|
|
#961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuje Wam bardzo za życzenia udanych wakacji
![]() Bądźcie wszystkie dobrej myśli, nasze Dzieciątka to czują i na pewno nic złego się nie wydarzy głowy do góry, trzymajcie się bardzo dzielnie
|
|
#963 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacjeCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dzisiaj na basenie popływałam, i od razu inne samopoczucie, polecam na relaks ![]() swędzą was sutki?
|
||||||||||
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko trzyma się na swoich kolanach tylko dodatkowe pasy się dostaje. Koleżanka z kilkumiesięczną córką w wakacje do polski przylatywała. Wózek lub fotelik nadaje się jako bagaż do specjalnego luku.
|
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie tak z tym samolotem. Z fotelikiem chodzilo mi o to, zeby go uzywac w Polsce w samochodzie w razie potrzeby i na rame wozka zamiast tachac gondole tez
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba jadę na IP strasznie boli mnie brzuch
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Tylko nie wiem czy nie panikuje. . Boli z lewej strony. . Brałam nospe i nic nie pomogła. . Może wezmę jeszcze jedna..
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Jak bardzo boli to jedz
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tak bolał ostatnio prawy bok, ale przeszło po apapie. Myślę,że to miało związek ze sprawami żołądkowo-jelitowymi
Ale lepiej jechac na IP i sie upewnić niz stresować. Będzie dobrze kochana!Sutki tez mnie swędzą A Karole to fajne chłopaki Dziś maja imieniny o czym zapomniałam i musiałam męża przepraszać w ogóle dziś marny dzień miałam. Chyba przez pogodę, ale przeleżałam w łożku cały dzień...
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Patryska wszystko w porządku?
Witam się w nowym jakże pochmurnym dniu, moja dwulatka śniadania nie chce dać mi zjeść, już od rana chce tańczyć. A teraz jest wymuszanie płaczem. O 11:30 mamy zaległe szczepienie. |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu melduje sie w nowym watku. A ja mysle czemu mi sie nowe wiadomosci nie pojawiaja
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
Patryska daj znac co tam u Ciebie!!
![]() ![]() Kabriela jak samopoczucie? Wymuszanie placzem to chyba standard w tym wieku? ![]() Co do sutkow to tez czasem mnie swedza iii....ruchow nie czuje a dzis 17.4 ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Keyira hej ano widzisz, pedzimy
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Hej Patryska jak tam ten.ból.brzucha?
Ja już śniadanko zjadam wczoraj zrobiłam szałot (sałatkę warzywną) i właśnie sobie ja wpierniczam Z miękką buleczka. Dzisiaj wybieram się do aglomeracji miejskiej celem zakupu jakiś swetrów, tunik. Muszę powywalac twarda ręka starocie, a włożyć coś nowego do szafy. Aj. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia2409 do aglomeracji miejskiej mowisz
smiesznie to brzmi ja lubie wyrzucac ciuchy, ale nie cierpie kupowac nowych
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejka ja tez ruchów nie czuje a dziś 18.6 sutki tez mnie swędzą i jak nosze spodnie ciążowe to mnie brzuch swędzi od tej gumy
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
No i zrobiłam swojego reniferka. Mam plan zrobić taki wieniec na drzwi z reniferkiem i gwiazdkami i w ogóle taki świąteczny.
|
|
|
|
#979 | |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Odezwij się Pati
Co z tymi bólami?Cytat:
Niezłe tempo dziewczyny mają ![]() Co do sutków, to mnie nie swędzą ![]() I ruchów też jeszcze nie poczułam, chociaż codziennie, każdego wieczora jak już leżę obserwuję brzuszek i przykładam dłonie, ale nic nie "faluje" i nie smyra, a już się nie mogę doczekać. Kabriela, ale słodki reniferek Ci wyszedł Edytowane przez Neocleo Czas edycji: 2015-11-05 o 08:17 |
|
|
|
|
#980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To mnie pocieszylas czyli pewnie bedziemy czekac do 20 tyg...ja to nawet probowalam sie odprezyc lezac, zjesc batonika...i czekalam czy sie mały uaktywni...i dupa nic nie czulam...Cytat:
Cudny jest ️ z czego to robisz?
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcid
widze ze od rana pedzicie ja mam w sumie 17 tydzien ruchow nie czuje. Ale gin mnie uspokoila i mowi ze w 1 ciazy jeszcze mam na to czas. Bo ruchy moga byc a ja nie wiem ze to to ![]() Wiec czekam... Co Wy macie z tymi swedzacymi sutkami? Mnie na szczescie tylko czasem bola piersi ![]() A ja ogolnie nie lubie wyrzucac ciuchow, szczegolnie tych do ktorych sie przywiazalam. Teraz zamowilsm sobid tylko koszulki ciazowe. Planuje dokupic legginsy i spodnice. Jakies 2 sukienki mam i od siostry spodnie dostalam ![]() Ja zaraz za sniadanko sie zabiore i do roska planuje isc
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
KEJKA z papierowej wikliny.
![]() Dziękuję. Trochę jeszcze mordkę ma za długą ale pierwszy zawsze ma swój urok. |
|
|
|
#983 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez zjadlabym szalot!!! Trzeba z lozka sie zwlec. Cora mi o 6 wstala ale dala mamie jeszcze pospac
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
ja też przy śniadanku się witam
![]() córa odprowadzona do przedszkola, szczęśliwa bo uwielbia chodzić na piechotę potem jeszcze poszłam po chleb i kupiłam sobie świeżą bułeczkę i wcinam z dżemem ![]() popołudniu wybieramy się do mojej mamy ciekawe co z Patyrśką....mam nadzieję, że po prostu odsypia nocny wyjazd na IP |
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie ze ja nie mam pojecia co to szalot?! Jak odpale kompa to sprawdze
Tak mi sie wydawalo, ze to papierowa wiklina cudny jest, dlugo zajmuje zrobienie?
|
#986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez leżę co wieczór z dłońmi na brzuchu ale cisza. Czekamy cierpliwie
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale głupio było mi pytać ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 21 tygodniu, pamiętam bo to było zaraz przed połówkowym usg chociaż byłam chuda i miałam łożysko na tylnej ścianie. teraz w 18 poczułam
|
||
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
KEJKA -Właśnie o dziwo bardzo szybko się robi takiego reniferka.
Dziewczyny jak myślicie kiedy usłyszymy w radiu Last Christmas? |
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Kejka jakby mój zobaczył że użyłam sformułowania aglomeracja miejska, to by mi zrobił wykład o patriotyzmie lokalnym jak nic. Po ślubie przeprowadziliśmy się do jego miejscowości i od tego czasu mam problemy z kupieniem czegokolwiek (yhhhh) . A jak chce jakieś ciuchy to wyprawa do Katowic. Czyt. Pociągiem godzinę ponad i muszę się dostać na stacje, bo mi auto jeszcze wziął do pracy dzisiaj. Ja to uważam, że mieszkam w małym miasteczku jak już tak chce nazwę "miasto" , ale też się wpienia wtedy. Jakiś wrażliwy jest no. 😀 i Kordonki chce sobie zobaczyć, bo planuje szwagierce zrobić Cotton balls w prezencie ale w odcieniach fioletu, a kojarzę że w centrum handlowym w Kato jest taki sklepik. 😀
Szalot, to nic innego jak znana przez Was sałatka ziemniaczano- warzywna (marchewka, pietruszka, seler) , ogórek kiszony,jajka, groszek (ja dodałam kukurydzy, .bo nie miałam akurat groszku) , majonez i sól i pieprz. W domu mówiliśmy zawsze szałot (nazwa Śląska) Kabriela wstyd się przyznać, ale nie wiem jak się robi z wikliny, może mogłabyś napisać po kolei co robisz. Pewnie spróbuję 😀, jak ktoś wyjaśni mi krok po kroku. Cudne są te wyroby Twoje. Ruchy Z moim przednim lozyskiem i pierwsza ciąża to stawiam, ze pierwsze ruchy poczuje w 21-22 Tc. Więc Wam zazdroszczę. Ale w.ostatnich dniach odczuwam mrowienie (jeśli tak to mogę nazwać) pod pepkiem, tak w połowie od dołu. Dzisiaj po śniadaniu też to cZułam, ale nie wiem czy to to. Więc będę czekać na jakiegoś kopniaczka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

bo jak juz czuc ruchy to sie je pozniej liczy tak? Kurcze...az strach pomyslec..... Bedzie dobrze, musi byc!
️

głowy do góry, trzymajcie się bardzo dzielnie
Szczerze mowiac srednio nas stac na 3 drogie foteliki, dlatego rozwazam ten 0-18 kg. Nie jestesmy oboje ani bardzo wysocy (ja 170, maz 175), ani ciezcy, wiec dziecko tez powinno byc 'normalnych' rozmiarow. A do auta ten co patrzylam by pasowal. Dlatego sie zastanawiam, bo ok nie bedziemy jezdzili duzo, ale jak sie zdarzy ze trzeba z maluchem pojechac w jakas trase po autostradzie to nie chce sie cala droge denerwowac. A nosidelko i tak bym wykorzystala, czy to w domu zamiast lezaczka-bujaczka (i tu juz oszczedzam jakies 30 funtow, czyli docelowy fotelik kosztuje mnie juz tylko 50), albo na wyjazdy do Polski, zeby nie targac wielkego fotelika ze soba samolotem. Na szczescie mamy z mezem jeszcze troche czasu zeby sie namyslic 
gratulacje

iii....ruchow nie czuje a dzis 17.4 
ano widzisz, pedzimy
smiesznie to brzmi
Co z tymi bólami?
nic nie czulam...
ale głupio było mi pytać