Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-30, 21:48   #961
Jazzlyn
Zadomowienie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 3

Dzień 21 zrobiony
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 22:31   #962
anniaa

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
Ashlix ja też rezygnuję znowu naszło mnie jakieś dziwne samopoczucie

oczywiście to nie oznacza, że przestaję w ogóle ćwiczyć.. otóż będę wykonywać różnego rodzaju brzuszki, a dla mojej psychiki to trochę lepsze bo wiem że nie MUSZĘ codziennie ich wykonywać pod 'przymusem'

życzę Wam dziewczyny wytrwałości i powodzenia
Mam tak samo nie lubie miec narzucone musisz to dzisiaij wykonac mimo ze nie masz na to checi tylko np na cos innego :P

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 15:40   #963
Agg77
Zadomowienie

No więc chciałam Wam napisać że jednak widzę dużą zmianę...
Nie mam idealnego brzucha ale jest na pewno lepszy niż na początku !
Boczki też już mam mniejsze xD Zachęcam wytrwałych do A6W

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 16:28   #964
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg77 Pokaż wiadomość
No więc chciałam Wam napisać że jednak widzę dużą zmianę...
Nie mam idealnego brzucha ale jest na pewno lepszy niż na początku !
Boczki też już mam mniejsze xD Zachęcam wytrwałych do A6W
GRATULUJĘ ukończenia A6W!!! to co pijemy?

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 17:20   #965
Agg77
Zadomowienie

Wszystko na co macie ochotę xD
Tak w ogóle dziękuje za motywacje

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-07-31, 18:09   #966
Jazzlyn
Zadomowienie

Gratulacje
Ja ide się zabrac za dzień 22, jednak wolałam to robić rano, ale teraz codziennie rano czekam na kuriera i ciągle się boję że mi przerwie w połowie ćwiczeń
Stary 2008-07-31, 18:11   #967
corka_rosy
Wtajemniczenie

Gratulacje Agg!!!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-31, 21:27   #968
Agg77
Zadomowienie

Dziękuje dziękuje

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-08-01, 08:22   #969
Apolaina
Raczkowanie

witajcie !!

zy ktos moze mi pomoc? dzis chce zazac a6w ale mam pewne watpliwosci co do tego jak sie je wykonuje? Jezeli jest jednego dnia 6 cykli to robie kazde cwiczenie po 6 razy i to wtedy jest jedna seria tak ? Tylko czy te cwiczenia mam robi od razu czyli:
6 razy piewsze cwiczenie, 6 razy drugie itd czy raz pierwsze raz drugie i pozniej znow cala kolejke i tak 6 razy ?

mam nadzieje ze ktos mnie rzumiem bo chyba troche namieszalam ;p ale bede wdziezna za pomoc, bo nie wie jak zaczac..
Apolaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 08:47   #970
Ineczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apolaina Pokaż wiadomość
witajcie !!

zy ktos moze mi pomoc? dzis chce zazac a6w ale mam pewne watpliwosci co do tego jak sie je wykonuje? Jezeli jest jednego dnia 6 cykli to robie kazde cwiczenie po 6 razy i to wtedy jest jedna seria tak ? Tylko czy te cwiczenia mam robi od razu czyli:
6 razy piewsze cwiczenie, 6 razy drugie itd czy raz pierwsze raz drugie i pozniej znow cala kolejke i tak 6 razy ?

mam nadzieje ze ktos mnie rzumiem bo chyba troche namieszalam ;p ale bede wdziezna za pomoc, bo nie wie jak zaczac..
Oba podane przez Ciebie sposoby są dobre - albo robienie wszystkich powtórzeń każdego ćwiczenia od razu, albo "kolejkami". Nie wiem jednak, ile razy macha się nogami w ćwiczeniu 5. Do mojego sposobu (czyli każde ćwiczenie po 1 razie i od nowa) znalazłam informacje, żeby nogi zmieniać 5-15 razy. Ja zwykle robię to 10 razy, ewentualnie pod koniec serii, jak nie jestem zmęczona, dochodzę do 15 zmian.
Ineczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 08:51   #971
Apolaina
Raczkowanie

aha to sie ciesze ja znalazlam, ze machac nogami 15 razy )

i jak wida efekty ? zastanawi mnie rowniez zy to jest tylko na wyrobinie miesni czy mozna tez zzucic bzuszek ??
Stary 2008-08-01, 09:09   #972
Ineczka86
Zadomowienie

Cytat:
aha to sie ciesze ja znalazlam, ze machac nogami 15 razy )

i jak wida efekty ? zastanawi mnie rowniez zy to jest tylko na wyrobinie miesni czy mozna tez zzucic bzuszek ??
Tak naprawdę to nie wiem, jak to jest z ćwiczeniami na poszczególne partie ciała. Chyba jednak głównie są one na wyrabianie mięśni, a żeby schudnąć konieczna jest odpowiednia dieta i ćwiczenia raczej na całe ciało (siłowe oraz aeroby/interwały). Ale nie bardzo się na tym znam. Trudno mi powiedzieć, czy widać u mnie efekty, jednak na pewno mięśnie mi sie wzmocniły, co na pewno jest pozytywnym skutkiem tych ćwiczeń. Obecnie przy robieniu 18 powtórzeń nie odczuwam prawie w ogóle zmęczenia tych mięśni
Stary 2008-08-01, 10:17   #973
goosia207
Zakorzenienie

dziewiąty dzień za mną
Stary 2008-08-01, 13:58   #974
Jazzlyn
Zadomowienie

Dzień 23 zaliczony, chociaż było ciężko, w cieniu jest 35 stopni u mnie coś czuję że niedługo kończę z a6w, chociaz może to tylko chwilowy kryzys, bo ogólnie jestem trochę dobita dzisiaj
Stary 2008-08-01, 15:03   #975
Agg77
Zadomowienie

Dacie rade dziewczyny ! ;*

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-08-02, 08:39   #976
maggieQ
Przyczajenie

Hej dziewczyny,
mam pytanie a wlasciwie kilka.
jestem dopiero po 2 dniu A6W. po wykonaniu cwiczen nie jestem zmeczona w ogole ale okropnie boli mnie brzuch jakby zakwasy ale nie do konca. na lozku w nocy ciezko mi sie przewrcoic na drugi bok i w sumie caly dzien boli mnie bardzo. Daaaawno nie cwiczylam tych miesni wiec moga to byc najzwyklejsze w zyciu zakwasy, ale wole sie upewnic czy moze ktoras z Was tak miała. Nie chciałabym sobie zaszkodzic bo moze zle wykonuje cwiczenie.
I jeszcze jedno pytanie, poniewaz A6W robimy razem z moim mezczyzna zauwazyłam, ze on podnoszac tułow unosi go dosc wysoko, ja nie jestem w stanie tego zrobic i tylko wlasciwie delikatnie podnosze tulow do gory, poprostu tak wysoko jak on nie jestem w stanie czy to znaczy ze robie zle i nie przyniesie to efektow, czy to ze bola mnie miesnie moze oznaczac ze miesnie pracuja prawidlowo czy wrecz przeciwnie??? troche namieszałam ale z gory dziekuje za odpowiedz
maggieQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 13:02   #977
Jazzlyn
Zadomowienie

Ale boli Cie brzuch czy czujesz że to jednak mięśnie? Mnie przez pierwsze dni też bolały mięśnie, nawet gdy kaszlałam albo się śmiałam :P Co do podnoszenia to może Twój TŻ za wysoko podnosi? Trzeba pamiętać żeby nie odrywać części lędźwiowej pleców od podłogi, a jeśli to Ty niżej podnosisz to nie ma się co przejmować bo każdy jest inny i powinnaś ćwiczyć na miarę swoich możliwości, nie za wysoko, ani nie za nisko, pamiętać o tych lędźwiach i sprawdzaj kładąc rękę na brzuchu czy mięśnie pracują.

Dzień 24 zaliczony
Stary 2008-08-02, 13:11   #978
maggieQ
Przyczajenie

dzieki za odpowiedz, moze troche spanikowalam, ale w sumie takich cwiczen nigdy nie wykonywalam...sport to zawsze tylko siatkowka, plywanie, narty kiedys troche lekkoatletyki itp. dlatego nie mam doswiadczenia za bardzo w takich fitnesowo-kulturystycznych hehehe...

dokladnie tak jak piszesz, jak kaszle , smieje sie jak cokolwiek robie wlasciwie caly czas nawet jak siedze. ale rzeczywiscie to bardziej miesnie chyba niz brzuch sam w sobie..
czyli wszystko ok i jednak spanikowalam ??
maggieQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 08:45   #979
Apolaina
Raczkowanie

laski a jak z tluszzykiem na brzuszku po a6w ? Ubywa? Od jutra zazynam z Wami !! Albo moze nawet od dzis, zobaze czy wyrobie sie z czasem )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 09:00   #980
Ineczka86
Zadomowienie

Cytat:
laski a jak z tluszzykiem na brzuszku po a6w ? Ubywa? Od jutra zazynam z Wami !! Albo moze nawet od dzis, zobaze czy wyrobie sie z czasem )
A6W przede wszystkim kształtuje i wzmacnia mięśnie, ale tłuszczu pewnie trochę też ubywa, bo w końcu to jakaś dodatkowa aktywność, która sprawia, że się spala więcej kalorii niż normalnie. Ale to taka moja teoria, znawcy uważają, że bez odpowiedniego odżywiania oraz ćwiczeń całego ciała nie można schudnąć. A co do Twojego rozpoczęcia A6W, to postaraj się zacząć już dziś. Pierwszy dzień to tylko jedna seria 6 powtórzeń, która nie powinna Ci zająć więcej niż 5 minut. Ja teraz przy 20 powtórzeniach robię wszystko ponad 40, a i tak trzymam pozycję krócej niż 3 sekundy, bo wyczytałam, że wszystkie serie nie powinny zajmować więcej niż 40 minut. Ale nie wiem, dlaczego tak ma być. Może jakaś osoba to ćwicząca wyjaśni. Będę wdzięczna. A Tobie, Apolaina, życzę powodzenia w ćwiczeniach!
Stary 2008-08-03, 09:06   #981
Jazzlyn
Zadomowienie

Witamy Apolaina Jak napisała Ineczka a6w to głownie trening mięśni (spalanie tłuszczu przy okazji, ale pewnie nie w dużym stopniu). Warto połączyć trening z aerobami w celu spalenia tłuszczu.
Stary 2008-08-03, 09:19   #982
Apolaina
Raczkowanie

A co polecicie na brzuszek? Bo powiem Wam, ze jestem drobnej budowy, nogi i pupe mam bardzo chuda tylko z tym brzuszkiem odkad pamietam problem byl.. I rozne dietki stosowalam, brzucha mi toche zeszlo ale jak wracalam do normalnego zywienia to od razu go wypychalo ... ;/ ardzo byl chiala sie pozbyc tluszzyku z niego dlatego jak mozecie poleic cos dodatkowo na splenie tkanki bede wdzieczna I moze jeszcze cos zeby nie byl taki 'wzdety'. Zaczelam brac blonnik, ale dopiero od wczoraj. Od wrzesnia zmieniam sposob zywienia sie na diete Haya, a teaz poki sa wakacje chce jeszcze troche poszalec, ale bez przesady..
Stary 2008-08-03, 10:42   #983
faa
Zakorzenienie

GG do faa

dziewczyny są jakieś ćwiczenia żeby wyrobić sobie tą linie co jest od kości i idzie do pachwiny nie wiem jak to dokładnie opisać ale na fotce jest to pokazane tak marzy mi się taka linia
11.JPGcarmen-electra-bikini-1-232.jpg
faa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 12:15   #984
Jazzlyn
Zadomowienie

Apolaina > Ja mam identyczna budowę, tłuszcz odkłada mi się głównie na brzuchu i boczkach, w dodatku często był wzdęty. Zrezygnowałam z napojów gazowanych i soków, piję tylko wodę mineralną, około 3 litry dziennie (bardzo ważne jeśli spożywasz błonnik). Zamiast białego chleba jem razowy albo chrupkie pieczywo pełnoziarniste z błonnikiem, spożywam tez otręby, jem regularnie około 5 małych posiłków. Odstawiłam fastfoody i chipsy, nie podjadam między posiłkami i w nocy, jem dużo warzyw. Słodycze ograniczam, ale czasami sobie pozwolę ;p Nie chcę jakoś mocno schudnąć bo tez mam chude ręce i nogi, zależy mi tylko na płaskim brzuchu, walczę też z cellulitem na udach i posladkach (sa dosyc szczupłe, ale złe nawyki żywieniowe zrobiły swoje) i już widzę dużą zmianę.
Na spalenie tkanki np bieganie, pływanie, rower, skakanka, stepper, co bardziej lubisz :P Najlepiej rano, na czczo.

Faa> Mi się takie mięśnie kojarzą raczej z mężczyznami, ale może ktoś inny pomoże i doradzi. Wydaje mi sie że powinnaś skupic sie na treningu mięśni skośnych i poprzecznych brzucha.

edit.
Dzień 25 zaliczony

Edytowane przez Jazzlyn
Czas edycji: 2008-08-03 o 18:59
Stary 2008-08-04, 21:55   #985
goosia207
Zakorzenienie

dziś dzwunasty dzień: zaliczone
Stary 2008-08-04, 22:17   #986
Jazzlyn
Zadomowienie

26 dzień zaliczony, przewiało mnie w autobusie i zatoki się odezwały więc pół przytomna ćwiczyłam, ale co jakiś czas mam kryzys, więc jutro pewnie będzie lepiej :P
Stary 2008-08-05, 19:36   #987
Jazzlyn
Zadomowienie

Co tu tak cicho dzisiaj?
27 dzień zaliczony
Stary 2008-08-05, 20:44   #988
ygga8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Co tu tak cicho dzisiaj?
27 dzień zaliczony
wizaz dzisiaj szwankuje, przynajmniej u mnie a ja szostke skonczyłam cos tydzien temu na 28 własnie powodzenia !!!
ygga8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 22:08   #989
Ineczka86
Zadomowienie

Też miałam dziś problem z wejściem na Wizaż. A co do A6W, to zaliczyłam prawie (bo tylko 2 serie) dzień 35. Jakoś już nie miałam siły na trzecią przy innych ćwiczeniach. No i tyle czasu to trwa...
Stary 2008-08-06, 10:37   #990
Jazzlyn
Zadomowienie

Dzień 28 zaliczony

Rano zrobiłam fotki, chciałam porównać efekty z przed a6w i po 27 dniu, nie jestem obiektywna, ale chyba jakaś poprawa jest? (Nie zwracajcie uwagi na te "cudowne" siniaki po hula hop ) Wydaje mi się że zrzuciłam boczki i brzuch tez jest bardziej płaski.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuchpor.jpg (57,0 KB, 246 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości