![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmniejszenie piersi
Pannanikt ja też trzymam kciuki, odezwij się po.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
Panna, oj myślałam o Tobie, myślałam. I ślę dużo sił do jak najszybszego powrotu do zdrowia!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. ja dziś zrobiłam usg. lekarz ktory je robił to erotoman... pytał dlaczego chcę zmniejszyć piersi bo przecież takie ładne mu się podobają. do jakiego rozmiaru chcę zmniejszyć i żebym koniecznie przyszła na usg kontrolne.. czy to nie dziwne? podobno terminy operacji są już na październik. a jeśli tak to dostanę nowe cycki na urodziny ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
iffonowa ty jedziesz 11 ja 18 moze tez załaie sie na październik
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- pannanikt oo1 odezwij sie wszystkie jestesmy z Tobą i czekamy na wieści jak poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny "po" możecie podesłać fotki? kwiatekbratek.77@wp.pl.
Z góry dziękuję ![]() Ja mam termin na 03.10.16 w Łęcznej - kto będzie za mną w tym czasie? |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
Kwiatek kto cie zakwalifikował? Kiedy bylas na konsultacj ja jadę 18 wiec naoewbo będę później mam nadzieje ze w październiku sie uda jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Panna, mam nadzieję, że dobrze się czujesz. Tak z okazji tłustego piątku
![]() A ja przezornie umówiłam się jeszcze do neurologa prywatnie. Chyba zaczynam świrować. Boję się wręcz cieszyć wyprawą... Musi, musi, musi być dobrze! Nie raz słyszałam, "wow, jak ja ci zazdroszczę". Wówczas odpowiadałam, że jeśli to ozdoba, to powinien być biust na wierzchu, a jak ciężar to na plecach. W moim przypadku drugi to zdecydowanie wariant ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
donia myślę że obie zalapiemy sie na październik. kwiatek pisze że ma na 3.10 termin, wiec to dopiero początek miesiąca. nie martw się, w Łęcznej podobno nikogo jeszcze nie odrzucili. też mam pewne obawy ale tyle na to czekałam że nie poddam się bez walki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
Oby tak bylo ty masz 11 wiec odrazu pisz na kiedy masz termin musimy sie zakwalifikować innej opcji nie ma😃
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
donia gdzieś wyczytałam że aby lekarz zakwalifikował trzeba mieć odległość od obojczyka do sutka około 30 cm. od razu oczywiście wymierzylam się sama i wyszło mi 35 cm. tak więc -pełna nadziei☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Zobaczymy co z tego wyjdzie trzeba byc pelna nadzieji😊
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- A jak gdzie na forum przeczytałam jakas dziewczyna napisala ze żeby bylo na szypule czyli z czuciem to musi być od końca piersi do sutka max 16cm ale jak to wymierzyć??? |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
u mnie jest właśnie 16 cm. musisz włożyć centymetr krawiecki pod pierś tam gdzie się zaczyna na dole i ku górze mierzyć do sutka. trochę trzeba gomnastyki przy tym gdy wiszą tak bezwiednie😊 ale da się zrobić.
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- a może chodzi też od sutka do górnej granicy gdzie konczy się pierś? hmm.. wtedy wychodzi mi 20 cm. czyli nie miałabym już szans na szypule? |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
iffonowa Dokładnie tak dr M. mi mierzył. Podniosłam pierś, włożył centymetr i wyszło 16cm do brodawki - i skomentował że jestem na granicy. Dziewczyny nie stresujcie się tam naprawdę nikogo nie odrzucają ![]() Będzie dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
to ja mam od mostka do sutka tak 32-33 a pod piersia 14-15 hm ciekawe co mi powie chyba ze nie dokładnie pomierzyłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Przyczajenie
|
Iffonowa - czyli się spotkamy 11.02
![]() Wybaczcie, że odpowiadam z opóźnieniem: Co do dokumentów mam 2x RTG (udało mi się wygrzebać jedno z tamtego roku i jedno z tego mam ze stycznia) - odcinek piersiowy, 1 USG, skierowanie od rodzinnej (o treści: Proszę o diagnostykę i leczenie - przerost sutka z kodem N62) i opinię od ortopedy (o treści: Przewlekłe zmiany przeciążeniowe kręgosłupa szyjnego i piersiowego; Przerost piersi. Wskazana operacja zmniejszająca piersi.) Nie ukrywam, że batalia była, bo żaden z lekarzy skontaktowanych na początku (1 ortopeda i 1 rodzinna) nie chcieli mi dać skierowań i opinii, wręcz wyśmiali to z czym przychodzę. Zmieniłam rodzinną i nagle się udało ![]() Ogólnie stres okrutny! |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
katjab bedziemy we 3 na konsultacji. jedzie także savana01 w tym terminie.
fakt, trochę trzeba się nachodzic po lekarzach. ja jeszcze mam przed konsultacja ortopede. |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy Waszym zdaniem ten biust kwalifikuje się do zmniejszenia ? Nie mam juz sily na lekarzy w ramach NFZ...Miszeczka od H do J w zaleznosci od firmy, obwod 75.
Edytowane przez misia19850 Czas edycji: 2016-02-05 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Jutro idę do ortopedy- uprasza się o kciuki o 9-tej.
![]() Neurolog to z kolei temat na środę. Dokumentację przygotowałam. Dzięki katjab za praktyczne info, co warto, aby znalazło się na skierowaniu. Jakie Wy macie inne opisy od ortopedów/neurologów uzasadniające konieczność przeprowadzenia operacji? ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Dziewczyny podawały przykładowe długości od kości obojczyka po sutek- czyli ponad 30cm. Może spróbuj się zmierzyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków. Operację miałam w środę rano. Operował mnie dr Nawrocki i dr Duda-Barcik (wcześniej źle mi powiedziano). Pierwsza doba po operacji była ciężka ale do przeżycia :P Efekt jest super
![]()
#980 |
Rozeznanie
|
Pannanikt super ze sie odezwalas juz się zdenerwowałam czekamy na fotki jak mam komsultacje do Paula na 19 kwietnia niewiem czy warto czekać czy jechac na Łęczna jak się czujesz widziałaś juz cycuchy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
misia mam ten sam rozmiar, nic się nie martw tylko załatwiaj papiery. jak cię jeden lekarz odprawi to idź do kolejnego.
panna mam nadzieję że już lepiej się czujesz. widziałaś już nowe cycuszki? |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
widziałam je już
![]() Co o tym myślicie? Ja uważam że Wrocław jest super ![]()
#983 |
Raczkowanie
|
Panna nikt, jak miło Cię widzieć!!!
Jeśli mnie w Łęcznej odfajkują, to atakuję Wrocek ![]() Stanik. No właśnie dzisiaj o tym myślałam. Nigdy nie miałam stanika sportowego, bo dla mego biustu takowego jeszcze nie stworzono ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
panna a do jakiego rozmiaru masz zmniejszone? dziewczyny pisaly że nawet d-e to trzeba kupować a-b pooperacyjne bo wtedy lepiej uciska i ładniej się układają.
ja planuję kupić w szpitalu przed operacją. tam pani już ma wprawę i z pewnością doradzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
ah! zapomniałam wspomnieć że pozbyłam się łącznie prawie 3 kg piersi
![]() ![]() niestety w szpitalu we Wrocławiu nie ma sklepu. kupię sobie przez neta Amoena Frances M C/D
#987 |
Rozeznanie
|
Panna bardzo się cieszę że już lepiej się czujesz 😃 ja tez jadę na Wrocław w środę we wtorek idę po skierowanie do neurologa ale ja jadę na Chełmońskiego chyba najpierw zobaczę co mi powiedzą jak odrzucą to w kwietniu mam wizytę u dr.Paula będę startować tam a jak się nie uda to wtedy na Łęczna
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Dzięki migea, idę przeszukać wątek. Ślepok jestem i tyle!
![]() ![]() migeo, o tego Slima chodziło? http://www.topshop.pl/uroda/biustono..._aire_bra.html Poszukałam i o ile się pomyliłam (prostujcie mnie jak najszybciej w razie pomyłki) znalazłam nawet promocję (tyle, że rozmiarówka ciut przebrana) : http://www.biustanasze.pl/biustonosz...s-id-2954.html Edytowane przez Jastarenka Czas edycji: 2016-02-05 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
panna nikt, z tym brzuchem to pewnie większość z nas sobie obiecuje zrzucenie po operacji😅
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
no tak tylko ja nie z tych szczupłych a raczej z tych otyłych i do tej pory piersi były większe niż brzuch a teraz piersi są idealne a brzuch wielki jak w ciąży mnogiej
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.