|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
Ja tez jestem szczuplutka i dobniutka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5307256 5]no ja nie mam pojęcia, co się dzieje z tymi końcówkami, ostatnio podcinałam je praktycznie co miesiąc no i dalej się rozdwajają. Oczywiście tnę na mokro ostrymi nożyczkami. Dzisiaj znowu trochę przycięłam, bo nie chciałam, by zniszczenia poszły dalej. Nie wiem, co jest grane ![]() Też mi się rozdwajają, od kiedy stosuje jedwab na końcówki to mniej, ale jednak nadal. Chyba przy dużych zniszczeniach nie da się tego wyelimionać całkowicie. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Konto usunięte
|
To ja odwrotnie - zawsze "zdrowa", pucułowata, lekko przypakowana (taki kościec i te ramiona...), nasłuchałam się, że jestem wstrętnym grubasem, zaczęłam się odchudzać, wpadłam w ED, przytyłami wtedy to dopiero byłam grubasem
![]() ![]() ani chuda, ani gruba. taka zwyczajna. nosi mnie, jak słysze, że laska ma 170, waży 55 i jest gruba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak samo jak ktoś mi mówi, że się wychudziłam (masz rację, taką mam budowę - obojczyki wystają, ale ramiona miękkie; brzuch miękki, ale żebra okropne; ścięgna, żyły i kości na udach plus mięsko ![]() Z tym że zauważyłam pewną rzecz - jak ktoś jest otyły albo ma dużą nadwagę, to zwykle ludzie się nie naśmiewają (mam na myśli dorosłych, nie nastolatków), tylko współczują i zaczynają doradzać, jak schudnąć; a jak ktoś ma niedowagę albo wygląda chudo - szkielet, anorektyczka i inne straszne epitety. To jest chore i popieprzone. Nienawidzę czegoś takiego. O 55 i 170 to pisałam tylko o sobie, bo mam szerokie kości (ramiona, żebra, talia - głownie górna część ciała)i jak mi wtedy spadło, to zostały skóra i kości, zero mięśni. Ale nogi miałam boskie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Albo ktoś jest szczupły i to utrzymuje, albo komuś podoba się niska waga (ale w granicach normy), je normalnie i ją utrzymuje, ale NIE - ludzie muszą komentować ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Dokladnie, ale takim komentowaniem ludzie pokazuja na jakim sa poziomie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5307256 5]no ja nie mam pojęcia, co się dzieje z tymi końcówkami, ostatnio podcinałam je praktycznie co miesiąc no i dalej się rozdwajają. Oczywiście tnę na mokro ostrymi nożyczkami. Dzisiaj znowu trochę przycięłam, bo nie chciałam, by zniszczenia poszły dalej. Nie wiem, co jest grane
![]() A może jednak nożyczki się stępiły? Może Ci kiedyś upadły albo są wykonane z metalu słabej jakości? Podcinasz małe partie włosów idealnie pod kątem prostym, nie podnosząc kosmyków? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Konto usunięte
|
Gdzie wam ktoś mówił, że kobieta o wadze 55 kg i 170 cm wzrostu jest gruba?
![]() ![]() ![]() Jak tam wasze włosy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Pamiętam, jak kiedyś nie byłam świadoma tego, że włosy trzeba podcinać czymś lepszym niż nożyczki używane dosłownie do wszystkiego i właśnie takimi podcinałam jeszcze naturalne wtedy włosy. I pozostawały w świetnej formie przez wiele miesięcy. A teraz...? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5308292 1]Gdzie wam ktoś mówił, że kobieta o wadze 55 kg i 170 cm wzrostu jest gruba?
![]() ![]() ![]() Jak tam wasze włosy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Nożyczki są nowe i na pewno nie upadły. Ostatnio podcinałam włosy sposobem Mysi -> . Czy on sprzyja rozdwajaniu? Pamiętam, jak kiedyś nie byłam świadoma tego, że włosy trzeba podcinać czymś lepszym niż nożyczki używane dosłownie do wszystkiego i właśnie takimi podcinałam jeszcze naturalne wtedy włosy. I pozostawały w świetnej formie przez wiele miesięcy. A teraz...? ![]() nikt nam nie mówił, kaguya prztoczyła tylko przykład, że czasem ktoś o takich wymiarach twierdzi, że jest gruby. Chciałabym nauczyć się sama podcinać włosy. Jaka to byłaby oszczędność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#972 |
Konto usunięte
|
Akurat ten sposób, który pokazała tutaj Mysia, jest bardzo prosty do wykonania samemu, włosy się fajnie po tym układają. Mam tylko nadzieję, że nie jest sprawcą ich szybszego rozdwajania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5308292 1]
Nożyczki są nowe i na pewno nie upadły. Ostatnio podcinałam włosy sposobem Mysi -> . Czy on sprzyja rozdwajaniu? Pamiętam, jak kiedyś nie byłam świadoma tego, że włosy trzeba podcinać czymś lepszym niż nożyczki używane dosłownie do wszystkiego i właśnie takimi podcinałam jeszcze naturalne wtedy włosy. I pozostawały w świetnej formie przez wiele miesięcy. A teraz...? ![]() Tak, jak najbardziej, włosy są wtedy cieniowane, przy większych lub nawracających problemach z końcówkami najlepiej je obciąć na "tępo". Samemu nie da się tego, niestety, zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
ja akurat mialam w swoim zyciu okres, że wazyłam sporo więcej niż teraz (zajadałam stresy), potem schudłam do "normalnej" wagi, po ciąży udalo mi sie bez problemu wrócić do 60 kg, a przez ostatnie kilka miesięcy schudłam jakims cudem te 5 kilo, i teraz słyszę "komplementy": aleś sucha, czemu taka chuda jesteś? bla bla bla, wcale nie uwazam się za chudą, nie dogodzę chyba ludziom, 60 kg - za gruba, 55 kg- za chuda, ech
![]() Elle88dw zgadzam się całkowicie z Tobą, zniszczone włosy to zniszczone włosy, nie sklei sie tego, nie naprawi żadnym silikonem ani niczym innym, mnie zostało jeszcze sporo farbowanych i dlatego pozwolę sobie jeszcze je zmaltretować jakąś farbą, może na święta, póki mam farbowane nie będzie mi szkoda ![]() ![]()
![]() |
#975 |
Konto usunięte
|
A co to znaczy, że włosy są ścięte na tępo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Konto usunięte
|
Wagowe tematy widzę
![]() ![]() u mnie niestety waga ciągle w okolicach 55 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Konto usunięte
|
Niestety? To ile masz wzrostu? 150?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Ja ważę 50/152 i jestem naprawdę szczupła (na tyle, że często damska rozmiarówka jest na mnie za duża - za szeroka), więc dziwi mnie, jak ktoś mówi, że przy takiej samej wadze i 160 cm czy więcej wzrostu jest gruby.
![]() I o dziwo nigdy nie usłyszałam, ważąc tyle co teraz, że jestem gruba, pulchna czy że "zdrowo wyglądam, a po wielu postach widzę, że chyba właśnie to powinnam słyszeć. ![]() A odbiegając od wagi - jakie macie doświadczenia z szamponetkami? Schodzą całkowicie z naturalnych? Bo myślę sobie w razie jakiejś okazji wyrównać, ale wolałabym, żeby kolor zszedł, bo na pewno zahaczę o naturalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pierwszej części to wpadam w kompleksy przy mojej chudej siostrze. Nie chciałabym ważyć tyle co ona bo raz przerabiałam 49 kg i byłam za chuda. Marzę o 52 kg i płaskim brzuchu ![]() ![]() Co do szamponetek: szamponetka Palette trzymała się moich włosów pół roku a miała być na 6-8 myć. więc osobiście nie polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Konto usunięte
|
Orzech laskowy
![]() Za to ruda (Ognisty oranż) trzymała się dłużej ![]() Przypomniała mi się jeszcze przygoda z Castingiem Loreala. Niestety pamiętam tyle, że miałam normalnie po miesiącu odrosty tak samo jak po Palette Color Shampoo. Ale to podobno normalne bo te dwie już są do 28 myć niby ![]() Muszę jeszcze kiedyś wypróbować tą: http://www.rossmann.pl/Produkt/Delia...9772,1835,5759 Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2015-10-13 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53089333]Co do pierwszej części to wpadam w kompleksy przy mojej chudej siostrze. Nie chciałabym ważyć tyle co ona bo raz przerabiałam 49 kg i byłam za chuda. Marzę o 52 kg i płaskim brzuchu
![]() ![]() Co do szamponetek: szamponetka Palette trzymała się moich włosów pół roku a miała być na 6-8 myć. więc osobiście nie polecam ![]() Nie no, to nie był przytyk bezpośrednio do Ciebie z tym czuciem się grubo (chociaż też nie wyobrażam sobie uważać, że 55/166 to za dużo ![]() O Palette to słyszałam, że trzyma się bardzo długo. Ja kiedyś używałam Mariona i Joanny, ale nigdy mnie nie zastanawiało, po jakim czasie całkowicie się zmywają, bo stosowałam je między farbami albo dla konkretnego koloru, który poprawiałam co 10-14 dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie używałam Mariona ani Joanny. Teraz czuję się zaciekawiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5307830 0]Nie przejmujcie się, bo często jest tak, że ludzie zwracają uwagę u innych na to, na czego punkcie sami mają kompleksy
![]() Prawda! :P Ja latem zawsze patrze na nogi, w sensie czy ktoś jeszcze ma rozstępy pod kolanami jak ja ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz ważę z 7 kg więcej i uważam, że nadal jestem szczupła. Edytowane przez Elle88dw Czas edycji: 2015-10-13 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5308623 7]A co to znaczy, że włosy są ścięte na tępo?[/QUOTE]
ponawiam pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam pojecia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5309131 5]to banalne
![]() ![]() Jak mało skomplikowanie to brzmi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.