|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
a z dziećmi to tak bywa, że nie zawsze chcą pokazać to co byśmy chcieli zobaczyć :P nasza mała dopiero na połówkowych "się otworzyła" i było widać gołym okiem, że dziołcha ![]() a brzusio masz malutki, taka piłeczka
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj Justana biedaku, ciagle w niepewnosci ;( wiem co czujesz, bo ja tez w pierwszej ciąży poznałam płeć dopiero w 23tc bo ciagle się chowała ;p wiec pewnie bedziesz miałą dziewczynkę, skoro tak długo się nie chce ujawnic
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj
![]() ja też dzisiaj wizytuję o 13.00, taka nieplanowana wizyta....bo znów wróciła do mnie infekcja już chyba skazana jestem do końca ciąży z tym walczyć, średnio co 3 tygodnie biorę jakiś lek....cóż począć...
|
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka! Czytam Was na tel ale jak mam cos napisac to chora jestem
no tak nie lubie... wypatruje internetu bo ponoc dzis juz ma byc awaria usunieta... ale poki co nie dziala... Po wyjezdzie tesciow nic mi sie nie chce, leze i odpoczywam :P Cos tam na szybko zrobie, a najchetniej to bym lezala i ogladala tv.. ![]() Jeszcze mnie tz wkurza bo ciagle w robocie siedzi... masakra... a ja sama z tymi dziecmi wszystko musze ogarniac... dobra juz nie narzekam ;P Slyszalyscie o tym bylym mezu Gorniaczki?? Ponoc na pasach zabil autem kobitke i byl pod wplywem kokainy :/ to edzia sie wkurzy pewnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#965 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() krótkiej kolejki i udanej wizyty życzę ))Cytat:
ja się z wyra podnieść nie mogę do pracy pewnie jak już będę na wolnym to wtedy spać nie będę mogła Cytat:
cholernik/ca się pokazać nie chciała ale jakby pani doktor trochę więcej czasu poświęciła to by wypatrzyła myślę, bo było maleństwo dobrze ułożone no ale kolejka dramatyczna więc też chciała szybko zakładam;pCytat:
Cytat:
ja odpukać poza kwasem foliowym i tabsami tarczycowymi nie brałam ani apapu żadnego ani nospy ani żadnych innych leków. Zapomniałam się wczoraj zapytać mojej gin, czy ma wyniki cytologii i czy ten kwas mam dalej brać czy nie i tak biorę go bo nie chcę sama odstawić;p wszystko przez to że chciałam poznać lokatora, reszta mi uciekła z łepetyny
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
hej
ja miałam wczoraj wizytę ogólnie wszystko dobrze z maluszkiem w następnym tygodniu ide na glukozę... na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na powtórną cytologie + HPV do poradni onkologicznej bo tam dobry lekarz jest i tym się tam zajmują między innymi. Na początku ciąży wykryto ze mam ten wirus HPV i wgl 'brzydką' cytologie .. ale trafiłam na lekarza, który jest na zastępstwie bo tamten zlamal nogę ... nawet nie badając mnie stwierdził ze nadal go mam i straszył mnie ze na pewno będę miała raka ... Wczoraj dowiedziałam się ze skoro tamten lekarz mi tego nie zrobił na NFZ będę musiała zrobić ten test u mojego gin za 190zł i wtedy okaże się czy cesarka będzie czy naturalny poród... a jak tam wasze maluchy ?
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleaa kurcze ta 1 cm szyjka nie brzmi dobrze. Dobrze zatem, że Cię nie wypuścili bo to jednak groźne. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. |
|
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jeszcze się głowimy...Lilianka czy Nadia ![]() a u lekarza też zdarza mi się zapomnieć....teraz sobie notuję moje pytania ![]() ja witaminy z kwasem foliowym też dalej biorę i magnez....no i probiotyki w przerwach między leczeniem infekcji... ja muszę mojego zapytać dziś o cytologię i może posiew....albo poczekam, bo za tydzień mam wizytę na NFZ, niech wtedy mi zrobi... ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- a nasza mała wczoraj wieczorem "wariowała" w brzuszku dobre 1,5 godziny... czy to normalne, by tyle czasu ? ![]() nie wiem w sumie, ile czasu tak normalnie dziecko się rusza o danej porze ... |
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
My nawet typów na imię zbytnio nie mamy. Ostatnio tż postanowił przywitać się z brzuchem i zwrócił się do małej per "bezimienna dziewczynko"
|
|
|
|
#970 |
|
Rozeznanie
|
nasz młody ma tak rano, że wariuje jak szalony i trochę tylko na wieczór
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ja wypoczywam, byłam rano na rynku, obkupiłam się w owoce i konsumuję ![]() Aleaa, dobrze, że jesteś w szpitalu, jak z szyjką tak kiepsko, prawko poczeka Kiara, co u ciebie? Daria, to pewnie cesarka będzie? Czy wystarczy dziecku podać specjalny zastrzyk po porodzie? Poza tym, to chyba same dobre wieści i czekam na następne ![]() Kasiu, z dwoma małymi chłopcami to masz co robić Ja z jednym się nie nudzę, teraz jest w przedszkolu, ale poźniej pewnie pójdziemy się kąpać albo plac zabaw nas czeka, do wieczora mam co robić. Wczoraj byliśmy oglądać jak na nartach wodnych skaczą, bo u mnie jest wyciąg na jeziorze. Poza tym on ciągle mówi, opędzić się nie można Co chwilę:Mamo, a co to? skąd to? dlaczego, mamo...., dobrze mówię? Mam rację? jak coś je, to jest cicho.U mnie też raczej będzie Lilianna, już dawno sobie upatrzyłam, jeszcze Marianna mi się podoba, ale Staś już się nastawił, w kółko się pyta o Liliankę i chyba już nie mamy wyjścia. Ostatnio się pytał, czy mogę jeść ciastka,bo jeszcze Lilianka będzie gruba.
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Pja tylko na chwilke i to z telefonu,wiec lipa ..
dotarlismy do Zakopanego, trasa pokonana w piec godzin z duzymi przystankami,bo wcta szukalam :-d zaraz sie rozejrzymy, co i jak i gdzie sie wybrac Podczytuje Was trzymajcie sie! Alea, Kiara zdrowka!
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po .... pierwsza moja ciążowa wizyta na NFZ... gin powiedział że mam infekcje i przepisał nystatynę dopochwowo
a poprzedni gin żadnej infekcji nie widział... i ten sprzęt do usg chyba ze średniowiecza ... ale widziałam małą to najważniejsze.... Tak się zastanawiam czy dobrze zrobiłam rezygnując z prywatnego.....W ogóle położna jakas taka niemiła :/ ... Jak mnie zobaczyła to z tekstem "to pani nigdzie z tą ciąza nie była ? ! " jeszcze jej nie zdążyłam dokumentacji podać i mówie że chodziłam prywatnie :/.. Martha - udanego wypoczynku!
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Martha wypoczywaj ![]() Liliana bardzo ładne imię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Keithlyn najważniejsze, że z małą wszystko ok a czemu zrezygnowałaś z prywatnego? Ze wzgl.na kasę? Może jak był dobry to warto do niego wrócić o ile fundusze na to pozwalają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
manieczka - chodziłam prywatnie do tego co moja bratówka.... podczas porodu ją olał, tak się śpieszył do swojej kliniki że ją zostawił i kazał naturalnie rodzić mimo że miała wskazania do cc, już tu pisałam kiedyś wcześniej o tym
ogólnie na dyżurze w szpitalu wszystko na odwal robił i uciekał do swojej kliniki, więc ja zrezygnowałam z takiej opieki ...Pieniądze nie ukrywam też znaczenie mają co 3 tygodnie 120 zł to dla mnie było sporo ale jeszcze do zniesienia, ale to już kwestia drugorzędna. Gdyby był dobry i miałabym zaufanie do niego to bym dalej chodziła
|
#976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiara oby coś zaradzili na ten zastój, przytulam I ja mam dosyć ciąży, dobrze się czuję ale jestem jak niepełnosprawna, najprostsza czynnoś sprawia mi trudność, schylanie się to jest masakra, co chwilę chce mi się siku i nie mogę oddalić się od domu jeśli nie ma gdzieś po drodze wc, z którego można skorzystać, do tego mam zgagę ale na szczęście w dzień a nie w nocy, choć wiem, że wszystko przede mną... no i jak jest gorąco to puchną stopy ale jeszcze ujdzie ... Wczoraj była u nas burza, waliło piorunami i padał grad, teraz też słyszę, że delikatnie grzmi. Muszę obiad robić a tak mi się nie chceeee
|
||
|
|
|
#977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tutaj patrzę tyle Lilek )[QUOTE=Indra83;47310451]Cześć Ja wypoczywam, byłam rano na rynku, obkupiłam się w owoce i konsumuję ![]() smacznego ![]() to powiem Wam hit jaki wczoraj usłyszała moja teściowa:P była u lekarza bo ma kamienie na nerkach i robili jej usg itd. lekarz stwierdził, że ma powiększoną śledzionę a to poważna sprawa bo przy białaczce bywa powiększona ale skomentował to tekstem "pani jest duża to i śledziona jest duża" masakra;/
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jaki żar.....chlodze sie arbuzem
![]() na obiad ogorkowa i krokiety wyciagnelam z zamrazalnika -przydaly sie ![]() Zadzwonilam do tego zusu i kase wyplaca mi 21.07 czyli z 2 tygodniowym opoznieniem
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Justana bez komentarza pozostawiam tego lekarza
![]() Keithlyn no przypominam sobie teraz jak pisalas. Tez bym z takiego zrezygnowala. Bylam dzis w biedrze i przez Was kupilam bodziaki ale cena ladna bo za 3-pak 10 zl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#980 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladka ale leca w kulki w tym zusie... mi jeszcze ani razu nie wyplacili 100% wyplaty...
Justana ale doktorek :/ Ide na plac zabaw troche.. nudze się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#981 | |
|
Raczkowanie
|
Obudzilam sie godzine temu, przespalam polowe pierwszego dnia urlopu
![]() Bylam pewna, ze wstane z bolem glowy lub jakas rozbita a tu nic, wypoczeta i pelna energii chyba potrzebowalam sie wyspacFrau Gizelatrzymam kciuki za wizyte ![]() Aleaa justanasuper, ze z Maluszkiem wszystko ok ![]() Zanet oby infekcja szybko sie wyleczyla daariaa tzrymam kciuki, zeby wszysko sie dobrzez ulozylo ![]() Cytat:
martha udanego wypoczynku. Ja mam jutro wizyte u poloznej, musze sie jej zapytac o puchniecie, stopy mam tak spuchniete, ze juz w zadne buty sie nie mieszcza i roblemy z oddychaniem, bo czasami mam kilkusekundowy bezdech, ciekawe czy to normalne ![]() Wiem, ze juz dyskusja na ten temat byla, ale jest tego tyle, ze ja sie gubie. Jakie termometry polecacie dla noworodka? |
|
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
Rosalie ja kiedys pisalam ze mi najbardziej rteciowy pasuje, ale przy pierwszym dziecku trzeba dojsc do wprawy zeby zmierzyc
te wszystkie bezdotykowe to mi dokladnie nie mierzyly, nawet pediatra miala taki wypasiony i jak z jednej strony czola przykladala to wychodzil inny pomiar a jak z drugiej to jeszcze inny... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
silesianna - tu kiedyś pisała szczegółowo o termometrach, najlepszy chyba z lidla bezdotykowy z silvercrest
(jeśli coś pomyliłam to przepraszam) czasami się pojawiają...
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Justana1984 Śliczny brzuszek!
Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-07-15 o 15:01 |
|
|
|
#985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() witaj na forum
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Mgds a Ty wczesniej z nami nie pisałaś??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja powoli dupska w nic nie mieszcze ;/ Bedzie trzeba zaczac cos kupowac dla wieloryba ;/ Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-07-15 o 16:28 |
|
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co najbardziej lubie u fryzjera? Mycie glowy
to masowanie uwielbiam ![]() A co do termometrow tych do czola np to podobno trzeba nimi przesunac po czole a nie w jednym miejscu.... cos takiego slyszalam. Ale nie mam i tez mysle nad kupnem.... Dzis znow boli mnie głowa ale tabletka pomaga. Boje sie ze za duzo tych paracetamolow..... Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was na chwilkę
![]() ja po wizycie już jakiś czas, ogólnie z dzidzią ok, serduszko bije, mała ruchliwa, ale lekarz powiedział że to ok ![]() a infekcja....no jest...też dostałam nystatynę tym razem....nie lubię tego, bo to aż 10 dni i nie da się obejść bez podpaski a tu taki upał no, ale leczyć trzeba... za tydzień mam akurat wizytę na nfz więc będzie kontrola ![]() W tym tygodniu mam już zrobić krzywą cukrową, morfologię, mocz, crp i zrobię sobie jeszcze toxo, bo robiłam tylko na początku w I trymestrze. A teraz już uciekam, dzisiaj mamy 2 spotkanie już w szkole rodzenia Dziś ma być temat wyprawki do szpitala ![]() zajrzę do Was wieczorkiem |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet najważniejsze, że z małą wszystko dobrze
infekcję wyleczysz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

już chyba skazana jestem do końca ciąży z tym walczyć, średnio co 3 tygodnie biorę jakiś lek....cóż począć...

17.08.2013 r.

a poprzedni gin żadnej infekcji nie widział...
... ale widziałam małą to najważniejsze.... Tak się zastanawiam czy dobrze zrobiłam rezygnując z prywatnego.....
23.06.2011