|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 3
Dzień 21 zrobiony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
♥
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
No więc chciałam Wam napisać że jednak widzę dużą zmianę...
![]() Nie mam idealnego brzucha ale jest na pewno lepszy niż na początku ! Boczki też już mam mniejsze xD Zachęcam wytrwałych do A6W ![]()
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zadomowienie
|
Wszystko na co macie ochotę xD
Tak w ogóle dziękuje za motywacje ![]()
#966 |
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Ja ide się zabrac za dzień 22, jednak wolałam to robić rano, ale teraz codziennie rano czekam na kuriera i ciągle się boję że mi przerwie w połowie ćwiczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje Agg!!!
#968 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]()
#969 |
Raczkowanie
|
witajcie !!
![]() zy ktos moze mi pomoc? dzis chce zazac a6w ale mam pewne watpliwosci co do tego jak sie je wykonuje? Jezeli jest jednego dnia 6 cykli to robie kazde cwiczenie po 6 razy i to wtedy jest jedna seria tak ? Tylko czy te cwiczenia mam robi od razu czyli: 6 razy piewsze cwiczenie, 6 razy drugie itd czy raz pierwsze raz drugie i pozniej znow cala kolejke i tak 6 razy ? mam nadzieje ze ktos mnie rzumiem bo chyba troche namieszalam ;p ale bede wdziezna za pomoc, bo nie wie jak zaczac.. |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
aha to sie ciesze
![]() ![]() i jak wida efekty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Dzień 23 zaliczony, chociaż było ciężko, w cieniu jest 35 stopni u mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Dacie rade dziewczyny ! ;*
#976 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
mam pytanie a wlasciwie kilka. jestem dopiero po 2 dniu A6W. po wykonaniu cwiczen nie jestem zmeczona w ogole ale okropnie boli mnie brzuch jakby zakwasy ale nie do konca. na lozku w nocy ciezko mi sie przewrcoic na drugi bok i w sumie caly dzien boli mnie bardzo. Daaaawno nie cwiczylam tych miesni wiec moga to byc najzwyklejsze w zyciu zakwasy, ale wole sie upewnic czy moze ktoras z Was tak miała. Nie chciałabym sobie zaszkodzic bo moze zle wykonuje cwiczenie. I jeszcze jedno pytanie, poniewaz A6W robimy razem z moim mezczyzna zauwazyłam, ze on podnoszac tułow unosi go dosc wysoko, ja nie jestem w stanie tego zrobic i tylko wlasciwie delikatnie podnosze tulow do gory, poprostu tak wysoko jak on nie jestem w stanie czy to znaczy ze robie zle i nie przyniesie to efektow, czy to ze bola mnie miesnie moze oznaczac ze miesnie pracuja prawidlowo czy wrecz przeciwnie??? troche namieszałam ale z gory dziekuje za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
Ale boli Cie brzuch czy czujesz że to jednak mięśnie? Mnie przez pierwsze dni też bolały mięśnie, nawet gdy kaszlałam albo się śmiałam :P Co do podnoszenia to może Twój TŻ za wysoko podnosi? Trzeba pamiętać żeby nie odrywać części lędźwiowej pleców od podłogi, a jeśli to Ty niżej podnosisz to nie ma się co przejmować bo każdy jest inny i powinnaś ćwiczyć na miarę swoich możliwości, nie za wysoko, ani nie za nisko, pamiętać o tych lędźwiach i sprawdzaj kładąc rękę na brzuchu czy mięśnie pracują.
Dzień 24 zaliczony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedz, moze troche spanikowalam, ale w sumie takich cwiczen nigdy nie wykonywalam...sport to zawsze tylko siatkowka, plywanie, narty kiedys troche lekkoatletyki itp. dlatego nie mam doswiadczenia za bardzo w takich fitnesowo-kulturystycznych hehehe...
dokladnie tak jak piszesz, jak kaszle , smieje sie jak cokolwiek robie wlasciwie caly czas nawet jak siedze. ale rzeczywiscie to bardziej miesnie chyba niz brzuch sam w sobie.. czyli wszystko ok i jednak spanikowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
laski a jak z tluszzykiem na brzuszku po a6w ? Ubywa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
A6W przede wszystkim kształtuje i wzmacnia mięśnie, ale tłuszczu pewnie trochę też ubywa, bo w końcu to jakaś dodatkowa aktywność, która sprawia, że się spala więcej kalorii niż normalnie. Ale to taka moja teoria, znawcy uważają, że bez odpowiedniego odżywiania oraz ćwiczeń całego ciała nie można schudnąć. A co do Twojego rozpoczęcia A6W, to postaraj się zacząć już dziś. Pierwszy dzień to tylko jedna seria 6 powtórzeń, która nie powinna Ci zająć więcej niż 5 minut. Ja teraz przy 20 powtórzeniach robię wszystko ponad 40, a i tak trzymam pozycję krócej niż 3 sekundy, bo wyczytałam, że wszystkie serie nie powinny zajmować więcej niż 40 minut. Ale nie wiem, dlaczego tak ma być. Może jakaś osoba to ćwicząca wyjaśni. Będę wdzięczna. A Tobie, Apolaina, życzę powodzenia w ćwiczeniach!
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
Witamy Apolaina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
A co polecicie na brzuszek? Bo powiem Wam, ze jestem drobnej budowy, nogi i pupe mam bardzo chuda tylko z tym brzuszkiem odkad pamietam problem byl.. I rozne dietki stosowalam, brzucha mi toche zeszlo ale jak wracalam do normalnego zywienia to od razu go wypychalo ... ;/ ardzo byl chiala sie pozbyc tluszzyku z niego dlatego jak mozecie poleic cos dodatkowo na splenie tkanki bede wdzieczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny są jakieś ćwiczenia żeby wyrobić sobie tą linie co jest od kości i idzie do pachwiny nie wiem jak to dokładnie opisać ale na fotce jest to pokazane tak marzy mi się taka linia
![]() 11.JPGcarmen-electra-bikini-1-232.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Apolaina > Ja mam identyczna budowę, tłuszcz odkłada mi się głównie na brzuchu i boczkach, w dodatku często był wzdęty. Zrezygnowałam z napojów gazowanych i soków, piję tylko wodę mineralną, około 3 litry dziennie (bardzo ważne jeśli spożywasz błonnik). Zamiast białego chleba jem razowy albo chrupkie pieczywo pełnoziarniste z błonnikiem, spożywam tez otręby, jem regularnie około 5 małych posiłków. Odstawiłam fastfoody i chipsy, nie podjadam między posiłkami i w nocy, jem dużo warzyw. Słodycze ograniczam, ale czasami sobie pozwolę ;p Nie chcę jakoś mocno schudnąć bo tez mam chude ręce i nogi, zależy mi tylko na płaskim brzuchu, walczę też z cellulitem na udach i posladkach (sa dosyc szczupłe, ale złe nawyki żywieniowe zrobiły swoje) i już widzę dużą zmianę.
Na spalenie tkanki np bieganie, pływanie, rower, skakanka, stepper, co bardziej lubisz :P Najlepiej rano, na czczo. Faa> Mi się takie mięśnie kojarzą raczej z mężczyznami, ale może ktoś inny pomoże i doradzi. Wydaje mi sie że powinnaś skupic sie na treningu mięśni skośnych i poprzecznych brzucha. edit. Dzień 25 zaliczony ![]() Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2008-08-03 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
26 dzień zaliczony, przewiało mnie w autobusie i zatoki się odezwały więc pół przytomna ćwiczyłam, ale co jakiś czas mam kryzys, więc jutro pewnie będzie lepiej :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
Co tu tak cicho dzisiaj?
![]() 27 dzień zaliczony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Też miałam dziś problem z wejściem na Wizaż. A co do A6W, to zaliczyłam prawie (bo tylko 2 serie) dzień 35. Jakoś już nie miałam siły na trzecią przy innych ćwiczeniach. No i tyle czasu to trwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Dzień 28 zaliczony
![]() Rano zrobiłam fotki, chciałam porównać efekty z przed a6w i po 27 dniu, nie jestem obiektywna, ale chyba jakaś poprawa jest? (Nie zwracajcie uwagi na te "cudowne" siniaki po hula hop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.