![]() |
#991 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
to jest właśnie jedna z moich obaw ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Przyczajenie
|
wg mnie nie ma co za duzo myslec o narkozie. Ja sie jej w ogole nie bałam a wrecz moze to dziwnie zabrzmi ale bylam ciekawa jak to wszystko przebiegnie i jakie beda odczucia. Prawda jest taka ze obecnie znikoma ilosc ludzi nie wybudza się po narkozie. Mysle ze w takich klinikach maja naprawde dobrych anestezjologow takze bez obaw.
Ja wspominam caly moj pobyt w klinice bardzo dobrze, w sumie to nie wierzylam ze ludzie nie pamietaja kiedy 'odjezdzaja' i uparlam sie ze na pewno to zanotuje w pamieci, a prawda jest taka ze po tabletkach i kroplowce nie odczulam nic, chcialam tez isc sama na sale operacyjna ale pielegniarka uparla sie ze przewiezie mnie te 10m na wozku bo 'na pewno nie dojde' oO doszlam, polozylam sie i dalej zadnych zawirowan i ciach nic nie pamietam. Wybudzanie tez nie bylo nieprzyjemne, po prostu obudzilam sie tak jakbym wstawala rano, troche mnie drapalo w gardle ale zaraz pielegniarka przyniosla mi picie. Ot i tyle, nie ma sie czego bac. ![]() Najwiekszy stres jest po zdjeciu opatrunku kiedy masz spojrzec w lustro XD |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Przyczajenie
|
narkoza naprawde nie jest czyms strasznym
![]() ![]() ![]() co do gipsu to najlepiej odczekac spokojnie dwa tygodnie, szwy sciagane sa po tygodniu od operacji, a setony wyciagane dzien po. tak bylo w moim przypadku. |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Przyczajenie
|
Czy są w Polsce naprawde doświadczeni plastycy od nosa?
Szanowni Państwo
Rok temu przeszedłem drugą operację poprawkową nosa. Z nosem nigdy nie miałem problemów a zaczęły się dopiero po operacji. Kiepski chirurg wyszarpał mi skrzydełka nosa co spowodowało totalną zmianę wyglądu w stosunku do oryginalnego kształtu co nawet przez myśl mi nie przeszło przed operacją. Prawie nie wychodzę z domu bo ludzie albo łapią się za nos albo głupio uśmiechają. Po drugiej operacji lekarz wszył mi moją chrząstkę, która przerosła i oprócz zmieny na gorsze wyglądu nosa zatkała mi dziurki do połowy (niestety mój organizm czuje że coś jest nie tego i sam rekonstruuje nos ;-) Na domiar złego źle złożono mi kości. Bardzo proszę o informację czy w tym kraju jest jakiś odpowiedzialny lekarz tylko od nosów (do tego perfekcjonista) który używa implanów goretexowych lub innych sztucznych. O kościach nie myślę, gdyż widziałem jak niedopracowane są nosy z właśnie taskimi implantami a do tego wchodzi w grę więcej potencjalnych komplikacji niż ze sztucznymi (wchłanianie kości, odrzut, blizny itd). Bardzo proszę podać cenę rekonstrukcji jeżeli ktoś się orientuje. Mam totalnie zepsute życie i niewiarygodnie niską samoocenę odkąd mnie pani doktor oszpeciła - bardzo proszę o jakąś pomoc i pozdrawiam Leny |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nieoperacyjna korekta nosa! Pomocy!:P
mialem po spapranej operacji nosa wstrzykniety kwas hialuronowy.
odradzam przez 4 dni byłem najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie i tyle w temacie. wypelniacz zadzialal jak ekspander ktory spowodowal ze wszystko mi oklaplo i stworzyl sie papuzi czubek nosa gdyz kwas sie wchlonal a nadmiar tkanki pozostal. polecam implanty jak juz stale ale moim zdaniem i tak najlepiej jest miec szczescie wzyciu i trafic do dobrego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy są w Polsce naprawde doświadczeni plastycy od nosa?
decydujac sie na operacje nosa kazdy wie, ze wystepuja czasami problemy, ale nikt nie dopuszcza mysli, ze te kilka procent nieudanych zabiegow bedzie obejmowalo wlasnie jego
![]() nie wiem, czy moge Ci jakos pomoc. ale z cala pewnoscia moge polecic dr Irene Grobelny z perfect medica w Gdansku. nie wiem, czy zajmuje sie poprawkami, ale zawsze mozna zadzwonic i spytac. ja jestem z jej zabiegu bardzo zadowolona, wszystko sie pieknie goi (jestem 26 dni po operacji i wygladam juz calkowicie normalnie, chociaz kosci jeszcze sie nie zrosly). wiem, ze takie anonimowe opinie internetowe nie sa jakos super obiektywne, ale ja polecam tą pania doktor. Mam nadzieje, ze znajdziesz kogos kto Ci pomorze dojsc z tym wszystkim do ladu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ile teraz kosztuje operacja noska??ja miałam mieć operacje w zeszłym roku w listopadzie,niestety rozchorowałam się 3 dni przed i operacja nie odbyła się
![]() ![]()
#999 |
Raczkowanie
|
A ja juz jestem "PO" równy tydzień temu :-D Wczoraj dotarlam do domku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Przyczajenie
|
i jak samopoczucie?
![]() ![]()
#1001 |
Przyczajenie
|
mnie to kosztowało 26000koron czeskich -wolałam jechać do Czech bo mam bliziutko -jestem z Zabrza-wcześniej schudłam też na czeskich tabletkach -adipex 21 kg -na prawdę nie żałuję bo teraz już nic nie muszę zmieniać -Życzę dużo odwagi tym którzy są przed metamorfozą -Powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Rozeznanie
|
ania771122 A jak dogadałaś się z czeskimi lekarzami???Kiedyś tez o tym słyszałam,że to się opłaca,ale jednak jak by mnie źle zrozumieli....
#1003 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Przyczajenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14525969]opowiedz proszę o tych tabletkach-ghdzie kupilas i ile kosztuja
![]() ![]() To moje GG 8933949 jeśli masz pytania |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Raczkowanie
|
Na dniach opiszę wszystko ze szczegółami
![]() Dzis byłam na ściągnięciu gipsu, kasetonów i tych wszystkich plastrów, tylko oczy i brodę było mi widać ![]() Kobieta Maska Czubek nosa jak kartofelek, ale Pan dr mówił, ze ta opuchlizna zejdzie, a ogólnie inny nosek, a profil jego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana bardzo Ci współczuje.Napisz proszę jaki lekarz ci to zrobił.Sama przymierzam się do operacji noska,ale czytając takie rzeczy mam wątpliwości czy warto ryzykować ![]() Pozdrawiam
![]() |
#1008 |
Przyczajenie
|
"Lekarka" z Tarnowskich Gór
PS: Jestem nim a nie nią |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Raczkowanie
|
Tak czytam wypowiedzi bo zastanawiam się nad swoim noskiem,,,, troszkę zwęzić chciałam,,, myślę że warto troszkę pocierpieć aby się dobrze potem czuć,,, najważniejsza decyzja i wybór miejsca,,,,
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Rozeznanie
|
Sorki za pomyłkę...dzieki za odp
#1011 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa.
Witaj,
Mam do Ciebie mnostwo pytan ale moze zaczne od pierwszego czytalam,ze Mialas operacje w Kr-ku mozna wiedziec kto Ciebie operowal i ile czasu min . nalezy wygospodarowac na zabieg aby pokazac sie w pracy? mam niewielkiego garbka -ale chcialabym sie go pozbyc Dynka |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci troszkę, że jesteś już po. Wciąż zastanawiam się nad wyborem lekarza, który miałby mi poprawić mój skrzywiony nosek. Dlatego będę Ci bardzo wdzięczna za uwagi i szczegóły. Czy wybór dr Stapińskiego byłby rzeczywiście trafny? Nie bez znaczenia jest również cena zabiegu? Ile Cię to wyniosło? - Majka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
dr Marek Wiśniewski - obecnie pracuje w Białymstoku, przeprowadza operacje refundowane w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym na Oddziale Chirurgii Plastycznej. Nie wiem,czy przyjmuje też gdzieś prywatnie.
Mi operował nos ponad dwa lata temu. Była to moja trzecia operacja nosa,jednak druga z naruszeniem kości. Nos po trzech ingerencjach nigdy nie będzie idealny, ale ja jestem bardzo zadowolona. Inna doktor na tym oddziale nie chciała się podjąć mojej operacji, bo jak stwierdziła (cytując) - "żeby nie było z tego drugiego Michaela Jacksona". Ona jednak zadecydował, a ta lekarz później powiedziała,że jest lepiej niż się spodziewała. Nie znam się na tym implantach, to już byś musiał się dopytać co i jak. Z mojej strony naprawdę polecam tego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Jestem tu nowa na tym forum, ale prześledziłam dokładnie wszystkie wątki. Otóż u mnie sprawa jest już przesądzona, chcę sobie zrobic operację ![]() Mam już wybranego lekarza i ustalony termin. Chciałabym zapytac wszystkich, tych po i przed, czy ubezpieczali się na wypadek, gdyby coś poszło "nie tak"... Ja chciałabym się ubezpieczyc, jednak nie mogę znaleźc firmy, która oferowałaby tego typu ubezpieczenie. Oczywiście jestem dobrej myśli i mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze ![]() Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Przyczajenie
|
![]()
hej mialam operacje u kuczynskiego juz 3 miece temu , nos ciagle mi sie zatyka bez kropli nie funkcjonuje , niech ktos napisze ile ten nos moze sie zatykac ?????? opuchline jeszcze mam spora na czubku czekam na wiesci .... jakby ktos pytal o kuczynskiego to piszcie angelika52@op.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
a ile kosztuje taka operacja?? i jakiego polecilibyscie lekarza?
z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I dzień(wtorek): Przyjeżdzam na 9tą do szpitala, wraz ze skierowaniem, i wtedy szybciutka akcja, odrazu z marszu kierują mnie na EKG, prześwietlenie klatki piersiowej, pobierają krew, mocz. A resztę dnia spędzam w łóżeczku z książką i tv 2 zł za godzinę ![]() II dzień (środa)(Sądny dzień): od północy nic nie mogłam jeść, także od rana głodna w nerwach czekam na moją kolej, mój Pan Doktor po wizycie zostaje u mnie i mówi mi, że najpierw 2 małych dzieci a 3cia ja do zabiegu. Tak z 2 godz przed zabiegiem dostaję zastrzyk tzw głupiego jasia, i kroplówkę i dalej czekam... czekanie straszne... wkoncu Pani z wózkiem przyjezdza po mnie, zawozi na salę operacyjną, z tamtąd pamiętam tylko, ze położyłam się na łózku, Pani przykłada mi cos do ust mówi, zebym wdychała, że to tylko tlan, pozniej przyciska guziczek i mówi, ze teraz to już nie tlen... i tyle pamiętam ![]() Nastąpnie budzę się jak Panie mówią, żeby delikatnie przemieszczać się na swoje łóżeczko... dalej śpię, budzę sie wieczorem... nic nie boli...nosek zalepiony cały, gips na wierzchu plastry trzymające gips na policzkach az do uszu, na czole, pod nosem tampon żeby krew nie ciekła, także widać mi tylko brodę i oczy, Kobieta Maska ![]() Następne dni czyli czwartek, piątek, sobotę i niedzielę spędzam na wylegiwaniu się, w poniedziałek wyszłam do domku ![]() ale tylko dlatego, że w sobotę nie było mojego lekarza, bo tak to bym juz w sobotę wyszła, zapomniałam jeszcze dodać, że chyba w piątek wyciągli mi tampony z nosa, ból taki, jakby ktos wyrywał włoski z nosa ![]() ![]() W poniedziałek wyszłam i kazano zgłosić się w czwartek na zdjęcie gipsów i setonów z noska, i jak dla mnie to było najgorsze :-/ I może jeszcze jak po zdjęciu tego wszystkiego trzeba zerknąć w lustro, patrze a tam wszystko super ale dół mojego noska wielka bulwa!!! ![]() Ale pan Doktor stwierdził, że to przeciez rzed chwilą zdjęty gips i będzie z dnia na dzień ta chrząstka się kurczyć... i tak jest ![]() Operacja kosztowała mnie tylko co pierwsz prywatna wizyta czyli ponad 100 zł. A co za te pieniążki: - wyprostowanie krzywej przegrody - wyprostowanie nosa ( mój nos to była wielka litera S) - podniesienie troszkę czubka nosa (czubek jak sie śmiałam zawijał sie pod spód takze prawie dotykał ust) - zlikwidowanie małego garbka Także z nosa czarownicy mam fajny zgrabny nosek. Z Doktora Stapińskiego jestem bardzo zadowolona!!! nie dość, że dobry fachowiec to do tego bardzo sympatyczny człowiek ![]() Jedyne co żałuje, to tego, że prędzej nie wiedziałam o takiej mozliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Przyczajenie
|
dziewczyny ktore przeszly operacje !!!!!!!! zatykał wam sie nos??? i ile czasu to trwało?????????? prosze piszcie angelika52@op.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.