![]() |
#961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
Cytat:
___________ chłopy na spacerze a ja idę sprzątać i składać samochodziki.. niczym innym J. się nie bawi, tylko samochody i samochody. jak się da to rozkłada na części i przylatuje z rykiem bo "się zepsuło" i trzeba naprawić. dziś jeszcze dostał od mojej siostry kolejne samochodziki, będzie szał. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Pytanie jeszcze mam odnośnie leżaczka-bujaczka. My mieliśmy pożyczony i bardzo krótko, więc nie bardzo jestem zorientowana w temacie.. Jaki najlepszy? Oglądałam takie z FP, ale czy rzeczywiście starsze dziecko też korzysta z niego ![]() Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-06-23 o 17:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Wtajemniczenie
|
Monika, co do lezaczka to u nas sie swietnie sprawdzał ale do czasu jak mały sie nie nauczył z niego schodzić, potem wchodzić i w koncu szurać nim po podłodze. Własnie wczoraj schowalismy go bo i tak na nim nie siedzi, tylko sie wyglupia na nim, co moze skonczyl sie upadkiem i płaczem. Ale tak naprawde dla mniejszego dziecka strasznie polecam, w wielu sytuacjach nas ratował i dawał chwile spokoju
![]() Hej! Wrocilam od gina, wszystko ok ale na plec jeszcze za wczesnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety zasypianie sie pogorszyło...kiedys 10minut, kołysanki i spał, czasem nawet sam zasypiał, wkładałam go do łóżeczka a ja szłam myc podłogi...teraz bez szans...najleposza opcja jak w lozeczku, ale ja musze lezec obok na lozkui..zazwyczaj niestety konczy sie na moich rekach, albo na lozku naszym...Ale nie mozna miec wszystkiego. monika.g zachęciłas mnie, zaczynamy przygode z nocnikiem akiurat bede miec urlop więc zobaczymy... Co do bujaczka u nas sprawdził sie ten fp na cienkich drutach z wibrą...K. spał w ,nim po 3 godziny...dopóki nie zaczał siadac...ten na grubszych rurkach juz nie bardzo... i bmmy tez nie słychac.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
o! Torres gra na dwójce! ![]() u nas ani bujaczek się nie sprawdził ani huśtawka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() MArcelek z ketchupem ![]() Cytat:
2. możesz wyszyć już teraz a potem, jak nadarzy się okazja dowyszywać tylko imiona ![]() 4. i o wzorek i o metryczkę. mozesz pokazać niedokończoną Cytat:
![]() ![]() jak się nie wie, że coś takiego istnieje to można ![]() ![]() ![]() dziwne rzeczy się dzieją. wczoraj K. zasnął o 17:50 w drodze powrotnej od dziadków. obudził się na tyle co szliśmy z samochodu do mieszkania i poszedł dalej w kimę. obudził się dopiero o 4:30 następnego dnia... szok! o dziwo nawet nie płakał o jedzenie. do tego pampersa miał zmienianego po 16- sleep&play (zielone obecnie mamy na noc)więc jak rano do niego szłam od razu wzięłam ciuchy na zmianę, bo miałam wizję, że pewnie obsikany po pachy a tu kolejny szok! pampers prawie suchy ![]() dzisiaj znowu zasnął w samochodzie (ok 17:20) a po przyjściu do domu był taki płacz, że położyłam się z nim i padł. dalej spi. drugi dzień niekąpany i na pewno jest głodny bo ostatnio jadł o 16:30 1/3 miski krupniku i trochę arbuza (wczoraj o tej porze jadł mleko więc jeszcze jestem w stanie zrozumieć późniejszy 12-godzinny brak pobudki). no nic... zobaczymy co się będzie działo bardzo mądrze napisane: http://www.matkaprezesa.pl/2014/06/matkocentryzm.html
![]() |
#965 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ślicznie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Skopiowane i zapisane ![]() Cytat:
![]() ![]() Też bym musiała zacząć próby nocnikowania Cytat:
![]() Za zielone ![]() Muszę obadać ten serek w Lidlu Co to za cudowne skarpetki?? ![]() Cytat:
Dzięki za przepis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Najpierw muszę dokończyć moje dwa ufoki ;P które czekają już ze dwa lata ![]() ![]() ![]() Nie mam na kompie tego ![]() ![]() ![]() Folia przeciwdeszczowa do maclarena xlr będzie dobra do xt?? Ooooo ten wzorek właśnie teraz wyszywam https://www.google.com/search?q=haft...41%3B377%3B406
23.04.2013 - Mikołaj ![]() Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-06-23 o 19:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Achna ja też beztalencie ale jak trzeba to się naumie
![]() Odnośnie zupki ja wszytskie składniki które się da kroję w kostkę, kapustę szatkuję. Klementyna ![]() ![]() My już się karmimy tylko na wieczór. Kasia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
moni_ka.g u nas leżaczek i huśtawka się nie sprawdziły bardzo się cieszę że jednak nie musiałam kupować i dostaliśmy bo huśtawkę tak czy siak bym kupiła a to by była kasa wyrzucona w błoto niestety jedno i drugie małą parzyło w dupcię.
My mieliśmy bujaczek z fp a huśtawkę z gracco. I tak jak Demeter pisze mała jak podrosła to bawiła się nim wspinając chywtając a to niezbyt bezpieczne wyglądało ![]() Demeter ![]() ![]() ![]() W takim razie na następnej wizycie powinnaś na pewno się dowiedzieć kto tam u Ciebie w brzuszku siedzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ewkaaa proszę już Ci wysyłam te 10 kg !!!! bosh jaka ulga ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- A chyba Ewkaa ty ostatnio pisałaś o otoczeniu dziwiącym się iż nie dajesz słodyczy. U mnie też nie mogą zaakceptować o ile tż, teście i znajomi tak i dla nich już przestaje to być dziwne pytają się czy mogą dać cokolwiek małej, Co bardzo mnie cieszy, niestety niezbyt często bywam u rodziców i moja mama i siostra która dzieci niema ciągle mi dopieprzają że jeszcze lizak nikomu nie zaszkodził, że jak my byliśmy mali to dostawaliśmy takie zwykłe lizaki i to był rarytas to tłumaczę. No i w końcu powiedziałam że jak będą próbować dać jej coś słodkiego za moimi plecami to przestanę z nią przyjerzdzać. Więc znowu sama jadasz a dziecku nie dajesz fakt jeszcze jakiś czas przed ciążą przestałam żerć czekolady tonami bo 2 tabliczki na raz mogłam połknąć ale to było kiedyś i tumaczę to znowu a twoja szafa ze słodyczami to mówię że dostajemy że nie kupuję i właściwie to rozdaję albo wyrzucam. Dziecku nie bronię bo dostaje pierogi np. z jagodami a do jagód mama dodaje łyżeczkę cukru na pół kg to nie przestępstwo domowe ciasto może dostać przecież nie je tego tonami. Z jogurtów dostaje naturalny i tak pozostanie mam nadzieję że mama zaakceptuje moje zasady i jak zostawię małą u nich to nie przegnie bo więcej wnuczki na wakacjach u siebie nie zobaczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zadomowienie
|
![]() serio, mój mąż uwielbia gotować. A gdy przestał jeść mięcho to w zasadzie jakoś tak naturalnie wyszło, że on gotuje. O ten ocet pytałam, bo w sumie nie wiem czy już można dawać (oczywiście w ograniczonych ilościach). Wciąż intryguje mnie że dajesz Marcelowi grzyby (wszędzie się czyta że do 3 lat nie powinno się dawać, ale z drugiej strony wciąż pokutuje mylne przeświadczenie że grzyby są bezwartościowe, a to przeciez nieprawda. Choc w przypadku dzieci chodzi przede wszystkim o cieżkostrawność) Kasia, chyba za 44 ![]() Janek mi dziś nic nie spał w dzień (zresztą to ostatnio norma), dlatego odpuściłam spacer poobiedni bo się bałam ze mi zaśnie w wózku ![]() ![]() dobrze że ok ![]() Cytat:
![]() Fajnie Cie widzieć o tej porze ![]() powinna pasować (chyba) ładnie wyszywasz ![]() Bzinka jakis czas temu pisała tu i na blogu o takich skarpetkach co maja wygładzać stopy. Jestem ciekawa czy podziałały. no co Ty, serio? chudzinka jesteś, ale ładnie wygladasz ![]() Oliwka, dzięki za przepis na zupe ![]() A dziś noc świętojańska. Ciekawe czy moje marzenie żeby zobaczyc białe noce w Petersburgu kiedyś się spełni. Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-06-23 o 20:43 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy sie smiał, że mamy to chciałyby już w 2 miesiacu znać płeć ![]() Cytat:
![]() Rzeczywiscie dała, poczytm jej bloga ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Alliw a może pieczarki to nie grzyby
![]() ja sama czytałam kiedyś że grzyby trawione są u dzieci powyżej 14 roku życia też mi się rzucił w oczy komentarz c.f ![]() A marzenie piękne ![]() ![]() Klementyna no tak z teściami bywa mój ostatnio pytał się czy może małej dać ociupinkę loda na próbę. ![]() Demeter w takim razie kciuki za kolejną wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___________ u nas bujaczek też się nie sprawdził, ale siostra chce dostać na chrzciny dla Małej, dlatego pytam. W sumie jak się nie przekona to się nie dowie, ja też wszystkiego się chwytałam żeby J. choć chwilę poleżał gdzieś sam.... (o efektach wypowiadać się nie będę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie nadrobilam ; ( jestem po wizycie u rodzicow szkrabon przezywa jakis lek separacyjny bo nawet sie wykąpać nie moglam. Teraz ogarniam sie po przyjezdzie. Ciezko jest bo mam szktaba na rekach non stop Odezwe sie jutro pewnie
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewkaaa to masz juz +30 ![]() Cytat:
![]() Mój też gotuje ale czasami, a kuchnia wygląda wtedy jak po przejściu huraganu ![]() Za marzenie mocne ![]() Cytat:
Też mi się o uszy obiło, że pieczarki to nie grzyby I za Twoje marzenie wielkie ![]() Cytat:
Że też nie może być równowagi. Powinni być wszyscy szczupli ![]() Dziewczyny mające tablety. Gra któras z Was w Hay Day? ![]() I dzień dobry ![]() ![]()
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() M. zerwal mi sie w nocy (23:30) ze strasznym krzykiem/placzem ze snu - plakal tak bardzo, to byl jak wrzask ze strasznym bolem (troche jak noworodkowy), nic do niego nie docieralo, jakby sie wylaczyl, do tego mocno napinal cialko - i az glupialam, czy to koszmar senny czy cos z brzuszkiem/kregoslupem - po kilku minutach wcisnelam mu cyca i zalapal i sie uspokoil - gdyby nie cyc to nie wiem co by bylo ![]() Wczoraj mial tylko jedna drzemke 2-godzinna, wiec malo, po wstal tez wczesnie i pozno poszedl spac, do tego jak przechodzilismy na spacerze obok koparki (akurat pracowala), to tak sie ze strachu wtulal we mnie ![]() ![]() Pisalyscie o pieczarkach - ja sie w ogole zastanawiam, czy pieczraki kwalifikowac pod grzyby ![]() ![]() A grzyby ciezkostrawne to dla mnie te lesne i tych pewnie bedziemy unikac ![]()
#978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jedna drzemka 2-godzinna to duuuużoooo, bardzo dużo..... (zazdroszczę). dla mnie pieczarki to grzyby i J. nie jadł, ale nie zgłębiałam tematu czy pieczarki można/warto czy niekoniecznie. sama lubię... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
taaa. Torres grał i nawet strzelił
![]() ![]() ![]() Cytat:
czyli jak u nas. cały czas 'mammamamamama', ale po 2,5 tygodnia mogłam go już sprzedać babci.... jutro wyjeżdżamy(do drugiej babci) i się zastanawiam czy będzie tęsknić za babcią czy za oborą ![]() ![]() i skąd mu (już w krk) takie atrakcje wezmę... to zwykle ile tych drzemek i ile trwających?
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
panika jak M. wstaje wczesnie rano to ma zazwyczaj dwie drzemki, w sumie trwajace srednio 3 godziny (czasami i wiecej, nawet i 4).
monika a ktory to byl watek?
#981 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak jak Oliwka jak dostaję słodycze to potem przekazuję je dalej komuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Sprawdzilam jeszcze,co o grzybach dla dzieci sadza Niemcy - pozwalaja je podawac po pierwszych urodzinach - najlepiej te z hodowli jak np. Pieczarki. Grzyby lesne raczej odradzane (ale tez nie jakos bardzo, raczej ostroznosc zalecaja), ale nie ze wzgledu na ciezkostrawnosc, a zanieczyszczenie gleby (chyba czarnobyl jeszcze pokutuje
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- panika szkoda, ze juz wracacie, takich atrakcji w miescie nie ma ![]() ![]() klementyna snickersa? ![]() cathlyn napisz co u Was ![]() ewkaa popatrz jakie kolezanki hojne, tylko kilogramow za darmo ![]() ![]() monika ja z bujaczka korzystalam krotko, bo do max. 5 (moze do 6) miesiaca - i korzystalismy bardzo rzadko (po 5 miesiacu to tylko dawalam mu w bujaczku jabluszko w gryzaku, i to pod nadzorem, bo M. juz sie ciagnal do gory, chcial siedziec), jak musialam cos ugotowac - M. dlugo nie usiedzial w nim. Z perspektywy czasu kupilabym ponownie, bez bajerow, zwykly, by od czasu do czasu posadzic w nim dziecko - a czesciej klasc malucha na macie na podlodze ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-24 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i ponoć grzyby nie mają za wiele cennych składników odżywczych.
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z brakiem cennych skladnikow to wlasnie mit - bo sa przede wszystkim bogate w ryboflawine i niacyne (B3 i B2), oprocz tego witamina D (glownie grzyby lesne, normalnie wystepuje tylko w produktach zwierzecych, ) i miedz, oraz blonnik i wiele innych (kwas foliowy, potas, selen, cynk, fosfor) - np. kurki zawieraja duzo zelaza. To wcale nie tak zle, jak na grzyby ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-24 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nooooo jestem ..... witam sie. jak wam cos napisze to nie uwierzycie :P - jak wam pisalam wczoraj polozylam Milusia na drzemke ok 17 bo byl MEGA zmeczony .... - i wstal dzis o 6.15 !!!! 3ci raz mi taki ''numer'' wywinol hihi - moj tata chyba ze Pierdyliard razy si pytal czy juz wstal - a Milus dal znac przez sen o 22 ze chce mleczka dostal butle i poszedl spac dalej - o 2.15 mielismy ''pobudke'' na zmiane pampka ale szybka butla i 10min dziecko znowu mi spalo ![]() poszedl dzis spac o 10.20 i spi dalej a idziemy zMilusiem dzis do fryzjera - na zywiol - nie umawaialam sie wiec moze byc to 'odroczone' na juro ale tez i JA postanwilam ze sie zetne i kolor jakis poloze - bo jak dzis mylam wlosy to SZOK i chyba juz nie bede miala takich dlugich ... ew zetne tam do ramiom ( a mokre mam za'pasek' od stanika ) no tak czy siak sa dlugie - ciezkie i grube, coraz trudniej mi je ogarnac ![]() pozyjemy zobaczymy. to do pozniej ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-06-24 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Hej. 3 tygodnie was próbuje nadrobić ale co zasiadam to jest tego za dużo. więc dałam spokój i jestem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale już wszyscy zauważają że mamusiowy się robi, bo tylko coś się dzieje to mammmamaammama i też ma zajawkę od dwóch dni na samochody, jeździ po domu i w końcu chwilę sie bawi sam ![]() co do bujaczka to u nas do dziś jest używany chociaż już rzadko, bo Kamil teraz je w krzesełku raczej, ale wieczorna butla jest zawsze w bujaczku. Jak Kamil wieczorem nie może zasnąc lub się przebudzi to też bujany w bujaczku. Miał okres że się wygłupiał, stawał na nim na kolanach itp. ale znudziło mu się ![]() Myślę że te z FP są właśnie fajne bo większemu dziecku jest popostu wygodnie, ale myślę też że dużo zależy od mamy (chodź nie zawsze) czy sadza tam dziecko i dziecko jest przyzwyczajone. Ja nie wyobrażam sobie mieć dziecka bez bujaczka-tak w skrócie ![]() super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() przeczytałam ten artykuł i pomyślałam- jak dobrze, że są osoby które myślą podobnie.. że ktoś wrzuca na luz!! na forum też niejednokrotnie była taka napinka.. a czarny flamaster przepadła i juz tylko można bloga poczytać.. my dzis po szczepieniu Ewa w poczekalni bawiła się z dzieciakami, cała happy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko mnie sie ten artykul z bloga matkocentryzm nie podobal, czy jestem wyjatkiem?
![]() przeczytalam z obrzydzeniem, plytki, nawiazuje do odwiecznych sporow jak laktacja czy porod (matki wystawiajace oba cycki publicznie WTF ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- JolanT mieliscie szczepienie MMR? Jak tam urlop - Borkum? ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Lunka nie nadrabiaj, nie pruszalysmy tematow wysokolotnych ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-24 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie może polubioną lub polecaną książkę o wychowaniu dzieci? Widzę, że Kamil coraz więcej nabiera charakteru i chciałabym się czymś zainspirować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.