![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasza najgorsza randka ;)
Cytat:
Tolerancja - pracuje nad soba by nie byc czlowiekiem z uprzedzeniami. No i ja nie randkuje przez neta wiec nie miewam juz takich niespodzianek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Facet był chory przez cały okres waszej znajomości. Dopóki o tym nie wiedziałaś był fajny, super się spędzało czas itd. Co zmieniła ta wiedza? przestał być taki? Nic nie wskazywało na to, że jest chory prawdopodobnie dlatego że pewnie się leczył, a przy dobrze dobranych lekach ze schizofrenią można zupełnie normalnie funkcjonować, bo jej objawy nie występują. Cytat:
Ja doskonale rozumiem, że można zdecydować się na zakończenie znajomości z powodu czyjejś choroby. Np. w sytuacji kiedy jej objawy dają się na tyle we znaki, że nie można zbudować związku, że facet jest agresywny lub chorobliwie zazdrosny, kiedy nie jest się w stanie znieść takiego obciążenia psychicznego, patrzeć na cierpienie drugiej osoby itd. Ale w tej sytuacji odrzuciłaś faceta pod wpływem samej informacji, że jest chory, mimo że wszystko było w porządku. I jeszcze TY musiałaś dochodzić do siebie ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2011-05-07 o 20:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez bluemillka Czas edycji: 2011-05-08 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jak szukasz tych idealow, spelniajacych twoje wymagania, to sobie oszczedz czas i rozczarowania i sprobuj zamiast 'klikac' na jakis durnych portalach, poznac faceta normalnie. Bedzie - widzialy galy, co braly. Dla obu stron. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mowie, kazdy ma prawo do wyboru, czy podola zwiazac sie osoba cierpiaca np na wspomniana schizofrenie ale by podjac decyzje, nalezaloby dowiedziec sie czegos wiecej na temat choroby. Porozmawiac z nim - leczy sie? poczytac i zdecydowac wtedy. Zreszta, sama napisala, ze facetowi zalezalo na kontunuuowaniu ZNAJOMOSCI - niekoniecznie zwiazku, ktory i tak raczej wtedy nie istnial. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez bluemillka Czas edycji: 2011-05-08 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama jestem wariatką i zrozumiem, jak mi ktoś powie "nie chcę cię, bo zachowujesz się tak i tak, twoje objawy, sprawiają, że (...), przez co czuję się (...)", ale jakby mi ktoś powiedział "jesteś ładna, fajnie się z tobą spędza czas, randki były super, nigdy nie powiedziałbym, że jesteś chora itd., ale nie chcę cię, bo masz w dokumentacji medycznej diagnozę F60.3", to... ![]() ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2011-05-07 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybieglabym z krzykiem ![]() No i powodzenia z tym szukaniem drugiej polowki na portalach - tak, jestem sceptycznie nastawiona i uwazam, ze sa lepsze sposoby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Natomiast opisanie tego w tak bezwzględny sposób, jak Ty to ujmujesz, pisanie, że chłopak Cię oszukał, musiałaś uciekać z randki czy dochodzić do siebie po informacji o jego chorobie (podczas gdy to on, jeśli już, został zraniony - spotyka się z dziewczyną, wszystko fajnie, mówi szczerze, na co choruje, bo już jej zaufał, a tu pada stwierdzenie, że to jeszcze trzeba przemyśleć i towarzyszka błyskawicznie znika z randki), mnie osobiście odrzuca. Tak, jak pisanie "coś na mnie wpadło" o niskim chłopaku. A odnosząc się do Twojego zarzutu: nie szukam faceta przez internet, jestem w związku już trochę lat, ale gdybym poszła na randkę w ciemno z kimś, kto jest chory i będąc dorosłym mężczyzną mierzy 140, to nie przejmowałabym się tym, czy ludzie patrzą. Niezależnie od tego, czy byłby moim przyszłym partnerem, czy nie. Tak samo, jak nie stwierdzam, że nie wyjdę na kawę z brzydką koleżanką/kolegą.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny, spokojnie!
To temat o najgorszych randkach, nie jeździjcie już tak po bluemillce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę nic strasznego w obawach i braku chęci do podejmowania ryzyka. Dziwne na pewno jest opisywanie takich randek jako najgorszych. Choroba to nie jest najgorsza rzecz, jaką można spotkać na swojej drodze u partnera. Co do niskiego wzrostu, to też trochę niefajnie. Jak można kogoś nazywać "facecikiem". Kurde, dziewczyno... ja na "randce" usłyszałam, że wielka ze mnie "kobita", ponieważ byłam wyższa od swojego towarzysza jakieś 20 cm. Co prawda, ja nie ukrywałam ile mam wzrostu... Cytat:
Koniec dyskusji ![]() Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-05-07 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez bluemillka Czas edycji: 2011-05-08 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Po prostu mnie dziwi/bawi takie podejście, ignorancja i niewiedza. Napisałaś o tym w taki sposób, jakby ukrył przed tobą jakąś wielką zbrodnię. Ale ok, koniec offtopu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
A ja rozumiem bluemilke i nie rozumiem waszego oburzenia...
Facet ja oklamal, dopiero pozniej sie przyznal.. Mysle ze nie potrafilabym sie spotykac ze schizofrenikiem, nie wiedzialabym jak sie zachowywac itp, co innego gdybym chodzila juz z tym facetem jakis czas i by zachorowal, wtedy to jasne ze bym sie nim opiekowala bo go kocham. Autorka poprostu uciekla przed problem, na jej miejscu zrobilabym to samo.
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
Co nie zmienia faktu ze ja oklamal,
Po drugie nie wiem jak autorka ja bym sie bala, to obcy czlowiek, nie wiadomo jak bardzo jest chory. Mogl stanowic dla autorki zagrozenie
![]() |
#982 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Wcale jej nie okłamał, powiedział jej wszystko dokładnie, i właśnie widać, jak na tym wyszedł. Obsmarowała go na forum jako "najgorszą randkę". Ja też nie mówię "cześć, nazywam się tak a tak, miewam epizody depresji" na powitanie. I co, okłamuję wszystkich w koło? To nie jest coś, co się oznajmia ot tak, na samym początku. Poziom wiedzy o chorobach psychicznych jest załamujący... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Przyczajenie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Nie nazwalabym tej randki jak nazwala ja autorka "okropna randka" bo przeciez randka byla mila o fajna.. chodzi mi o to ze na jej miejscu rowniez bym sie z nim wiecej nie spotkala, zwyczajnie bym sie bala..
Takie mam do tego podejscie.. Nie potrafilabym spotykac sie z kims i bac sie ze za chwile moze mi zrobic krzywde. Gdyby to byl moj chlopak, przyjaciolka, ktos z rodziny to nie mialabym z tym problemu. Jednak jesli to bylby obcy facet to nie.
![]() |
#986 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez bluemillka Czas edycji: 2011-05-08 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez bluemillka Czas edycji: 2011-05-08 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
kłaniam się nisko
![]() ![]() żeby nie było offtopa, najgorszą randką u mnie było tylko to, kiedy wyszłam z kolesiem na miasto i niestety on "zapomniał" portfela. Niestety, zauważył to kiedy przyszło do płacenia rachunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.