|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
na kolke to niewiele. moja niunia dobrze zareagowala wlasnie na gripe water, sprobuj tez pieluszke przeprasowac i poloz mala na brzuszku, masuj jej brzuszek, nawet jak wierzga nogami
ah, no i nosilam mala w torbie, wiesz takie nosidelko przez ramie, mala ma wtedy nozki podkulone, chyba jej lepiej moja polka tez usypia jak jej szumie do ucha. takie szszsz jest meczace, sama zasypiam, ale ona tez przy okazji. i moge tylko wspolczuc, ja to przerabialam |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
moje dziecko śpi dzis jak szalone , az sie balam ze tz ja zarazil i chora..ale goraczki nie ma.. zasnela wczoraj o 21.30 (super wcześnie ja na nią) i spi do tej pory z jedna przerwą o 5 rano na zmine pieluchy i jedzonko.. cud jakiś
![]() magdalena zwiększ dawke sab simplexa.. mam ulotke po polsku i rozmawiałam też z lekarzem i mów ze tego nie da się przedawkować... mozna nawet (tak jak pisze w ulotce) dawać 15 kropel PRZED kazdym jedzeniem ![]() ![]() ten gripe water to takie cus w szklanej buteleczce? w polsce tez to jest.. moze jak sab sie skonczy lub przestanie dzialac wypróbuje ![]() ide chyba obudze te moją pscołę.. bo mi cycki pękną zaraz.. |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie do "Brytyjek"...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
heh, ja mialam ogromny zapas ariela febreeze i w tabletach i zelu, wiec tym sie posluguje. do spiochow to bardziej zel, mam wrazenie ze lagodniejszy. plyn do plukania comfort z dzickiem na okladce
i ja spiochow nie prasuje |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zadomowienie
|
ja jeszcze prasuje wszystko ale juz nie tak dokladnie jak wczesniej, tak przejezdzam, zeby nie bylo pogniecione
![]() No i po przepraswoaniu takei przyjemniejsze jest
#998 |
Zakorzenienie
|
a jesli to jedyny powod, zeby bylo przyjemniejsze, to ja nie mam czasu
![]() moja niunia cos sie popsula. nie zasnie bez cyca, a karmiac ja z butelki tylko tym cycem rozwalam cykl karmienia. a smoczka nie chce, zreszta juz awet jej nie proponuje od tygodnia zasypia ze mna w lozku, spi ze mna, i tylko cyc i ja |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba my wszytskie teraz tak robimy ![]()
![]() |
#1000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo pranie najczesciej na noc wstawiam, i wieszam dopiero nad ranem, wiec sie wygniecie dodatkowo jak tak lezy w pralce ![]()
![]() |
#1001 |
Rozeznanie
|
Ja z małym pytankiem... czy któreś z waszych maleństw miało może chrypkę? Wczoraj zauważyłam, że mój mały ją ma i wg mnie nie jest ona spowodowana głośnym długotrwałym płaczem bo Mati mało co płacze. Nie ma temperatury, kataru może kichnął kilka razy więcej niż normalnie ale już sama nie wiem.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciukasy zeby to bylo tylko Twoje przewrazliwienie ![]() ![]() edit: a moze to suche powietrze w domu?
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2008-12-29 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez juz nie prasuje. Nie mam czasu na to i sily. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
a ja nadal wszystko prasuje.. bo lubie
![]() ![]() msze sie wybrać na zakupy bo malej kombinezon cos ciasnawy sie robi... i coraz trudniej ją ubrać.. tylko nie wiem jaki rozmiar kuic by do końca marca starczył.. nspiochy nosi 68 to kombinezon chyba 74 lub 80 kupię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy 2 kombinezony na 0-3 miesiace i Olimpia w nich plywa. ![]() ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-12-29 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Rozeznanie
|
My już po wizycie pediatry. Osłuchowo wszystko dobrze. Na chrypkę i profilaktycznie zeby nic sie nie rozwinęło syrop Eurespal i Cebion, na wyeliminowanie zielonych kupek LacidoBaby i na buzię Pimafucort bo mały ma takie czerwone krostki gdzie niegdzie.
Pytanie do mamuś chłopców. Czy wy ściągacie maluszką napletek i myjecie siusiaczki?? Jedni mówią zeby nie ruszac, inni ruszac i już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek1211 super że Mati zdrowy i nic poważnego się nie dzieje
![]() ![]() scorpioniec ja nie cierpię prasowania ale lubię jak wszystko jest wyprasowane ![]() ![]() magdalena współczuję Ci bardzo mam nadzieję że maleństwu przejdzie i da się wyspa i odpocząć mamie mój maluszek dzisiaj ma miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() a ja się pochwalę że dzisiaj miała wychodne hehehe chłopaki sobie w domu zostały a ja byłam na zakupach i kupiłam sobie nawet ładną bieliznę ![]() mam do was jeszcze pytanko czy mrozicie może pokarm ? bo ja chcę pomrozić troszkę żeby było dla małego jak w weekend na studia pojdę bo nie sciągnę na raz tyle pokarmu. Dostałam od meża siostry pare takich woreczków do mrozenia i chciałam je kupić ale wszędzie mówią że są już niedostępne nie wiem sama dlaczego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Oj chyba dzisiejsza nocka była wyjątkowo dobra dla naszych maleństw ![]() ![]() ![]() ![]() Odkąd mały się świadomie uśmiecha po prostu nie mogę przestać go nie zagadywać i robić do niego min, żeby tylko uraczył mnie uśmieszkiem ![]() Gosiaczek dobrze, że nic poważnego z Twoją dzidzią i poradziłaś się pediatry ![]() Ja też jeszcze wszystko prasuję dla maluszka, właśnie czeka sterta prania, a mama odkłada to w nieskończoność ![]() ![]() ![]() Paula Szyszka wszystkiego Naj dla Matiego z okazji miesięcznicy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zadomowienie
|
nie ruszac!
#1011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moja mala dostaje chyba nerwicy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zadomowienie
|
katakumba znalazłam już w internecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokarmu nie mroze, ale wiem , ze firma Medela produkuje worki do mrozenia pokarmu. Niestety do najtanszych nie naleza- mozesz sprawdzic na allegro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
boze wykapalam mojego wrzaskulca i nareszcie zasnela
od tyogdnia ma faze na mojeg cyca. sama nie polezy jak nie spi 5 min |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
W ogóle nie mam kiedy pisać... Mam nadzieję, że teraz uda mi się skrobnąć cokolwiek... Właśnie wyszły od Mikiego położna i pediatra. Położna była juz drugi raz i zapowiedziała się znowu po niedzieli. Pediatra byla po raz pierwszy i chyba juz jej nie będzie. Ile razy Was odwiedzała położna? Myślałam, że zjawi się raz, a tu już po raz trzeci się zapowiedziała. Fajnie, cieszę się. Z Mikim wszystko w porządku, trochę ma katarek, ale nic mu nie jest i położna nadal twierdzi, że za grubo go ubieramy, sama już nie wiem... Dostałam wreszcie receptę na witaminę D i skierowanie na badanie bioderek. Nadal mamy problem z zasypianiem, ze spaniem w ogóle. Mikołaj ma strasznie niespokojny sen, w zasadzie cały czas trzeba nad nim stać, żeby przespał te 2 godzinki, bo a to mu smok wypadnie, a to cos się przyśni i zaczyna kwilić/płakać. I jak się go szybko nie uspokoi, to można zapomnieć o spaniu... W dzień śpi w wózku, a w nocy w naszym łóżku z nami. O swoim łóżeczku nawet słyszeć nie chce... No i co ja mam zrobić? Poza tym jest strasznym łakomczuchem, zjadłby wszystko, co tylko by mu się podało. Tak więc ciągle kłócimy się z moim mężem, który na każdy jego płacz podawałby mu butelkę, a ja uważam, że dziecko się najada (tak samo twierdzi położna, która mówiła dzisiaj, że bardzo urósł, odkąd go ostatnio widziała - 22.12, a poza tym skoro mu się ulewa, to na pewno jest najedzony). No i tak to...
#1016 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradzcie...
Olimpia w nocy czesto sie nie budzi na karmienie tylko ciurkiem spi 8 godzin i pytalam sie hv czy mam sie martwic bo przez to nie moczy za bardzo pieluszek w nocy ostatnio i boje sie zeby sie nie odwodnila (dopajam ja herbatko w dzien, ale tego hv nie powiedzialam bo oni sa na nie z dopajaniem, niewazne ze dziecko karmione sztucznie... ![]() No i mam pytanie do tych karmiacych butelka: jak czesto dajecie butle i ile ml? ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Rozeznanie
|
Ja bym dawała tyle ile chce dzieciak, no bo co? Jak zje 90 i chce więcej to tak po prostu zabrać? Dla mnie bezsens.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
aliyah ja ci poradze jedno, twoje dziecko je tyle ile potzrebje, to ie kurczak zeby mu wlewac iles plynow, ja mam gdzies rady mojej hv, jak jej na poczatku powiedzialam ze Gabrys je 30 ml, ale co 2 godzinki to kazala kupic smoka 2 zeby dziecko wiecej jadlo ale w przeliczeniu potem przeciez sie okazuke ze je akuratnie, i powiedzialam jej ze jak dlugo on jest zadowolony i przybiera na wadze to mam zamiar robic jak teraz.na opakowaniach jest np 5 karmien a mysmy mieli 11 np i wychodzilo nawet wiecej.Teraz Gabrys je co 2 i pol godzinki, trzy, zalezy od jego apetytu, nie wmuszam w niego,je ile chce i tyle mnie obchodzi.Dzieci jedza tyle ile potrzebuja,jak nie chca to smoka wypluja, no przynajmniej moj synio,mowie za siebie i niego.
wiec nie przejmuj sie i rob jak uwazasz jak jest najlepiej dla Olimpi i tyle ![]()
#1019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie podobnie, jak maly placze to moj maz tez lup chce butle mu dawac a czsem dziecko chce sobie po prostu pobyc przy rodzicach albo possac smoka,bo piersi mojej nie moze,ale czesto lezymy sobie tak przytuleni do siebie na golaska, taki skin to skin kontakt i to nam sie bardzo podoba
![]() |
#1020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.