![]() |
#961 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, a raczej czytam ![]() ![]()
![]() |
#962 |
Przyczajenie
|
Cześć.
Dawno już nie pisałam, ale śledzę Was na bieżąco. Curly gratuluję zwłaszcza Tobie tego "małego" cudu. Z moich obliczeń wynika,że zaczęłam 9 tc. Poza ciągłymi mdłościami doszły codzienne wymioty. Nie polecam, nie pomagają. |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam,
W końcu znalazłam czas na posta,wczoraj napisałam wieczorem i komputer się nawiesił.Jak ja to lubię.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja strasznych mdłości nie mam ale dopadł mnie totalny brak apatytu:/.Ze 2 tygodnie temu jadłam dużo,pisałam Wam nawet ale teraz jest zupelnie na odwrót.Nie mogę nic jeśc.Jem z rozsądku bo wiem ,że powinnam ale głodu wcale juz nie czuję. Miłego dnia! Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-20 o 12:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Siliśmy taki mały korytarz jeszczeerpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mdłości to ponoć bardzo dobry objaw ![]() No z tymi gośćmi to porażka, będę mieć zblokowany dostęp do kuchni, bo szwagierka będzie spać w salonie a na moje nieszczęście teraz mam przejście do kuchni tylko i wyłącznie przez salon. Mieliśmy taki mały korytarz jeszcze, ale wstawiliśmy teraz tam ściankę żeby zrobić schowek na pierdoły typu odkurzacz itp ![]() We wtorek będą EXTRA wieści ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję wszyskim za gratki ![]() ![]() Roxana,Wszystkiego Najlepszego! ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-20 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - dzisiaj świętuje ale urodziny mam we wtorek
![]() Niestety ze względu na to, ze to dzien przed Wigilia to zawsze robie wcześniej bo tak to juz niemałe zamieszanie zawsze jest ![]() A wtorku sie doczekać nie moge - tez mnie czeka wizyta i usg ![]()
#968 |
Rozeznanie
|
Ale dużo tych młodszych ciąż u nas , może i u mnie jest młodsza bo żadnych objawów nie mam . Jaja beda jak sie okaże że i mój chłop ma plemniki giganty
![]() Młody śpi , jak wstanie to TŻet po nas przyjedzie wracając z Warszawy i jedziemy w góry do teściów na trzy dni. Mam tylko nadzieje że się nie wygadam z ciążą bo tego bym nie chciała .. ![]() A co do organizacji to się zgadzam . Ja zawsze mam na wszystko czas przy Adasiu. Do południa sprzątanie, pranie i obiad , potem jego drzemka to czas dla mnie na odpoczynek, wtedy już nic nie robię a jak wstanie jemy obiad i resztę dnia mamy luz Mam nadzieję że przy drugim maluszku z wprawy nie wyjdę i też będzie tak gładko ![]() Wracam we wtorek, trzymajcie się cieplutko i mocne ![]() ![]()
#969 |
Zakorzenienie
|
Też bym chciała iść do kogoś na gotowe
![]() Ja niestety nie znioslabym tych wszystkich zapachow w kuchni itd ![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi prosze czy ktoras z Was zdecydowala sie na badania prenatalne robione w 12 tyg??? Czy te badania w Polsce sa obowiazkowe czy tylko na wlasne zyczenie? Co myslicie o nich? |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeny, aż mi głupio, że Święta spędzam "na gotowca", bo praktycznie nie będzie mnie w domu i tak się zastanawiam czy zdążę do wszystkich jechać ... W tym roku to raczej nic nie szykuję do jedzenia, bo później tylko się marnuje, bo nie mamy kiedy tego zjeść. Wybieram się na badania genetyczne. Planuję iść w 13 tc.
![]() |
#971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Może też być tak, że u jednych do zagnieżdżenia dochodzi wcześniej a u innych później.
Ja to się dziwnie czuję, jak opowiadacie o mdłościach. Aż się martwię, czy wszystko ok, bo nic nie czuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Wybieram się na badania genetyczne. Planuję iść w 13 tc.[/QUOTE]
Ja wlasnie sie zastanawiam... Dostalam taka ulotke do przeczytania na temat tych badan i jak czytam, ze wyniki sa tylko liczbami wyliczonymi z tych wszystkich parametrow i czesto odchodza od rzeczywistosci itd to sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
Ginekolog opowiadał mi jak kobita była przygotowana do skrobanki, bo w 10 t.c nie było widać zarodka i jeden z ginekologów powiedział na obchodzie "Zróbmy ostatnie USG i jak nic nie będzie to dziś się usunie pęcherzyk" I co? Zarodek był jak ta lala... A prawie doszłoby do tragedii. I wcale nie oznaczało to, że kobita zaszła w ciąże 4 tyg później ( bo skoro w 10tc się zarodek pojawił, to powinien być to normalnie 6tc czyli 4 tyg przesunięcia tak ? ) ... Po prostu się chował przed USG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypadek,o ktorym piszesz to wada sprzętu,jeżeli zarodek jest to i pęcherzy jest odpowiednio duży.Zresztą zapytam koleżanki,z ktorą kończyłam studia a ona własnie robiła i mgr i doktorat na plemnikach ,zapłodnieniu u gościa od in vitro..itd.Dla mnie w sumie nie ma znaczenia jak to się stało,ważne,że jest ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Co jeszcze istotne powiedział mi ten ostani lekarz,że nie każdej kobiecie beta rosnie tak samo ale ważne aby miesciło się w normie dla danego tygodnia. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Byłam na imprezie mikołajkowej Córy.Występ z baletu i mikołaj.Duchota straszna w sali.Ludzi tłum,sala mała ![]() Co do posiadania dużej ilosci dzieci i obowiązków to się zgadzam.Wszystko zależy od organizacji.Można nie mieć dziecka i nie pracowac i nie mieć na nic czasu ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-20 o 16:14 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
Edytowane przez UNIKALNA1983 Czas edycji: 2014-12-20 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
a ja tylko na chwilę ciesze sie ze u Was coraz lepiej,
Roxana_lu Wszystkiego najlepszego witam nowe mamusie! napisze Wam cos z przymróżeniem oka o ciazy dzieciach itd. choć czesto tak jest: Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
#978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rozmawiam teraz z mężem i wkurzył mnie ostro..Powiedział co prawda w żartach... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- beatrix ,ale się usmiałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Moja tesciowa jak się dowiedziała ,że tak jakoś dziwnie z tą moją ciąża to powiedziała,że ona pochodzi z wielodzietnej rodziny.Jej ojciec płodził 11 cioro dzieci...a o rodzinie ze strony ojca mojego męża mówili w jego okolicy ,że tym to jeszcze dobrze nie kapnie i już jest ciąża ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-20 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Witam się po ciężkim dniu, coś się zorganizować dziś nie umiałam. Jutro chwila odpoczynku od prac domowych, w poniedziałek świąteczne zakupy spożywcze, we wtorek jeśli coś ewentualnie zapomnę i wielkie gotowanie mnie czeka
![]()
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Beatrix swietny opis
![]()
#981 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie sie zastanawiam... Dostalam taka ulotke do przeczytania na temat tych badan i jak czytam, ze wyniki sa tylko liczbami wyliczonymi z tych wszystkich parametrow i czesto odchodza od rzeczywistosci itd to sama nie wiem...[/QUOTE] Ty piszesz o testach pappa z tego co się orientuję, a ja takich nie mam zamiaru robić. beatrix już kiedyś to czytałam, ale wydaje się być takie prawdziwe ![]()
#982 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę że wszystkie jesteśmy już w trybie przedświątecznym ![]() ![]() na szczęście jedziemy na gotowe i nie trzeba przy garach stać ![]() ![]() ![]() PS. mnie dziś napieprza jajnik, że szok...chyba jajnik ... grrrr... ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi kiedyś kolezanka powiedziała, że im więcej ma dzieci, tym więcej czasu dla siebie bo jakoś łatwiej jej wszystko razem ogarnąć bez cackania się. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
beatrix już kiedyś to czytałam, ale wydaje się być takie prawdziwe ![]() A Ty na jakie sie wybierasz? Nazwy tych wszystkich badan w jezyku polskim i niemieckim sie roznia i nie mam juz wogole pojecia ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() Muszę się Wam do czegoś przyznać - zaczęliśmy starania z mężem w listopadzie i od kiedy powstał ten wątek to uważnie go śledziłam, bo miałam nadzieję, że uda mi się być sierpniówką. W pierwszy cyklu się nie udało, ale właśnie trwa 28 dzień drugiego cyklu (a cykle mam 25 dniowe) i 4 testy pokazały blade, ale wyraźne kreski. Dlatego z odrobiną nieśmiałości witam się z Wami ![]()
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamyyy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i Gratulacje za tak szybkie "wstrzelenie się" ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ale całkiem inne rzeczy ![]() a sama robisz dla całej rodziny??? czy tylko dla Was??? Tylee pracy !! woooowww i szacun za takie menu świąteczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja na etapie mdłości nie jestem w stanie cieszyć się zapachami z kuchni.. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- 12mu05 a z jakiej części Polski pochodzisz?
![]() |
#990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Strasznie mnie ciągnie do piwa karmi.Jak karmiłam to piłam je codziennie.zDzisiaj wypiłam butelkę jednym tchem ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-20 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.