Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-25, 17:34   #961
netKarolina
Raczkowanie

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Owszem, narzucasz. Próbujesz z tych 9 miesięcy i porodu zrobić taki mało znaczący szczególik, który przecież każdy może poświęcić dla LUDZKIEGO ŻYCIA. Rozumiem, że nerka już oddana?
Ale jak już pisałam wiele razy TO TY TO DZIECKO POCZĘŁAŚ ONO SAMO NIE WLAZŁO DO TWOJEJ MACICY.

[/QUOTE]Ale na powikłania związane z operacją się godzę, tak samo jak na operację. [/QUOTE]
Uprawiając seks godzisz się na możliwość poczęcia dziecka chyba że nie wiesz skąd się biorą dzieci.

[/QUOTE]Seks uprawiam dla przyjemności i w razie wpadki moja odpowiedzialność ograniczyłaby się do aborcji. [/QUOTE]
ABORCJA JEST PRZEJAWEM BRAKU ODPOWIEDZIALNOŚCI. Przyjęcie dziecka z wpadki jest przejawem odpowiedzialności.
Stary 2016-05-25, 17:35   #962
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez netKarolina Pokaż wiadomość
Ale jak już pisałam wiele razy TO TY TO DZIECKO POCZĘŁAŚ ONO SAMO NIE WLAZŁO DO TWOJEJ MACICY.

Ale na powikłania związane z operacją się godzę, tak samo jak na operację.
Uprawiając seks godzisz się na możliwość poczęcia dziecka chyba że nie wiesz skąd się biorą dzieci.
]Seks uprawiam dla przyjemności i w razie wpadki moja odpowiedzialność ograniczyłaby się do aborcji.
ABORCJA JEST PRZEJAWEM BRAKU ODPOWIEDZIALNOŚCI. Przyjęcie dziecka z wpadki jest przejawem odpowiedzialności.
To po co sie zabezpieczać jak seks = ciąża?
Dla mnie odpowiedzialność to też usunięcie, z różnych powodów

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2016-05-25 o 17:37
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 17:36   #963
stewardesa
BAN stały

Jak oni zawsze pięknie ignorują wszelkie przykłady niepasujące do wizji ślicznego, rumianego bobaska w ramionach zdrowej, kochającej matki na tle łąki pełnej kwiatów i jednorożców rzygających tęczą
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 17:36   #964
Shar14
Zadomowienie

netKarolina - to przyjmuj sobie i 10 dzieci z wpadki. Na zdrowie. Ja nie muszę, inni też nie.
Nie, uprawiając seks nie godzę się na zapłodnienie. Po to mam antykoncepcje. I piszę to po raz trzeci.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2016-05-25 o 17:37
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 17:43   #965
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Z gwałtu albo takiego bez głowy też?

Przepraszam wszystkich w wątku że znowu to samo ale nadal czekam aż świnka chrum chrum mi odpowie co z takim dzieckiem:
"Wodogłowie, brak części kości czaszki, w miejscu nosa dziura, rozszczepy kości policzkowej, wypłynięte oczy, brak powiek."
"Bo choć serce biło, to głowę wypełniała woda, a cienka warstwa tkanki mózgowej nie była przykryta kośćmi. Nie mogli pomóc nawet świetni specjaliści medycyny paliatywnej z hospicjum, do którego kierował panią Agnieszkę prof. Chazan. Mózg po prostu gnił."
"niewielkie fragmenty mózgu, które się wykształciły, po prostu zgniły"
"Głowa była otwarta. Infekcja od razu."
"Wodogłowie sprawiło, że mózg się nie rozwijał, była tylko jego cienka warstwa na zewnątrz, a w środku woda."
Wypowiedź matki: "Chciałam dać mu lżejszą śmierć. Tyle. Jedyne, co mogłabym dać mojemu dziecku, to to, żeby nie cierpiało. I to mi się nie udało. Nie jestem lekarzem, a i tak widziałam, że ono umiera z bólu. Mimo morfiny. W szpitalu lekarze konsultowali się z lekarzami z hospicjum w sprawie dawkowania tego leku. Dorosły człowiek powie, co go boli, a dziecko musi pokazać, po nim trzeba ból zobaczyć. Widziałam, jak go bolało. Przychodziłam kolejnego dnia i morfiny było coraz więcej. Dawka większa i większa. A dziecko słabsze i słabsze. Aż w końcu walczyło o każdy oddech. Tyle wygrał pan Chazan. 10 dni agonii. Jeśli taki był jego cel, to mu się udało. Chciałam tego uniknąć, chciałam, by nasz syn umarł szybko i bez bólu. To było prawie rok temu. Doktora Chazana przy nas nie było ani żadnego innego „obrońcy życia”. Byli z nami lekarze, którzy starali się zrobić wszystko, co było w ludzkiej mocy, aby ból był jak najmniejszy."
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 17:48   #966
stewardesa
BAN stały

Cytat:
I ja je również stamtąd usunę.
Cytat:
Nie. To Ty godzisz się na seks uprawiając go, bo Ty tak uważasz. Nie będę dla Ciebie żyć w celibacie, sorki.
Cytat:
Racja, Kasia Waśniewska najlepszym przykładem.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

To co z tą nerką?

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Julianna, nie ma za co, ja też jestem ciekawa. Ale chyba tęcza jej znowu przysłoniła niewygodne fakty.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 17:50   #967
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ja również czekam na odpowiedź co mogło czuć "dziecko chazana"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 17:55   #968
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Zresztą netKarolina, ródź sobie tyle dzieci z gwałtów ile chcesz. Ja nie chcę. Ciąża to nie jest "nic". To obciążenie dla organizmu, czasem konieczność zrezygnowania z pracy, dochodzenie do siebie po porodzie, czasem brak możliwości powrotu do miejsca pracy. Taka z zaskoczenia z gwałtu, nieplanowana to dodatkowo mocne pokrzyżowanie życiowych planów. I to wszystko dla dziecka którego się nie chce. W gratisie ktoś taki jak Ty najpierw będzie krzyczeć że ktoś jest złą kobietą bo w ogóle myśli o aborcji a później Grażyna z Krystyną jeszcze będą ryć banię że co za matka oddaje swoje dziecko. Trauma z powodu gwałtu gratis. Faktycznie nic.
Ciąża jest obciążeniem dla organizmu kobiety co nie daje prawa kobiecie do zabicia dziecka bo ono nie prosiło się na ten świat.A dziecko poczęte z gwałtu jest tak samo ofiarą jak matka i nie rozumiem dlaczego ma ponieść najwyższą karę-czyli śmierć, skoro jest ofiarą, a sprawca gwałtu dostanie parę latek.
Po za tym nie nazwałam kobiety będącą za aborcją złą. Kobieta nie jest zła, zły może być jej czyn np. aborcja

[/QUOTE]Poza tym nadal czekam na odniesienie do historii typu bardzo mocne uszkodzenia płodu - aborcja jest gorsza i mniej humanitarna niż urodzenie zdeformowanego dziecka i czekanie aż umrze? Tylko nie przywołuj proszę przykładu zespołu Downa. Pogadajmy na tym przykładzie:
http://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrow...e-pokazac.html

Pozwól że wybiorę co ciekawsze fragmenty:
"Wodogłowie, brak części kości czaszki, w miejscu nosa dziura, rozszczepy kości policzkowej, wypłynięte oczy, brak powiek."
"Bo choć serce biło, to głowę wypełniała woda, a cienka warstwa tkanki mózgowej nie była przykryta kośćmi. Nie mogli pomóc nawet świetni specjaliści medycyny paliatywnej z hospicjum, do którego kierował panią Agnieszkę prof. Chazan. Mózg po prostu gnił."
"Wodogłowie sprawiło, że mózg się nie rozwijał, była tylko jego cienka warstwa na zewnątrz, a w środku woda."
Wypowiedź matki: "Chciałam dać mu lżejszą śmierć. Tyle. Jedyne, co mogłabym dać mojemu dziecku, to to, żeby nie cierpiało. I to mi się nie udało. Nie jestem lekarzem, a i tak widziałam, że ono umiera z bólu. Mimo morfiny. W szpitalu lekarze konsultowali się z lekarzami z hospicjum w sprawie dawkowania tego leku. Dorosły człowiek powie, co go boli, a dziecko musi pokazać, po nim trzeba ból zobaczyć. Widziałam, jak go bolało. Przychodziłam kolejnego dnia i morfiny było coraz więcej. Dawka większa i większa. A dziecko słabsze i słabsze. Aż w końcu walczyło o każdy oddech. Tyle wygrał pan Chazan. 10 dni agonii. Jeśli taki był jego cel, to mu się udało. Chciałam tego uniknąć, chciałam, by nasz syn umarł szybko i bez bólu. To było prawie rok temu. Doktora Chazana przy nas nie było ani żadnego innego „obrońcy życia”. Byli z nami lekarze, którzy starali się zrobić wszystko, co było w ludzkiej mocy, aby ból był jak najmniejszy."[/QUOTE]

Cierpienie tego dziecka to wielka tragedia, tak samo cierpienie tej matki. Tylko szkoda że w powyższych cytatach nie było napisane,że to dziecko było z in vitro. Jestem pewna że rodzice byli poinformowani że ich dziecko może się urodzić z wadami ponieważ ta metoda nie jest doskonała.Ale po mimo to podjęli decyzje o zapłodnieniu, podjęli ryzyko.Tak naprawdę to rodzice zgotowali mu taki los(choć zapewne mieli nadzieje że wszystko się uda) nie doktor Chazan.On nie począł tego dziecka, ryzykowną metodą.Oni podjęli decyzję i powinni ponieść odpowiedzialność za tą decyzję.Zabicie dziecka w łonie matki to brak odpowiedzialności. Możemy gdybać co to dziecko mniej by bolało....tego nikt naprawdę nie wie....ale ja osobiście uważam że po porodzie miał możliwość łagodzenia bólu po przez morfinę, podczas aborcji dziecku nie daje się żadnego leku.
Oni sami(rodzice) skazali się na to cierpienie, a to dziecko było największym poszkodowanym.
Stary 2016-05-25, 17:56   #969
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Ciąża jest obciążeniem dla organizmu kobiety co nie daje prawa kobiecie do zabicia dziecka bo ono nie prosiło się na ten świat.A dziecko poczęte z gwałtu jest tak samo ofiarą jak matka i nie rozumiem dlaczego ma ponieść najwyższą karę-czyli śmierć, skoro jest ofiarą, a sprawca gwałtu dostanie parę latek.
Po za tym nie nazwałam kobiety będącą za aborcją złą. Kobieta nie jest zła, zły może być jej czyn np. aborcja
Poza tym nadal czekam na odniesienie do historii typu bardzo mocne uszkodzenia płodu - aborcja jest gorsza i mniej humanitarna niż urodzenie zdeformowanego dziecka i czekanie aż umrze? Tylko nie przywołuj proszę przykładu zespołu Downa. Pogadajmy na tym przykładzie:
http://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrow...e-pokazac.html

Pozwól że wybiorę co ciekawsze fragmenty:
Wypowiedź matki: "Chciałam dać mu lżejszą śmierć. Tyle. Jedyne, co mogłabym dać mojemu dziecku, to to, żeby nie cierpiało. I to mi się nie udało. Nie jestem lekarzem, a i tak widziałam, że ono umiera z bólu. Mimo morfiny. W szpitalu lekarze konsultowali się z lekarzami z hospicjum w sprawie dawkowania tego leku. Dorosły człowiek powie, co go boli, a dziecko musi pokazać, po nim trzeba ból zobaczyć. Widziałam, jak go bolało. Przychodziłam kolejnego dnia i morfiny było coraz więcej. Dawka większa i większa. A dziecko słabsze i słabsze. Aż w końcu walczyło o każdy oddech. Tyle wygrał pan Chazan. 10 dni agonii. Jeśli taki był jego cel, to mu się udało. Chciałam tego uniknąć, chciałam, by nasz syn umarł szybko i bez bólu. To było prawie rok temu. Doktora Chazana przy nas nie było ani żadnego innego „obrońcy życia”. Byli z nami lekarze, którzy starali się zrobić wszystko, co było w ludzkiej mocy, aby ból był jak najmniejszy."
Cierpienie tego dziecka to wielka tragedia, tak samo cierpienie tej matki. Tylko szkoda że w powyższych cytatach nie było napisane,że to dziecko było z in vitro. Jestem pewna że rodzice byli poinformowani że ich dziecko może się urodzić z wadami ponieważ ta metoda nie jest doskonała.Ale po mimo to podjęli decyzje o zapłodnieniu, podjęli ryzyko.Tak naprawdę to rodzice zgotowali mu taki los(choć zapewne mieli nadzieje że wszystko się uda) nie doktor Chazan.On nie począł tego dziecka, ryzykowną metodą.Oni podjęli decyzję i powinni ponieść odpowiedzialność za tą decyzję.Zabicie dziecka w łonie matki to brak odpowiedzialności. Możemy gdybać co to dziecko mniej by bolało....tego nikt naprawdę nie wie....ale ja osobiście uważam że po porodzie miał możliwość łagodzenia bólu po przez morfinę, podczas aborcji dziecku nie daje się żadnego leku.
Oni sami(rodzice) skazali się na to cierpienie, a to dziecko było największym poszkodowanym.[/QUOTE]

Bo podczas aborcji nie czuje bólu geniuszu.

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2016-05-25 o 17:58
Stary 2016-05-25, 17:58   #970
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Podlinkowałam wywiad z rodzicami w którym się wypowiadali że dziecko dostawało morfinę.
W ilości pozwalającej zredukować "niewyobrażalne cierpienia" do wyobrażalnych cierpień dziesięciodniowego konania. Czyli bez dostatecznie dużej dawki, która niosłaby ryzyko eutanazji.
Cytat:
Nie ubolewam nad brakiem możliwości narzucania się komukolwiek I nie wiem na co miały by ochotę nienarodzone dzieci.Ale można się łatwo tego dowiedzieć pozwalając im się urodzić do czego mają prawo jak każdy człowiek na świecie.
Nie "się", a swoich pomysłów.
Jeszcze łatwiej można się tego dowiedzieć pytając tych niechcianych, które już się urodziły - czy:
a) gdyby miały możliwość to przekonywałyby swoje matki, by ich urodziły,
b) popierają całkowity zakaz aborcji.
Ale widzę, że nie pytałaś.
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ale jak już się urodza to szybko chrzcimy bo dziecko jest za małe żeby decydować o sobie!
BTW. Ja np. Nie chcę mieć dzieci. Mam prawie 22 lata, więc jestem dorosła. A jednak jak mówię, że nie chce to słyszę że nie wiem co mówię i mi się zmieni. Czyli nie mam prawa decydować o sobie. A płód ma. Wytłumacz mi to.
Płód też nie ma żadnych praw. To nie prawa płodu się próbuje respektować tylko prawo do decydowania o cudzym życiu, zdrowiu i śmierci.
Cytat:
Często dzieci po urodzeniu np. wcześniaki też nie są zdolne żyć bez pomocy ludzi, bez aparatury tzn. że nie są ludźmi bo nie są w stanie same przeżyć???
No przecież właśnie są w stanie SAME przeżyć. Bez aparatury to ludzie idący na operacje też nie przeżyją.
Poza tym jak dziecko jest wcześniakiem to znaczy, że ma minimum 22 tygodnie. Co znaczy, że najpewniej jest dzieckiem chcianym.
Więc cóż to ma do rzeczy?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 17:58   #971
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
To po co sie zabezpieczać jak seks = ciąża?
Dla mnie odpowiedzialność to też usunięcie, z różnych powodów
widzę że dokonałaś wielkiego odkrycia
Można np. kochać się w niepłodne dni i dziecko się nie pocznie Słyszałaś o tym ?
Stary 2016-05-25, 18:01   #972
201607111028
Konto usunięte

Muszę to napisać.
Nie widzę sensu w waszej dyskusji z netKaroliną. Nic nie dotrze, sztuka dla sztuki, prowokujecie tylko do wypisywania tych, z każdym postem coraz bardziej obleśnych i krzywdzących, bzdur
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:01   #973
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Oni sami(rodzice) skazali się na to cierpienie, a to dziecko było największym poszkodowanym.
A no tak bo in vitro to całe zło tego świata

ciekawe jak to się ma do tego, że i "normalnie" poczęte dziecko może mieć wady uniemożliwoające przeżycie, poważne choroby itp. No ale wiadomo in vitro jest wszystkiemu winne.

netKarolina czy Ty próbujesz nas tu przekonać, że aborcja jest zła? Bo myślę, że to się nie uda w żadną stronę, ani Ty nas nie przekonasz ani my Ciebie. Ale mogłabyś oszczędzić sobie tekstów o zabijaniu dzieci, bo nie dla każdego zarodek jest dzieckiem i nie każdy aborcję traktuje jak morderstwo
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:01   #974
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Można np. kochać się w niepłodne dni i dziecko się nie pocznie Słyszałaś o tym ?
Ha ha. A wiesz że plemniki mogą przeżyć w pochwie kilka dni? I mogą sobie "poczekać" na owulację? I patrz, kochałas się w dzień niepłodny, 2 dni później masz płodne i bum, zapłodnienie
Stary 2016-05-25, 18:02   #975
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
netKarolina - to przyjmuj sobie i 10 dzieci z wpadki. Na zdrowie. Ja nie muszę, inni też nie.
Nie, uprawiając seks nie godzę się na zapłodnienie. Po to mam antykoncepcje. I piszę to po raz trzeci.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
No ale zapłodnienie to konsekwencja seksu. Skoro wiesz jakie są konsekwencje no to godzisz się na ich zaistnienie? To że tak powiem oczywista oczywistość jest

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 18:03   #976
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
No racja. Tylko udział brał jeszcze facet, który już nie ponosi żadnych konsekwencji
Cytat:
Ja się na nic nie "godzę", tylko biorę pod uwagę różne możliwości, w tym możliwość zapłodnienia, które to z kolei nie oznacza konieczności chodzenia w ciąży.
Cytat:
To fajnie, ale nikt się nie będzie kierował twoimi definicjami odpowiedzialności, tylko własnymi. Moje są na przykład inne.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:03   #977
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Ale to skoro to wina rodziców to czemu dziecko miało ponieść konsekwencje? Przecież to się kłóci z tym co pisałaś wcześniej że dziecko nie jest niczemu winne. Wina rodziców więc niech dziecko cierpi bardziej i dłużej? Czy Ty się dobrze czujesz, słońce mocniej dziś przygrzało? Poza tym zauważ że inna użytkowniczka pisała że nie wszystkie takie dzieci otrzymują znieczulenie. Poza tym aborcja od pewnego wieku płodu to po prostu poród. Przy porodzie nie znieczula się dziecka. Kwestia znieczuleń jest zresztą sprawą bardzo sporną, podejrzewam że można by nawet takie dziecko znieczulić - tak samo jak znieczula się prawie-zwłoki z których pobiera się organy do przeszczepów. Teoretycznie przecież nastąpiła śmierć ale nie wiadomo czy faktycznie ból nie jest odczuwany.

Poza tym nie zgadzam się że to wina rodziców albo wina metody. Jeśli Twoje dziecko miałoby poważne wady to też byłaby to Twoja wina? Kara za grzechy czy jakoś tak? Jak możesz obarczać winą rodziców? Jesteś podłą osobą.
Stary 2016-05-25, 18:04   #978
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Ha ha. A wiesz że plemniki mogą przeżyć w pochwie kilka dni? I mogą sobie "poczekać" na owulację? I patrz, kochałas się w dzień niepłodny, 2 dni później masz płodne i bum, zapłodnienie
Ha ha ha a nie wiesz że się bierze 2 dni bezpiecznego zapasu po płodnych dniach bo plemniki mogą jeszcze przeżyć 48h ?
Stary 2016-05-25, 18:04   #979
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
A słyszałaś że wykorzystywanie NPR żeby uniknąć ciąży to też antykoncepcja, zło wcielone i szatan?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 18:04   #980
Konto usunięte

Cytat:
bosz Twoja wiedza o antykoncepcji jest kiepska... no ale jak ktoś lubi rosyjską ruletkę...
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:06   #981
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Muszę to napisać.
Nie widzę sensu w waszej dyskusji z netKaroliną. Nic nie dotrze, sztuka dla sztuki, prowokujecie tylko do wypisywania tych, z każdym postem coraz bardziej obleśnych i krzywdzących, bzdur
bo to troll który chce dyskusję rozbujać i podgrzać atmosferę.
Nic tylko zalecić post, modlitwy i szklankę wody.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:06   #982
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Ha ha ha a nie wiesz że się bierze 2 dni bezpiecznego zapasu po płodnych dniach bo plemniki mogą jeszcze przeżyć 48h ?
Mogą przeżyć do 7

Poza tym przedstw WIARYGODNE źródło, z którego wynika że in vitro powoduje wady jakie wykryto u dziecka chazana
Stary 2016-05-25, 18:06   #983
Konto usunięte

Cytat:
A słyszałaś że wykorzystywanie NPR żeby uniknąć ciąży to też antykoncepcja, zło wcielone i szatan?
wątpię, żę tu chodzi o NPR raczej ryzyk fizyk
Stary 2016-05-25, 18:06   #984
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Mogą przeżyć do 7

Poza tym przedstw WIARYGODNE źródło, z którego wynika że in vitro powoduje wady jakie wykryto u dziecka chazana
Proboszcz
Stary 2016-05-25, 18:07   #985
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Proboszcz
Prosiłam o wiarygodne xd
Stary 2016-05-25, 18:07   #986
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
w sprzyjających warunkach plemniki przeżywają do 7 dni (słowa mojego gina).
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:08   #987
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
bo to troll który chce dyskusję rozbujać i podgrzać atmosferę.
Nic tylko zalecić post, modlitwy i szklankę wody.
No i właśnie się dziwię, że tak wiele dziewczyn daje się podpuszczać
Stary 2016-05-25, 18:08   #988
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

A ja mam takie pytanie, bo zawsze mnie ciekawiło - w takim razie gdy zjadamy jajko to zjadamy kurczaka?

Sent from my XT1068 using Tapatalk
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:08   #989
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
No i właśnie się dziwię że tak wiele dziewczyn daje się podpuszczać
bo to dlatego, że onnaaa jeszcze nie wróciła z pracy
Stary 2016-05-25, 18:09   #990
201607111028
Konto usunięte

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;60900601]bo to dlatego, że onnaaa jeszcze nie wróciła z pracy [/QUOTE]
No chyba, bo innego powodu nie widzę.
Z Onneej przynajmniej bekę można mieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości