdziwego" jedzenia . Teraz koncypuję drugie urodziny na razie wiem, że będą brązowo-biało-różowe ![]() Bardzo zgrabny brzuszek! Cytat:
![]() Odnośnie tego co o USG pisałaś, zgadzam się. Mądrze prawisz. Wiele kobiet panikuje, że USG to zło, a z laptopem na kolanach parę godzin dziennie spędza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze Cię trzyma? Do kitu! Fajnie, że chociaż z krówek zadowolona jesteś - ja w końcu nie zamawiałam bo bałam się, że nie dojdą. |
|||||
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki słodki i jak sterczący pępuszek tez masz piłeczkę, hehe jednak dziewczęce brzuszki to kuleczki Cytat:
|
||
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii89 >> powodzenia na jutrzejszej wizycie!
a torcik super /p,s a te wagoniki to jadalne były ? z masy marsepanowej prawda ? / |
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze jedno mi się przypomniało - tymi wagami obliczonymi na podstwie USG to się tak nie martwcie strasznie - to jest obarczone sporym błędem, także na spokojnie i bez paniki.
I jak Wy to robicie, że ja skończę nadrabiać, myślę, że mam spokój a tu pińcset nowych postów. Hm? |
|
|
|
#975 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hm..to na ile osób robiłaś impreze? padłam! Ty to potrafisz poprawić człowiekowi humor A widzę, że koncepcja kolorów już nieźle przemyślana na urodziny ![]() Aldrin gratuluję synka !! I spoko..ja też nie wiem jak się obchodzić z chłopcami ![]() Seleniti gratuluję zaliczenia. A co do plamy to mam nadzieję, że to więcej śluzu po prostu. Nie stresuj się |
||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii89 zajefajny tort
![]() o ja sklerotyczka, miałam wrzucić zdjęcia dzisiejszych łowów i zapomniałam ![]() no to nadrabiam - zakupy w sklepie dziecięcym + zakupy w lumpku
|
|
|
|
#979 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na razie jeszcze o tym nie mysle ale powoli powoli...i bedzie trzeba kupowac Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niki cudny torcik Aldrin gratulacje synus bedzie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzuś prześliczny ![]() Cytat:
![]() A plamą się nie martw Cytat:
Chłopaki sa cudowne ![]() Cytat:
Ale bez balonów, bo Olis do dziś sie boi ![]() I zostanę samotną matką z dwójką dzieci Spadam czytać, o nocnikowaniu
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula powodzenia w nocnikowaniu
Nas sprawdziła się nakładka na sedes i to że Oskar w domu chodzi w majtkach przez pierwsze 2 tyg robił do majtek (ja się pytałam co jakiś czas i go brałam do wc)a potem zaczął sam wołać "siku:
|
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy pisane było czy nie doczytałam to jakieś lepsze od Aventa?
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak czytam teraz o tych butelkach TT i niektóre mają czujnik temp. mleka - gdzie to jest i na czym polega ??
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() mnie poleciła ta firmę szwagierka (mam zamiar kupić jeszcze smoczki o+ do ssania), a jej poleciła położna ![]() znowu pani w sklepie mówiła, że właśnie najlepiej schodzą jej te z Aventa ![]() kiedys ta sama pani mojej siostrze polecała modne wtedy NUK'i
|
|
|
|
|
#984 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nuki znam bo sama kupowałam kupe lat temu... a o tych z Aventa mowiła mi kolezanka ze te przeciwkolkowe sa świetne... dała mi 2 szt ale ja chce kupic nowe i zastanawiam sie miedzy Avent a tymi TT
|
|
#986 |
|
BAN stały
|
Ja zupełnie nie wiem co zrobić z urodzinami Mili.
U nas mamy małe mieszkanie więc jeśli robimy u nas to zapraszamy tylko rodziców x2, chrzestnych i moją babcię. W sumie wyjdzie z nami 9 osób + 2 dzieci. Ale z drugiej strony chciałabym zaprosić moje bardzo bliskie ciocie...siostry mojej mamy. Ale wtedy przecież z ich "dziećmi" - dorosłymi już I wtedy robi się już w sumie 19 osób. Więc u nas w mieszkaniu nie ma szans! Mogłabym zrobić u mamy..ale jakos nie chcę jej tym obciążać, bo 3 tyg wcześniej będzie u niej impreza urodzinowa..jej 50-tka którą sama organizuje dla wszystkich. Więc będzie mega impreza..i jakoś nie chcę jej organizować za 3 tyg kolejnej wielkiej. A znowu restauracja i 19 osób...to boję się, że nas koszty zjedzą
|
|
|
|
#987 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, teraz trza cieszyć paszcze.Koncepcja kolorów jak najbardziej jest. I co upiekę też wiem, nie wiem tylko czy dobre będzie . Dziś łaziłam z małą po sklepach w poszukiwaniu brązowych balonów. Ani pól nie znalazłyśmy. Do czego to doszło żeby balony z sieci zamawiać.A Ty urodziny w kanjpie czy w domu planujesz? Cytat:
Samotne matki większe becikowe dostają (chyba) z takim dodatkowym 1000 zl to wiesz można poszaleć, że ho ho. Dobrze, że Olaf boi się balonów moja by w balonach mieszkała, wala mi się to tałtajstwo bez przerwy po domu. ![]() Cytat:
A jeśli wam zależy na karmieniu piersią, a butelka ma być rozwiązaniem doraźnym na czas waszej nieobecności w domu czy jak będziecie miały dość małego ssaka i wręczycie go do karmienia TŻowi to polecam butelki Dr Browna albo Medeli. Trudniej z nich leci więc dziecko się nie odzwyczaja od ciężkiej pracy jaką jest picie z piersi. |
|||
|
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
ramona mam ten sam kocyk ze smyka w sensie ze marka ta sama a wzor to malpka
![]() W szkole rodzenia dostalam butelke avent naturals 150 ml i zastanawiam czy jak dokupie TT to obie da sie podpasowac do jednego podgrzewacza i sterylizatora? |
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
ilkas ogarnięcia 19 osób w domu bym się nie podjęła. Nas było 11 także do zrobienia jeszcze. A może restauracja ale na zasadzie samej kawy i ciasta bez obiadów i innych takich?
Nikii89 to Oskar już bezpieluchowy? Sprawnie poszło. Gratuluje Jeski ja jeszcze nawet nie próbowałam. Nie chciało mi się. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

jak brałam luteinę to coś takiego się zdarzało, ale skończyłam ją 3 tygodnie temu i już nie biorę, nie wiem o co chodzi mam nadzieję, że nic poważnego 

i śliczny brzuszek 

A mój mąż ma pokaźnych rozmiarów nos i jego matka też, a ja nie chcę, żeby Ola była do tej babci podobna

żeby Ci dobrze poszło
a w przyszłym semestrze zamierzam chodzić do końca, ale jak to będzie to nie wiem wszystko się może zdarzyć