|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
![]() Ja właśnie usłyszałam od córci, że kocha braciszka bardziej niż mnie. Nie wiem czy się cieszyć, czy płakać? ![]() Dziś ciężki dzień przede mną. Mąż pojechał na cały dzień do pracy, nie wiadomo kiedy wróci, a ja sama z dwójką dzieci. Łucja ciągle smarka i do p-la nie poszła. Dobrze, że mam obiad z wczoraj... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Ever, Dariuska Serdeczne gratulacje za szybkie akcje!!! W koncu maleństwa z Wami ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Moj juz 8 tyg ![]() Tez sie zastanawiam co z chrzcinami... Od dwoch nocy Mały daje tak czadu ze ja prawie nie śpię... Karmie co 1,5h, a potem walczę by zasnął. Wyglądam jak zombie, nie mam juz sił, bo naprawdę nie wiem o co mu chodzi. Najedzony, przebrany a płacze przeokrutnie, przy czym to nie kolki bo sie nie pręży. Macie jakiś pomysł?
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Rozeznanie
|
Dariuska, Ever - gratulacje
![]() ![]() ![]() Nie chcę zapeszać, ale mój syneczek chyba zaczyna odróżniać dzień od nocy ![]() Od kiedy go spowijam na noc (według tej metody Karpa, którą tu dziewczyny zachwalały), śpi bardzo ładnie. Pierwszej nocy mieliśmy przerwy między karmieniami 4 i 3 godziny (same karmienia trwają około 40 min plus przewijanie, ale ich nie wliczam do tych czasów), drugiej nocy 4 i 5 godzin, a dzisiaj w nocy spał od 22 od 4, aż go sama obudziłam bo stwierdziłam że może 6h bez jedzenia to jednak za dużo. Potem spał już tylko 2h - myślę ze to dlatego że jak zasypiał o 5 to już było jasno... Co ciekawe w dzień ta metoda ze spowijaniem nie działa (nie ważne czy jest jasno czy ciemno) i mamy naprawdę niezły hardcore... Dobrze że mąż jest ze mną w domu jeszcze do 11 listopada. Ale wieczorem kąpiel, cycek, chwila usypiania ("szumię" mu) i błogo śpi przez kilka godzin. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi tutaj i pw
![]() ![]() ![]()
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
Wielkie gratulacje!
Pozdrawiam. K86
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!
![]() |
#967 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki! Witam się WYSPANA! Wieczorem po karmieniu pospałam i potem mała obudziła się na 24h na karmienie i padła po 1..i 2 kupach
![]() Mała sobie podsypia i czuwa teraz - dam jej jeszcze chwile bo wyczuwam tam kupę i będzie pora na jedzenie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ever Gratuluję !!! ![]() ![]() Ja planuję chrzciny na luty, teraz przed świętami mi się nie chce, w styczniu nie ma mojej mamy, także wyszło, że luty.. właśnie wczoraj przeglądałam na allegro ubranka na chrzest, ale żadne mi się nie podoba, na dziewczynki są ładne, a na chłopców takie garniturki okropne, jak stary maleńki... nie wiem w co ubierzemy naszego Wikulka, może Wy macie jakieś pomysły
![]() |
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
Dariuska i ever serdeczne gratulacje!
![]() ![]() ![]() A macie już problemy z kolkami? U nas już się zaczęły ![]()
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Dariuska gratki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Kasia u nas wzdecia ale chyba jeszcze nie kolki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
No właśnie bo czym właściwie różnią się wzdęcia od kolek?
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
Ever brawo
![]() ![]() Dzieki za odp co do chrzcin..my chcielismy na swieta teraz ale 2 msc maly bedzie mial...troszke malo...i chyba na wielkanoc dopiero. Co do ubioru to mi sie te garniturki nie podobają... widzialam gdzieś na allegro body w kratke albo paseczki, z bialym kolnierzykiem. Do tego jakies fajne spodenki. Zmartwil mnie dzis pepuszek. Wczoraj po kapieli ladnie wygladal. A dzis troche krwi bylo.. jutro ide do lekarza bo dzis tylko dzieci chore orzyjmuje. Mam nadzieje ze to nic powaznego... Dzis planuje nskrobac krótki opis mojego cc..
![]() |
#973 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
Cytat:
![]() ![]() Jejku ale fajnie że masz już Emily przy piersi, wielkie gratki dla szczęśliwej mamusi ![]() ![]() poczwarkah ja bym mu nie dała tak długo spać, mały powinien jeść co minimum 3 godziny żeby Ci z wagi nie spadł (tak to się u nas skończyło..) Z fajnych wieści to była u nas położna i zważyła młodego i przytył jakieś 460 gram w tydzień ![]() Położna zanim go zważyła, to już stwierdziła że przytył bo zmieniła mu się buźka, a nie widziała go cały tydzień. Tak się cieszę ![]() No i wczoraj pierwszy raz byliśmy na dworze, w sensie postawiliśmy wózek na taras. Dzisiaj powtórka ![]()
![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
No to jeszcze PedzacaSkarpeta i OkoPani - kciuki dla Was!
![]() Kamila, Monic - obstawiam, że Wy już po ![]() ![]()
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Poczwarko, mi też położna kazała karmić maks. co 3 godziny z jedną przerwą 4 godzinną na dobę. Dodatkowo uczulala, by sprawdzać, jak dziecko bedzie jak dlugo spało, czy mu cukier nie spadł, tj. podchodzić i np. głaskać czy dotykać po buzi i patrzeć czy reaguje, bo ponoć takie małe dzieci mają tendencje do spadków cukru.
Purblanko, jeśli pepek nie smierdzi i nie jest czerwony to pewnie nic takiego sie nie dzieje. Nam krew leciała chyba przez tydzien zanim całkiem odpadł i jeszcze tydzien po, jak sie ta dziurka goila. Przemywalam patyczkami do uszu nasaczonymi octaniseptem i psikalam dwa razy dziennie. Jak mi krew zakleila pepek to najpierw przemywalam gazikiem z solą fizjologiczna. U mnie z chrzcinami jest problem. Ja chce chrzcic na wiosnę, a rodzina TZ upiera sie, ze za pozno i nie wypada, bo Młoda bedzie miala 6-7 miesięcy. Ale ja nie wyobrażam sobie brac ja do zimnego kościoła, pełnego chorych ludzi i jeszcze, zeby jej np. w grudniu polewali glowe zimna woda. Malo tej wody, ale jednak włoski sa mokre. A ze bedzie duża? Trudno. Nawet sie spielam z TZ, ze sama ja ochrzcze z wody, jak mnie wkurza ![]() Pozdrawiam. K86
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Witam się w dwupaku ciągle
![]() Chciałam pogratulować dziewczynom nowych maluszków ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio trochę jestem do tyłu z forum, ale mam mamę w domu teraz więc i czasu troszkę mniej ![]() U mnie do wczoraj nic się nie działo, dziś rano zauważyłam śluz z krwią więc w końcu się coś ruszyło ![]() ![]() Trzymam kciuki za niedobitki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#978 |
Rozeznanie
|
Dariuska i Ever gratulacje! Tyle się naczekalyscie
![]() Pur trochę krwi to nic zlego, u nas tez trochę było. Koralinka ja też chcę dopiero na wiosnę chrzcic. My dziś byliśmy u pediatry, mały waży juz 5 kg ![]() Ale mamy podejrzenie skazy bialkowej ![]() ![]() A z bardziej optymistycznych rzeczy to Czaruś ma dzisiaj imieniny ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My po spacerze w parku, byla też położna. Trochę się podłamałam, bo w przychodni gdzie jest zapisana już nie ma miejsc na szczepienia oczywiście ![]() Ktoś miał jeszcze Medicover? Wiem, że Poczwarkah. Zapisujecie malucha? U nas z pracy jest opcja pakiet rodzinny, ale nie wiem czy takiego malucha to obejmuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
O pędzaca skarpeta swietujesz z czarkiem
![]() ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny. Pępek nie śmierdzi wiec chyba nie mam sie co martwic. Jutro go pediatra obejrzy
![]() pedzacaskarpeta no to kciuki. Ogromniaste!! ![]() ![]() Ciekawe jak nowa sobie radzi... Nie chce jej smsami meczyc. W ogole sporo dziewczyn się nie odzywa. Nie dziwie sie,dzidzia na orawde absorbuje. .Ja tylko znad cyca pisze. A gdzie zakupy,obisd,sprzatanie? Nie wiem co bym zrobila gdybym nie mieszkala z rodzicami... Na prawde podziwiam Was za to ze ogarniacie wszystko same. A jeszcze jak ktos ma starszaka? Podziw... ![]()
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy dajecie smoczki?
Ktoś pisał (Agatka?) o noszeniu w chuście, czy macie jakieś opisy w Internecie, jak się za to zabrać? Mój chce być cały czas blisko, nie mogę nic zrobić. Wypożyczyłam dziś chustę i chcę się nauczyć wiązać to cudo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam smoczusia. Jak już mały sie bardzo wkurza. ..ale często go wypluwa
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Tak wreszcie mam Emily przy sobie huraaa
![]() O 23 lekkie skurcze, ale byly co ok 6min i trwaly po minucie. Coraz krotsze i o 3.30 bylismy w szpitalu a tu rozwarcie 7 cm i mowili, ze nie wygladam na rodzaca przy 7 cm. Zaraz dostalismy sale porodowa, nie moglam rodzic w wannie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- My chrzcimy za rok albo 2 i w innym kosciele niz nasz polski- bo my nie praktykujacy i wiele rzeczy w katolickim nam sie nie podoba ![]()
![]() |
#986 | |||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- PędzącaSkarpeta kciukaski ogromniaste oby akcja była szybka i bezbolesna!!!! ![]() A co do smoczka ja nie używam.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Swap coins privately exchange aggregator Trade cryptocurrency Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | ||||
Wtajemniczenie
|
A mi się jednak udało umówić na szczepienie......ufff, co prawda do innej pediatry niż nasza, ale mówi się trudno - pani z okienka kazała brać co dają, bo jak będziemy czekać aż nasza coś załatwi to możemy zostać bez terminu. Ręce opadają po prostu! Prawdę wyczytałam kiedyś, że nasz rząd bardziej dba o zycie nienarodzone niz narodzone! Ciekawe co ze szkołą będzie - może też miejsc braknie? Bo na przedszkole to nawet nie liczymy...
![]() Cytat:
![]() U mnie troche ogarnia mama, głównie zakupy; mąż sprzątanie, pranie, prasowanie. Ja obiady robię dla siebie i ogólnie gotuję i robię sobie jedzenie, bo mama nie umie i jakby mi miala gotować to bym na kurczaku i marchewce była ![]() ![]() W ogóle to wczoraj mi ktos dziecko podmienił - je i śpi jak normalny noworodek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Ile wypija Ci po cycu? Bo nam tak z 50-60ml mm, po godzinie, półtorej na cyckach. Próbujesz cos robić jeszcze z tą laktacją? Bo u nas opcja nie dawania mm odpada....dziecko wieczorem takim rykiem przy cyckach się zanosilo, że bezsilni dawaliśmy jej tą puszkę.....co zrobić ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-11-03 o 15:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Ever, Dariuska, serdeczne gratulacje!
Ja tylko czytam ho na poważne mnie wzięło, hylam u dr i mam antybiotyk- jaki mialas Daszna? Ogolnie jestem do d,upy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Wodaqua dicillin ale to dunski lek. Dzisiaj koncze i juz ok
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Ever super akcja :-D dzielny tz ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Oj, ja zapomniałam, że Ty w Danii... Oprócz antybiotyku coś jeszcze robiłaś? Kapusta? Okłady? Kiedy poczułaś, że jest lepiej? Mnie tak boli, że ledwo ręką ruszam, paracetamol pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.