|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
![]() Mój też Marcin
|
|
#962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
![]() A u mnie w parafii z nami jest jeszcze jedna para wyczytywana A mama mówiła, że ksiądz jąkał się jak miał przeczytać nazwisko Tż Cytat:
I jak goście już się "nastroją" to She dances for me też poleci Ja chyba zrobię listę zakazanych, bo jak zobaczyłam na wysłanej do nas liście przez DJ jakąś piosenkę tarzan boy kaligula to chyba bym go ubiła jakbym mi to puścił ![]() Cytat:
Ale mi chyba byłoby głupio wyprosić U mnie Tż daje mi wolną rękę przy ustalaniu wszystkiego Rodzina Tż niczym się nie interesuję, więc problemu nie mam Wiem co Tż lubi a co nie, menu będę ustalać z moją mamą i tutaj może być konflikt, bo na strogonowy albo jakieś galarety to ja się nie zgodzę
Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2014-04-27 o 23:13 |
|||
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki z okazji tego że do ślubu zostało u mnie mniej niż 100 dni postanowiłam zrobić kolaż
![]() Tylko bez gajerka bo jeszcze nie mamy kolaż.jpg
|
#964 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Niestety jest po 30-stce, dzisiaj się dowiedziałam... sądziłam, że jest dużo młodsza.
Cytat:
Ale mój zespół chyba nie ma odpowniednich instrumentów żeby zrobić temu fajny cover, ale zapytam ich, może zagrają ![]() A "Czy ten pan..." to też koszmarek, mam jeszcze kilka innych, a nawet sporo... Cytat:
Ale naprawdę Twoja suknia jest tak boska, że welon to dla niej po prostu ciut za dużo!Sama bym go od Ciebie odkupiła, tylko że dla mnie z kolei nieco za długi... Niestety niekoniecznie, bo to nie tylko teksty... jest osobą niezrównoważoną. TŻ mi powiedział, że kiedyś do domu karetkę po nią wzywali, bo położyła się w trawie w ogrodzie i powiedziała, że się nie ruszy... tak serio, miała taki jakiś napad. Więc ja się boję, że na naszym weselu zacznie wyć, kłaść się na podłodze albo coś... namawiam TŻ żeby wyperswadował teściom zapraszanie jej... A garnituru gratuluję! Enzunio, dziewczyny Ci już poradziły z samochodem, ja mam takie samo zdanie jak większość - odmów wujostwu, kolejny talerzyk na weselu to kolejne koszty, a skoro macie alternatywę to tym bardziej. Ja też osobiście nie chciałabym na swoim weselu totalnie obcych ludzi, a ten kierowca byłby taką osobą... Cytat:
|
|||
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki z wczoraj czekam na relację niecierpliwie.
Ysia haha boskie foty wrzucasz ![]() Co do piosenek bedzie Bałkanica musowo bo moj synek uwielbia ją bardzo i szaleje na parkiecie wtedy ![]() Ja wczoraj miałam panieński było świetnie. Pełno dziewczyn się zebralo i bawiłyśmy się rewelacyjnie. Co do sali my jedziemy w środę podać dokładną liczbę gości i ustalić już wszystko ostatecznie łącznie z menu. We wtorek rano do kościoła bo musimy zawieźc papiery ze już po zapowiedziach i dograć wszystko tj np podać które czytania chcemy na mszy. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Dziewczynki z wczoraj czekam na relację niecierpliwie. Ysia haha boskie foty wrzucasz ![]() Kwaśna u nas rodzice nie wtrącają się do menu. TŻ i ja mamy podobne gusta więc daliśmy rade. Co do piosenek bedzie Bałkanica musowo bo moj synek uwielbia ją bardzo i szaleje na parkiecie wtedy ![]() Ja wczoraj miałam panieński było świetnie. Pełno dziewczyn się zebralo i bawiłyśmy się rewelacyjnie. Co do sali my jedziemy w środę podać dokładną liczbę gości i ustalić już wszystko ostatecznie łącznie z menu. We wtorek rano do kościoła bo musimy zawieźc papiery ze już po zapowiedziach i dograć wszystko tj np podać które czytania chcemy na mszy. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- [/COLOR] Gratuluje wszystkim pozałatwianych spraw ![]() Dziewczynki z wczoraj czekam na relację niecierpliwie. Ysia haha boskie foty wrzucasz ![]() Kwaśna u nas rodzice nie wtrącają się do menu. TŻ i ja mamy podobne gusta więc daliśmy rade. Co do piosenek bedzie Bałkanica musowo bo moj synek uwielbia ją bardzo i szaleje na parkiecie wtedy ![]() Ja wczoraj miałam panieński było świetnie. Pełno dziewczyn się zebralo i bawiłyśmy się rewelacyjnie. Co do sali my jedziemy w środę podać dokładną liczbę gości i ustalić już wszystko ostatecznie łącznie z menu. We wtorek rano do kościoła bo musimy zawieźc papiery ze już po zapowiedziach i dograć wszystko tj np podać które czytania chcemy na mszy. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
marlenqa22, widziałam jeszce jeden kolaż wczesniej, ale nie pamiętam czyj... świetnie!!! Macie już jakiś obraz
![]() Atomoowka, gratki panieńskiego! |
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Cude Jak to nie zrobi
? A_neta1 Witaj marlenqa A nie ma możliwości rozstawienia winietek przez salę? Wręczasz im plan stołów wraz z nazwiskami, nie powinno być problemu z właściwym rozmieszczeniem. Nie spotkałam się z dużą ilością sal, które rozkłądały stoły i deko dzień przed. Świetne zestawienie ![]() Kaes Idealny bukiet, naprawdę świetny - dobór kwiatów i ten delikatny odcień niebieskiego Anesthesia Ale przejścia missmalezji welon sam w sobie jest piękny, tylko troszkę go skróć, nie sprzedawaj go ![]() zakręcona_kropka Faktycznie, posadzka wygląda bardzo elegancko ![]() Lusija Zastanawiam się tylko, czy welon byłby idealnym rozwiązaniem - zazwyczaj krótkie welony kończą się tam, gdzie płaszczyk, przez co objętościowo jest tego za dużo i wg mnie wprowadza to dysproporcje w sylwetce. Mogłabyś skusić się na długi welon - mgiełkę lub zrezygnować z niego i pójśc w kierunku stroika lub ozdobnego grzebienia. Kilka inspiracji fryzurowych w załączniku ![]() lupinka Sukienka jest przepiękna, delikatna i zwiewna positive rebe; :glaszcze: Wypocznij, koniecznie ![]() gornek Świetny pomysł z krówkami ![]() Ad rem A, to masz rację. Wizualnie taka dekoracja mi się podoba, ale mało praktyczna - lepiej się sprawdzi na bankiecie. Powiedzieliśmy florystce, żeby jednak u nas te kompozycje były niskie. vel Udanego urlopu ![]() Liana Świetny garniak A historia z wesela mocna.enzunio Uważam, ze talerzyk dla tego kierowcy nie jest konieczny. Zawiózłby Was do kościoła i z kościoła; owszem można odwdzięczyć się jeszcze ciastem czy wódką, ale zaproszeniem na wesele nie. Ja bym delikatnie porozmawiała z ciotką i wujem, że Wasza sala nie ma już możliwości na dodatkowy talerzyk, choćbyście chcieli. I jeśli to problem dla nich i kierowcy, to chcielibyście zrezygnować i że od ciotki nie wymagacie prezentu, żeby nie czuła się skrępowana. zły jeż Pochwalisz się butami ?adziia13 Długie kiecki widziałam w Peek & Cloppenburg. A jakieś targowiska/ place handlowe - prędzej tam o długie sukienki. mimi Trzymam kciuki za babcię, żeby wróciła do zdrowia ![]() Magheru Ale tupet pań krawcowych... Oby tylko efekt końcowy Ci to wynagrodził. Kwaśna truskawka Super, że udało się z zaproszeniami. Co do potraw - rosół nie jest taki zły (alkohol nie uderza tak do głowy). No ale bigos, galareta to dla mnie za dużo tego dobrego - chyba wytłumaczyłabym cierpliwie, że warto wybrać lżejsze dania, bo goście się nie potrują, nic się nie zepsuje. Atomoowka Super, że wieczór udany
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z Wami w nowym 3 dniowych tygodniu. Lece do pracy
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
ysia miszcz
![]() enzunio, dziewczyny dobrze radzą. Powiedz cioci, że nie masz dodatkowego miejsca więc musisz zrezygnować z ich kierowcy. Menu- będę jechała wybrać z mamą, siostrą i teściową. Na szczęście mamy podobny gust, nasze rodziny również. Na pewno będzie rosół (dobry przed alkoholizacją, poza tym będzie z bażantów, a nasz kucharz robi boski), strogonow z sarny, golonki. Bigosu nie chcę, sałatki jarzynowej też nie ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Wczoraj byliśmy na ostatnim spotkaniu nauk
|
|
|
|
#970 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm czy szybko? Standardowo uszycie garnituru trwa ok 4 tygodni i są 3 przymiarki. My szyliśmy ok. 2 miesiące bo nam się nie spieszyło więc od razu powiedzieliśmy że chcemy najpóźniej w maju. I mieliśmy aż 5 wizyt bo raz krawiec źle spiął spinki w koszuli TŻ i mankiet nie wystawał więc odpruwał rękawy a na kolejnej przymiarce okazało się że jednak są ok
no i troszkę się na plecach marszczyło i poprawiali, ale jest super!Super bukiet znalazłaś! Cytat:
Dzisiaj będą w klubie zdjęcia TŻ w ślubnej stylizacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z zakazanych piosenek to na pewno "Żono moja" ![]() Enzunio ja bym powiedziała wprost, że ciężko będzie z zaproszeniem tego kierowcy bo macie już komplet na sali, że ograniczyliście listę w stosunku do rodziny a teraz macie zapraszać obcego faceta? Powinni zrozumieć... Kupiłam wczoraj stanik w Triumphie, zwykła biała bardotka, gładka miseczka. Do tego koronkowe majtki. Jestem mega zadowolona bo miałam problem ze znalezieniem dobrego stanika ze względu n a mój mały biust ale panie w Triumphie super doradziły i mam bieliznę slubną ![]() ![]() Do środy mamy termin potwierdzeń przybycia na wesele, w weekend odezwały się 4 osoby które w zasadzie i tak były pewne, na chwile obecną mamy na: 154 zaproszone osoby 54 potwierdzone 30 odmów 70 niewiadomych
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2014-04-28 o 08:33 |
|||
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ wybrał
ale chyba dokupię jeszcze zakryte bo te mają koronkę z tyłu i jedyne zakryte miejsce jest w kroku. Boję się że będa tańce wywijańce i jest ryzyko że ktoś mnie podniesie lub obróci tak, że suknia się zawinie i będzie widać bieliznę a w zasadzie moje poślady bo ja mam jednak krótszą suknię więc to ryzyko jest większe.
|
#973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie możemy tego już dłużej odkładać na później ![]() Dziewczyny pochwalę się tylko z doniesień, że: ksiądz na przynajmniej jednej mszy w mojej parafii przekręcił zapowiedzi i zamiast imienia mojego TŻ (Marcin) powiedział że wychodzę za Jana - tu nazwisko TŻ a w gazetce już wszystko poprawnie. Myślicie, że takie zapowiedzi są nieważne? pewnie przesadzam mój Tata oczywiście mówi, że to "na szczęście"
|
|
|
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
czeeść
Cytat:
pieknie dobrane ![]() Cytat:
też kupię podobny stanik, przejdę się po dlugim weekendzie niedawno byłam w Triumphie to babka powiedziała, ze nie mają staników pod sukienkę hehea reszta niepotwierdzonych na co czeka?? ja nie wiem, ja mam potwierdzenie do 4 maja, liczę że na weekendzie majowym będą dzwonić. A tak jak nikt sie nie oddzywa to trochę przykre.. |
||
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
justynkie o jezusie przejmujesz sie
niech widzą, co do kawałka dupy nikt nie widział
|
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
justynkie kurde, piekne te majteczki!
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
byłam własnie w lidlu i sie wkurzyłam na maksa
kupiłam pstrąga za 12.50 zł, pepsi, za 5 zł, przyprawe do grila za 2 zł i ciastko za 2 zł i 200 gram pistacji a pani mi śpiewa w kasie 59 zł mówie ILE ?? a ona no 59 zł, pytam za co, a ta mi czyta że pistacje mnie wyszły 46 zł bo pistacje są drogie ![]() mówie jej, że wiem, że są drogie ale bez przesady zeby za 200 gram pistacji 46 zł zapłacic a ona swoje, więc kazałam jej wycofać! i zapłaciłam 18 zł za reszte zakupów. ide specjalnie, drugi raz na ten lidl sprawdzić ile te pistacje kosztują i pisze jak byk 4. 89 za 100 gram !! skoro miałam 200 wieć w porywach mogła mnie 12 zł skasować a nie 46 i ide i jej to mówie, a ona, że to jest niemożliwe ze taka kwota wyszła i coś tam. wydarłam sie na nią, że chce ludzi oszukiwać na pieniądzach i że myślała, że na głupią trafiła. w końcu przyszła kierowniczka i poprosiła ja o wyjaśnienie sytuacji a ja poszłam i nie kupiłam tych pistacji.no co za babsko... sorry za off top ale sie poirytowałam
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-04-28 o 09:06 |
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Wstałam rano i myślałam że już relacje zaczęły sie pojawiać ale dziewczyny nas trzymają w napięciu :P
Ja jadę dzisiaj odebrać zaproszenia , mam nadzieję że będę zadowolona. Tż przylatuje w czwartek i zaczynamy maraton na zapraszanie
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj wrzuciłam foto spinek do mankietów i Zaczynam się zastanawiać czy nie Przegięłam z nimi;-)jak myślicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#980 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie wypowiedzi, w majówkę pogadamy z nimi i wyłożymy kawę na ławę, mam nadzieję, że się nie obrażą...
W czwartek przyjechała do nas nasza świadkowa (siostra Tż) i w piątek odbyło się spotkanie z dwiema druhnami, moim Tż, Tż jednej z druhen i przez 5 minut Tżtem drugiej druhny (przywiózł im pizzę bo pracuje w pizzerii ). No i świadkowa i druhna nie polubiły drugiej druhny, mój Tż mówi, że potwornie się zachowywała w stosunku do innych i była niekulturalna... I teraz żadna z dziewczyn nie chce przy niej siedzieć na weselu, a nikt więcej jej nie zna (tamte dziewczyny znają moich znajomych a ta jedna nie bo jest właśnie dość specyficzna...), masakra, mówię wam, Tż zrobił mi taki wywód Ale luz, najwyżej się do siebie nie będą odzywać, nie moja brocha ![]() Po wszystkich zawirowaniach ustaliły, że jednak panieński mi robią, mam nie pier***lić tylko kupić sobie jakąś wystrzałową kiecę , jestem ciekawa co ustaliły, ale jeśli był przy tym mój Tż to podejrzewam, że będzie ekstra ![]() I w ogóle chciałam wam powiedzieć, że odkąd teściowie wyjechali z fochem to ten ślub, to wesele, ten polter, no wszystko dosłownie mnie cieszy ![]() Justynkie bardzo fajna bielizna, majteczki ponętne, ile kosztowały? Bo mi mama marudzi, że mam kupić sobie na wszelki wypadek jakieś normalne. ![]() Atomoowka co taka słaba relacja z panieńskiego, pisz tu więcej ![]() lupinka myślę, że są ważne, ale rozumiem, że Cię to wkurzyło
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję, poprawiłaś sobie humor, a kobieta ma nerwy do końca dnia. Przez takich klientów aż chce się pracować.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#982 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dostałam wczoraj 3 modele, ta bardotka którą kupiłam, jeden typowy strapless i jeden lekka bardotka ale miseczki miał inaczej skrojone i nie pasował mi. Do tego pani chciała zaproponować jej zdaniem cieliste modele, ale dla mnie to wyglądało bardzoej na capuccino ![]() My będziemy obdzwaniać zapominalskich 1 maja bo 2 maja mamy spotkanie z managerem sali i musimy podac liczbę gości, podpisać umowę, wpłacić 30% i wybrać menu. Cytat:
![]() A z druhną no cóż, nie dogodzisz. Najwyżej tak jak mówisz, nie będą się odzywać ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, kasjerka rozlicza się z kwoty na paragonie, więc dla siebie nic nie weźmie albo błąd w systemie albo złą cene wywiesili przy pistacjach
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia na Nowej Drodze Życia ![]() P.S. Wyglądacie na zdjęciu jak gwiazdy z Hollywood
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że jak kazałam jej wycofać ten zakup to zrobiła to sama tzn coś tam zrobiła bo nawet nie wiemco, że rachunek sie zmniejszył. a doskonale wiem, że jak jej wota na rachunku powyzej 50 zł to nie moze wycofać sama tylko musi wezwac kierowniczkea tego nie zrobiła. wiec chciała mnie wywalić na kasie... innego wytlumaczenia nie mam |
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kultura obowiązuje wszystkich-KLIENTA o dziwo też. Nie zgadza się-to to zgłoś komu trzeba. Kasjer nie jest "przedstawicielem sklepu", tylko pracownikiem, co więcej, pracownikiem mającym bardzo mały wpływ na ceny i produkty na sklepie, a za wszystko mu się obrywa.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
To jest forum ślubne a nie dział obsługi klienta .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za przypomnienie
na pewno nam sie przyda ! lepiej skończmy temat, bo wywoła nie potrzebną kłótnie.
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-04-28 o 09:26 |
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wizja podpisania dokumentów przy ołtarzu poszła się ... gwizdać. Ksiądz uważa, że ołtarz nie jest od tego. Mamy w piątek, dzień przed, przyjść do kancelarii i tam podpisać wszystkie dokumenty, świadkowie w dniu ślubu.
Z dobrych rzeczy, to ciocia Tż zna dziewczynę, która często śpiewa na ślubach i ma zdobyć numer i podpytać ile bierze. Wiem, że często śpiewa wszystko zamiast organisty (a miejscowego nie chcemy, bo czasem myli teks i strasznie fałszuje). Dekoracje na sali najprawdopodobniej jednak będą ze storczyków (tych w doniczkach, udekorowanych). Przeliczyłam ile wyjdą cięte kwiaty i storczyki bardziej mi leżą w wydatkach, zwłaszcza, że nie pójdą do kosza tylko do domku. Nie mam tylko pomysłu jak udekorować stół PM, bo jednak te storczyki będą za wysokie
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że tak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

mój TŻ tez Marcin
28.062014

A mama mówiła, że ksiądz jąkał się jak miał przeczytać nazwisko Tż
Ale mi chyba byłoby głupio wyprosić 

? 

bo ja mam jednak krótszą suknię więc to ryzyko jest większe.
nie możemy tego już dłużej odkładać na później
a w gazetce już wszystko poprawnie. Myślicie, że takie zapowiedzi są nieważne? pewnie przesadzam