![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Mala, ja do mojego szpitala bede miec 30km
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego wlasnie liczyc mozna w przod i w tyl ![]() Do przodu fajniej, ale moim zdaniem to takie troche oszukiwanie sie, bo w ksiazkach i tak patrzy sie na rozwoj we 'wczesniejszym' tygodniu ![]() Jak masz 7T3D to patrzysz na ten dzien, a nie na 8 tydzien i tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak na prawdę w okolicy do wyboru dwa szpitale. Albo u mnie w mieście albo 25 km dalej. Muszę się mocno nad tym zastanowić, ale wiele dziewczyn chwali sobie bardziej ten dalszy. Pod każdym względem. Na razie jestem skłonna do tego dalej, ale decyzję ostateczną podejmę później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
alloffkowa czyli zaczęłam 10 tydzień teraz to policzylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. gin nie liczyl nawet tygodnia nawet tylko pisal jak jest - tydzien x + y dni. ![]() Bez znaczenia tak naprawde ![]() ![]() Jedyne co mnie poki co uderzylo, to to nazewnictwo... zarodki i plody - dla mnie to juz dziecko, moje dziecko... wiem, ze dla lekarza to X ciaza w jego karierze, ale dla mnie to jest moje dziecie, moj Sezamek i niech spadaja z okresleniami swoimi medycznymi :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
U nas też szykuje się remont
![]() ![]() ![]()
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szlak mnie trafia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
My tez musimy przemeblowac sypialnie... wywalic lozko i kupc naroznik, ktory bedzie lepiej ustawny niz lozko, wywalic komode i nie wiem.... ja bym zainwestowala w jakas duza szafe i bylby spokoj...bo teraz mamy mala szafe, nieustawna komode...a tak byloby wszystko w jednym miejscu i juz.
I tak bedziemy tu jeszcze z 2-3 lata wiec oplaca sie kupic i szafe. Umowe na mieszkanie mamy na 2 lata wiec tym bardziej... Do salonu tez chce kupic jakies lozko rozkladane do spania... Jest sklep meblowy polski i maja tam fajne wersalki, ale ceny maja kosmiczne... trzeba bedzie cos wymyslic. |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Rozeznanie
|
Oj widzę ze u większości remonty. Mnie chyba też czeka bo mamy tylko sypialnie i salon 30 kilku metrowy i chyba będziemy go dzielić na 2 żeby pokój dziecięcy mieć ale zastanawiałam się czy teraz to robić czy nie bo na początku i tak zamierzam z dziecko w sypialni mieć
#971 |
Raczkowanie
|
Mnie też to to boli!!! wiem że to i może jakieś jest poprawne określenie ale okropne wyjątkowo ohydne! Dla mnie to tez już dzieciątko moje ukochane takie że szok. Dzięki Bogu mój gin też mówi dzieciątko albo dzidziuś !
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Ja jak narazie muszę kupić wysoka szafe, mam taką 1.9 no na niej jakieś pudełka ale stwierdzam że to marnuje mi przestrzeń i chciałabym taka pod sufit wtedy zyskał ponad pół metra na wysokości. A później przeprowadza. ale do tego jeszcze daleko.
Dziewczyny jak was te mdłości tak męczą. Moze warto zapytać gin o tabletki, z któraś z dziewczyn tu juz o nich pisała. Może pomogą. |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
My też będziemy remontować, przerabiać jeden pokój na dziecięcy, ale na szczęście tylko będzie trzeba zmienić kolor ścian, gniazdka i listwy przypodłogowe, karnisz no i mebelki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Kurcze nie wiem co się dzieje i zaczynam się martwić. Od 3 dni jak jem coś mlecznego i zaraz po zjedzeniu boli mnie brzuch. Próbowałam musli z jogurtem - ból, sam kefir -ból, śmietana z truskawkami - ból, dziś biały ser na kanapkę i to samo. Nie wiem co mam robić, przecież produkty mleczne dla prawidłowego rozwoju maluszków sa bardzo ważne. A ja nie mogę ich jeść.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak masz pierwszy tydzień ciąży - to pisze, że jesteś w trakcie okresu i kończy się. Jak drugi to że owulacja. Trzeci że komórka już ewoluuje. itd. Jakby liczył do tyłu to tydzień 0 to okres? Też się nad tym zastanawiałam ale jak popatrzyłam tydzień po tygodniu jak opisują to właśnie pierwszy tydzień opisują jako okres itd. Więc wszystko się zgadza, bo tak to musieliby pisać że tydzień 0 prawda? Więc bez sens u cofać. U mnie jutro będzie tydzień 7 - a upłynęło 6 tyg ![]() ![]() ![]() A zresztą to przecież medycyna! Tego nie wyjaśnisz logicznie ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Ja na mdłości rano - płatki na mleku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Miałam taką ochotę na czerwoną paprykę, a przy okazji jest tak od dłuższego czasu droga, no ale skusiłam się. I się rozczarowałam, bo liczyłam na dobry słodki smak, a smakuje jak trawa
![]() magda a Ty za niedługo wizytujesz, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Super! Ja mam nadzieję że wszystko w porzadku jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
ja dziś czuje że mnie chyba zaczyna wypychać, miałam ostatnio parę dni przerwy od tego uczucia, a dziś nawet jak siedzę to brzuchol mi się jakiś większy wydaje :P Mam nadzieję że to wynik ciąży a nie tłuszczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Moj brzucholek dzis bardziej plaski niz wczoraj, ale wczoraj jadlam ladnie i sie skupilam, zeby sie pilnowac
![]() Stad moze ten 1kg od razu :P Sie oczyscil organizm rano :P i nie przejadlam sie tez wczoraj, wiec wszystko sie strawilo :P Musze, musze, musze sie pilnowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Jestem chyba skrzywiona, ale mnie kompletne nie razi nazywanie dzieci w łonie matki określeniami dotyczącymi fazy ich rozwoju i "dorosłości". Dla mnie to fajne i fascynujące, że najpierw jest zarodek, potem staje się płodem, potem noworodkiem, potem niemowlakiem, potem dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym itp... Od razu wiem, co w sobie ma, co się z nim dzieje i w ogóle, że dzieło mojego męża tak sobie świetnie radzi i dorośleje z każdym dniem
![]() baby montana, mam nadzieję, że jednak nie pozamaciczna ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-05-29 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Nic mi nie mówcie, bo ja coraz bardziej się przekonuję, że ta ciąża mogła jednak poczekać.. Jak zrezygnuję z pracy to nie będzie na mieszkanie albo jedzenie albo raty. Do wyboru do koloru.
![]() Chciałabym zostać na tym mieszkaniu, ale to typowa kawalerka, więc brak jednego pokoju a zresztą zimno mega. Ale jak zmienimy mieszkanie to nie będzie kasy na coś ![]() Mam kryzys psychiczny.. widzę to wszystko w czarnych barwach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magda spokojnie, planowaliście, staraliście, wszystko się ułoży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby tak, że się ułoży.. Tylko, że my nie mamy żadnej pomocy finansowej i możemy liczyć tylko na siebie i własną kasę. Boziu żeby udało się ten zasiłek dostać i te dwa kredyty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
baby montana oby bylo ok
![]() Mnie by moze to nie ruszylo, gdyby nie wiem ![]() ![]() Ale jak uslyszalam 'plod zywy, sztuk jeden' ![]() Swoja droga to wlasnie zarodek, a nie plod jeszcze :P Tak czy siak...dla mnie jest Sezamkiem ![]() Zas mnie muli.... |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
magda, jak tylko dziecko będzie zdrowe, to dacie radę
![]() ![]() Też nie mamy super sytuacji finansowej i mieszkaniowej, ale liczę na to, że póki dziecię będzie małe, dużo miejsca i kasy nie będziemy potrzebować, w razie czego łatwo będzie się z nim przeprowadzić. Bo w ciąży nie wyobrażam sobie robić przeprowadzek, tyle nerwów...
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozumiem. Też się o wiele rzeczy martwię. Przegadajcie sobie to z mężem i ułóżcie w razie czego jakiś plan "B" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.