![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Zuzia ma straszny katar, odciągam jej mnóstwo wydzieliny aspiratorem ale i tak jej tam furczy
![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
#962 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jak na złość nie mam w domu nic, kompletnie nic na gardło... Ostatnio tż wszystko wykorzystał.
![]() ![]() goooosienka woda morska/sól fizjologiczna, aspirator, kładzenie na brzuszku i chyba dziewczyny pisały, ze ewentualnie maść majerankowa. Wiecej raczej nie zrobisz nic... No chyba, ze jest mocno zle to lekarz o on cos Wam przepisze... Niestety zbyt wiele zrobic sie nie dla przy katarku u takiego maluszka... ![]()
#963 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
Popsikaj woda morska albo zakrop sola fizjologiczną. Połóż na brzuszek albo jak sie bedzie wkurzala to przytul ja do siebie tak by lezala na plasko na brzuszku po kilku minutach odciagaj aspiratorem. Jak masz Nebulizator to zrob jej inhalacje z soli fizjologicznej (10min) i potem odciagaj aspiratorem. Nam lekarka kazala kupic krople do nosa i zakrapiac 2*dziennie ale one sa od 3-go mies wiec tylko za zgoda lekarza. Pod materac cos włóż tak by byla w pozycji glowa wyzej niz nóżki wtedy tez lepiej sie oddycha dziecku. ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Gosia - musze dbac o swoja synowa wiec wiesz ;-) spręż dup#cie i ulżyj jej ![]()
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-09-24 o 05:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrowia dla Twojego synka ![]()
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Ale sis wyspalam
![]() Wczoraj tak naprawdę pierwszy raz od porodu,, poczulam,, ze mam dziecko ![]() Ciepło bylo bardzo a ja mialam zebranie u Mai na 17. Zjadl 60ml o 16 i musialam go wziac bo Tz z pracy nie wrocil jeszcze. Tylko wyszlam za blok a ten syrene odpalil. Dalam pic, smoka 3min spokoju. Myslalam ze zasnie i na tym zebraniu bedzie cisza... Doszlam do szkoly i jak się rozdarl to prawie mi sie z d#py kopcilo tak do domu lecialam. Dostal butle pociumkal zasnął na 10min, i znów pobidka, placz, marudzenie... Ok 20 umylam go,, na sucho,, pokremowalam i chyba poczul ze jak mama używa kremikow i myje, zmienia ciuszki to jest noc i poszedl spac. Najlepsze jest to ze od tego przeziebienia w dzien je malo ale czesto np 60ml co pol godz lub co godz. A w nocy chyba juz wie ze to noc wcisnie cala butle i śpi w najlepsze.
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy tak samo, odciagam, a dalej furczy. Spiewalam malemu jakies wymyslone na poczekaniu piosenki i odplynal, ale na chwilke tylko, teraz obdarowal mnie usmiechem, powiedzialam mu ze go kocham i zamknal oczka ![]() Ja juz sobie powoli wkrecam, ze bede musiala isc do szpitala na usuwanie tej ropy i co bedzie z malym, z karmieniem, ja nie mam zadnych zapasow mleka ![]() oby masci pomogly. ![]() No pozalilam sie, przepraszam.
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() My jeszcze w lozeczku ![]() ![]() ![]() A my dzis jedziemy z synkiem szukac jakiejs kiecki dla mnie na wesele na sobote, bo moje cycki mieszcza sie tylko w jedna z tych co mam w domu ![]() Edytowane przez martulka0991 Czas edycji: 2015-09-24 o 06:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Ja dziś miałam w nocy masakrę, przebieralam Zuzie bo zrobiła kupkę, i kiedy już ściąglam pampersa ona zaczęła się dusić i strasznie kaszleć... Dziecko się dlawi, na ręce trzeba wziąć a tu dupka cała brudna... Sytuacja patowa ![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
Ach widze ze u kazdej cos . Zdrowka i wytrwalosci dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Podobno sa jakjes znieczulenia dla kobiet w ciazy i kp. To tak jak z wiekszoscia lekow, jak w ciazy dozwolone to podczas kp tez. Ale jak bylam w ciazy to okazalo sie ze mam 8do usuniecia ale moj dentysta nie chcial bym usuwala ja w ciazy... Bo a to stres a to znieczulenie i odradzal chodze z nia do tej pory ale mnie pobolewa i drazni... I chyba pojde sie jej pozbede...
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To Wasze dzieciaczki też pięknie rosną! ![]() ![]() ![]() ![]() Mravka faktycznie masz sporo zmartwień... Oby usg wyszło dobrze ![]() co do brzuszka, to wiem o czym piszesz, bo u nas to samo, z tym, ze Mały ma napady kolki nie codziennie.... ale wczoraj po 23 tak wrzeszczał, że ubrałam Go w to co mialam pod reka, i jezdzilismy samochodem po miescie ok pol godz... najdziwniejsze jest to, ze jak tylko maz ruszyl spod domu - Igorek od razu zasnał... dlatego jak wróciliśmy do domu, zdjelam Mu tylko kombinezon, na śpiąco podałam cyca i spał 2h. Później budził sie na jedzenie, ale na szczescie nie płakał...
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Mms, nasz Kuba w rowno skonczone 7tyg mial przybrane 2kg powiedzieli ze przybiera ladnie... Urodzil sie mial 3kg a na szczepieniu wazyl 5. Jutro konczy 9tyg i pewnie niedlugo do6 dobije jak juz nie dobil... Wiec no stres mamusiu ;-) dzieci zdrowe, dobrze jedza to i rosna ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Maść majerankowa chyba od 6 miesiąca nasze dzieci są jeszcze na nią za małe
#976 |
Zakorzenienie
|
Mi polozna powiedziala, ze mozna.
#977 |
Zakorzenienie
|
Ja juz słyszałam kilka razy jak Bartuś był młodszy ze maść majerankowa od 6 miesiąca, może od trzeciego ale napewno jeszcze za wcześnie
![]() ![]() Bartek chory ![]()
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
#980 |
Zakorzenienie
|
no niestety zaczyna sie sezon na choroby... z kazdej strony slysze o chorych dzieciach.... sama musze Igusia cieplej ubierac na wyjscia, bo nawet wczoraj mama zwrocila mi delikatnie uwage
![]()
#981 |
Zakorzenienie
|
Tylko zebys w druga strone nie przesadzila. Ja ostatnio tak go naubieralam bo rano bylo zimno, wychodze, a tam tak slonce grzeje, auto nagrzane, ale szkoda mi go bylo rozbierac bo zasnal. Pewnie biedakowi cieplo bylo.
#982 | ||
Raczkowanie
|
Witam się znad herbatki, moje dziecię łaskawe ucieło sobie drzemkę
![]() asienka_182 nie zazdroszczę problemów z kupkami, mój to zupełne przeciwieństwo, 8-10 dziennie to jest norma, czasem nie nadążam zmienić pieluch ![]() Ambiwalentna29 kciuki za kontrolę! candy02 Naprawdę nie zazdroszczę problemów z kupką, chyba już przestane marudzić na te pieluchy u nas Jeśli chodzi o szczepiewnie 5w1 to jeśli maluch urodzony w 37 tc to się należą za darmo! Adasia też nimi szczepiłam i nie płaciłam ani za 5w1 ani za pneumo. Mravka Biedny Adaś, mam nadzieję że powolutku wyjdziecie na prostą. goooosienka ja dziś z rana miałam niemal identycznie, z tym że Adaś ulał fontanną, ja przekręciłam go na boczek i przeszło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Młody się budzi, pies się domaga uwagi, a ja piszę zamiast dopić herbatę ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Nasivin do noska też jest od 3 miesiąca a mi pediatra kazała
![]()
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Właśnie dziewczyny, napiszcie mi proszę czy macie jakiś sprawdzony kombinezon, czy też inne cudo na jesień. Bo póki będzie cieplej to mam jakieś bluzy z polarkiem itd, a na taką chłodniejszą pogodę to nic. Myślicie że coś takiego np http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0179870001.html się sprawdzi ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#989 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Część Candy :-* Nie wiem jak z kminkiem, bo go szczerze niecierpie, ale jet bardzo fajna herbata z kopru włoskiego ( takie samo działanie) w torebkach do parzenia w Rossmannie. Cytat:
Księżniczka wygląda jak księżyc w pełni, ale pediatra powiedział mi, że dopóki jest tylko na cycu, to może i w kulke się zmienić ![]() Znowu odwołam się do mojego pediatry. Powiedział, że za proponowanie i przepisywanie dzieciom leków nie zgodnych z ich wiekiem, lekarza można pozwać. I absolutnie nie powinni się podawać. Mravka, oj dzieje się u Was... Dużo siły życzę i szybkiego wyjścia na prostą :-* Księżniczka zaczęła mi ulegać na potęgę :-( Fakt, że wicina jak odkurzacz... chyba po prostu się przejada i to, co się nie zmieści góra wypływa. Do tego lapczywie je, powietrza dużo lyka i brzuszek ją potem męczy...a wieczorem kolki... Zwariowac można :banghead: Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2015-09-24 o 09:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W Smyku też mają podobne, ale bardziej mi się spodobał ten z hm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.