| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 10 | 23,81% | 
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 1 | 2,38% | 
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |      | 10 | 23,81% | 
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |      | 3 | 7,14% | 
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |      | 13 | 30,95% | 
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |      | 2 | 4,76% | 
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |      | 3 | 7,14% | 
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |      | 0 | 0% | 
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-02-17, 21:14 | #961 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

nn...nii....ni...nig...ni  iiieee...niiiiigdy w życiu !!!    a, jeszcze z nowości, odgapiłam wózek od Puchatkowej i czekam, aż sprzeda się nasz na allegro...   
				__________________ J + D = H   Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2014-02-17 o 21:17 | 
|     | 
|  2014-02-17, 21:20 | #962 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat: 
   Ja to bym chyba zawału dostała z taką teściową, a już mnie alergia bierze jak słyszę, że Ktoś mówi, że "mama/tata zła/y i niedobra/y bo coś tam" 
				__________________  Dziś oprócz Was, wiem, nie mam nic   07.07.2012  12.06.2013 DARUŚ  &  20.02.2015 BARTUŚ  | |
|     | 
|  2014-02-17, 21:25 | #963 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: B-B 
				 | 

Cytat: 
  młodzi mieli jego blogoslawienstwo? hehe może po babci    Cytat: 
   jaka kiecka?  50 osob - dość spore weselicho! a my nadal debatujemy chrzcić czy nie... ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- hehe to będzie rewanż za te kotleciki na fejsie!  jedz i nie wydziwiaj  jaka to spacerówka? w ostatnim czasie wysyp lekkich wozkow - szykujecie się do wiosny? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat: 
 usmialismy się dzisiaj, bo podczas jej wizyty tz mierzyl sobie i malej temperaturę  wiec babci tez. i wiecie co? mnie wyszla najwyzsza  pewnie dlatego, ze wewnątrz az kipialam za ten rosol  wyszla, zrobiłam na jutro ogorkowa i już luzik   | |||
|     | 
|  2014-02-17, 21:28 | #964 | |
				 | 

Cytat: 
  tatuś wie, był wzruszony   jakie kotleciki?   http://www.preciouslittleone.com/pro...r-%28stone%29/ co do wiosny..to modlę się, żeby nie było zimy, bo decyzja o wystawieniu wózka na sprzedaż była spontaniczna, po prostu tatuś umył to cyknęłam zdjęcia   A sukienka....śliczna. Dlatego sobie szyję taką samą  Chrzcić czy nie chrzcić o to jest pytanie ... 
				__________________ J + D = H   | |
|     | 
|  2014-02-17, 21:29 | #965 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

nigdy nie mów nigdy   upiekę na zlot i nawet się nie zorientujesz   | 
|     | 
|  2014-02-17, 21:32 | #966 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 Lokalizacja: Szwecja 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2014-02-17, 21:33 | #967 | 
				 | 

to jest szantaż   upiecz może drożdżowe bez wyrastania   
				__________________ J + D = H   | 
|     | 
|  2014-02-17, 21:33 | #968 | ||
				 | 

Cytat: 
 eee, to wy na fb rzucalyscie sobie wyzwanie "usmażę dziecku kotlety", nie?  Cytat: 
  obie wystąpicie w bieli?   | ||
|     | 
|  2014-02-17, 21:35 | #969 | |
				 | 

Cytat: 
  albo zdjecie :P http://allegro.pl/sukienka-tiulowa-z...969954043.html cos takiego ale rozowe wiatki i gora bardziej ozdobiona, na fb mozesz zobaczyc Natalki sukienke  robila furore w kosciele   Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-02-17 o 21:54 | |
|     | 
|  2014-02-17, 21:37 | #970 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

Agnes   Banka niezły Ci łobuziak rośnie  Diabli jak ja nie znoszę takich tekstów "robimy coś, mama nie widzi"  moja mama jest cudowna, kochana, zajmuje się świetnie Przemkiem ale na sam taki tekst mi się ciśnienie podnosi. jeszcze co chwila wylatuje z tekstem do Przemka typu "stara poszła, szalejemy" no żesz całe życie nie przyszłoby mi do głowy tak ją określać, mimo że wiadomo w szkole różne rzeczy dzieciaki gadały ale dla mnie to totalny brak szacunku a tu ciągle słyszę takie teksty w odniesieniu do siebie, pięknie go uczy ....  --- smutno mi  Pprzemka przed chwilą zawieźliśmy do Gliwic bo mam jutro parę rzeczy do zrobienia i nie mogę z nim, i tak jakoś pasowało nam to bardziej, potem dojadę do niego a w środę wracamy, ale jakoś ... pusto, łóżeczko puste, zabawki pochowane .... siedzę i mam łzy w oczach a mąż się ze mnie śmieje ... no właśnie wyskoczył z tekstem "a Przemek się rozgląda i nie widzi mamusi ani tatusia, w nocy będzie chciał się przytulić i nie będzie mamy" no siedzę i łzy mi lecą masakra | 
|     | 
|  2014-02-17, 21:37 | #971 | |
				 | 

Cytat: 
 atak to my walczyłyśmy na kotlety, right  żadna nie będzie biała  no pokaż pokaż 
|     | 
|  2014-02-17, 21:41 | #972 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

U nas chrzciny tydzien pozniej i jeszcze nie pomyslalam o kreacji, ba, nie mamy nawet chrzestnych! Tzn niby mamy na oku ale zadne z nich nie bedzie moglo przybyc na uroczystosc. Wierzymy, ze rodzice A. Beda mogli byc w ich imieniu ale czekam na odp z kosciola czy sie na to zgodza. No zobaczymy Szpinak z czekolada? Zjadlabym! Ja glosuje za tym na zjazd  Sent from my XT1032 using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Happy U nas chrzciny tydzien pozniej i jeszcze nie pomyslalam o kreacji, ba, nie mamy nawet chrzestnych! Tzn niby mamy na oku ale zadne z nich nie bedzie moglo przybyc na uroczystosc. Wierzymy, ze rodzice A. Beda mogli byc w ich imieniu ale czekam na odp z kosciola czy sie na to zgodza. No zobaczymy Szpinak z czekolada? Zjadlabym! Ja glosuje za tym na zjazd  Sent from my XT1032 using Tapatalk | 
|     | 
|  2014-02-17, 21:41 | #973 | |||
| Wtajemniczenie | 

Diabli, uwielbiam Twoje felietony, naprawde poprawiają mi humor! zdecydowanie musicie gościć mamusie częściej   Cytat: 
  50 osób / tozto male wesele! Cytat: 
  Cytat: 

__________________ 16.05.2013   | |||
|     | 
|  2014-02-17, 21:46 | #974 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  choćby się palilo (jak dzisiaj) to zalatwialabym wszystko z mloda. objezdzilam pol miasta, bo skonczyly mi się tabletki tarczycowe, musiałam zbadac tsh...zmeczylam się przy tym okrutnie (bo to kawal drogi). znajome pukaly się po czolach, ze chce malej zafundować taaaka wycieczke, ale dalysmy rade hehe. niby mogłam ja zostawić z tesciowa  ale już wole jak Nela zaczepia dziadkow w przychodni  albo chichra się na widok igly :P podziwiam Cie. dla mnie te kilka nocy w szpitalu bez malej to była okrutna kara   | ||
|     | 
|  2014-02-17, 21:46 | #975 | |
				 | 

Cytat: 
  a chrzestnych też nie mamy   co w końcu z Twoimi rodzicami ustaliłaś? Będą nie będą? 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-02-17, 21:46 | #976 | |
				 | 

Cytat: 
  to tym bardziej czekam na Wasze wystąpienie! | |
|     | 
|  2014-02-17, 21:48 | #977 | 
				 | 

oj, tam, zwykłe małe czarne   
				__________________ J + D = H   | 
|     | 
|  2014-02-17, 21:51 | #978 | ||
				 | 

Cytat: 
  zobaczę co da się zrobić hehe. choć trochę obawiam się, ze jak wizyty będą czeste to już bez tego polotu... Cytat: 
  bidulek | ||
|     | 
|  2014-02-17, 21:52 | #979 | ||
				 | 

też upiekę   Cytat: 
  Cytat: 
  powiedziałabym wprost, że mi przykro, że tak o mnie mówi, że ja nigdy w ten sposób o niej się nie wyrażałam   a co do drugiej części to aż mi się smutno zrobiło  a męża to bym kopnęła  trzymaj się   | ||
|     | 
|  2014-02-17, 21:53 | #980 | ||
				 | 

Cytat: 
  Ja wole mala wziac w nosidlo/wozek i szalec po miescie. Na noc nie wyobrazam sobie i jeszcze dluuugo tak pewnie bedzie. Ale Vil badz silna bo co Ci po placzu? Moze nastepnym razem zdecydujesz sie na zalatwianie z Przemkiem? Cytat: 
 Sent from my XT1032 using Tapatalk | ||
|     | 
|  2014-02-17, 21:53 | #981 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

Cytat: 
  zjem śniadanie rano i wypiję kawę spokojnie chociaż   | |
|     | 
|  2014-02-17, 21:56 | #982 | 
				 | 

To ile wasze tesciowe maja lat ?

| 
|     | 
|  2014-02-17, 21:58 | #983 | 
				 | 

u nas furore pewnie zrobilby ekstrawagancki roz. ciekawe czy ksiądz mialby cos przeciwko hello kitty    | 
|     | 
|  2014-02-17, 22:00 | #984 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Tu i tam 
				 | 

Nie żebym marudziła ale za dużo piszecie  Dzisiaj zrobiłam wypaśny obiad, upiekłam sernik i zrobiłam sałatkę na kolację - więc moja nieobecność tu jest usprawiedliwiona  Zapomniałam Wam napisać odnośnie rozwoju dzieci...dla tych które się martwią że dziecko nie raczkuje, nie siada czy nie robi salt jak Brajanek znajomych teściowej Diabli  Byłam ostatnio na zajęciach muzycznych z Helenką (Justi dzięki, że piszesz że są takie różne fajne rzeczy dla maluchów  ) i był tam chłopczyk 5 dni młodszy od Heleny. Nie pełza jeszcze, nie mówiąc o raczkowaniu. Porusza się jedynie turlając się i obracając wokół własnej osi. 
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | 
|     | 
|  2014-02-17, 22:00 | #985 | |
				 | 

Cytat: 
  a jutro będziecie się sciskac! | |
|     | 
|  2014-02-17, 22:01 | #986 | |
				 | 

Cytat: 
  a poza M. nikt mnie nie rozumie "przecież on będzie miał już PONAD ROK!"   | |
|     | 
|  2014-02-17, 22:01 | #987 | 
				 | 

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-02-17, 22:03 | #988 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2014-02-17, 22:04 | #989 | 
				 | 

Moja ma 68   pewnie najstarsza  ale ja ja kocham miloscia bezgraniczna  choc kto wie, moze tez mi zalezie za skore jak przyjada w kwietniu. W sumie nie mialam jeszcze okazji z nia dluzej przebywac jako matka  Sent from my XT1032 using Tapatalk | 
|     | 
|  2014-02-17, 22:14 | #990 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Vil przytulam. Wyobraziłam sobie tę pustkę i samej mi się zrobiło przykro.  Każdą z nas to kiedyś czeka, a Przemuś pewnie słodko śpi a jutro jak Cię zobaczy to się pewnie posika z radości  i zobaczysz najpiękniejszy jego uśmiech  Diabli, my nadal nie ochrzciliśmy. Nie czuję potrzeby i na szczęcie rodzina wcale nie zadaje o to pytań, a oboje pochodzimy z katolickich rodzin. Teściowa raz sie spytała ale dodała ze to nasz wybor   Też nie cierpię zdrobnień i ,,miałczenia'' zamiast poprawnej polszczyzny.... i jak nas później dzieci mają szanować jak mówimy jak jakieś tępaki  Złapało mnie przeziębienie i smarkam 3 dzień, a Dżunior zaczą dziś kaszleć i nie wiem czy dzwonić po lekarkę... kiedy kontaktujecie się z lekarzem? Nie ma gorączki, kataru też tylko często dziś kaszlał. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

trzymaj się. krolik pewnie teraz sobie hasa po jakiejś fajnej lace  razem z moja grubcia. miał fajne zycie...czego chcieć więcej?
  trzymaj się. krolik pewnie teraz sobie hasa po jakiejś fajnej lace  razem z moja grubcia. miał fajne zycie...czego chcieć więcej?