|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ja chyba oszaleje :(
No tak jak pisałam wcześniej nie ma 100% antykoncepcji a ktoś musi się znaleźć w tych procentach w tym jednym przy tabletkach a spirala tez nie jest 100%
|
#962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo dzieci tak w ogóle to chcę mieć ![]() Ale jeszcze nie teraz :/
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
hej.kobitki ktore tabletki namieszaly to nie wiem. Lakarze w dosc deztroski sposob przepisuja tabletki anty. Powinni zrobic wyniki, badanie ginekologiczne i wiele innych rzeczy.
Zle sie czuje...i nawet wiem czemu. Wyglada na to ze mi sie udalo- 2 kreski na tescie pozdrawiam musze do lazienki ........ tak to sa zdecydowanie minusy........ |
|
|
|
#964 |
|
Nie depcze krokusów
|
sylwia-zuza
![]() ![]()
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to napisz czy się udało?
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bratowa dostała już skierowanie na poniedziałek do szpitala, może już we wtorek będzie miec cesarke gdym ponoć cesarki robią w nas w szpitalu tylko we wtorki. Juz miesiąc temu okazało sie że zamiast dziewczynki będzie chłopiec, i że dziecko się nie obróciło i będzie cesarka. Ale i tak z mamą sie tego spodziewałyśmy gdyż ona ma takie wąziutkie biodra, że nie wiem czy cokolwiek by sie przecisło.
|
#967 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
ja mam pytanko. Wcześniej już pisałam że mnie pobolewał lewy jajnik, jeszcze czasami mnie boli, jutro ide do lekarza. Ale zastanawiam się co to moze być??? Bolą mnie plecy czasami, mam lekkie zawroty głowy i troszke zmęczona jestem. Ale miesiaczki mam regularnie, tylko ostatni miałąm o 2 - 3 dni. dziwne jest to, i ten jajnik????? Co to może być???
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
a tabletki bierzesz? Może to przez to...
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam wąziutkie biodra...mam sie bac na przyszłość?
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbys ją widziała przed ciążą to bys się wystraszyła ona ważyła 43kg teraz 57kg. Naprawde każdy się zastanawiała jak można być tak chudym a zaczęło się od głupich komentarzy ciotki które twierdziła że jest za gruba i tak schudła do 43kg. Poprostu jakbyś zobaczyła to byś sama to stwierdziła
|
#971 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wąskich bioder nie da się "zrobić", musi mieć odpowiednią budowę miednicy.
Sovilo - tak, masz się bać, przykro mi. |
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak jest teraz , ale kiedys mierzyli biodra i jak nie bylo iles tam centymetrow( za szczuple) to od razu cesarke robili
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() BTW moee masz świetny avatar
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
No ona nie miała żadnego tłuszczyku na kościach sama skóra, a cesarke będzie mieć bi ma za mały brzuch by dziecko się obróciło, a brzuch u niej takiej chudziutkiej wygląda jakby była juz chyba w 12 miesiącu. Mojej drugiej bratowej mierzyli bioderka. Przypomniało mnie się jak na wykładzie z anatomii miałam z chirurgiem to mówił że najlepiej dzieci rodzić w wieku 18lat bo najlepiej biodrą się rozchodzą, miednica. A my do niego że my juz za stare
|
#975 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam jak żle coś wkleiłam, ale jestem tu od dziś...Poprzedni okres dostałam 8.05, to jest 1 dzień cyklu. Okres trwał 7 dni. Kochałam się z prezerwatywa, która nie pękła i się nie zsunęła w 10 dniu cyklu, 3 dni po okresie. To był mój 1 raz. Odczekałam kolejnych 9 dni, tj. 11-19 dzień cyklu na ew zapłodnienie i pierwszy Bobo Test zrobiłam w 33 dniu cyklu. To już było po terminie spodziewanego okresu, bo on powinien być ok. 8.06(tego dnia mialam egzamin,wiec stres).Wynik był negatywny. Kolejny test zrobiłam w 43 dniu cyklu, wynik tez negatywny. Testy robiłam po dacie spodziewanego okresu, z porannego moczu, zgodnie z ulotką i nie było śladów 2 linii. Bobo test wykrywa już 6 dniowa ciąże, ale wiem, ze to teoria. U mnie w dniu robienia 1 testu ciąża by była 14 dniowa a w dniu 2 testu już 24 dniowa. Czy te 2 testy są wiarygodne? Bardzo dziękuje
PS. Teraz się stresuje i mam problemy ze snem, jak o tym mysle to mnie mdli, czasem mnie kłuje w okolicach jajników. Piersi mne nie bolą, nie mam zachcianek. Prosze o opinię |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś w ciąży.
|
|
#977 |
|
Przyczajenie
|
Bardo dziękuje za odpowiedz i wszystkie kolejne
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
powtórzę wypowiedz Sovilo
|
|
|
|
#979 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz tootsie ! troszke mnie uspokoiłyscie, bo z tego co czytałam to się orientujecie w temacie,ale martwi mnie nadal brak okresu,to juz będzie z 2 tydzień.Ostatnio przez to wszystko bardzo sie stresuje,nie spię jak powinnam i mało jem...Moze to przez to jeszcze sie opóźnia....Jutro chce zrobić jeszcze test, a we wtorek ide do lekarza...Planuje tez zrobic test bHCG, w ten wtorek.To juz by było z miesiąc od ew zapłodnienia.Jak myslisz czy taki test by juz wykazał?Dziekuję za odpowiedz i pozdrawiam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Mam pytanie:kochalam sie 6 dnia cyklu,wlasciwie to byla koncowka okresu a potem dwa dni pozniej.Oba "razy" byly bez zabezpieczenia,ale moj partner nie skonczyl we mnie.Jednak zaczelam sie martwic,bo ostatnie dwa cykle trwaly jeden 27dni a drugi 37(?).Wzielam wiec postinor jak jeszcze nie minely 72 h od pierwszego razu a potem druga tabletke po 12h.Nie odczulam nic po wzeiciu tabletek ale dzisiaj zauwazylam sluz jak przy owulacji,dodam ze dzis jest 11 dzien cyklu.Przeciez postinor hamuje owulacje??dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiadając na pytanie: Jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Byłoby i bez Postinoru, a on potrafi rozregulować, więc mogłaś na dodatek mieć przyspieszoną owulację. Ze szczerego serca. Zabezpieczaj się jak ciąża stanowi dla ciebe problem! |
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem Twoje podejscie,zdazyla mi sie taka sytuacja pierwszy raz w zyciu...Wlasciwie wzielam postinor z mysla o tym drugim razie..Czyli mimo tego ze wzielam postinor jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy i co z tym sluzem??Licze sie z krytyka ale prosze o rady..
Edytowane przez bethi Czas edycji: 2006-06-25 o 14:43 |
|
|
|
#983 |
|
Przyczajenie
|
Do Side_85 Prosze Cie z calego serca napisz odnosnie mojej sprawy. Będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beato_J robienie testu z krwii jeszcze uważam za bezsensowne. Szansa na ciąże była minimalna i to na dodatek dwa razy potwierdziłaś testem, że w ciąży nie jesteś. Okres może się spóźniać tylko i wyłącznie z twoich nerwów: ty się denerwujesz (ciąża) => okres się spóźnia, bo się denerwujesz => ty się jeszcze bardziej denerwujesz, bo okres dalej się spóźnia. I koło się zamyka. Jednak uważam, że jeżeli się nie pojawi, powinnaś iść do lekarza. Ciąża to nie jest jedyna przyczyna spóźniającego się okresu.
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
bethi! Przeliczyłaś się trochę, bo postinor nie jest lekiem antykoncpecyjnym tylko już "po". Nie hamuje owulacji (bo wtedy w czasie owulacji, czyli wtedy kiedy najbardziej powinien działać by nic nie dawał) tylko nie dopuszcza do zapłodnienia. Także ciąża może wyniknąć z tego drugiego stosunku.
I na przyszłość radzę się zapoznać z działaniem leku zanim zdasz się na jego działanie antykoncepcyjne.. |
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zgadzam się stanowczo i jeszcze to ładnie zaakcentuje: Postinor nie jest metodą antykoncepcyjną i muszę to powiedzieć, ale to bardzo nieodpowiedzialne to co robisz Po drugie ogromna dawka hormonów powoduje rozregulowanie ich gospodarki, więc owulacja może wystąpić w każdej chwili, podobnie jak miesiączka. A po trzecie jeżeli po Postinorze zajdziesz jednak w ciąże, to z ciążą nic się nie powinno stać. Bethi, w ciąże pewnie nie zaszłaś, ale trzeba też pamiętać, że Postinor nie ma 100% skuteczności. Lepiej zrobić później jeszcze test, choćby dla własnego spokoju.
|
|
|
#987 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuję Margitto! Postaram się uspokoić. Serdecznie dziekuje za odzew
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwa testy to już pewny wynik. Ale ja zrobiłam trzy i betaHcg swego czasu, więc rozumiem że czasem człowiek wpada w panikę. Drugi raz to się nie powtórzy
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się uniosłam troszkę, ale sama przez to kiedyś przeszłam, więc teraz doprowadza mnie to do istnej irytacji gdy widzę że kolejna dziewczyna musi przez to przejść ![]() Uważaj z tym lekiem. Robi wiele szkód w organiźmie niektórym ludziom. Mnie narobił. Będzie dobrze. Głowa do góry, ale na przyszłość zabazpieczaj się !
|
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem ze postinor jest "po" a nie "przed",dokladnie przeczytalam ulotke zanim wzielam.Ja go wzielam po drugim stosunku,67 h po pierwszym i jakies 18 po drugim.Czuje sie koszmarnie,nigdy nie zdazyla mi sie taka sytuacja i normalnie bym sie nie martwila ale zapomnialam ze w wyniku sesyjnego stresu mialam wczesniej nieregularny okres.Zdaje sobie sprawe ze robi wiele szkod dlatego mam nadzieje ze to byl pierwszy i ostatni raz,bo narazie nie moge brac pigulek z racji na podwyzszona prolaktyne.. Side85 a u Ciebie jakie to byly szkody?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.