|
|
#991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Cytat:
|
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystko mi się ładnie zmywa odżywką, swojego czasu dawałam potem jeszcze odżywkę po umyciu, i nie miałam ani razu obciążonych czy przetłuszczonych włosów Ciekawostka, pamiętam, że za czasów mycia szmponem miałam problemy z domyciem oleju.
|
|
|
#993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
O matko Lorysy sa koszmarne. Tanie g**no, ktore w ogole nie odzywia wlosow ;/
Btw ta metoda, o ktorej mowicie w watku nie jest chyba dobra dla szybko przetluszczajacych sie wlosow?
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masło shea i olej kokosowy to to samo, niezależnie czy kupisz na mazidlach czy w zsk Tancerka - moje włosy szybko się przetłuszczają, mycie odżywką im nie szkodzi. wydaje mi się, że ciut wolniej robią sie teraz przetłuszczone, niż kiedy myłam szmponem. poza tym, od mycia szamponem miałam łupież
Edytowane przez Patryka Czas edycji: 2009-07-14 o 13:13 |
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cos dodawalas jeszcze do tej mixtury na wlosy kokosowo-maslowej? nie moge sie doczekac... jutro bede zamawiac. A testowalas to moze na skore? Czytalam, ze sa dobre po opalaniu
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś jeszcze dawałam żółtka, miód, co mi w ręce wpadło, ale teraz wolę same oleje, poza tym nie mam pewności, czy żółtko i miód w ogóle coś tam dają na włosy.na skórę nie testowałam, boję się, gdyż mam wybitnie podatną na zapychanie. poza tym, nie opalam się
|
|
|
#998 |
|
ma zielone pojęcie
|
Zależy od odżywki i włosów. U mnie mycie Glorią czy balsamami Mrs.Potter's nie przyspiesza przetłuszczania się włosów. Za to Hegron był o wiele za ciężki.
|
|
#999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Jest tu może jakaś ściągawka z odżywek, które nadają się do mycia?
![]() Wiem, że Potter's jest ok, ale ostatnio nie widywałam tych odżywek, tylko nowsze butelki z podpisem "balsam" To nadal ta odżywka?
|
|
#1001 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprobowalam dzisiaj mycia odzywka pierwszy raz. szczerze mowiac, zmusilo mnie do tego uporczywe swedzenie skory glowy (brzozowy fitti )i...pomoglo! bardzo zlagodzilo, nic nie czuje!uzylam joanny naturia miod i cytryna (w ktoryms watku przeczytalam, ze ta seria jest bez silikonow, wiec mysle, ze bedzie ok), jutro zobacze, jak sprawa wyglada. dlugo plukalam i sporo zuzylam kosmetyku-taki urok tej metody ale musze stwierdzic, ze wlosy super pachna i glowa nie swedzi
|
|
|
#1004 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wszystkie
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiam sie, w jakich "regularnych" drogeriach mozna kupic te odzywki, bo nie ma ich w rossmanie i jesli dobrze pamietam, w firlicie tez nie
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a oto i pierwsze wrazenia: poniewaz myje wlosy wieczorem, wiadomo, ze nie sa jakos powalajaco puszyste, ale nieco podniosly sie u nasady i sa takie...lekkie w dotyku na jakosc wlosow nigdy nie narzekalam (ani na ich kondycje), sa cale blyszczace. plusem jest miekkosc. a, glowa nie swedzi![]() zastanawiam sie, czy do przywyczajania sie do tej metody moge myc na razie odzywka raz albo dwa razy w tygodniu, w pozostale dni szamponem i zwiekszac mycie na korzysc odzywki. ile czasu wasze glowy "przyzwyczajaly sie"? aha, uzywam ziolowych szamponow, bez silikonow
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
no i dorwalam mrs. potter's w sklepie niedaleko mnie
skusilam sie na wersje z ginkgo (bez rozy), szkoda, ze nie bylo brzoskwiniowej zdam relacje, gdy wyprobuje.
|
|
#1009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A zraz w tyg, a czasem rzadziej szampon(baby dream lub marion) W zasadzie od początku było ok, tylko nakładałam po myciu jeszcze jedną odżywkę i po jaimś czasie włosy były już dość obciążone -trzeba było wymyć szamponem. Teraz myję samymi balsamami, nie nakładam już odżywki - tylko samorobne psikadełka i jest ok - ostatnio "wytrzymały" mi 3 dni - czyli dokładnie jak po szamponie(ale w upały mayłam codziennie - dla przyjemności bardziej) |
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zupelnie nie kojarze...fajna ta mrs. potters. troche rzadka, ale nie trzeba jakos przesadnie duzo nakladac. wczoraj pierwszy raz nia umylam: wlosy lekkie, blyszczace, troche puszyste. dwa razy juz ja wykorzystalam do omo-tez spisuje sie ok. zobaczymy, jak bedzie pozniej
|
|
|
#1011 |
|
Przyczajenie
|
Tancerka - moje włosy szybko się przetłuszczają, mycie odżywką im nie szkodzi. wydaje mi się, że ciut wolniej robią sie teraz przetłuszczone, niż kiedy myłam szmponem. poza tym, od mycia szamponem miałam łupież[/QUOTE]
Potwierdzam. Myje włosy odzywką od listopada. Łupiezu nie ma. Włosy i tak musze myc codzienne ze względu na bałagan na głowie. Nareszcie sie pozbyłam tego swedzenia głowy!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie wyobrazam sobie powrotu do swojego koloru wlosow. wytrzymalam dwa miesiace bez henny i blond odrosty zaczely mnie strasznie wkurzac ![]() ja z joanny mialam miod i cytryne-fajna, ale 200 ml to troche malo, jesli chce sie jej uzywac do mycia-za szybko sie konczy. na razie baaardzo sobie chwale mrs. potter's-taka w sumie...rzadkaj jest
|
|
|
#1014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tej drugiej odzywki nie stosowałam ale napewno ją niedługo kupie, ciekawa jestem jej działania, poza tym moje włosy bardzo lubią się z amodimethicone, który znajduje się właśnie w tej odzywce! |
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- każda farba mi płowieje na wyjątkowo paskudny rudy(ostatni "grzech" to był popielaty brąz - niby miał być ciemny...był do 2 myć, a później okazało się że rozjaśnił mi moj odrost dośc solidnie), albo efekt jest czarny![]() A dziś spróbowałam do mycia odżywki Mypa z karite, tej z Natury - bardzo porządnie umyła skalp - aż "trzeszczał" jak po barwie rzepowej(szamponie) ![]() Ale nr 1 ostatnio do mycia i w ogóle jest maska Bingo algowa- tak odżywionych i do tego lekkich włosów dawno nie mialam
|
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczas urlopu postanowiłam wypróbować mycie włosów odżywką i muszę przyznać, że jestem zaszokowana. Podchodziłam do tej metody z wrodzonym sobie sceptycyzmem a tu szok, to naprawdę działa. Użyłam Glorii, której normalnie używałam po myciu szamponem. Przy pierwszym myciu zużyłam jej dość sporo i byłam zadowolona (włosy wytrzymały tak jak po zwykłym myciu szamponem 2 dni), ale przy drugim myciu już mi trochę zabrakło odżywki więc włosy nie były tak dobrze umyte - następnego dnia już się nadawały do mycia. Ale będę stosować tę metodę. Tylko muszę znaleźć jakąś odżywkę w większym opakowaniu, bo naprawdę dużo jej schodzi. Czy wystarczy jeśli będę myła odżywką raz w tygodniu? Jako że metoda jest trochę czasochłonna nie wiem czy w tygodniu się wyrobię.
|
|
|
|
|
#1017 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy wcześniej nie słyszałam o tej metodzie, ale brzmi ciekawie, pewnie wypróbuję, bo jak to kobieta, ciekawa jestem wszelkich nowości
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Wtajemniczenie
|
Odkąd spróbowałam na urlopie tej metody myłam raz szamponem, raz odżywką - na zmianę. Teraz trochę zmieniłam i myłam kilka razy z rzędu odżywką (Mr's Potters Balsam do włosów przetłuszczających się).
I mam wrażenie, że zaczyna mi się pojawiać drobny łupież i głowa zaczyna mnie trochę swędzieć. Czy to naturalna reakcja na przyzwyczajanie się skóry czy raczej nie powinno tak być? A może powinnam zmienić odżywkę? Kupiłam ostatnio z tej samej serii balsam z wyciągiem z aloesu. |
|
|
|
|
#1020 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Także myj włosy balsamem, a odżywkę nakładaj po umyciu włosów.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

Ciekawostka, pamiętam, że za czasów mycia szmponem miałam problemy z domyciem oleju.

)i...pomoglo! bardzo zlagodzilo, nic nie czuje!
ale musze stwierdzic, ze wlosy super pachna i glowa nie swedzi
zastanawiam sie, w jakich "regularnych" drogeriach mozna kupic te odzywki, bo nie ma ich w rossmanie i jesli dobrze pamietam, w firlicie tez nie