Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-18, 13:00   #961
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Czytam was od rana, ale nic do mnie nie dociera. Poszlam do pediatry z lista pytan i wlasnie sie zorientowalam, ze nie zadalam wszystkich...

Mamy skierowanie do neurologa. Polecacie jakiegos w Warszawie lub okolicach?

Pediatra zwrocila uwage na cos, z czym w ogole do niej nie przyszlam, tj na lodowate stopki. Faktycznie czesto ma zimne, ale nie zwracalam na to uwagi. Mam sie nie gnebic przez swieta i w styczniu przyjsc po skierowanie na morfo, a do teraz prowadzic dzienniczek stopek do okazania na nastepnej wizycie. Nie bede o tym czytac, nie straszcie mnie jesli znacie tragiczne historie z zimnymi stopkami

Nie zwrócilam uwagi czy u Jula zimne stopy... Rączki miewa
Zawsze pediatra woli dac skierowanie do neurologa zeby być krytym. Neurolog najczęsciej uspokaja zatroskanego rodzica i u Was tak będzie!
Drżenie i zimne stópki to norma do którego s m-ca życia. U Jula było drżenie i Ady Violki.
Masz raję zeby i-netu nie czytać. Jednak skierowanie na morfo lekarka mogła dać teraz, dziwne ze nie dala
Stary 2015-12-18, 13:01   #962
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Myślisz??? 10h jazdy w tym ze dwa przystanki na pewno będą ze względu na młoda...
Ten BeSafe według mnie strasznie niewygodny jest dla śpiącego dziecka... Sama nawet myślałam o tym, jak się wybierzemy na dłuższą trasę to czy Małej będzie w nim wygodnie spać... Zresztą chyba każdy z tych następnych fotelików ma takie kiepskie odchylenie. My w każdym razie jeśli pojedziemy do DE (też 10h autem) to chyba wybierzemy jednak samolot.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:01   #963
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Chwale się, Szymi dziś sam pierwszy raz usiadł miał za plecami nieduża poduszkę, ale i tak jestem z niego mega dumna!
Ekstra! ciekawe czy będzie lubil siedziec, moja nie lubi, woli stac,dzis nogami przebiera,odrywa nozke jak sarenka czasami mam glupie mysli,ze za szybko się rozwija i przez to jej sie w nocy styki przegrzewaja
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:04   #964
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A na noc jedziecie tak?

Tak...

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ten BeSafe według mnie strasznie niewygodny jest dla śpiącego dziecka... Sama nawet myślałam o tym, jak się wybierzemy na dłuższą trasę to czy Małej będzie w nim wygodnie spać... Zresztą chyba każdy z tych następnych fotelików ma takie kiepskie odchylenie. My w każdym razie jeśli pojedziemy do DE (też 10h autem) to chyba wybierzemy jednak samolot.
Wiesz co wygodne to są, jak jedziesz w trasie jednostajna prędkością to nawet główka nie opada... W mieście dużo gorzej bo ciągle się hamuje i gazu dodaję... I przez to dziecku głowa lata

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:05   #965
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kapiel codziennie ale bez spiny. Jak pozno wrocimy, albo Bi nie w humorze, to odpuszczamy bez wyrzutow.

Bo to facet, myc sie nie lubi

Wiecznie sobie te skarpety sciaga i z golymi gania, to nie dziwne, ze zimne. Ale do pediatry przyjechala w dwoch parach skarpet i zimowym spiworku a stopy sinofioletowe i zimne jak nie wiem co. W domu juz miala tylko chlodnawe. Moze ze stresu jej lodowacieja
Z powodu znikajacych skarpet zakładam na tyłek rajstopy 😜 i po problemie 😉 spodenki ubieram tylko jak gdzieś się wybieramy, a tak to Zofija w rajtuzach po chałupie fika.
Stary 2015-12-18, 13:06   #966
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kapiel codziennie ale bez spiny. Jak pozno wrocimy, albo Bi nie w humorze, to odpuszczamy bez wyrzutow.

Bo to facet, myc sie nie lubi

Wiecznie sobie te skarpety sciaga i z golymi gania, to nie dziwne, ze zimne. Ale do pediatry przyjechala w dwoch parach skarpet i zimowym spiworku a stopy sinofioletowe i zimne jak nie wiem co. W domu juz miala tylko chlodnawe. Moze ze stresu jej lodowacieja
A moze za mocno ja uciskaly te skarpetki? Tak gdybam.

Mama juz do mnie idzie.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:09   #967
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
A moze za mocno ja uciskaly te skarpetki? Tak gdybam.

Mama juz do mnie idzie.
Też tak pomyślałam... Może miała za mocno scisniete? Zobacz w domu na bosaka ja zostaw i sprawdzaj jej stopki

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-12-18, 13:12   #968
ametty
Rozeznanie

To skierowanie do neurologa to takie na moje zyczenie bardziej niz z jakichs konkretnych podejrzen pani doktor. Tez mysle, ze te stopy to nic strasznego. Z reszta nie chce nic przypuszczac, ostatnio mam po wyzej uszu chorob w rodzinie, sama czekam na wyniku badan i wszystko tak elegencko na swieta mi wypadlo :P

Wasze dzieci tez szoruja zebami po drewnianych meblach?
Stary 2015-12-18, 13:16   #969
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Tak...

Wiesz co wygodne to są, jak jedziesz w trasie jednostajna prędkością to nawet główka nie opada... W mieście dużo gorzej bo ciągle się hamuje i gazu dodaję... I przez to dziecku głowa lata
Może tak. Chociaż dla mnie pozycja "leżąca" to i tak dalej bardziej siedząca jest 😉 ale cóż, samochód to nie sypialnia 😉 raz na czas jakoś to przeżyje 😊 na Twoim miejscu nie cudowalabym z przerwami w trasie, tak jak Black pisze, ciągnijcie ile Amelka Wam pozwoli, im szybciej dojedziecie tym szybciej Mała odpocznie sobie i położy się wygodnie.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
To skierowanie do neurologa to takie na moje zyczenie bardziej niz z jakichs konkretnych podejrzen pani doktor. Tez mysle, ze te stopy to nic strasznego. Z reszta nie chce nic przypuszczac, ostatnio mam po wyzej uszu chorob w rodzinie, sama czekam na wyniku badan i wszystko tak elegencko na swieta mi wypadlo :P

Gdyby jakieś zęby były to pewnie by szorowala 😜 a tak to memla, co może
Stary 2015-12-18, 13:17   #970
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze jak bedzie stekac to wtedy sie zatrzymujcie.
Ja tez bym tak zrobila. Jak jechalismy nad morze to 1 postoj byl tylko bo tak to kimala

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
do testowania kaszki?
Tak po 500g kazda

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:19   #971
ametty
Rozeznanie

Biore wasze rady pod uwage. Pokombinuje i wynotuje w dzienniczku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 13:23   #972
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Mój też kaszek nie chce jeść więc dziś dostal kromke chleba zytniego posmarowanego awokado z jajkiem i zjadł trochę nabrudzil ale już coraz lepiej mu idzie jedzenie samemu
Dlatego mojemu bardziej wczoraj wchodziła jajecznica z chlebem;-)
Stary 2015-12-18, 13:26   #973
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Może tak. Chociaż dla mnie pozycja "leżąca" to i tak dalej bardziej siedząca jest 😉 ale cóż, samochód to nie sypialnia 😉 raz na czas jakoś to przeżyje 😊 na Twoim miejscu nie cudowalabym z przerwami w trasie, tak jak Black pisze, ciągnijcie ile Amelka Wam pozwoli, im szybciej dojedziecie tym szybciej Mała odpocznie sobie i położy się wygodnie.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Gdyby jakieś zęby były to pewnie by szorowala 😜 a tak to memla, co może
Dzięki dziewczyny, to tak zrobię, a pewno nam wypadnie kolacja i około północy znów...
Czekam na męża, dopakujemyy się i wio

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja tez bym tak zrobila. Jak jechalismy nad morze to 1 postoj byl tylko bo tak to kimala

Tak po 500g kazda

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-12-18, 13:26   #974
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Mój też kaszek nie chce jeść więc dziś dostal kromke chleba zytniego posmarowanego awokado z jajkiem i zjadł trochę nabrudzil ale już coraz lepiej mu idzie jedzenie samemu
Jak podalas awokado? W formie pasty?
Stary 2015-12-18, 13:26   #975
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Mamy piątego zabka Chyba w nocy wyszedł, bo wczoraj jak zaglądałam to nie było jeszcze. Jestem dumna z corci, bohaterka moja dzielna
Brawo dla Ali

Ja już wróciłam od kosmetyczki;-)fajnie było sobie poplotkować;-) złożyła mi propozycje..zapytała czy mogłaby mnie zaprosić do jakiegoś teledysku albo makijażu pokazowego bo jak ona to stwierdziła,mam fajną urodę.. miło mi się zrobiło tym bardziej że pięknie maluje i zjeżdżają się do niej klientki z innych miast
A teraz wróciliśmy ze spacerku;-) zimno..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 13:34   #976
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy piątego zabka Chyba w nocy wyszedł, bo wczoraj jak zaglądałam to nie było jeszcze. Jestem dumna z corci, bohaterka moja dzielna
Gratuluje!

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Black - przykro mi z powodu kataru Pawełka. dawaj mu jakies leki zeby się nie rozkręciło. Trzymaj się :-*

Goczek - ja myślę, że te pobudki to ząbki. naprawdę niektóre dzieci tak czesto sie budzą, a zauważ ze wiekszość od jakiegos czasu boryka się z takim przerwywanym snem (cyt.Violkę "seksem" :P ). Możesz zrobic podst.badania typu morfo i mocz jesli Cię to uspokoi

U nas dzis znow super noc. Nad ranem po 5 zachcialo mi się Julcia przewrocic z brzuszka i byl ryk, ale poem spal do 7.45 a usnął wczoraj po 19

Mam pytanko - w zarze online jak cos kupie to zwrócę normalnie w sklepie?
Sa jakies nowe promki na gerberki lub deserki bobovita? Ktoś coś?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Niezawsze - współczuję takiego Maciusia późnego chodzenia spać. On chyba dużo w dzien spi. Może to jest powód?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Gratulacje!
Być może Ala ma wysoki próg bólu. Ty drobna a poród dobrze zniosłaś a córcia spora i chyba nie mialaś zzo?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

U nas jak noc z pobudkami to czesto taki nagły ryk jest np.godzine do 3 po zasnieciu jakby ostry bół lub zły sen

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Super że je takie rzeczy. Mój tyle zębów ma ale chyba boi sie z nich korzystać i dba o nie bo tyle bólu ich wyjście go kosztowało

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Nie łam się i pisz jeszcze raz

Koperco Gosiak - dzięki za odp dot. c&a

dziękujemy za gratki ząbkowe

tak,możesz zwrócić w sklepie,ja tak robiłam w zeszłym roku

A to z korzystaniem z zębów mnie rozbawilo😋

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Goczek współczuję nocki

Madzix gratuluję zeboli u nas 2 nadal

Majka właśnie jak mało śpi tzn nie ma 3 drzemek, bo to pójście na sen o 19-20 traktuje jako trzecia drzemke, może jakby Mają nie budziła to by ok było, nie wiem, bo Wchodzi do pokoju, bo sama nie chce siedzieć wieczorem, a tz w pracy

Maciek się klaskac nauczył
Brawo Maciek!

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A u nas Julo dwa dni bez kąpieli i takie nocki dobre hehe dziwne to
Może to diabeł wcielony i to wszystko przez wodę😜

Cash-gratuluje!super
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:42   #977
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli tak jak u nas

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

My na spacerku. Mżawka pada, ale jesteśmy twardzi :P

My też chodziłyśmy w mżawkę

Cytat:
Czytam was od rana, ale nic do mnie nie dociera. Poszlam do pediatry z lista pytan i wlasnie sie zorientowalam, ze nie zadalam wszystkich...

Pediatra zwrocila uwage na cos, z czym w ogole do niej nie przyszlam, tj na lodowate stopki. Faktycznie czesto ma zimne, ale nie zwracalam na to uwagi. Mam sie nie gnebic przez swieta i w styczniu przyjsc po skierowanie na morfo, a do teraz prowadzic dzienniczek stopek do okazania na nastepnej wizycie. Nie bede o tym czytac, nie straszcie mnie jesli znacie tragiczne historie z zimnymi stopkami

Będzie dobrze
Moze rzeczywiscie miała ściśnięte skarpetkami.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53844698]Ekstra! ciekawe czy będzie lubil siedziec, moja nie lubi, woli stac,dzis nogami przebiera,odrywa nozke jak sarenka czasami mam glupie mysli,ze za szybko się rozwija i przez to jej sie w nocy styki przegrzewaja [/QUOTE]

Hehe ) raczej nie. Bo moja nie taka szybka, a też się budzi. Ja poważnie zaczynam się zastanawiać nad dawaniem butli na noc. Jakoś tak myślę że może się nie najada. Bo cycka to jednak krótko ciumka na noc i stop A butlę całą wtedy owaliła- pobudek było tylko o jedną mniej, ale to może z przyzwyczajenia hmm

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Brawo dla Ali

Ja już wróciłam od kosmetyczki;-)fajnie było sobie poplotkować;-) złożyła mi propozycje..zapytała czy mogłaby mnie zaprosić do jakiegoś teledysku albo makijażu pokazowego bo jak ona to stwierdziła,mam fajną urodę.. miło mi się zrobiło tym bardziej że pięknie maluje i zjeżdżają się do niej klientki z innych miast

Oo fajnie wpadłaś jej w oko)
Stary 2015-12-18, 13:47   #978
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
My też chodziłyśmy w mżawkę

Będzie dobrze
Moze rzeczywiscie miała ściśnięte skarpetkami.

Hehe ) raczej nie. Bo moja nie taka szybka, a też się budzi. Ja poważnie zaczynam się zastanawiać nad dawaniem butli na noc. Jakoś tak myślę że może się nie najada. Bo cycka to jednak krótko ciumka na noc i stop A butlę całą wtedy owaliła- pobudek było tylko o jedną mniej, ale to może z przyzwyczajenia hmm

Oo fajnie wpadłaś jej w oko)
Teoretycznie w tym wieku dziecko nie budzi się by jeść w nocy, a po to aby się napić. Może dlatego cycka krótko ciągnie. Zosia w nocy tez juz coraz mniej mleczka pije, nie wiem czy z 60ml będzie... Ale najwidoczniej jeszcze mleka potrzebuje, bo wczoraj w nocy próbowałam mleko zastąpić herbatą to wypiła, zasnęła na 10min i znow zaczęła się kręcić. Zrobiłam mm to ciumknęła 60ml i poszła spać.. Dospała do 8.
Stary 2015-12-18, 14:00   #979
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cześć kochane melduje, że żyjemy ale doba to dla mnie za mało całuję wszystkie dzieciaczki!

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Po panelach

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 14:06   #980
violka848
Zakorzenienie

Dziewczyny używa któraś Bebiko pro + ??? Bo koleżanka mi poleca, to jakaś nowość chyba, pomaga przy wprowadzeniu do normalnego mleka. Ona właśnie zaczęła synkowi na noc to podawać.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Teoretycznie w tym wieku dziecko nie budzi się by jeść w nocy, a po to aby się napić. Może dlatego cycka krótko ciągnie. Zosia w nocy tez juz coraz mniej mleczka pije, nie wiem czy z 60ml będzie... Ale najwidoczniej jeszcze mleka potrzebuje, bo wczoraj w nocy próbowałam mleko zastąpić herbatą to wypiła, zasnęła na 10min i znow zaczęła się kręcić. Zrobiłam mm to ciumknęła 60ml i poszła spać.. Dospała do 8.

Hmm no niby tak ale Ada jje ok 17-18 owoce i na kolacje cycka. A tak by butla była i to w większej ilości. Zosia na kolacje pewnie coś innego jje- bo ona chyba mm nie??
Stary 2015-12-18, 14:12   #981
Konto usunięte

Cytat:

będzie dobrze, dzieci często robia jakies dziwne wg dorosłych rzeczy. ja znam same pozytywne historie z zimnymi stópkami np. ja mam zimne stopy i dlonie często i zyje, zdrowa jestem
Cytat:
U nas też kąpiel=zabawa i ubaw po pachy, do tego stopnia uwielbia się kąpać, że jak tylko widzi waniennke od razu chce do niej wchodzić. Nie ważne, że w ubraniu! Jak ją odciagam, to jest zgrzęd, ale dzielnie znosi rozbieranie, bo wie, że zaraz będzie mogła robić "ciapu ciap"! 😉 po kąpieli wygaszam światło i chwilę bawimy się na łóżku w akompaniamencie projektora, z którego leci kolysanka, potem odkładam Zosie do wózka, daję herbatkę i zasypia. W wózku dlatego, że czasem trzeba ją pobujac delikatnie. Odkładam do łóżka po jakiś 30min od zasniecia. Czasem budzi się lub wierci kilka razy do 24, ale utulę, dam herbatki i po sprawie. Sporadycznie zdarza się, że trzeba ją wziąć na ręce.
fajny rytuał Moja Hania do tej pory zwykle po kąpieli od razu cycka szukala, chwile ja poprzytulalam w jej wyciemnionym prawie pokoju i dawalam jeść no i usypiała albo przy albo po, odlożona do lozeczka, czasem jej projektor odpalałam, jak jakies pretensje zglaszała. a ostatnio się przekręca na czworaka, kolana i sobie wystaje przy łożeczku i pokrzykuje, tak zarypiaście jej się stoi . no i od kilku dni tatuś ją bierze do naszego łózka na "zmęczenie" i pozwala jej się wyfikać. bo jak ja bierze do bujania to sie wydziera. jakieś przytulanie czy czytanie nie wchodzi w gre bo sie wyrywa lub ksiazke probuje zjesc, pognieśc.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 14:13   #982
cashmere
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53844698]Ekstra! ciekawe czy będzie lubil siedziec, moja nie lubi, woli stac,dzis nogami przebiera,odrywa nozke jak sarenka czasami mam glupie mysli,ze za szybko się rozwija i przez to jej sie w nocy styki przegrzewaja [/QUOTE]

Haha dobra jestes

Cytat:

Na pewno wszystko z Bibsem ok!
Tak szoruje wszystko, ale dziaslami

Cytat:
Brawo dla Ali

Uuu gwiazdo Ty nasza!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 14:15   #983
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Ametty - strasznie mi przykro z powodu śmierci Twojej babci

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 14:18   #984
gossip_girl21
Zakorzenienie

Odmeldowuje się,bez odbioru 😊 proszę o magiczne kciuki 😘

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-12-18, 14:23   #985
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:

eee to na pewno nic takiego, ja np od zawsze mam zimne dłonie, nawet latem w upały
co do neurologa to nie polecę bo nie interesowałam się tematem ale jeśli Ci zależy mogę podpytać babcię

Cytat:
Brawo dla Ali

no proszę nasza gwiazdka

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Cześć kochane melduje, że żyjemy ale doba to dla mnie za mało całuję wszystkie dzieciaczki!

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Po panelach
całujemy Was też nie zapominaj o nas

My już w domu, fajnie się spacerowało, ciepło dostałam tel z pracy czeka na mnie karta z 200zł miło zostawię już na wyprzedaże

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Odmeldowuje się,bez odbioru 😊 proszę o magiczne kciuki 😘
daj znać jak będziecie na miejscu
Stary 2015-12-18, 14:24   #986
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak podalas awokado? W formie pasty?
Tak w formie pasty posmarowane na kromce
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 14:41   #987
Konto usunięte

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Majka tylko u nas to nie jest ryk to takie marudzenie.. pewnie jakbym dłużej nie przyszła to byłby ryk.
Moja Hanka ryczy, tak jakby cos jej sie złego przyśnilo, raczej tak gwaltownie. w dzien to jak poleci na pupe czy gdzies w bok to tak ryczy - z przestrachu jakby czy bólu
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie cierpi banana tatus rano pojechał po zakupy do lidla kupił bio bananki i tak się Macko krzywi..natomiast moja kanapkę mi wyrwać chciał i zjadl pół buly
te bio bananay są jakies dziwne w smaku, sprobuj moze "normalnego"?

Cytat:

oj wspolczuje chorob Ci bardzo, oby wszystktko sie dobrze poukładało moja często szuruje zębami po barierce łozeczka, albo po drewnianej gałce sosnowej od szafki. super gryzaki

Otworzylam dzis Hani słoiczke po 8 miesiacu, jarzynki ze schabem, - z kawałeczkami i nie chciala no ale zjadla juz 50 g papki zupkowej, moze dlatego...? bo ziemniaka kawałki od nas z obiadu je. chyba że to takie niesmaczne dla niej (?)

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Brawo dla Ali

ale milo no bo masz mega fajną urode faktycznie! jak dasz sie nagrac do teledysku to się nam pokaz

VIOLKA, to co, robisz eksperyment z mm? ja bym zrobiła, no ale moja butli nie chce dzis w pracy taka starsza koleżanka z niedowierzaniem sie pytała czy ja jeszcze karmie piersią (..?...). no ale fakt, tak mi sie kojarzy, że pokolenie naszych mam to po 3 m-cu stale pokarmy i szybko na butle chyba przechodzilo, bo do pracy trzeba bylo wracać. w ogole to niezbyt tam bylam koleżnkom potrzebna do jakiegos "szkolenia", bo wszystko wiedza, tylko dyrektorka paniki narobila, bo jak ja pracowalam to było ok, a po mnie zastepczyni pierwsza takiego bajzlu narobila, że ona teraz pupą trzęsie. Pośmiałam sie troche z ich 'problemow' pracowych teraz to mi się takie błache wydają

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Hanka ciągnie drzemke od 14:15, sie zastanawiam czy ja ok 16tej obudzic... ???
Stary 2015-12-18, 15:18   #988
gosiak0512
Zakorzenienie

Moja na 3 drzemce. Ja zaraz ide na rekolekcje z chlopcami.

GOCZEK mojej te sloiki obiadowe pow 6msc nie podchodza cos :/ co jeden otworze to wywalam :/ a to co ja dam w grudkach gotowane to pieknie je

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 15:25   #989
violka848
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53845552]gratulacje

Moja Hanka ryczy, tak jakby cos jej sie złego przyśnilo, raczej tak gwaltownie. w dzien to jak poleci na pupe czy gdzies w bok to tak ryczy - z przestrachu jakby czy bólu
te bio bananay są jakies dziwne w smaku, sprobuj moze "normalnego"?

oj wspolczuje chorob Ci bardzo, oby wszystktko sie dobrze poukładało moja często szuruje zębami po barierce łozeczka, albo po drewnianej gałce sosnowej od szafki. super gryzaki

Otworzylam dzis Hani słoiczke po 8 miesiacu, jarzynki ze schabem, - z kawałeczkami i nie chciala no ale zjadla juz 50 g papki zupkowej, moze dlatego...? bo ziemniaka kawałki od nas z obiadu je. chyba że to takie niesmaczne dla niej (?)

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

ale milo no bo masz mega fajną urode faktycznie! jak dasz sie nagrac do teledysku to się nam pokaz

VIOLKA, to co, robisz eksperyment z mm? ja bym zrobiła, no ale moja butli nie chce dzis w pracy taka starsza koleżanka z niedowierzaniem sie pytała czy ja jeszcze karmie piersią (..?...). no ale fakt, tak mi sie kojarzy, że pokolenie naszych mam to po 3 m-cu stale pokarmy i szybko na butle chyba przechodzilo, bo do pracy trzeba bylo wracać. w ogole to niezbyt tam bylam koleżnkom potrzebna do jakiegos "szkolenia", bo wszystko wiedza, tylko dyrektorka paniki narobila, bo jak ja pracowalam to było ok, a po mnie zastepczyni pierwsza takiego bajzlu narobila, że ona teraz pupą trzęsie. Pośmiałam sie troche z ich 'problemow' pracowych teraz to mi się takie błache wydają

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Hanka ciągnie drzemke od 14:15, sie zastanawiam czy ja ok 16tej obudzic... ???[/QUOTE]

Wacham się mam wyrzuty jakbym jej dobre odbierała, a truciznę chciała podać.. I dylematy a moze kaszka, a moze to mleko a moze to a moze jeszcze nie teraz...
Ada jak do 16 mi sie nie budzi to zapalam np lampkę, jak po chwili to nie pomaga to światłem mignę hehe

Tż ma dziś w firmie wigilie, wiec do wieczora same, a on pewnie sobie tam pociągnie. Siostra z mężem mają wpaść to mi ponianczą Bubcię
Stary 2015-12-18, 15:36   #990
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Chwale się, Szymi dziś sam pierwszy raz usiadł miał za plecami nieduża poduszkę, ale i tak jestem z niego mega dumna!
Super gratulacje!;-)
U nas Filip też coś próbuję , staje na czworaka i jedną nogę pod dupkę ale nie wie jeszcze co dalej i z powrotem ląduje na brzuchu

Niezawsze- dla Was również gratulacje!;-)

Wzięłam siostry chłopaków po szkole do nas, zrobiłam im naleśniki i przed chwilą siostra ich odebrała;-)
Filipek bawi się w łóżeczku, jak mu się pokaże to będzie krzyczał więc wolę siedzieć z boku

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości