Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 22:43   #961
Smarrita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Przykre to co piszesz, ale niestety trzeba byc tego swiadomym bo jak juz czuc ruchy to sie je pozniej liczy tak? Kurcze...az strach pomyslec..... Bedzie dobrze, musi byc!
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Tak, ruchy powinno się liczyć

Dziewczyny zrobiły mi się na sutkach brązowe przebarwienia. Ma któraś coś takiego?
No właśnie jak to się liczy? Bo sama nie wiem jak by powinno, żeby było prawidłowo
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 22:53   #962
MaLoS
Rozeznanie

Dziewczyny dziękuje Wam bardzo za życzenia udanych wakacji spakowani, ubezpieczenie kupione, karta ciąży zabrana i ciao bella Italia może znajdę jakieś włoskie inspiracje na imię i Adaś zmiani się na Francesco albo Luigi

Bądźcie wszystkie dobrej myśli, nasze Dzieciątka to czują i na pewno nic złego się nie wydarzy głowy do góry, trzymajcie się bardzo dzielnie

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 23:03   #963
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
O kurde niechcacy rozpetalam fotelikowa dyskusje Szczerze mowiac srednio nas stac na 3 drogie foteliki, dlatego rozwazam ten 0-18 kg. Nie jestesmy oboje ani bardzo wysocy (ja 170, maz 175), ani ciezcy, wiec dziecko tez powinno byc 'normalnych' rozmiarow. A do auta ten co patrzylam by pasowal. Dlatego sie zastanawiam, bo ok nie bedziemy jezdzili duzo, ale jak sie zdarzy ze trzeba z maluchem pojechac w jakas trase po autostradzie to nie chce sie cala droge denerwowac. A nosidelko i tak bym wykorzystala, czy to w domu zamiast lezaczka-bujaczka (i tu juz oszczedzam jakies 30 funtow, czyli docelowy fotelik kosztuje mnie juz tylko 50), albo na wyjazdy do Polski, zeby nie targac wielkego fotelika ze soba samolotem. Na szczescie mamy z mezem jeszcze troche czasu zeby sie namyslic A nie mamy tu od kogo odkupic uzywanego fotelika, nikogo nie znam z dziecmi komu ufam na tyle, zeby wierzyc ze wszystko ok. Wtedy to juz chyba lepiej miec fotelik z firmy krzak, ale bezwypadkowy prawda?
Justyna a do przewożenia samolotem musi być chyba przystosowany fotelik, tak mi wydaje się, ale pewna nie jestem

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do fotelików, dobrze by było zapoznać się z statystykami, jest mnóstwo takich stron, które porównują do siebie rodzaje fotelików, ilość gwiazdek, przedziały cenowe.
Prawda jest taka, że w razie wypadku zawsze istnieje ryzyko nie przeżycia, dlatego należy to ryzyko jak najbardziej niwelować. Nie wiem czy tym, że kupimy najdroższy na rynku fotelik, bazę, czy odkupimy, czy kupimy trochę tańszy.
Prawda jest taka, że jeżdżąc z dzieckiem, uważamy. Mówi się też, że fotelik powinien być po stronie kierowcy, bo badania wykazują, że w razie wypadku u kierowcy włącza się instynkt samozachowawczy i dziecko siedzące za kierowcą ma większe szanse.

Poza tym, ja aż tak bardzo w te gwiazdki nie wierzę, gdyż nawet sprzedawca, z którym spędziłam dwie godziny na wyborze odpowiedniego fotelika powiedział, że należy na nie patrzeć z przymrużeniem oka.

Krupnik powiedzmy, że jakoś mi wyszedł.
A tak poza tym to może pochwalę się tym co teraz robię...
wg statystyk najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie to z tyłu środek tak mówią cyferki oczywiście auto posiadające oddzielne miejsca czyli 3pkt pasy

Cytat:

Z tym wytłuszczonym się nie zgadzam. Nie ma znaczenia totalnie to co piszesz, przede wszystkim dlatego, że nie wiesz na kogo trafisz jadąc wg siebie bezpiecznie. Nie chcę tu rozpętać wojny czy czegoś w tym rodzaju. Ale powiem z własnego doświadczenia: mam 25 lat, 3 lata temu miałam wypadek samochodowy jadąc do pracy samochodem, w drodze wyjątku, bo chciałam późnej jechać na zakupy do galerii- 3 km od domu praca, a galeria 20 km. Normalnie jeździłam busem. Tego dnia i przez następne 6 miesięcy do pracy nie dotarłam. Dlaczego? Bo jakiś kretyn wjechał we mnie i chcąc się ratować odbiłam (żeby nie mieć czołówki), dachowałam po polu i ledwo uszłam z życiem. Z samochodu nie zostało nic. I nie chcę tu nikogo straszyć, ale wyobraź sobie co dzieje się z dzieckiem przewożonym w nosidle, a nie foteliku samochodowym. Wiadomo, jak coś się ma stać to i tak się stanie. Ale większość wypadków to uderzenia z przodu, a nie z boku gdzie siedzi dziecko, dlatego też ważne jest przewożenie tyłem do kierunku jazdy, bo wtedy cała siła idzie na fotelik, a nie na kręgosłup dziecka. Poczytaj sobie na blogu osiem gwiazdek. Wolałabym zapłacić 400 zł za fotelik, nawet gdybym miała go nie użyć ani razu w ciągu roku życia dziecka. Do kwietnia jeszcze daleko, a to znaczy, że 100 zł co miesiąc się odłoży i w marcu masz fotelik. Ja oszczędzam na ciuchach, bo bezpieczeństwo jest dla mnie podstawą. Każdy oczywiście ma prawo do swojego zdania, ale czasem warto się zastanowić i przewartościować pewne rzeczy

Oj tak...u mnie Julian, Dominik, Mikołaj, Igor, Tymoteusz
j atez tak uważam

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
U nas łóżeczko będzie klasyczne takie:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...186680019.html

Nie chcemy żadnych jakich wydziwianych łóżeczek, tylko tradycyjne.

Fotelik
Zdcydowaliśmy na ROmer Baby Safe Plus SHR lub Kiddy Evolution Pro 2 lub w ostetczności jakiś Maxi Cosi, ale jak będziemy jeździć i oglądać to wtedy będzie na 100% już jaki, na pewno, któryś z tych

ja tak samo lubie proste łóżeczka

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Swoją drogą po raz kolejny na tym forum się okazuje, że nie można miec swojego zdania. Wyraziłam co myślę i nagle już 3 osoba próbuje mnie przekonac, po co? Każdy ma swój rozum i wie co dla niego jest dobre a co nie. Już widzę te najeżdżanie na osoby które będą karmic sztucznie. Aż strach będzie wejśc na forum. Jak któraś będzie miała cesarkę to też będzie wyrodną matką, jakąś drugiej kategorii bo nie rodziła naturalnie?

Aha "c" - polskie ci mi nie działa, przepraszam nie najeżdżajcie na mnie za to
smarrita nikt nie mówi,ze nie mozesz, wyrażasz swoje zdanie tak jak każda

Cytat:
A nie ma za co też się skłaniam do CabrioFix, ale walczę z mężem czy baza czy nie

Cloche póki pamiętam, muszę i chcę Ci podziękować za Twój post jakiś czas temu o porodzie z mężem jak pisałam tak zrobiłam, dałam mężowi przeczytać dałam przemyśleć i po tygodniu chyba zapytałam jakie jest jego stanowisko na ten temat ... dzięki Tobie oboje zmieniliśmy zdanie, więc dziękuje bardzo i mocno Cię ściskam
ja podłączam się o niezbędność męża na porodówce, to najwspanialsze chwile, naprawde, czuć wsparcie tej drugiej osoby, On sam nei żałuje, chociaz wiem,ze nie było muątwo patrzec na cierpienie drugiej osoby, ale to są ogromne emocje, do tej pory pamiętam, jak mi wszystko pomagał, to najbardziej wspominamy jacy byliśmy sobie bliscy i smiejemy się, bo już przy najmocniejszych skurczach, gorąco byo, miaam ręcznik w torbie ale tyko taki kąpielowy duży, a gorąco było i z wycieńczenia też i pociła mi twarz się, to w tych emocjach brał ręcznik i mi tą wielką płachtą przeciera twarz

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
O MATKO ledwie Was ogarnełam tyle stron
Ja już po wizycie.
Dr zbadał szyjkę powiedział że wszystko ok jak dobrze zrozumiałam 3cm? Z dzieciątkiem wszystko dobrze pomiary w porządku główki brzucha i kości udowej. Waży 139g
Termin z USG znowu inny także proszę o zmianę 20 kwiecień i poproszę o wykolorowanie nas na różowo
Na 95% dziewczynka
Troszkę trzeba było nadrobić zaległości na forum z dziewczynkami.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
super witamy kolejną dziewczynkę

o i następna dama

wróciłam od fryzjera, wreszcie się farbnęłam i wygladam jak człowiek aż od razu lepiej się czuję.

położyłam się co chyba ucieszyło moje dziecię bo zaczęło szaleć w brzuszku

a tu widzę ostra dyskusja fotelikowa. To ja już też lepiej nic nie piszę w tym temacie bo ja jestem fotelikowy świr i mogę długo na ten temat
ja chętnie poznam Twoją opinię

Cytat:
Napisane przez Neocleo Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Właśnie wróciłam z wizyty od gin i proszę o pokolorowanie na różowo.
Póki co wszystko wskazuje na to, że w moim brzuszku mieszka mała Julia

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Akinomka z racji tego ze tez miałam twardniejacy brzuszek i troche poczytalam na ten temat to troche zmartwily mnie Twoje objawy, oczywiście nie chce Cie straszyć ale ja bym jednak pojechala na ip. Oto co przeczytałam w necie: Jeśli jednak ból brzucha jest ostry, towarzyszy mu uczucie drętwienia, czujesz także bolesny ucisk w dolnej części kręgosłupa, należy natychmiast skontaktować się z lekarzem – może to być bowiem znak, że odkleja się łożysko.

Imiona: Dzis wpadly mi do głowy 2: Karol i Ksawery
Karol podoba sie mi

ja dzisiaj na basenie popływałam, i od razu inne samopoczucie, polecam na relaks

swędzą was sutki?
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 23:20   #964
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
Justyna a do przewożenia samolotem musi być chyba przystosowany fotelik, tak mi wydaje się, ale pewna nie jestem

Dziecko trzyma się na swoich kolanach tylko dodatkowe pasy się dostaje. Koleżanka z kilkumiesięczną córką w wakacje do polski przylatywała. Wózek lub fotelik nadaje się jako bagaż do specjalnego luku.
Stary 2015-11-04, 23:24   #965
justyna_fli
Zadomowienie

Dokladnie tak z tym samolotem. Z fotelikiem chodzilo mi o to, zeby go uzywac w Polsce w samochodzie w razie potrzeby i na rame wozka zamiast tachac gondole tez
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 23:25   #966
patryska0804
Zadomowienie

Ja chyba jadę na IP strasznie boli mnie brzuch

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 23:27   #967
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
powodzenia, oby wszystko było ok. Daj znac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 23:30   #968
patryska0804
Zadomowienie

Tylko nie wiem czy nie panikuje. . Boli z lewej strony. . Brałam nospe i nic nie pomogła. . Może wezmę jeszcze jedna..

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 23:35   #969
justyna_fli
Zadomowienie

Jak bardzo boli to jedz
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 23:36   #970
ania_mala
Zadomowienie

Mnie tak bolał ostatnio prawy bok, ale przeszło po apapie. Myślę,że to miało związek ze sprawami żołądkowo-jelitowymi Ale lepiej jechac na IP i sie upewnić niz stresować. Będzie dobrze kochana!

Sutki tez mnie swędzą

A Karole to fajne chłopakiDziś maja imieniny o czym zapomniałam i musiałam męża przepraszać w ogóle dziś marny dzień miałam. Chyba przez pogodę, ale przeleżałam w łożku cały dzień...
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 06:25   #971
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ci powiedzieli? Wszystko dobrze?
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:19   #972
Kabriela
Zadomowienie

Patryska wszystko w porządku?

Witam się w nowym jakże pochmurnym dniu, moja dwulatka śniadania nie chce dać mi zjeść, już od rana chce tańczyć. A teraz jest wymuszanie płaczem.

O 11:30 mamy zaległe szczepienie.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:30   #973
Kayira
Zakorzenienie

W koncu melduje sie w nowym watku. A ja mysle czemu mi sie nowe wiadomosci nie pojawiaja

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:54   #974
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Patryska daj znac co tam u Ciebie!!

Kabriela jak samopoczucie? Wymuszanie placzem to chyba standard w tym wieku?

Co do sutkow to tez czasem mnie swedza iii....ruchow nie czuje a dzis 17.4

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Keyira hej ano widzisz, pedzimy

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:55   #975
madzia2409
Raczkowanie

Hej Patryska jak tam ten.ból.brzucha?

Ja już śniadanko zjadam wczoraj zrobiłam szałot (sałatkę warzywną) i właśnie sobie ja wpierniczam Z miękką buleczka.

Dzisiaj wybieram się do aglomeracji miejskiej celem zakupu jakiś swetrów, tunik. Muszę powywalac twarda ręka starocie, a włożyć coś nowego do szafy. Aj.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 08:01   #976
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Madzia2409 do aglomeracji miejskiej mowisz smiesznie to brzmi ja lubie wyrzucac ciuchy, ale nie cierpie kupowac nowych

Mikołaj <3
Stary 2015-11-05, 08:04   #977
kropcia007
Wtajemniczenie

Kejka ja tez ruchów nie czuje a dziś 18.6 sutki tez mnie swędzą i jak nosze spodnie ciążowe to mnie brzuch swędzi od tej gumy

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:05   #978
Kabriela
Zadomowienie

No i zrobiłam swojego reniferka. Mam plan zrobić taki wieniec na drzwi z reniferkiem i gwiazdkami i w ogóle taki świąteczny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg reniferek2.jpg (72,1 KB, 22 załadowań)
Stary 2015-11-05, 08:14   #979
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Cytat:
Odezwij się Pati Co z tymi bólami?
Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
W koncu melduje sie w nowym watku. A ja mysle czemu mi sie nowe wiadomosci nie pojawiaja
Witamy na nowym wątku Niezłe tempo dziewczyny mają

Co do sutków, to mnie nie swędzą (jeszcze)
I ruchów też jeszcze nie poczułam, chociaż codziennie, każdego wieczora jak już leżę obserwuję brzuszek i przykładam dłonie, ale nic nie "faluje" i nie smyra, a już się nie mogę doczekać.

Kabriela, ale słodki reniferek Ci wyszedł

Edytowane przez Neocleo
Czas edycji: 2015-11-05 o 08:17
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:16   #980
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Kejka ja tez ruchów nie czuje a dziś 18.6 sutki tez mnie swędzą i jak nosze spodnie ciążowe to mnie brzuch swędzi od tej gumy

To mnie pocieszylas czyli pewnie bedziemy czekac do 20 tyg...ja to nawet probowalam sie odprezyc lezac, zjesc batonika...i czekalam czy sie mały uaktywni...i dupanic nie czulam...

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
No i zrobiłam swojego reniferka. Mam plan zrobić taki wieniec na drzwi z reniferkiem i gwiazdkami i w ogóle taki świąteczny.

Cudny jest️ z czego to robisz?

Mikołaj <3
Stary 2015-11-05, 08:22   #981
Kayira
Zakorzenienie

Witajcid widze ze od rana pedzicie ja mam w sumie 17 tydzien ruchow nie czuje. Ale gin mnie uspokoila i mowi ze w 1 ciazy jeszcze mam na to czas. Bo ruchy moga byc a ja nie wiem ze to to
Wiec czekam...
Co Wy macie z tymi swedzacymi sutkami? Mnie na szczescie tylko czasem bola piersi

A ja ogolnie nie lubie wyrzucac ciuchow, szczegolnie tych do ktorych sie przywiazalam.
Teraz zamowilsm sobid tylko koszulki ciazowe. Planuje dokupic legginsy i spodnice. Jakies 2 sukienki mam i od siostry spodnie dostalam

Ja zaraz za sniadanko sie zabiore i do roska planuje isc

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:22   #982
Kabriela
Zadomowienie

KEJKA z papierowej wikliny.
Dziękuję. Trochę jeszcze mordkę ma za długą ale pierwszy zawsze ma swój urok.
Stary 2015-11-05, 08:29   #983
Smarrita
Wtajemniczenie

Tez zjadlabym szalot!!! Trzeba z lozka sie zwlec. Cora mi o 6 wstala ale dala mamie jeszcze pospac
Stary 2015-11-05, 08:30   #984
danika
Zakorzenienie

ja też przy śniadanku się witam

córa odprowadzona do przedszkola, szczęśliwa bo uwielbia chodzić na piechotę potem jeszcze poszłam po chleb i kupiłam sobie świeżą bułeczkę i wcinam z dżemem
popołudniu wybieramy się do mojej mamy

ciekawe co z Patyrśką....mam nadzieję, że po prostu odsypia nocny wyjazd na IP
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:31   #985
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

A wiecie ze ja nie mam pojecia co to szalot?! Jak odpale kompa to sprawdze

Tak mi sie wydawalo, ze to papierowa wiklina cudny jest, dlugo zajmuje zrobienie?

Mikołaj <3
Stary 2015-11-05, 08:33   #986
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
To mnie pocieszylas czyli pewnie bedziemy czekac do 20 tyg...ja to nawet probowalam sie odprezyc lezac, zjesc batonika...i czekalam czy sie mały uaktywni...i dupanic nie czulam...

Cudny jest️ z czego to robisz?

Tez leżę co wieczór z dłońmi na brzuchu ale cisza. Czekamy cierpliwie

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:38   #987
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie ze ja nie mam pojecia co to szalot?! Jak odpale kompa to sprawdze
ja tez nie wiem ale głupio było mi pytać

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Tez leżę co wieczór z dłońmi na brzuchu ale cisza. Czekamy cierpliwie
cierpliwosci kochane ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 21 tygodniu, pamiętam bo to było zaraz przed połówkowym usg
chociaż byłam chuda i miałam łożysko na tylnej ścianie.

teraz w 18 poczułam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:48   #988
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
wiadomo, najwięcej poronień jest do 12 tyg ale córka sąsiadki w 6 miesiącu musiała urodzic martwe dziecko. Nie wiem co się stało. Jakiś czas temu czytałam na wizażu nei pamiętam który konkretnie wątek poczekalni i podobna sytuacja była ..laska w 32 tygodniu.
Synowa sąsiadki dostała skurcze w 6 miesiącu, na szczęście jej gin szybko jej karetkę załatwił do najlepszego szpitala w województwie tam podtrzymali jej jeszcze ciążę i urodziła w 7 miesiącu zdrowiutkiego chłopczyka. Teraz ma już ponad 2 latka ale gaduła z niego jest. Fajny zdrowy chłopczyk.

Na porodówce laska przede mną też urodziła martwe (nie wiem w jakim stanie przyjechała do spzitala , możliwe że już było za późno, bo leżąc tam na fotelu słyszałam tylko jak położna jedna do drugiej mówiła "musisz się zapyta czy chce czarny worek czy (jakiś kolor wymieniła) i czy życzy sobie sekcję zwłok"

Różne sytuacje na różnym etapie się zdarzają. trzeba obserwowa swoje ciało a potem ruchy. Ja wam już pisałam jak będziecie miały możliwośc u położnej robienia KTG na końcówce ciąży to korzystajcie z tego.
Święta racja, korzystajmy z ktg jeśli mamy możliwość. Nie chce tu dokładać smutnych przykładów, ale juz chyba pisałam, że na moim mamusiowym na ponad 80 udzielających się dziewczyn były 2 przypadki później. .. w 21tc - krwawienie po prostu martwe dzieciątko zaczęło odchodzić, a drugi, chyba najgorszy, 37tc. Chłopczyk szykował sie do porodu juz szybciej, to hamowali, ale chyba za mało nadzorowali tą ciążę, do tego problemy tarczycowe. Jednego dnia po prostu ruchy ucichły, IP i.. juz było za późno. Można spekulować dlaczego, mnie się wydaje, że kilka faktów się zebrało. A lekarze coś o supełku na pępowinie gadali, ale nikt go nie widział. ..
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:51   #989
Kabriela
Zadomowienie

KEJKA -Właśnie o dziwo bardzo szybko się robi takiego reniferka.

Dziewczyny jak myślicie kiedy usłyszymy w radiu Last Christmas?
Stary 2015-11-05, 08:57   #990
madzia2409
Raczkowanie

Kejka jakby mój zobaczył że użyłam sformułowania aglomeracja miejska, to by mi zrobił wykład o patriotyzmie lokalnym jak nic. Po ślubie przeprowadziliśmy się do jego miejscowości i od tego czasu mam problemy z kupieniem czegokolwiek (yhhhh) . A jak chce jakieś ciuchy to wyprawa do Katowic. Czyt. Pociągiem godzinę ponad i muszę się dostać na stacje, bo mi auto jeszcze wziął do pracy dzisiaj. Ja to uważam, że mieszkam w małym miasteczku jak już tak chce nazwę "miasto" , ale też się wpienia wtedy. Jakiś wrażliwy jest no. 😀 i Kordonki chce sobie zobaczyć, bo planuje szwagierce zrobić Cotton balls w prezencie ale w odcieniach fioletu, a kojarzę że w centrum handlowym w Kato jest taki sklepik. 😀

Szalot, to nic innego jak znana przez Was sałatka ziemniaczano- warzywna (marchewka, pietruszka, seler) , ogórek kiszony,jajka, groszek (ja dodałam kukurydzy, .bo nie miałam akurat groszku) , majonez i sól i pieprz. W domu mówiliśmy zawsze szałot (nazwa Śląska)

Kabriela wstyd się przyznać, ale nie wiem jak się robi z wikliny, może mogłabyś napisać po kolei co robisz. Pewnie spróbuję 😀, jak ktoś wyjaśni mi krok po kroku. Cudne są te wyroby Twoje.

Ruchy
Z moim przednim lozyskiem i pierwsza ciąża to stawiam, ze pierwsze ruchy poczuje w 21-22 Tc. Więc Wam zazdroszczę. Ale w.ostatnich dniach odczuwam mrowienie (jeśli tak to mogę nazwać) pod pepkiem, tak w połowie od dołu. Dzisiaj po śniadaniu też to cZułam, ale nie wiem czy to to. Więc będę czekać na jakiegoś kopniaczka.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości