Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-17, 11:27   #961
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3

Cytat:
Napisane przez nadzieja82 Pokaż wiadomość
dziekuje tylko ze ja nie zrzekłam sie tych jajeczek bo żeśmy z męzem zapłacili bo masz taką możliośc albo niszczą reszte zrzekaś sie ly płacisz czyż nie nie mów mi co mi trzeba a co nie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niestety to brzmi trochę nielogicznie...
Płaci się za mrożenie jajeczek i to około 2-3 tys. a nie za ich zapładnianie oficjalne/nieoficjalne. Dziewczyny, które zapłodniły 6 sztuk i nie udało im się zajść w ciąże mogą czuć się tu pokrzywdzone.
Nie daję wiary, że dr P. podjął by się przy pierwszej próbie programu rządowego, zapłodnienia aż 16 komórek. Z tego co piszesz przetrwały do 3 doby! ciekawe co by nieoficjalnie było gdyby 16 zarodków przetrwało to 5 doby
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:31   #962
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Nadzieja ja Ci nie mowie co masz robić, zaznaczyłam ze moim zdaniem powinnaś poukładać swoje emocje,a napisałam to dlatego, bo na tym forum się wspieramy, a nie dolujemy. Pamiętaj o tym.
emocje mam poukładane!!!no własnie wspieramy!! a nie każemy iśc do psychologa!!każdy pisze jakie przechodzi problemy a mnie od razu każesz sie leczyć wszystkim nowym dziewczynom to mówisz bo każda znas przechodzi ten ból no chyba że sie myle to podziwiam!
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:31   #963
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Magdzinska pewnie ze tak, masz rację tez 3mam kciuki za nas wszystkie, a w najbliższych dniach szczególnie za BeataAmelka i jej pozytywna bętę

Nadzieja nie siej tutaj fermentu, bo pisząc ze dr P robi coś oficjalnie czy nieoficjalnie, taki ferment tworzysz. Zgadzam sie z BeataAmelka, jesli jest program rzadowy to z pewnoscia zapladnia sie tyle komorek ile pozwala program, a nie drugie tyle. Być może nie masz pełnych informacji, czegoś nie wiesz, a nie pytasz dr P. Moim zdaniem powinnaś teraz iść do jakiegoś psychologa, bo ewidentnie nie radzisz sobie z emocjami.
Migotko nie dziękuję Kochana
boję się czwartku
kciuki przydadzą się i to bardzo

Magdziu Tobie oczywiście również (nie) dziękuję

nadzieja82 każda ma prawo wyrazić tu swoje zdanie nie denerwuj się, nie jedna z nas otrzymała czasem niezbyt przyjemne wiadomości, ale pojawią się tu w ramach wsparcia
cudzie trwaj

Edytowane przez BeataAmelka
Czas edycji: 2015-10-17 o 11:37
Stary 2015-10-17, 11:46   #964
201801291006
Konto usunięte

Nadzieja nie rozumiem po co się tak denerwujesz, z twoich wypowiedzi jasno można wywnioskować, że jesteś z tym problemem sama i on Cię przerasta, co powoduje że piszesz takie rzeczy jak "nie wiem czy jest sens żyć ", "walne w najblizsze drzewo ", no sorry, ale nikt tutaj nie puszcza takich tekstów. To Twoje życie, zrobisz z nim co zechcesz, to Ty podejmujesz decyzję, ja życzę Ci jak najlepiej, oby Twoje marzenia się spełniły, i mam nadzieje ze tutaj na forum zaczerpniesz trochę wiedzy, siły, i pozytywnego myślenia niezbędnego do dalszej walki o lepsze jutro.
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:51   #965
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadzieja nie rozumiem po co się tak denerwujesz, z twoich wypowiedzi jasno można wywnioskować, że jesteś z tym problemem sama i on Cię przerasta, co powoduje że piszesz takie rzeczy jak "nie wiem czy jest sens żyć ", "walne w najblizsze drzewo ", no sorry, ale nikt tutaj nie puszcza takich tekstów. To Twoje życie, zrobisz z nim co zechcesz, to Ty podejmujesz decyzję, ja życzę Ci jak najlepiej, oby Twoje marzenia się spełniły, i mam nadzieje ze tutaj na forum zaczerpniesz trochę wiedzy, siły, i pozytywnego myślenia niezbędnego do dalszej walki o lepsze jutro.

cudzie trwaj
Stary 2015-10-17, 11:54   #966
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Migotko nie dziękuję Kochana
boję się czwartku
kciuki przydadzą się i to bardzo

Magdziu Tobie oczywiście również (nie) dziękuję

nadzieja82 każda ma prawo wyrazić tu swoje zdanie nie denerwuj się, nie jedna z nas otrzymała czasem niezbyt przyjemne wiadomości, ale pojawią się tu w ramach wsparcia
o taaa wsparcie dziekuje miłe

migotkaaa_83 mam męza i przyjaciuł ktorzy są ze mną całym sercem!!! i dzieki nim żyje bo dają mi siłe dalej walczyć to tyle na ten temat!!
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:35   #967
nika077
Raczkowanie

Nadzieja a mogę wiedzieć w jakim jesteś wieku? Masz więcej niż 35 lat?
Stary 2015-10-17, 13:00   #968
pedri
Raczkowanie

hej dziewczyny powiedzcie mi jakiego Przybycien poleca endokrynologa??? lub wy na hashimoto???
pedri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 14:19   #969
gingerbre
Zakorzenienie

Renata mi kazał od dzisiaj juz brać dodatkowo pregna DHA. Raz ponieważ oboje jesteśmy bardzo wysocy, dwa ciaza przypada na takie miesiące, ze mało tego słońca będzie. Jestem w 9t 4d. Maluch ma ponad 4cm i cierpi na ADHD Usg w Tarnowie to bomba
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 14:22   #970
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelina1349 Pokaż wiadomość
Witaj, ja też przeżywam w tej chwili moją największą porażkę w życiu. Jestem po punkcji, wczoraj czekałam na tel od embriologa ale nie doczekałam się, zadzwonił nasz dr i poinformował mnie, że z 14 pobranych komórek nie było ani jednej wartościowej. Swiat mi się zawalił i nie mam siły już na nic...
Stary 2015-10-17, 14:29   #971
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Ewelina1349 strasznie mi przykro

Gingerbre powodzenia kochana!

Magdzinska85 piękny podpis ten termin porodu aż optymizmu mi dodaje, że może juz niedługo tez nam się uda A tak niedawno miałam pierwsza wizytę u dr P, zaraz po Tobie wtedy wchodziłam (czerwiec ), chyba szlas do niego z pozytywna beta jak dobrze pamiętam, czas tak szybko ucieka, a już w lutym zostaniesz mamą
Cytat:
...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Ginger powodzenia ! prześlij nam tu później bdb wiadomości i ciążowe fluidy
Wszystko jest super Doktor powiedział, ze maluch dał juz dużo dowodów na to, ze raczej żadne genetyczne wady u niego nie wystąpią. Od razu poczułam sie lepiej, ale na genetyczne i tak sie wybiorę
Stary 2015-10-17, 14:59   #972
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Wszystko jest super Doktor powiedział, ze maluch dał juz dużo dowodów na to, ze raczej żadne genetyczne wady u niego nie wystąpią. Od razu poczułam sie lepiej, ale na genetyczne i tak sie wybiorę
Super, na pewno duża ulga
cudzie trwaj
Stary 2015-10-17, 15:09   #973
nika077
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Renata mi kazał od dzisiaj juz brać dodatkowo pregna DHA. Raz ponieważ oboje jesteśmy bardzo wysocy, dwa ciaza przypada na takie miesiące, ze mało tego słońca będzie. Jestem w 9t 4d. Maluch ma ponad 4cm i cierpi na ADHD Usg w Tarnowie to bomba
Gingerbre a jakie znaczenie ma wzrost?
Super, że dzidzia się dobrze rozwija
Stary 2015-10-17, 15:21   #974
lula80
Rozeznanie

Ewelina1349 chciałam Ci powiedzieć że skoro kariotypy macie ok to na pewno to bywa wina Twojego zdrowia!!! Bo przecież tak samo jak jest kobieta która naturalnie stara sie o ciaze i jest przeziebiona czy chora to przeważnie w tym cyklu nie zachodzi w ciaze bo komórki sa slabsze!! wiec spokojnie, wykuruj sie i spróbujcie jeszcze raz!

gingerbre
Twoje dziecko bedzie charakterne po Tobie! :P
Stary 2015-10-17, 15:43   #975
renata3_
Rozeznanie

gingerbre super wiesci Gratuluje
U mnie tez mowil ze ma ADHD pewnie po tatusiu
W jakiej dawce masz brac PregneDHA ? Jedna kapsulke dziennie czy dwie ?

Ewelinko bardzo mi przykro ale teraz byc moze znasz przyczyne dotychczasowych niepowodzen, a moze to choroba byla wylacznie powodem slabej jakosci komorek :-( Oby to ta druga opcja!

Edytowane przez renata3_
Czas edycji: 2015-10-17 o 15:51
renata3_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 16:25   #976
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
gingerbre super wiesci Gratuluje
U mnie tez mowil ze ma ADHD pewnie po tatusiu
W jakiej dawce masz brac PregneDHA ? Jedna kapsulke dziennie czy dwie ?

Ewelinko bardzo mi przykro ale teraz byc moze znasz przyczyne dotychczasowych niepowodzen, a moze to choroba byla wylacznie powodem slabej jakosci komorek :-( Oby to ta druga opcja!
Dzięki! Jedną wieczorem, a Pregna Plus rano.

Cytat:
Napisane przez lula80 Pokaż wiadomość

gingerbre
Twoje dziecko bedzie charakterne po Tobie! :P
Oby nie

Cytat:
Napisane przez nika077 Pokaż wiadomość
Gingerbre a jakie znaczenie ma wzrost?
Super, że dzidzia się dobrze rozwija
Na jego podstawie na pewno można określić wiek ciążowy. Pewnie są jakieś normy, ile w danym tygodniu maluch powinien mieć i wszelkie odchylenia pewnie nie znaczą nic dobrego. Ale ja lekarze nie jestem, tak na chłopski rozum to biorę

Cytat:
Super, na pewno duża ulga
O tak

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2015-10-17 o 16:30
Stary 2015-10-17, 19:14   #977
kamilamimila
Wtajemniczenie

[QUOTE=nadzieja82;53134276][QUOTE=kamilamimila;531337 66]
Cytat:

Ja chodze do Dr dwa lata,non stop,mialam u niego hsg,potem laparoskopie,3 inseminacje i dwa podejscia do in vitro,jedno się udalo ale poroniłam ponad 2 tygodnie temu.Niestety,my mamy wszystko platne,bo juz sie nie lapie na program rządowy,także pieniędzy mnóstwo idzie,ciągle nie mamy na nic więcej pieniędzy 😞U mnie z drożnością i badaniami do tej pory w porządku ale teraz zrobilismy te po,poronieniu,to zobaczymy czy tam cos wyjdzie czy nie.Dr u mnie chyba stawia na wiek i jakość komórek ale sam do końca nie wie i szuka dalej.Ja bym jeszcze jedno podejście chciala do in vitro,na wiecej juz nie będzie pieniędzy,ani nie mozna tez tyle sie truć tymi hormonami,tylko mam problem z Mezem,bo,on od początku byl przeciwny in vitro,zgodzil sie dwa razy tylko dla mnie,a teraz,po tej tragedii to potrzebuje czasu,nie wiem czy sie zgodzi na kolejny raz,boi sie,ze jeszcze gorsza tragedia nas czeka,a nie rozumie,ze poronic mozna tez naturalna ciaze i też w mlodym wieku,znam wiele takich osób.W każdym razie Dr na ostatniej wizycie dal mi hormony na odbudowanie endometrium po zabiegu zeby zrosty sie nie zrobily,i,powiedział,ze trzeba poczekac teraz,naturalne starania dopiero w grudniu,a in vitro najwcześniej w styczniu.[/QUOTE

a moge zapytać ile masz lat? kurcze to prawie tak samo jak u nas 3 inseminacje badania ok laparo tak samo histero ok i dalej nic my chodzimy 1.5 roku i mówi zeby sie nie poddawać ja mam też przerw 3m-ce i jak wyjdą ok badania to daleej próbujemy a jak żle to z dawcy tylko znowu mąż nie bardzoa in vitro spoko sam nwet zacheca ja mam wiekszy problem z mamą bo jak sie dowiedziała ze załatwiamy sprawy to w domu tragedia co ludzie powiedzą itd a co mnie to inni obchodzą moja sprawa i już
Ja mam,juz 42 lata,3 dni temu,mialam urodziny.Mam jedno dziecko,naturalnie i bez żadnych problemów,które będzie mialo 7 lat na koniec grudnia,a od 2 lat staramy sie o dziecko,co cykl,non stop,tylko dziecko nie mam z Mezem,a z nieudanego związku.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 19:52   #978
201801291006
Konto usunięte

Gingerbre super ze wszystko ok

Ja również byłam dzisiaj u dr, mam 3 pęcherzyki, mają narazie 12,14,15 mm także iui będzie w przyszłym tygodniu.
Wspomniałam , tak jak mi radzilyscie o tej mojej prolaktynie dużej po obciazeniu, i dostałam dostinex 1/4 tabl co 5dni no lepiej pozno niż wcale, ale dlaczego tak późno? Cała masę badań juz zrobiłam kilka miesięcy temu a mam wrażenie ze nasz dr wcale tak dokładnie ich nie przeglądał. Dobrze że mi podpowiadacie to i owo
Stary 2015-10-17, 19:55   #979
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Migotkaaa czas szybko leci jak już okaże się że beta jest pozytywna i miną pierwsze trzy miesiące, później I i II genetyczne i teraz już coraz bliżej III Ja wierzę że każdej z dziewczyn na forum się uda

W tym tygodniu Beatka zaszaleje z betą !!!
Później przyjdzie czas na kolejne dziewczyny

I wierzę w to że i Ewelina, Nadzieja, Malinowa, Kamila i pozostałe dziewczyny doczekają się nie tylko pozytywnej bety ale tego momentu jak minie 30 tc i już będą myślały o tym jak to będzie jak już będzie ta mała istotka przy niej. Każda z nas przechodziła to, jedne może mniej przeszły żeby doczekać się tego momentu, inne więcej musiały przejść ale każda z nas będzie mamą
Magda,obyś miala rację...To akurat nie jest takie pewne ze wszystkie,dla mnie są juz Male szanse ale jasne,trzeba jeszcze wierzyć...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-17, 19:59   #980
kamilamimila
Wtajemniczenie

[QUOTE=Ewelina1349;5313519 3]
Cytat:

Mówił, że może te jajeczka nie są na tyle wartościowe no i się nie pomylił ale wspierał mnie w każdej próbie i jeszcze po 5 próbie powiedział, że jeśli bym chciała to zaprasza mnie na 6 raz. Nie spodziewałam sie takiego obrotu sprawy Nie chcę nawet myśleć, że moge nigdy nie być mamą bedę walczyła do ostatniej chwili choćby nie wiem co.
Ewelinka,przepraszam ale dużo tych wiadomości i jakos nie moge dojsc do wszystkich Twoich,moze,mi cos umknęło.Czy Ty robilas teraz 1 próbę in vitro i bylo duzo komórek ale sie nie zapłodniły,nie rozwijaly sie zarodki w ogole?Dobrze to zrozumialam?
Stary 2015-10-17, 20:38   #981
kasia_maria
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
Forum czytam od dawna, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać bo potrzebuję Waszej pomocy.

O dziecko staramy się od 2 lat bez skutku, od pół roku chodzimy do Dr. P. Jestem już po kilku cyklach z Ovitrelle , ostatnio miałam tez inseminację bez żadnych efektów.

Teraz przygotowujemy się do in vitro, byłam u Dr. P. i dostałam od niego całą listę leków (Elonva, Menopur, Cetrotide), ale już mam taki mętlik w głowie , a Dr. P. nie był ostatnio zbyt rozmowny więc potrzebuję rady.
1. Prosił aby w 1 dniu cyklu wysłać do niego sms- co mu w tej wiadomości napisać i czy on wówczas coś odpisuje i mówi co dalej?
2. Leki mówił żebym wykupiła w Aptece w CDK , ale czy to ma jakieś znaczenie? Są tam tańsze? Jestem spoza Tarnowa stąd to pytanie.
3. Czy Te wszystkie zastrzyki podaje osobiście Dr. P?
4. Czy wiązać się to będzie z codziennymi wizytami u niego? Czy najpierw biorę Elonvę a potem w 5-6 d.c. jadę na USG i on decyduje co dalej?

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, bo nie mam się kogo innego jak Was poradzić!
kasia_maria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 21:12   #982
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_maria Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Forum czytam od dawna, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać bo potrzebuję Waszej pomocy.

O dziecko staramy się od 2 lat bez skutku, od pół roku chodzimy do Dr. P. Jestem już po kilku cyklach z Ovitrelle , ostatnio miałam tez inseminację bez żadnych efektów.

Teraz przygotowujemy się do in vitro, byłam u Dr. P. i dostałam od niego całą listę leków (Elonva, Menopur, Cetrotide), ale już mam taki mętlik w głowie , a Dr. P. nie był ostatnio zbyt rozmowny więc potrzebuję rady.
1. Prosił aby w 1 dniu cyklu wysłać do niego sms- co mu w tej wiadomości napisać i czy on wówczas coś odpisuje i mówi co dalej?
2. Leki mówił żebym wykupiła w Aptece w CDK , ale czy to ma jakieś znaczenie? Są tam tańsze? Jestem spoza Tarnowa stąd to pytanie.
4. Czy wiązać się to będzie z codziennymi wizytami u niego? Czy najpierw biorę Elonvę a potem w 5-6 d.c. jadę na USG i on decyduje co dalej?

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, bo nie mam się kogo innego jak Was poradzić!
WITAMY
jeśli chodzi o sms napisz w nim że dostałaś okres i o której godzinie czekaj na sms lub telefon do mnie dzwonił koło 22,00
Leki hmmm ja kupowałam inne i w stokrotce więc nie mam porównania cenowego ale one są refundowane do IVF więc cena nie będzie się różnić w żadnej aptece jedyne ovitrelle ale ono w Cdk w dobrej cenie
Zastrzyk 1 robi Dr reszte już w własnym zakresie w zaciszu domowym robiłam sama
a wizyty to kwestia indywidualna. ale napewno z 3-4 razy + minimum 2 wizyty w Krk w Macierzyństwie
Stary 2015-10-17, 21:13   #983
mloda111
Raczkowanie

Dziewczyny w którym dc przeprowadzane jest laparoskopia? Ile sie czeka na zabieg od wysłania sms ?
Stary 2015-10-17, 21:21   #984
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mloda111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w którym przeprowadzane jest laparoskopia? Ile sie czeka na zabieg od wysłania sms ?
Do mnie dr G zadzwonił na drugi dzień od wysłania sms, a laparoskopie miałam w 16 dc- czyli czekalam 2 tyg.Bywa róznie, większość dziewczyn miała zaraz po @ z tego co kojarzę.

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2015-10-17 o 21:22
Stary 2015-10-17, 22:15   #985
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny w którym dc przeprowadzane jest laparoskopia? Ile sie czeka na zabieg od wysłania sms ?
Ja mialam powiedziane,ze zaraz po,miesiaczce,mialam chyba w 7 dc,ledwo mi sie doslownie miesiaczka skonczyla,balam sie,ze sie nie skonczy i zrobią.
Stary 2015-10-17, 22:19   #986
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_maria Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Dr powinien oddzwonić,nawet do polnocy,do mnie raz tak pozno pisal,po pracy ale po ostatniej stymulacji w ogole nie odpisal i nie oddzwonil na smsa,ostatnio mi mowil,ze ich juz nie czyta,bo nie daje rady,to w koncu nie wiem jak to jest ale jesli kazal napisać to powinien sie odezwać.Zastrzyki sie sama nauczysz,pielęgniarki pokażą Ci jak ale one robia gorzej niz my najlepiej samemu,ja sie na początku balam i przy,pierwszej stymulacji robila mi sasiadka,przy drugiej jej nie bylo i,nie mialam wyjścia,musiałam sie sama nauczyć robic i potem w szoku bylam jakie to latwe,ani jednego siniaka sobie nie zrobilam,także samemu najlepiej,bo czujesz sama,teraz wiem,ze te zastrzyki to pestka,także spokojnie,dasz rade.

Edytowane przez kamilamimila
Czas edycji: 2015-10-17 o 22:23
Stary 2015-10-18, 04:47   #987
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
Ja miałam laparoskopię w styczniu, @ dostałam 8ego a 27ego miałam zabieg, czyli 20 dc. Pan Dr wtedy oddzwonił mi po niecałej godzinie, natomiast w kwietniu miałam histeroskopię i oddzwonił dopiero po drugim smse który wysłałam w 3 dc jak się nie doczekałam telefonu w po pierwszym.
To ile się czeka jest chyba ruchome. Gdzieś czytałam że powinno się ja wykonywać przed owulacją, ponieważ jeśli doszłoby do zapłodnienia i zrobiona była by laparoskopia wtedy nic z tego nie będzie, dlatego jeśli laparo robiona jest w drugiej połowie cyklu powinno zachować się wstrzemięźliwość (ale to wyczytałam kiedyś w jakimś artykule, ile w tym prawdy jest nie wiem)
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-18, 05:57   #988
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Gingerbre super ze wszystko ok

Cytat:
Ja czekałam na telefon jakieś 3 godziny. Ja miałam w drugiej połowie cyklu. Fajnie się złożyło. Po zabiegu miałam okres, trochę się ociągał, musiałam na niego czekać ok. tydzień, ale w końcu przyszedł. Pod koniec okresu byłam u doktora, leki na stymulacje owulacji, inseminacja i ciąża
Stary 2015-10-18, 08:49   #989
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Ja miałam laparoskopię w styczniu, @ dostałam 8ego a 27ego miałam zabieg, czyli 20 dc. Pan Dr wtedy oddzwonił mi po niecałej godzinie, natomiast w kwietniu miałam histeroskopię i oddzwonił dopiero po drugim smse który wysłałam w 3 dc jak się nie doczekałam telefonu w po pierwszym.
To ile się czeka jest chyba ruchome. Gdzieś czytałam że powinno się ja wykonywać przed owulacją, ponieważ jeśli doszłoby do zapłodnienia i zrobiona była by laparoskopia wtedy nic z tego nie będzie, dlatego jeśli laparo robiona jest w drugiej połowie cyklu powinno zachować się wstrzemięźliwość (ale to wyczytałam kiedyś w jakimś artykule, ile w tym prawdy jest nie wiem)
Tak,tak,z tego powodu,o którym piszesz,laparoskopia powinna byc przed owulacją,dlatego ja mialam zaraz po miesiączce.
Stary 2015-10-18, 08:53   #990
201801291006
Konto usunięte

Dziewczyny ile maksymalnie pęcherzyków można mieć do iui żeby było bezpiecznie? Jest jakaś norma podawana przez lekarzy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości