![]() |
#961 |
Przyczajenie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Proszę napiszcie mi czym różnią się pieluszki Happy od Haggisów dotychczas używałam pampersów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
jejku, dziewczyny to skarbnica wiedzy ten watek, musze przestudiowac opinie o pieluchach, pampersy sa drogie i musze jechac na czyms tanszym
....ale i tak mnoooooostwo cennych wskazowek i rad znalazlam, dzieki ![]()
#963 |
Zakorzenienie
|
Seler, w takim razie polecam pieluchy BabyDream z Rossmana. Mam już prawie roczną córkę i nadal są bezkonkurencyjne. Cena - 30 PLN/op.
Agusia, moje doświadczenie wskazuje na to, że Happy przeciekają (całe ubranko do wymiany) a Huggiesy sa mało chłonne i trzeba je często zmieniać. Ale np. moja koleżanka stosuje tylko Happy i bardzo sobie chwali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Seler ja znowu nie polecam BabyDream z Rossmana, córcia dostała po nich odparzeń i leżą. Polecam natomiast Huggies Premium. Pampersy uzywaliśmy przez około 4 miesiące, może więcej, ale też nagle zaczęły się robic odparzenia, a po huggies pupka jest ładna
![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Przyczajenie
|
Ineczka33,mam pytanie odnośnie tej poduszki-klin Womara.Czy Ty masz poduszkę właśnie tej firmy?Bo na allegro są takie poduszki ale nie mogę znaleźć akurat z tej firmy.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
ja mam tą
http://www.allegro.pl/item527365408_...irm_matex.html bardzo fajna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uważam ją za dobry i potrzebny zakup. Dobrze się sprawdza, kiedy mała ma katar, a kiedy jeszcze ulewała, byłam spokojniejsza, kiedy główkę miała nieco wyżej. To zalecenie ze szkoły rodzenia. Teraz na co dzień śpi bez poduchy. Piszą, że tak jest zdrowiej ![]() Pozdrawiam Inka
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2009-01-19 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Przyczajenie
|
Ineczka33,też sprawdzałam w tym sklepie, który podałaś ale nie mieli jej na stanie.Ale jeśli piszecie,że z tej drugiej firmy tez jest bardzo dobra to ją sobie zamówię
![]() a jaki rodzaj termometru do ciała polecacie? p.s. jak ja się cieszę,że trafiłam na ten wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Ja mam termometr elektroniczny, taki jaki był w aptece. Jest tak samo dobry jak rtęciowy, bo jak mierzyłam dziecku rtęciowym, a później elektronicznym, to temperatura była prawie identyczna( różnica była 0,1 nie większa). Aaa i jedynie ten termometr ma taką miękką, wyginającą się końcówkę
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
zamiast poduszki klina można pod matercyk (ja mam gryka-kokos więc sztywny) podlożyć zlożony kocyk..wtedy materac sam ułada sie pod kątem
![]() co do termometrów to polecam takie do ucha my mamy BRAUN i super się sprawdza, a sam pomiar trwa 3 sekundy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Przyczajenie
|
Też myślałam o takim termometrze do ucha ale one chyba drogie sa prawda?Choć przy takim maluszku to chyba najlepszy właśnie taki,który mierzy tempraturę jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
My używamy termometru dousznego Braun. Mierzy temperaturę w ciągu 3 s. Dla pewności zawsze mierzymy 3 razy.
Wcześniej używałam Baby Ono. Też był dobry, do czasu, kiedy mała nie zrobiła sie większa, a przy tym niecierpliwa. Nie miała ochoty nigdy czekać tych paru minut i był to czas dla nas bardzo nerwowy. Ale jakoś dawaliśmy radę ![]() Natomiast termometrów rtęciowych dla malutkich dzieci nie polecam wcale. W przypadku stłuczenia toksyczna rtęć zawarta w t. może okazać się bardzo niebezpieczna dla człowieka, Cytuję z dziecko-info.com: Rtęć łatwo przedostaje się do łańcucha pokarmowego. Najbardziej zagrożone zatruciem są dzieci, jeszcze bardziej płody, których układ nerwowy dopiero się rozwija. W organizmie rtęć może uszkadzać mózg i nerwy, zaburzać koordynację i widzenie.Od kwietnia przyszłego roku nie będzie można kupić na terenie Polski wyrobów medycznych zawierających rtęć, m.in. termometrów i ciśnieniomierzy - poinformowała w środę wiceprezes Urzędu ds. Wyrobów Medycznych Joanna Kilkowska. Pozdrawiam, Inka
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps W moim poście nie chciałam nikogo krytykować, po prostu gdy przeczytałam ten cytat z gazety o rtęci, to zaczęłam się zastanawiać czy w Poslce nie odkryto wcześniej, że rtęć jest szkodliwa? I nie pisano o tym tak bardzo, zanim pojawiły się elektroniczne termometry??Może to producenci tych termometrów dopiero odkryli szkodliwość rtęci? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
Ineczka,teraz to mnie nastraszyłaś z tym termometrem rtęciowym.Ja ostatnio zbiłam taki termometr jak mierzyłam mojemu 3letniemu synkowi gorączkę.Niby mąż wszystko pozbierał i nie czułam zagrożenia ale jak napisałaś o tym płodzie to się wystraszyłam-jestem w 32 tygodniu ciążY.
Cholera,teraz będę myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Hej, zamiat poduszeczki rowniez polecam jakis klin pod materac (nie raz spotkalam sie z wkladaniem duzego segregatora
![]() A co do termometra, to do niedawna mielismy taki zwykly elektroniczny, pod pache, niestety ktos nim w zlosci wlanal o podloge i chyba mu to zaszkodzilo ![]() TZ kupil tym razem sekundowy termometr do ucha Brauna i jest on bradzo niedokladny.
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Sa termometry alkoholowe. Wyglądają i działają identycznie do rtęciowych tyle ze zamiast rtęci maja alkohol. Polecam taki termometr ze wzgledu na to ze pomiar jest najbardziej wiarygodny a wypełnienie bezpieczne.
Dobre sa tez elektroniczne ze wzgledu na to ze szybko mierzą temperature i dlatego sa jak znalazl dla malych dzieci ktore jak wiadomo caly czas sie wierca. My posiadamy elektroniczny pod pache specjalnie dla dzieci ktory mierzy temperature w pare sekund i termometr do ucha mierzacy temp w sekunde (jednak polozna mowila ze tym term. nie mozna mierzyc temperatury noworodkom) i mysle ze ten jest najwygodniejszy jednak trzeba sie wprawic i dokladnie wycelowac w kanal uszny by pomiar byl najbardziej wiarygodny. Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-01-21 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ciągle słyszę od mojej mamy, że już jako noworodek spałam na poduszce, przykryta kołderką (pojecie poduszka-klin wtedy nie funkcjonowało), nikt nie trąbił na temat śmierci łóżeczkowej, smoczek miałam na tasiemce 24 h na dobę (nikt wtedy nie przestrzegał przed możliwością uduszenia się dziecka ową tasiemką), nie przywiązywano wagi do pielęgnacji ząbków u najmniejszych dzieci, a jak tylko ,,złapałam pion”, wsadzili mnie do chodzika itd. I NIC CI SIĘ NIE STAŁO (moja mama). Tylko, że to było 30 lat temu. Kiedyś nie było internetu, niektórych szczepionek, medycyna nie miała nam do zaoferowania tego co teraz, a nasze mamy korzystały właśnie z termometrów rtęciowych, bo innych nie było na naszym rynku. Trzeba wziąć pod uwagę, że wiele przypadków zachorowań czy zgonów dzieci nie odbijało się tak szerokim echem w mediach, jak dzisiaj, nie było podręczników, w których przedstawiano co może szkodzić dziecku, a co pomaga. Obieg informacji nie był tak szybki, jak teraz. O szkodliwości rtęci na pewno wiedziano, ale jak przeżyliśmy Czarnobyl (pamiętacie??), to kto by się wtedy zastanawiał nad skutkami obecności rtęci w termometrach?? ![]() Nasze mamy też funkcjonowały i wychowały nas, bazując na tym, co było dostępne, ale ja wolę jednak korzystać z osiągnięć medycyny. Jak mi ktoś mówi, że coś może mi zaszkodzić, to nie czekam, aż będzie okazja nauczyć się na własnym błędzie. Wolę na cudzym ![]() Oczywiście, należy zachowywać zdrowy rozsądek i nie rzucać się ślepo na każdą nowinkę, negując, to co dotychczas dobrze służyło. Warunek – nie może szkodzić mi, ani mojemu dziecku. Trochę wyszłam poza temat termometru, przepraszam ![]()
![]() |
#979 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My używamy termometru elektronicznego Scaneo (czołowy i douszny), nie wiem czy jest on wiarygodny, superdokładny, kiedyś porównywałam temperaturę na wszystkich termometrach jakie mam: elektroniczny douszny, elektroniczny zwykły, trzeci też elektroniczny taki sam ale z gazety i czwarty rtęciowy i każdy z nich pokazywał inną temperaturę. ![]()
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
Ja naprawde szczerze polecam ubranka z firmy kolorino i z hm logg. Wydaje mi sie ze rosna razem z moim dzieckiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny - super wątek, prawdziwa skarbnica właśnie dla tych, które pierwszy raz zostaną mamami - jak ja
![]() ![]()
#984 |
Wtajemniczenie
|
Nenah, ja jestem mamą 1,5 rocznej córeczki i widzę przepaść pomiędzy wiedzą sprzed jej urodzenia a tą, którą nabyłam już jako mama. Czerpałam ją z książek no i z for internetowych, gdzie wypowiadały się doświadczone mamusie.
Kiedyś chłonęłam to co radzili inni, dziś sama staram się radzić innym ![]() W razie wątpliwości - pytaj, pytaj, pytaj ![]() Pozdrawiam cieplutko Inka
#985 |
Wtajemniczenie
|
mnie też się wydaję że bodziaki z hm rosną z moim okruszkiem - kupiłam 2 z kubusiem i z tygryskiem i chociaż mam kilka innych to te lubię najbardziej. nie tracą też koloru i po kilku miesiącach i tak wyglądają na mało uzywane.
#986 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę o pomoc w wyborze laktatora. Ciekawa jestem czy z ręczny z pompką z babyono jest dobry? A może lepszy elektryczny z tej firmy? Czy jednak avent...?
Jestem przed zakupem, przydałaby mi się opinia kogoś kto przetestował któryś z nich. Nie ukrywam, że niska cena w przypadku ręcznego z babyono jest bardzo kusząca, ale jeśli miałby być do niczego, to wezmę droższy. Poradźcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#988 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Miałam akurat dobry laktator - ręczny avent (i jeśli się uprzesz na ręczny to avent jest bardzo dobry) ale to machanie wajchą mnie bardzo męczyło i zniechęcało do odciągania i wiem, że kolejny raz za żadne skarby nie kupiłabym ręcznego. NAPRAWDĘ. Wiem, że pojawią się różne opinie, że ręczny jest ok i itd..., ale wszystko zależy od tego: jak często musisz odciągać czy tylko okazyjnie, czy dużo mleka i szybko leci. I jeśli często trzeba będzie go używać to ręczny zamęczy. Ale taką decyzję najłatwiej podjąć po porodzie jak już wiadomo jak wygląda sprawa z karmieniem.
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo rzadko odciągałam pokarm, więc miałam bardzo tani, bardzo zwykły i bardzo ręczny laktator
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Pięknie dziękuję za wszystkie opinie. Jeżeli ktoś jeszcze miałby jakąś sugestię - chętnie posłucham.
Nie, nie urodziłam jeszcze, mam ponad 2 m-ce do porodu, ale jednocześnie mam nad wyraz rozwinięty instynkt wicia gniazda ![]() Spróbuję poczekać do porodu, ale jak siebie znam, raczej mi się to nie powiedzie. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki i mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.