|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
ale strzała!!! wysoki!!!
współczuję... mam umyte, ale już nie widać. także też syfiara jestem.. dajesz nadzieję ![]() ![]() Kruszynka
|
|
#962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
hej!
wpadłam tylko na chwilę bo ostatnio nie mam na nic czasu.. już w poniedziałek lecę do Polski! biorę tableta więc postaram sie byc z Wami- oczywiście raczej zza krzaka no i muszę to napisać, muszę! Ewunia chodzi Tasia- piszę juz dziś bo mnie później braknie.. Życzę wszystkiego najjjjj na Nowej Drodze Życia! Dużo miłości, wzajemnego szacunku!! Niech się Wam szczęści!!! |
|
|
|
#964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ewci!
|
|
#965 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez jeszcze nie Jak o tym pomysle to mie trafia bo mamy teraz duzy dom i duuuużo okien Cytat:
Cytat:
dla Ewuni!!!Udanego pobytu w Polsce |
|||
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze ![]() i brawa dla Ewuni z Marcelem widze rowno ruszyli (M. tez dokladnie w 11 miesiecy a teraz biega juz jak szalony
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa, Zosior też, tyle, że na czterech....
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#969 | |||||
|
Zakorzenienie
|
poszliśmy po Julke do przedszkola w drodze powrotnej ponad godzine z nimi po placach zabaw i czuję sie wymęczona
ciagle z Karolem po drabinkach po zjeżdzalniach, huśtawkach no i podziwiam moich rodziców! oni codziennie po przedszkolu z Julką i Karolem brykają po placach zabaw i to jeszcze godzinę dłużej no a siedzą z Karolem już od 7 rano ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2014-04-03 o 19:24 |
|||||
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
No ale z centymetrem mam mu zrobić?
90 nie ma 87-88 jakieś![]() ![]()
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha no nie ale w całości bo w klubie widziałam tylko cześciowe fotki
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co tu tak pusto? sprzątacie? ja piszę mgr ale aktualnie szukam dwóch kartek testu, zgubiłam
|
|
#974 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie
![]() Cytat:
a jak sie pojawiają krosty trzeba isc do lekarza czy tylko smarowac wystarczy![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Ewuni
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
My po chirurgu, po wodniaczku nie ma śladu!
Co do siusiaka to powiedział podobnie jak kiedyś, żeby nie odciągać ale myjąc poruszać delikatnie żeby fałdki dobrze umyć. A po 2 roku mamy przyjść jeżeli będzie zarośnięty ( jakoś inaczej to powiedział ale zgubiłam słowo ) to wtedy na siłę się odciąga... ale do tego to już mam wątpliwości :con fused: jak to na siłę!![]() Cytat:
To jeszcze dam ![]() Dzisiaj byliśmy u lekarza i tak trochę z głupa wrzuciłam wózek do bagażnika (do tej pory nigdy się nie przydał, bo wyciągałam, rozkładałam, próbowałam włożyć Filipa oczywiście nic z tego więc składałam wózek, wkładałam do bagażnika i niosłam F. na rękach, pomijając fakt, że w tym momencie miałam już dość wyjazdu) A dzisiaj zdziwienie bo F. wsiadł bez stęknięcia :mdleje :![]() ![]() i jeździł pięknie po mieście byłam u lekarza, w pracy, na targu i w biedronce. Nadal nie wierzę. Na prawdę mi dziecko podmienili! Cytat:
|
||
|
|
|
#976 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w nosidle nie ma problemu, siedzi chętnie - ale ja w mei tai czy chuście wytrzymuję 30 min - a nosze na plecach. Nie wiem, czy źle wiążę, czy co, ona nie ma jeszcze 10 kg, a po 20 min. plecy (górny odcinek + ramiona) żyć nie dają... Ty masz Bondolino, dobrze pamiętam? Jak CI się nosi/nosisz jeszcze? A but to ma 20... Tylko ona ma wysokie podbicie, bo buty na rzepy się zapinają tak, że rzep zahacza 1/3 drugiego. Ciężko znaleźć porządne buty na sznurówki - są primigi, ale nigdzie nie ma stacjonarnego sklepu koło mnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I mam podobnie jak Ty - nie mam z kim dziecka zostawić, ale jest wieczór - L. śpi, możemy spędzić razem czas - TŻ jest zmęczony. Idzie spać zaraz po L. - leży w łóżku i czyta/ słucha audiobooka, więc naprawdę nie widzę możliwości na poprawę sytuacji. Tż ostatnio kiepsko się czuje, ale to już tyle trwa, że.... Jak ma złe samopoczucie - lekarz, no ale do lekarza to musiałabym go chyba najpierw uśpić, a później zanieść... I tak się koło zamyka ... Cytat:
Cytat:
2. ![]() ![]() 3. Do tego trzeba chęci drugiej osoby... Cytat:
w ogóle nie napisałam, ale była u nas t. Zaproponowała w sobotę, żebymy wyszli gdzieś razem, a ona posiedzi z małą. TŻ oczywiście źle się czuł i wolał zostać w domu... W niedzielę również zaproponowała, że zostanie, no ale już zdążyliśmy się pokłócić - a raczej tż zdążył wywołać awanturę o jakąś pierdołę - więc na pytanie t. czy chcemy gdzieś wyjść - TŻ udał że nie słyszy ![]() 2. Ona uwielbia te buty - bawi się nimi, je sznurowadła, stara się je założyć na nogę! Ale jak tylko wkładam but - ryk. Cytat:
Próbowałam - ryk i wierzganie nogami, nie da rady założyć butów. Jak byłam z TŻ na dworze to udało się założyć, ale wtedy jak tylko postawiłam ją na ziemi to padała na Allaha i ryk... Ale od kilku dni na spacerach zakładam jej skórzane paputki i dzisiaj puściłam ją w nich na placu zabawi i był szał Chodziła sobie i bardzo jej się podobało - wstawię zdjęcia potem. Będę próbować z tamtyki tenisówkami i zobaczymy - bo w tych paputkach to wydaje mi się,l że jest za zimno.A w ogóle odkąd stwierdziłam, że sytuacja jest patowa i mam ogólnie wszystko w czterech literach, to TŻ - wczoraj wrócił z pracy wcześniej i zrobił zakupy. dzisiaj wrócił wcześniej - akurat jak wychodziłam na spacer - i był z nami na spacerze. A potem stwierdził, że zjadłby na obiad rybę i poszedł do sklepu, wrócił do domu - zrobił obiad - ryba + frytki. Potem ja musiałam na godzinę wyjść, więc on poszedł z L. na spacer. ![]() :conf used:No czy ja muszę być olewająco-zdystansowana, żeby on zachowywał się normalnie jak przystało na faceta? Nie rozumiem... Ech, wyżaliłam się znowu. Jakoś mnie tak męczy ta cała sytuacja. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- despa Twoja teściowie mnie zadziwiają ![]() Jola dla Ewuni ![]() za chodzenie!OTJ słuszny wzrost ![]() pani już widze w czym problem z wózkiem - ona chce albo sama śmigać albo siedzi w wózku i patrzy na dzieci - po prostu jadąc wózkiem jej się nudzi... Za mało atrakcji. A jak u mnie na plecach, to chyba więcej widzi.
|
|
|
#977 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest i co pochwalićCytat:
Cytat:
Cytat:
9 brawoCytat:
może czas na zmianyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla EwuniWitam się wieczornie ![]() idę kąpać, zajrzę potem.... |
|||||||||
|
|
|
#978 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
a po co?
Cytat:
Cytat:
![]() Dragusiu kochana (podlizuje się bo ...) ankiet nie mogę wypelnic bo nie mogę odczytac tzn komp mój nie może .nie wiem co jest . także przepraszam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszystko - wspaniale!!!!!! ![]() Cytat:
Na serio - podziwiam i zazdroszczę ,ze Twoje dzieciaki mają takie szczęście . Cudownie mieć takich dziadków ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
cała nadzieja w tym ze może dorosnie . ja zawsze podkreślam - u mnie tez kiedyś było fatalnie ... na szczęście mój tz dojrzał . teraz by mi nieba przychylil pomiędzy grą w pleya a siłką ![]() ![]() -Zartuje(chyba)
|
|
#979 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Troche mnie ostatnio wkurzają ludzie. Np. mój sąsiad, jak Kamil miał 8-9 miesięcy to co chwile pytał czy już chodzi. Później długo nie widziałam go i ostatnio sobie myślę "ha! powiem że chodzi" a on do mnie "co Pani nosi, on powinien sam po schodach iść" aaaaa i to jest bardzo częste bo Kamila nie idzie czasami odróżnić od 2-latka i często ktoś komentuje lub patrzy na niego dziwnie, bo nie biega szybko, bo nie gada? No jak? a on jest mały, malusi dzidziuś.. tylko wyrośnięty. ![]() o brzuszku nawet nie wspominam.. ogromny, wystający i piękny ![]() Cytat:
od urodzenia Kamil ma w łóżeczku tygryska, czasami go chwile potarmosi.. i tyle. ALe ja uważam że musi mieć przytulankę K. przytulanką jest pielucha, poprostu. Pluszaków nie lubiCytat:
Cytat:
![]() jak przed chwilą pamiętam gdy sama pisałam że Kamil pięknie zasypiał a tu zonk bo nauczył się stać i inaczej nie potrafi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z Kuby to dopiero Zoś Samoś Cytat:
|
||||||
|
|
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
Sama chętnie bym mu tyłek skopała
![]() Dzisiaj L. szamała rybę Jak jej smakowała, zjadła 1/4 dzwonka ![]() Jaką rybę kupujecie dla dzieci? Dzisiaj był karp i smakował, kiedyś dałam jej solę i nie chciała. Dajecie filety?
|
|
#981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja własnie słyszałam że teraz się nie nacina tylko trzymają dziecko i na siłę odciągają, samo popęka gdzie ma popękac jestem przerażona bo u Kamila na pewno nie schodzi (nie widać dziurki/kulki jak Klementyna pisała tylko robi się taka rureczka i nie schodzi dalej )Kamil dziś miał swój świat. Jako że na popołudniową dżemkę wracamy do domu (bo w parasolce nie zaśnie) to robimy dziennie dwa spacery. I dwa razy na około 15 minut przed wyjściem była dziś taka afera że nie poznawałam dziecka (i traciłam cierpliwość ![]() )wrzeszczał o wszystko, nie szło go odłożyć na sekundkę, ani uspokoić, ani zabawić, ani przeczekać. no nic. Ubierałam się z takim wrzaskiem, buty jedną ręką bo nie mogłam go na ziemi położyć-aż się zanosił. A tylko wyszłam na klatkę i cisza... nie wiem o co mu loto... ale nie moje dziecko. Nawet otwarcie lodówki nie pomagalo
|
|||
|
|
|
#982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() :hahah a:a ja się pochwale ...choć przy Was nie ma czym ... no ale dla mnie mój R to dzidziuś . może tez dlatego ze 3 jest ,a moze tez dlatego ze jego matka jest nie do konca pełnosprawna umysłowo i traktuje go jak tyciego koteczka-niemowlaczka ... ![]() a chciałam powiedzieć ze : mój R cycowo-cycowy , zjadał słoiczki dla 6 mies. ,dawałam mu skubnąć moje obiady , czasami zjadał nawet dużo ... ale teraz potrafi zjeść na obiad już cały duzy słoiczek i to dla 10 mies.czyli z grudkami .Rozkrecam go coraz bardziej aby troszkę dał cycom odpocząć ....a on pięknie współpracuje
|
|
#983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ech, ankiety...wybacz ale przez ten wyjazd zapomniałam na śmierć ![]() Super! Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
super!!!
|
|||
|
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Luna - otwarcie lodówki??? Tego nie próbowałam
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
HANIU WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO ...!!
![]() Dzis zamykalam 1raz od roku - 25min obsowy W domu bede na 1....!! ![]() Dalej jestem na 24 stronie - bede miala dlugi weekend to postaram sie was jakos slicznie dokaldnie Przeleciec Aaaa i szef w koncu mi "pozyczyl" pieniadze Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie mobilizacją była impreza urodzinowa J.
|
#987 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
Haniu! Wszystkiego najlepszego! nadrobię trochę po łebkach achna jak paznokcie Mikołaja? byliście u lekarza? alliw Janek boski z tą owieczką jak się nazywał ten preparat co zwalczył Jankowi ciemieniuchę? Pani pytałaś czy mały tylko antyzupkowy. powiedziałabym, że antynormalnojedzeniowy . je owoce, kasze, bułkę, chleb (przy dobrym wietrze z wędliną), chrupki ale jak chce dać mu jego zupę albo coś normalnego z naszego obiadu, ew. jajecznicę, jakieś warzywa to nie chce . Czasem zje trochę makaronu, kaszy, pęczaka czy ryżu ale warzywa, ziemniaki i mięso ble (choć ostatnio jest trochę lepiej- tfu tfu) jaki to bio-płyn do mycia naczyń? Trolla kciuki za występ młodej ![]() z tego co piszesz to z niej taki trochę doradca laktacyjny będę o niej pamiętać przy następnym dziecku ![]() Moderna ja ostatnio widziałam na placu zabaw babcie siedzącą z wnuczką na brzegu piaskownicy. babcia karmiła dziewczynkę i jednocześnie paliła papierosa. może palacze powiedzą, że co to szkodzi, przecież to na świeżym powietrzu i się rozchodzi ale jednak mnie to kuje w oczy scarlet ja puzzle od spodu odkurzam a z wierzchu myje albo mokrą szmatką albo chusteczkami nawilżanymi. chociaż myślę, że przydałaby im się głęboka kąpiel oliwka a jak się coś robi na oleju kokosowym to ma to jakiś wpływ na smak? tzn czy ten olej jest wyczuwalny? Monika ale macie jaja z tym wstawaniem, spaniem na stojąco. że tak powiem- chciałaś to masz przejdzie mu, na razie musi się nacieszyć, że coś nowego potrafi robić a! tak w ogóle to z tego co piszesz to Jakub pięknie nadgonił i jest na podobnym etapie co reszta to chyba już nie będzie potrzeba rehabilitacja? i pisz dużo pamiętniczków. lubimy jak piszesz i na pewno nikt nie ma dość Villga diagnoza alergologa dla świętego spokoju skonsultuj z innymMonicca dla Filipka za przełom spacerowysuper, że po wodniaku nie ma nawet śladu Malpka za ząbki i oby ospa sobie Was odpuściłaJolanT dla Ewuni za samodzielne chodzeniecathlyn super, że tż się zaczął starać. u mnie już nawet moje olewające zdystansowanie nie pomaga co do Krakowa i powietrza... tylko raz byłam w Krakowie (a nie! 2 razy-jesienią i zimą, pierwszy raz zimą) ale mojego zaskoczenia nigdy nie zapomnę. nie powiem od której strony wjeżdżaliśmy (chyba od Zakopanego ) ale miasto było widać w oddali tak jakby z górki i byłam w szoku jaki smog się unosi i że jeszcze po wjeździe do miasta to widać. do tej pory myślałam, że takie rzeczy tylko w Katowicach i za granicą. Krakowa bym nie podejrzewała, bo nie wiem czemu zawsze wydawało mi się, że to takie stare, fajne, klimatyczne i czyste miasto---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- taa ale zachowaniowo mam wrażenie, że dzidziuś. czytając co reszta dzieci potrafi co raz bardziej się martwię jak nie czytam to nie mam takich myśli i wydaje mi się, że wszystko ok (oprócz pokazywania krowy ) a wejdę na forum i zaczynam się dołowaćCytat:
Cytat:
tak, na czterech on chyba nie będzie chodził sam... już się wydaje że ruszy a w ostatniej chwili się rozmyśla i pada na cztery a Torres już sam chodzi? Cytat:
I rozmowa tu nic nie da, bo tak jak pisałaś chętne muszą być dwie osoby a u nas jest tak, że po rozmowie jeszcze bardziej jestem wkurzona i mam większego doła jak przed. On nic nie kapuje co ja do niego mówię i o co mi chodzi. Mów do słupa a słup jak dupa. Strasznie to dołujące i sama nie wiem co robić, bo przestaje mi zależeć a chciałam, żeby moje dzieci miały kochających się rodziców Na to, że nic nie robi jednak nie mogę narzekać, bo robi i pomaga dużo (często nie tak jakbym chciała ale robi).
|
|
#988 |
|
MBZ♥
|
Hej
![]() Ja się tylko odmeldowuję. U nas już ok, Zosia miała trzydniowkę od czwartku, dopiero wczoraj zeszła Jej wysypka. Do tego pokazały się trzy nowe zęby i kolejne w natarciu. Ciężko bo byłyśmy same w najgorszą temp Ale juz B jest z nami także kamień z serca. Zaległe życzenia dla Roczniakow-rosnijcie zdrowo Kochani |
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Haniu kochana - NAJ NAJ NAJ! Sto latek maleńka buziaczki i tulaski urodzinowe! ![]() Cytat:
![]() a pozniej pojawiaja sie posty pelne fobii i strachu... wstawialam w odpowiedzi na Twoj post fajny link do video, wyklad lekarza urologa: (czasami trzeba dwa razy kliknac w link, wtedy sie otwiera film) http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553# wyjasnia chyba wszystko, oleczeniu stulejki pierwotnej (ta po 3 roku zycia) - jest od ok. 20 minuty. (co do dodatkowego stosowania sterydu sie nie wypowiem, bo nie interesowalam sie tym tematem, ale podobno rozluznia ta stulejke). Bardzo sensowny lekarz - caly czas podkresla przede wszystkim dleikatnosc - i ja sie tego bede trzymac. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- cathlyn pytalas o bondolino - po zimie mialam juz 4 razy, ale ja nadal nosze na brzuchu - mnie plecy nie bola, ale bondolino ma szerokie miekkie pasy, zwlaszcza mocny pas biodrowy - mei tai jest cienszy, prawdopodobnie to powoduje, ze ciezar dziecka jest mocniej odczuwalny.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-04 o 08:53 |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek - Jakub podgonil ale mysle ze rehabilitantka nie odpusci, moze nie bedzie przychodzic prywatnie ale na nfz pojdziemy (czekamy na termin). Ona chciala go tez wyslac do neurologopedy wiec niech juz pojdzie (ale tam tez kolejka i nie wiem czy reh nie zrezygnuje z tego ponyslu), o reszcie specjalistow jakby juz zapomniala ale zostaje jeszcze to o czym pisala Klementyna. Najbardziej sie boje ze zaczna w koncu podejrzewac autyzm bo od zaburzen si niewielka droga. Poki co martwie sie. Dzis rehabilitantka, musze popytac troche..
Dalam wczoraj jogurt naturalny z owocami ze sloiczka. Kilka razy wrocilo mu, 2 razy ulal (po czasie). Kiedys jadl naturalny z surowymi owocami i caly kolejny dzien robil kupy. Cos mu nie podchodzi. Jakub ma tez sukcesy na koncie nocnikowym. Od kilku dni sie uczymy. Wie juz ze jak mama pyta jak J. robi kupe to trzeba postekac ale ze zrobieniem juz tak latwo nie ma, choc zdarzalo sie. Lapie sie na tym ze kiedys mowilam ze odkladam J. do lozeczka a teraz go odstawiam do lozeczka bo szkoda mojego kregoslupa zeby schylac sie na darmo. Uroczy etap ![]() W ysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

dla Ewci!

zazdroszcze 

05.07.2008 

a jak sie pojawiają krosty trzeba isc do lekarza czy tylko smarowac wystarczy
:mdleje :
(u nas nie lepiej niestety
ale to z mojej winy..)
umówiliśmy się, że ja gotuję on sprząta, teraz bywa różnie....