|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych
życzę wielu radosnych i ciepłych chwil |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
kochane mamusie!
Zdrowych i Wesołych Świąt!!! dla was, dla waszych maluszków oraz dla wszystkich wam bliskich osób! |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki nie dam rady was teraz nadrbić
Jestem u rodziców, dużo spacerujemy i odpoczywamy więc na wizaz nie ma czasu ![]() ![]() wszystkiego dobrego na te święta,
dożo radości i miłości i pociechy z maluszków! |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
Zdrowych, spokojnych i radosych swiat
wesolego baranka (jak to moj Adi mowi) i mokorego dyngusa ![]()
#995 |
Rozeznanie
|
![]() no tak , kochane ![]() ![]()
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,
wszystkiego dobrego, zdrowka i duuuuzo milosci na Wielkanoc (i nie tylko) dla Was i Waszych rodzinek od Kamili i André ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-03 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Rozeznanie
|
Kochane mamuśki!
Zdrowych, spokojnych Świąt w miłej rodzinnej atmosferze bez trosk i zmartwień!!!!! Oraz moc buziaczków dla Was, waszych połówek i skarbów życzę Wam razem z Lenką!
#999 |
Zakorzenienie
|
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
hej Mamusie,
życzę Wam Wesołego Alleluja, smacznego jajeczka oraz mokrego Dyngusa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
Spokoju i radości,
zdrowia, pomyślności, zajączków i pisanek, mazurków wypiekanych, dyngusa lania i radosnego świętowania! dla Was i dla Waszych maluszków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1002 |
Rozeznanie
|
Kochane mamuski
Zycze Wam spokojnych i radosnych Swiat Wielkanocnych,aby Zmartwychwstaly Chrystus zawsze gościł w Waszych sercach, abyście mogli przezyc Jego Zmartwychwstanie jak najgłebiej,aby zawsze Wam błlogosławił i wskazywał drogę wiodącą do szczęścia.Niech umacnia Waszą miłosć i otacza Was swoim płaszczem a Wasze malenstwa chroni przed zlem, chorobami i smutkami. ja z tz'tem i miriam
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt
dla wszystkich Mamuś, ich maluszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Wtajemniczenie
|
Wesolych Swiat !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Rozeznanie
|
Spokojnych Świąt Mamusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt kochane
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
Ja również życzę Wesołych Świąt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
I ode mnie i Stasia rownież przyjmijcie życzenia
![]() Zdrowych, radosnych i wesołych Świąt Wielkiej Nocy! Wielu magicznych chwil z Waszymi Rodzinami, Niezapomnianych momentów z kochanymi Maluszkami, Aby ten czas tkał się diamentową przędzą i złotą nitką w naszyjniku wspomnień w tą porę cudną, gdy żonkile kwitną!
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-04-05 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
Oj nie swietujcie juz tak
![]() ![]() ja wk lubie napisalam co nieco ![]() Tutaj za to sie poskarze,ze moja mala królewna owszem, jest grzeczna ale je co 1,5h ![]() ![]() ![]() ![]() od dzis staram sie ja poprzestawiac...karmilam ja rano, po 3ech h odciagnelam mleko ( bo o dziwo tyle wytrzymala), zjadla 150 ml wiec czekam conajmniej 3h i juz bede sie starala wydluzac ten czas...bo 1,5h to naprawde porazka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Mamusie a ja pochwalę się Piotrusiem jak oststanio lubi leżeć na rękach u taty i najlepiej jeszcze żeby tv było włączone:P Wiem, że nie powinnam ale czasem tylko to go ucisza na tyle, że mogę się chwilę czymś innym zająć niż dziecko...
A i jak zjada deserek ja błuszkowy ![]() ![]() A i jeszcze mam pytanie.... jak Wy obcinacie maluchą paznokcie? Dawniej mogłam nawwet jak nie spał a ostatnio jest przesrane nawet jakspi to mi rączke wyrywa... I nie wiem ale ma na dwóch palsuzkach po bokach paznokcia zaczerwienione i jaby malutką ropkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Zebra fajne minki
![]() Moja paniusia lubi nawet obcinanie paznokci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Domi o matko masz faktycznie przekichane jak co 1,5 h je... i jeszcze z piersi...
Nie wiem jak u innych mamuś ale u mnie wydłurzaniena siłę do 3 h nie sprawdziło się- maluszek nie jest an to gotowy i nawte po paru dniach walki była tragedia... Ale co 2,5 mniej więcej nam się udaję więc czasem może lepiej spróbowac po trochu i patrzeć jak reaguje czy wytrzymuje tyle. Mój wytrzymuje 3 h czasem po spacerze, bo potrafi pospać dłużej... ale tak to nie... nawet 2h 15 minut czasem tylko da radę. W nocy za to zalezy od tego , o której się obudzi po kąpieli (od 19.30). JAk ok 23 to mam przesrane, bo budzi się ok 2,3 i muszę herbatka go oszukiwac a on jets wtedy zły, ciężko go uśpić i jest czujny do rana... dzisiaj anwet do 5.30 nie wytrzymał więcdałam mu o 4.40... a o 2.30 herbatki choć nie wiem czy dobrze robię, bo może on wtedy jest głodny i potrzebuję mleka a ja go herbatką traktuję... Ale jeśli obudzi się na nocne karmienie ok 24.30- 1 to śpi do 5.30 i super jest... no ale ostatnie pare nocy budzi mi się o 23:\ Domi, bo wszędzie pisza na półokrągło to próbowałam tak i co ![]() Mnie się podobaja jego pucki i minka jak leży na brzuszku u Tż-ta na kolanach ![]() Kochany jest zasnął w wózku w 3 sek. i weranduję go, bo u nas póki co pogoda brzydka - pada i chłodno... to am uchylone okno i smacznie śpi w wózku ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-05 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Zebra u mnie wczesniej nie jadla tak czesto i przesypiala cale noce
![]() I jak nakarmilam ja niecale 1,5 h temu, zjadla tyle i le mogla ze 160 ml 150ml i juz poplakuje ![]() ![]() moze u mnie jakis skok rozwojowy...jutro konczymy 15 tydzien ![]() W kazdym razie bylam taka rozpieszczona, kiedy mi jadla co kilka godzin i przesypiala cale noce, ze teraz mnie to meczy ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-05 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
E to pewnie skok jakiś
![]() ![]() ![]() A co 3 h u nas niewypala, bo zjada i tak tyle co po 2,5 i znowu jest głodny za 2,5 i koniec i nie zje glizda więcej uparcie:P zjada co 2,5 h ok 90-120 ale częściej koło 100.... zalezy od dnia... sporadycznie zdarzyło mu się 140-150 ale to rzadkość... np w nocy. Ja się cieszę, że jest grzeczny (odpukać) ostatnio ... ale małpiszonek czasem zjada ślicznie i pięknie łyka i nie ksztusi się a innym razem je tak, że mnie trafia... |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
U mnie najwiecej zjadła 170 ml
![]() A ja ostatnio wyczytalam, ze to jakies rozmiary smoczkow sa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
No ja zmieniłam na 2-jki, bo ,mały cudował przy 1-nkach i teraz jest ok choć czasem ssie za mocno i się zaksztusi ale ogółem je ładniej niż z 1 ale musi się przyzwyczaić, że już nie musi tak zsysać:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
To u mnie na smoczku nie jest napisane, ale podejrzewam, ze to 1
![]() Zreszta z butelki podaje raz dziennie. Wczoraj dla sprawdzenia po karmieniu z cyca odciganelam jeszcze troche ale juz nie chciala. A ostatno tak dlugo wisiala na cycu az zasnela ( na jakies 10 minut) wiec ja odciagnelam jeszcze 80 ml i jej podalam i to zjadla...i taki jest moj problem...nienajada sie raz a porzadnie a potem chce co 1,5 h ![]() Odciagnelam dzis z premedytacja i podalam, zeby to jakos unormowac...Mam nadzieje, ze mi sie uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
No mój się budzi w zależności od dnia... musi psopać po zabawei i jedzonku inaczej jest tragiczny... Ostatnio nie chce spać od 17 do 19.30 do kapieli ale jakoś dajemy radę:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Zeberko moja nie spi caly dzien
![]() dzis Tz wsadzil ja do gondoli i pokolysal troche wiec lezy z zamknietymi oczkami...oby zasnela ![]() ale tu pustka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Niop same my na placu boju:F a ja dlatego wizazuje, bo mały śpi w wózku za mną... zmaknęłam już oknoale spi dalej to się cieszę , bo zjadłam śniadanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.