Klinika nieplodnosci Angelius-Katowice - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 20:11   #961
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666
Dot.: Klinika nieplodnosci Angelius-Katowice

O jak mi miloco u was?

Calineczka tak bardzo bym chciała żeby beta jutro była chociaż taka jak twoja:-(strach mnie dopada i brzuch boli @

Ewus wyniki o ile jutro będzie otwarte to po 16..
Na pewno się odezwe
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-08, 20:38   #962
fanfelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
O jak mi miloco u was?

Calineczka tak bardzo bym chciała żeby beta jutro była chociaż taka jak twoja:-(strach mnie dopada i brzuch boli @

Ewus wyniki o ile jutro będzie otwarte to po 16..
Na pewno się odezwe
Bombka będzie dobrze . Kciuki z całych sił!!!

Krew oddajesz w diagnostyce? Jeśli tak to polecam (darmowo) wyrobić sobie kartę stałego klienta bo wyniki są zazwyczaj on-line po godzinie 14

fanfelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-08, 20:40   #963
Calineczka 27
Zakorzenienie

Testy ciążowe się nie mylą. Może być nawet ciąża bliźniacza skoro tak szybko wyszło. Żeby tylko beta przyrastała, nie było plamień itd. Pilnuj strasznie tarczycy, progesteronu, uważaj na siebie. Wszystko na spokojnie. Pomódl się wieczorem, pogadaj z mężem. Jest nadzieja, będzie dobrze. Wierzę, że po tych 7 latach (albo i więcej) w końcu do ciebie przyszło szczęście. Będę trzymać kciuki. Ty trzymaj za szczęśliwy poród u mnie, Ewy, fanfelki i powodzenie u reszty dziewczyn.
Ja jak zobaczyłam ten cień cienia cienia to zrobiłam jeszcze ze 3 testy i przez cały dzień wyciągałam je z torebki w pracy i patrzyłam pod latarką czy nie mam zwidów. Nikomu nie powiedziałam przez tydzień, nawet mężowi. Przez pierwszy trymestr co tydzień chodziłam na usg i zasypiałam z histerią, że nie donoszę. Nie popełnij czasem mojego błędu. Dwa wdechy. Nastaw się pozytywnie. Zresztą ty na szczęście jesteś optymistką nie tak jak ja heheh.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-08, 21:24   #964
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cytat:
Napisane przez fanfelka Pokaż wiadomość
Bombka będzie dobrze . Kciuki z całych sił!!!

Krew oddajesz w diagnostyce? Jeśli tak to polecam (darmowo) wyrobić sobie kartę stałego klienta bo wyniki są zazwyczaj on-line po godzinie 14
Dziękuje kochana
Będę robiła w przychodni niedaleko pracy bo w mojej mieścinie mogę liczyć tylko na to.
Mam jeszcze jedna troszkę bliżej ale znajomych tam pełno no i szpital gdzie z kolei pracuje Tż i wszyscy nas znają.

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Testy ciążowe się nie mylą. Może być nawet ciąża bliźniacza skoro tak szybko wyszło. Żeby tylko beta przyrastała, nie było plamień itd. Pilnuj strasznie tarczycy, progesteronu, uważaj na siebie. Wszystko na spokojnie. Pomódl się wieczorem, pogadaj z mężem. Jest nadzieja, będzie dobrze. Wierzę, że po tych 7 latach (albo i więcej) w końcu do ciebie przyszło szczęście. Będę trzymać kciuki. Ty trzymaj za szczęśliwy poród u mnie, Ewy, fanfelki i powodzenie u reszty dziewczyn.
Ja jak zobaczyłam ten cień cienia cienia to zrobiłam jeszcze ze 3 testy i przez cały dzień wyciągałam je z torebki w pracy i patrzyłam pod latarką czy nie mam zwidów. Nikomu nie powiedziałam przez tydzień, nawet mężowi. Przez pierwszy trymestr co tydzień chodziłam na usg i zasypiałam z histerią, że nie donoszę. Nie popełnij czasem mojego błędu. Dwa wdechy. Nastaw się pozytywnie. Zresztą ty na szczęście jesteś optymistką nie tak jak ja heheh.
Dziękuję kochana Pewnie ze będę trzymać kciuki za was jak tylko będzie trzeba
Jesteśmy w tym razem od początku, przezywałam i zżyłam się z wami nawet jeśli to tylko wirtualnie

Mam zamiar zrobić przy okazji bety,Tsh i progesteron ,a testy tez jeszcze na pewno zrobię nie dwa
Boje się co dalej ze coś się zadziało....na chwile... jeszcze tyle przed nami.
Wiesz o czym pisze
Tyle teraz czytałam o spadkach bety, poronieniach.
Az ciężko uwierzyć ze w końcu się udało wiec ciesze się nieśmiało i wierze ze będzie dobrze.
Dziekuje wam bardzo
Stary 2015-07-09, 06:15   #965
Calineczka 27
Zakorzenienie

Wiem, bo tak jak pisałam dopóki nie dostałam karty ciąży (dopiero w 13 tygodniu) to myślałam, ze poobgryzam palce ze strachu. Odsuwaj zle myśli, nie popelnij mojego błędu. Będzie dobrze.
Stary 2015-07-09, 07:46   #966
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Postaram się kochana myśleć pozytywnie Rycze ze szczęścia chyba się udało. Tyle lat nic i pierwsze ivf udane..Gdzie był problem?
Mamy dwie kreski lecę na betę. .
Stary 2015-07-09, 07:46   #967
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Postaram się kochana myśleć pozytywnie Rycze ze szczęścia chyba się udało. Tyle lat nic i pierwsze ivf udane..Gdzie był problem?
Mamy dwie kreski lecę na betę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436420786104.jpg (32,8 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-07-09, 07:53   #968
Calineczka 27
Zakorzenienie

Nie dziwię sie, ze ryczysz
A gdzie był problem to chyba sie nigdy nie dowiemy.
Stary 2015-07-09, 08:23   #969
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Boziu jakie to emocje sa
Stary 2015-07-09, 08:30   #970
Calineczka 27
Zakorzenienie

Mocną masz tę krechę.
Stary 2015-07-09, 08:54   #971
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Tak?ręce mi się trzesly i takie trochę niewyraźne wyszło zdjęcie. .
Stary 2015-07-09, 09:43   #972
ewcia8430
Przyczajenie

Bombka super wieści gratulacje!

Nas prawdopodobnie czeka to samo. W sierpniu histeroskopia i parę badań z krwi i jeżeli będzie ok to zaczynamy ivf tylko że prywatnie bo niestety nie zalapalismy się.

Dziewczyny robilyscie gdzies histeroskopie na NFZ? Mi dr P dała skierowanie do dr. Golańskiego w Combi med w Częstochowie ale on mi powiedział że jeżeli nie mam innych dodatkowych schorzeń np.neurologicznych to jest to płatne 600 zł.

Pozdrawiam wszystkich i gratuluje tym co już się udało
ewcia8430 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 10:02   #973
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość

Cytat:
Mamy dwie kreski lecę na betę.
Kochana ryczę razem z Tobą
piękne dwie krechy, beta to tylko formalność
Nadal trzymam za spokoje 9 miesięcy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 12:16   #974
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Ewus ja dalej nie dowierzam..Boje się ale jestem tak mega szczęśliwa..Musze policzyć leki na ile mi starcza i zaraz po wynikach będę dzwonić do kliniki co dalej...bo nawet nie wiem
Chciałabym pojechać jak fanfelka miesiąc po transferze żeby Już było serduszko ale nie starczy mi lutki i estrofem. .

Ewcia ja miałam histero na NFZ w Angeliusie..Dlaczego nie dostałaś tez do nich?ciekawe.. Powodzenia kochana..

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2015-07-09 o 12:17
Stary 2015-07-09, 12:58   #975
ewcia8430
Przyczajenie

Też już nie wiem o co chodzi z tą histero, ja mam mieć diagnostyczną i dr P powiedziała że w provicie ona kosztuje 1200 zł, może na NFZ też jest ale trzeba czekać...nie wiem. Golański z Częstochowy mi powiedział że tylko operacyjna jest u niego na NFZ. Jak zwykle mam problem😭
Stary 2015-07-09, 13:36   #976
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Pewnie chodzi o terminy,ja na swój czekałam pół roku.Moze lepiej dać te parę stowek i mieć odrazu..
Stary 2015-07-09, 13:54   #977
ewcia8430
Przyczajenie

Też myślę że chodzi o termin.

Nie zawracam już Ci głowy bombka... ciesz się swoim szczęściem. Ściskam mocno... i oczywiście dalej będę śledzić forum 😘
Stary 2015-07-09, 14:19   #978
Dejzi85
Raczkowanie

Nie byliśmy zadowoleni z Gyncentrum z kilku powodów. Jednym z nich było naciąganie nas na badania PGD, gdzie w naszym przypadku nie miało ono sensu. Zrobiłam bym to badanie za kilka tysięcy złoty, żeby na drugi dzień się dowiedzieć, że wszystkie zarodki kolejny raz obumarły. Jak pytałam się lekarza co jeszcze mogę zrobić, aby zwiększyć szanse powodzenia to lekarz rozkładał ręce i mówił "nie wiem". Nigdy nie zaproponował mi zrobienie laparoskopii, po dwóch nieudanych próbach histeroskopii stwierdził "no że jak się nie da to się nie da". To że miałam nieustabilizowaną tarczycę, również mało go to obchodziło, a więc moja cierpliwość się skończyła i nie miałam wyjść jak najszybciej z stamtąd uciekać.
Dejzi85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 14:55   #979
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Ewcia nie zawracasz glowypytaj jak masz wątpliwości napewno ktoś tutaj zawsze chętnie odpowie i pomoże

Dejzi współczuję sytuacji . Dobrze ze przeniosłas się do Angeliusa mam nadzieje ze tutaj tak was poprowadzą ze za chwile będziesz miała brzuszek.
Życzę powodzenia
Stary 2015-07-09, 15:38   #980
Miniaa88
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Bombka przede wszystkim wielkie gratulacje!!
Po ilu dniach robiłaś test? Bo mnie też pewnie będzie korcić :P

Nic tu nie piszę, ale śledzę cały czas Wasze losy i nie raz mi się łza w oku zakręciła.

Ja dzisiaj miałam transfer, ogólnie zniosłam te przygotowania dobrze, ale miałam chwilę załamania, ale to chyba normalne . Mogłybyście mi powiedzieć jakie leki zażywacie, czy każdej przepisują to samo?
Czyli: Luteina, Estrofem, Zamur, Fragmin, Encorton? I każdy lek oprócz Zamuru brałyście do odwołania?
Dzięki za odpowiedź!! I 3majcie proszę również za mnie kciuki!!
Miniaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 16:03   #981
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Minia dzięki bardzoJa brałam te wszystkie leki po punkcji ale transfer miałam dopiero w następnym miesiącu z powodu hiperki..Fragmin i Zamur wybrałam całe opakowania.
Przed crio transferem brałam tylko juz estrofem później luteina dołączyła i to biorę do tej pory.Dzis 8 dpt miałam podane dwie blastocysty.Wczoraj kreska była ledwo widoczna a dziś już dwie tak jak na zdjęciu. .

Musisz teraz uzbroić się w cierpliwość i myśleć pozytywnie.
Będę trzymać kciuki..
A ty miałaś zarodek 3 czy 5 dniowy?
Stary 2015-07-09, 17:44   #982
aleksia_29
Raczkowanie

Widzisz bomka666 mówiłam, że Tobie się uda - taka już ze mnie czarownica, że pewne rzeczy czuję. Miałam przeczucie, że będzie dobrze i tak też się stało. Te krechy na teście są piękne - ja pewnie nigdy ich nie zobaczę.... a może bliźniaki będą...! Mogę sobie tylko wyobrazić jaka to ulga, po tylu latach poczuć, że marzenia się spełniają... a jednak w Angelusie są fachowcy, skoro w większości przypadków się udaje. Ja zaczynam wątpić i coraz bardziej przyzwyczajam się do myśli, że nie jest mi dane bycie w ciąży - smutno mi wtedy, ale Ty teraz się ciesz i myśl, że teraz to już z górki i nie może być inaczej. Masz już wynik z bety?
aleksia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 17:45   #983
kruszynka__22
Raczkowanie

Talking Dot.: Klinika nieplodnosci Angelius-Katowice

HEJ Bombka. Jak tam beta bo czekam od 16 i się denerwuję jak ja ją bym miała robić. Ściskam kciuki z całych sił i beczeć mi się chce z radości że wyszły dwie piękne kreseczki i ciekawi mnie czy będą blizniaki https://static.wizaz.pl/forum/images/icons/icon10.gif
kruszynka__22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 17:46   #984
Miniaa88
Przyczajenie

Pytam o te leki, bo strasznie mi się tego dużo wydaje ;/ i oczywiście mam myśli, że coś jest przesadzone, no ale widocznie tak musi być.
Ja miałam 3 dniowy. W poniedziałek miałam punkcje, a dzisiaj transfer...ehhh oby się wszystko udało!!
Miniaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 18:04   #985
kruszynka__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia8430 Pokaż wiadomość
Bombka super wieści gratulacje!

Nas prawdopodobnie czeka to samo. W sierpniu histeroskopia i parę badań z krwi i jeżeli będzie ok to zaczynamy ivf tylko że prywatnie bo niestety nie zalapalismy się.

Dziewczyny robilyscie gdzies histeroskopie na NFZ? Mi dr P dała skierowanie do dr. Golańskiego w Combi med w Częstochowie ale on mi powiedział że jeżeli nie mam innych dodatkowych schorzeń np.neurologicznych to jest to płatne 600 zł.

Hej Ewcia. Miałam niedawno histeroskopie diagnostyczną w Angeliusie i musiałam zapłacić 1100 zł a ponoć jak by to była operacyjna jest na NFZ.
kruszynka__22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 19:30   #986
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Aleksia czarownica powiadaszzacznij zarabiać w ten sposób bo widać dobrze ci idzie.
Tobie tez się uda zobaczysz,musisz być silna wierzyć że będziesz mamą. Nie poddawaj się bo ja walczyłam ponad 7 lat i tez miałam spadki formy myśłałam żeby rzucić to wszystko i żyć po prostu ale nie..
I ty walcz bo warto.Wiem ze przede mną jeszcze długa droga bo wszystko może się zdarzyć ale walczę wierze i ty tez musisz

Bardzo wam dziewczyny dziękuję za gratulacje ale kciuki trzymajcie i czasem o nas pomyślcie ciepło

Minia optymizm dziewczyno...Będzie dobrze teraz najdłuższy czas wiem to bo jeszcze przed chwilą byłam w twojej sytuacji..
Odpocznij weź książkę zajmij się czymś lekkim i spróbuj nie myśleć o tym co będzie. ..
Ja spędziłam dni po transferze na lezaku czytając,gotowała piekłam żeby tylko mieć ręce i głowę zajęta

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2015-07-09 o 19:36
Stary 2015-07-09, 20:07   #987
Calineczka 27
Zakorzenienie

Mnie się trochę wydaje, że od sprzętu, embriologów i innych speców też zależy powodzenie. Nie w każdej klinice jest ICSI, IMSI, nie w każdej jest tak dobry sprzęt itd.
Stary 2015-07-09, 20:22   #988
Dejzi85
Raczkowanie

Już po stresie... dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej w klinice i wszystko w jak najlepszym porządku. Dzisiaj również zaczęliśmy przygotowania do trzeciej procedury in vitro ultra długim protokołem. Dostałam pierwszy zastrzyk na wyciszenie jajników, jeszcze przede mną dwa a w połowie września już konkretna stymulacja do in vitro. Tyle stresu czy uda mi się zakwalifikować do programu, ale na całe szczęście dobrze się skończyło.
Dejzi85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 22:01   #989
TysiaK1982
Przyczajenie

Cytat:
Ja tak na szybko tylko; ) zrobiłam sikanca,jakiegoś takiego z allegro.
Jest cień kreski ale taki niewyrazny..lecę zaraz do pracy a po drodze zajrzę do innego labo tylko czy zdążę bo tam zawsze pełno ludzi.
Jak coś to jutro będę ich pierwsza klientka
Na razie ciesze się ale nieśmiało 
Trzymajcie kciuki
Gratulację kochana

Cytat:
Napisane przez ewcia8430 Pokaż wiadomość

Ja robiłam w Angeliusie z NFZ i u mnie było ekspresem, ale myślę, że tylko dlatego, że na skierowaniu dr zaznaczył "na cito"

Cytat:
Napisane przez Dejzi85 Pokaż wiadomość
Nie byliśmy zadowoleni z Gyncentrum z kilku powodów. Jednym z nich było naciąganie nas na badania PGD, gdzie w naszym przypadku nie miało ono sensu. Zrobiłam bym to badanie za kilka tysięcy złoty, żeby na drugi dzień się dowiedzieć, że wszystkie zarodki kolejny raz obumarły. Jak pytałam się lekarza co jeszcze mogę zrobić, aby zwiększyć szanse powodzenia to lekarz rozkładał ręce i mówił "nie wiem". Nigdy nie zaproponował mi zrobienie laparoskopii, po dwóch nieudanych próbach histeroskopii stwierdził "no że jak się nie da to się nie da". To że miałam nieustabilizowaną tarczycę, również mało go to obchodziło, a więc moja cierpliwość się skończyła i nie miałam wyjść jak najszybciej z stamtąd uciekać.
Kurcze zaczynam się wahać z tą zmianą Ale chyba już nic nie tracę. Najwyżej zostanie nam już tylko adopcja o ile mój się na to zgodzi...

Cytat:
Napisane przez Miniaa88 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam transfer, ogólnie zniosłam te przygotowania dobrze, ale miałam chwilę załamania, ale to chyba normalne . Mogłybyście mi powiedzieć jakie leki zażywacie, czy każdej przepisują to samo?
Czyli: Luteina, Estrofem, Zamur, Fragmin, Encorton? I każdy lek oprócz Zamuru brałyście do odwołania?
Dzięki za odpowiedź!! I 3majcie proszę również za mnie kciuki!!
I trzymam oczywiście

Cytat:
Napisane przez aleksia_29 Pokaż wiadomość
Widzisz bomka666 mówiłam, że Tobie się uda - taka już ze mnie czarownica, że pewne rzeczy czuję. Miałam przeczucie, że będzie dobrze i tak też się stało. Te krechy na teście są piękne - ja pewnie nigdy ich nie zobaczę.... a może bliźniaki będą...! Mogę sobie tylko wyobrazić jaka to ulga, po tylu latach poczuć, że marzenia się spełniają... a jednak w Angelusie są fachowcy, skoro w większości przypadków się udaje. Ja zaczynam wątpić i coraz bardziej przyzwyczajam się do myśli, że nie jest mi dane bycie w ciąży - smutno mi wtedy, ale Ty teraz się ciesz i myśl, że teraz to już z górki i nie może być inaczej. Masz już wynik z bety?
A nie masz może jakiś wizji odnośnie mojej osoby?? Mnie też już czarne myśli dopadają, czy będzie mi dane. Jeszcze gdzie by się człowiek nie obejrzał tam w moim otoczeniu "ciężarówki " i zaczyna mi być coraz ciężej

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Dejzi85 Pokaż wiadomość
Już po stresie... dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej w klinice i wszystko w jak najlepszym porządku. Dzisiaj również zaczęliśmy przygotowania do trzeciej procedury in vitro ultra długim protokołem. Dostałam pierwszy zastrzyk na wyciszenie jajników, jeszcze przede mną dwa a w połowie września już konkretna stymulacja do in vitro. Tyle stresu czy uda mi się zakwalifikować do programu, ale na całe szczęście dobrze się skończyło.
Gratuluję i czekam na przebieg wydarzeń
TysiaK1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 11:01   #990
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Dejzi no widzisz i po stresie.Wszystko będzie dobrze już teraz

Tysiak u Ciebie tez nie martw się na zapas,albo chociaż spróbuj.Kiedy ty masz jakąś wizytę?

Odebrałam wyniki bety z wczoraj153.6..chyba jest ok teraz czekam na przyrost trzymajcie kciuki proszę :-*
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości