|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Ja miałam kilka bardzo intensywnych dni ostatnio, dosłownie padam z nóg. W sobotę poszłyśmy do pubu oblewać urodziny koleżanki i poznałam fajnego faceta, który okazał się być obcokrajowcem
![]() ![]() ![]() Dziś ledwo wytrzymałam w pracy, chyba ciśnienie spada bo pomimo 2 mocnych kaw cały dzień byłam do niczego. Jeszcze ćwiczyłam teraz więc tymbardziej jestem zmęczona, chyba się zaraz położę ![]()
#992 | |||
Wtajemniczenie
|
Oj ja tu lubię pisać o sobie, ale spróbuję.
Studiuję zaocznie filologię, jestem optymistką i to jest idealny wątek dla mnie, bo moją chyba największą wadą jest to, że rzadko kiedy doprowadzam sprawy do końca i generalnie od momentu kiedy wpadnę na jakiś nawet najprostszy do zrealizowania pomysł do momentu kiedy rzeczywiście go zrealizuję często mijają lata świetlne. ![]() Ale mam nadzieję, że udzielanie się w tym wątku zobowiązuje i zdopinguje mnie do zmian i, że niedługo będę się mogła pochwalić jakimiś pierwszymi sukcesami. ![]() A moje cele na najbliższy czas to: 1) Odwiedzić kilka sklepów z racji tego , że mamy wyprzedaże( zawsze staram się chodzić i szukać okazji, ale niektóre sklepy są tak daleko, że nawet nie chce mi się jechać, a tam zawsze znajduję najlepsze rzeczy) 2) Umówić się w końcu na brafitting i dobrać porządną bieliznę( ten pomysł zaświtał mi już w głowie z miesiąc temu, ale oczywiście jeszcze nie zdążyłam zrealizować. ![]() ![]() 3) Zabrać się w końcu za naukę hiszpańskiego, bo to wstyd, że po tylu latach nauki w szkole mało co umiem 4)Nauczyć się prządnie do sesji, która już się zbliża 5) Poprzypominać sobie Excela, liznąć chociażby teoretycznie podstawy księgowości co jest niestety dzisiaj potrzebne do prawie każdej pracy 6) Więcej ćwiczyć, może zapisać się na jakiś fitness 7) Ustalić sobie codzienne rytuały pielęgnacyjne i się ich trzymać 8) Zakupić produkty do pielęgnacji włosów tym bardziej, że odkąd zaczęłam prostować włosy przydałaby im się jakaś większa ochrona( a sporo tego jest, trzeba będzie się kiedyś wybrać na duże pięlegnacyjne zakupy) 9) Nauczyć się w końcu gotować( mam o tyle utrudnioną sytuację, że u mnie w domu nikt nigdy nie potrafił dobrze gotować ![]() 10) Być bardziej zorganizowaną 11) Zrobić generalny porządek w swoim życiu i w swoich rzeczach a w szczególności w ciuchach i kosmetykach ![]() a mój cel na jutro to wysprzątanie domu i mam nadzieję, że się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życzę powodzenia, bo moja koleżanka też poznała kilka miesięcy temu na imprezie obcokrajowca i są razem do dzisiaj ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
No no
![]() Pomyślałam, że podzielę się z wami moim małym odkryciem, które pomaga mi szybciej czytać artykuły w internecie i bardziej się na nich skupiać. To jest rozszerzenie do przeglądarki Chrome https://chrome.google.com/extensions...fmdfcjn?hl=pl# Klikam na przycisk i myk wszystkie rozpraszacze na stronie znikają, zostaje sam tekst i zdjęcia dotyczące artykułu. Korzystam z niego już dłuższy czas i jestem zadowolona. Poza tym nareszcie poszłam na fitness a raczej trafiłam na siłownię, ale jestem zadowolona. Trener pokazał mi co i jak się robi z którymi sprzętami, dostałam mały harmonogram ćwiczeń i z jakim obciążeniem. A dziś mam małe zakwasy ![]() Teraz jak już wiem co i jak i gdzie, zamierzam chodzić na fitness częściej ![]()
![]() |
#995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo zmienic sie, chcialam juz od okolo 3,4 lat.. niedawno koleżanka uświadomiła mi, że włąsnie ja sam ajestem kowalem losu i sama ciągle sobie mowie ze moje zycie to porazka itd..że jakby zgadzam się na to. tez jestem bierna.. to do dzieła! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny w wątku ![]() Zajrzałam na chwilę między świątecznymi obowiązkami. Mam do Was pytanie- jaki jest Wasz stosunek do Świąt Bożego Narodzenia? lubicie czy raczej nie? Ze mną to jest tak, że ja nie mogę stwierdzić że uwielbiam święta. Na pewno w jakiś sposób lubię atmosferę przed (głownie chyba stworzoną przez media i sklepy), ale od kiedy tylko pamiętam Święta kojarzyły mi się z nerwami, stresem w kuchni, kolejkami w sklepach. Nie podoba mi się cały ten szał z prezentami (często drogimi...) co innego jakies symboliczne upominki. U mojego Tż w domu to już chyba w listopadzie mówili co chcą na Święta. U nich wszyscy zrzucają się na wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
- wybrać w końcu życiową ścieżkę i zdecydować, co właściwie najbardziej mnie interesuje, - zabrać się za fitness, jak sporo dziewczyn w wątku ![]() - znaleźć pracę. - bardziej się przykładać do nauki języków. - przestać rezygnować z różnych rzeczy - przez nieśmiałość, obawy, jak wypadnę, brak czasu... bo po prostu, nie odkłądać niczego na potem ![]() Mam nadzieję, że uda mi się tego dotrzymywać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To dla mnie święto bardzo rodzinne - samą Wigilię spędzam tylko z najbliższą rodziną, w święta odwiedzamy dalszych krewnych. Co do prezentów, mam takie samo zdanie jak little brown. U mnie nie ma na szczęście tradycji wielkiego obdarowywania się, dajemy sobie tylko symboliczne upominki. I dobrze, bo nigdy nie lubiłam kupować prezentów, nie wiem nigdy, co wybrać, a tłumy ludzi w sklepach odstraszają od zakupów. Trochę drażni mnie cała medialna otoczka, wszechobecny wizerunek św. Mikołaja i masa często kiczowatych dekoracji. Ale staram się nie zwracać uwagi. Aha, te święta kojarzą mi się z końcem roku, co akurat nie jest przyjemne. Ale ogólnie, lubię. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
u mnie dzisiaj pracowicie, pracowicie, ale póki co wszystko idzie dobrze. Prezenty kupiłam (co prawda pojechałam zaraz po otwarciu centrum handlowego, żeby uniknąć tłumów i... udało się ![]() Posprzątane w pokoju, umyta klatka schodowa, zakupy zrobione ![]() Cytat:
Osobiście wydaje mi się, że trochę nie o to chodzi żeby nie wiadomo jak się "przypinać" w przygotowywaniu świąt. Wiadomo, że jest to inny dzień niż wszystkie pozostałe, ale moim zdaniem nie ma sensu najpierw denerwować się, kłócić z całą rodziną, bo np. brakuje śmietany a potem siadać wspólnie do stołu, kiedy nikt już nie ma na to ochoty. Dla mnie to powinien być spokojny czas, kiedy wszyscy odnoszą się do siebie z życzliwością, a nie kłócą i śpieszą, tylko po to, żeby potem usiąść za stołem i jeść przez 2 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
Lubię sobie odpocząć, troszkę pojeść uszek z barszczem
![]() ![]() ![]() fen zgadzam się z Tobą ![]() Chciałabym się dziewczyny podzielić z Wami moimi planami i postanowieniami na nowy rok (w sumie zaczynam od zaraz ![]() ![]() 1) Chcę być bardziej systematyczna w nauce a nie odkładać na 1-2 dni przed kolokwium lub ostatecznym terminem oddania jakiejś pracy. 2) Napisać pracę magisterską do końca marca- byłoby super ![]() 3) Nie kupować ubrań (nawet w sh) przez 6 miesięcy. To może być trudne ![]() 4) Starać się być bardziej wyrozumiałą i mniej irytować przez ludzi (moja irytacja zazwyczaj była 'wewnętrzna' i rzadko kiedy ją ujawniałam) 5) Wznowić chodzenie na Fitness (4 wejścia tylko 34zł więc nie powinno być ciężko jeśli chodzi o kasę) 6) Nauka Business English 7) Nie obcinam włosów!! ![]() 8) Biorę magnez codziennie ![]() 9) Później chodzić spać i później wstawać 10) Nadal (w miarę) zdrowo się odżywiać ![]() 11) Oszczędzać i zapisywać wydatki 12) Zbierać na dentyste chirurga ![]() 13) Co miesiąc kupować magazyn psychologiczny "Charaktery" oraz co tydzień "Newsweek" lub "Politykę" 14) Być bardziej systematyczna w dbaniu o cerę. Jak o czymś sobie przypomnę to dopiszę ![]() Co do zaznaczonego przeze mnie punktu to niestety muszę przyznać, że mimo iż jestem osobą daleką od konfliktów i anty- kłótliwą ![]() ![]() ![]() ![]() -marnotrawienie zasobów typu prąd, woda. Moja współlokatorka, która studiuje ochronę środowiska ![]() - gdy dorosłym ludziom sprzątają rodzice ![]() ![]() - pogląd, że choroby są spowodowane wizytami u lekarza - totalne lenistwo i żerowanie na pracy innych jest tego o wiele więcej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
zgadzam się co do tej irytacji i konkretnych przypadków.
mnie też wkurza jak siora wychodzi z pokoju i nie wyłącza radia, zostawia zapalone światło i kompa i otwarte drzwi..ehh... ale sama nie jestem lepsza. po spowiedzi zrozumiałam że trzeba kochać i ludzi i cieszyć się takimi jacy są. nie można im mieć za złe, że są inni niż my (; |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Zadomowienie
|
Uff, od czasu powrotu do domu na swieta prawie nie korzystalam w internetu i juz mi tego watku brakowalo
![]() Cytat:
![]() Regularkate - nie sledzilam ostatnio watku o tym huskim, czy byla juz rozprawa albo cos ruszylo w tej sprawie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was wie dlaczego na niektórych avatarach w małym dolnym rogu widnieje ikonka wizażu a na innych nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
BAN stały
|
Słuchajcie, fryzjerka zniszczyła mi włosy, a miałam takie piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
ejj nie mart się kochana
![]() odrosną to po 1. a po 2 musisz się oswoić. ja też płakałam jak byłam u fryzjera i obcięła za dużo..ale po tygodniu polubiłam swoje włosy, odnalazłam nowe możłiwości ukłądania ich i jest lepiej! u ciebie tez bedzie ok, musisz po prostu przyzwyczaić się ![]() u mnei święta....mama jak zwykle drze się o wszystko, że nic nie robie a robie tyle że ho ho. zawsze taka była ciągle jej coś nie pasuje a chwali inne osoby z okolicy że one pomagają a ja nic.......EHHH : | po za tym lubię patrzeć na choinkę, światełka , bombki...lubię bo to przypomina mi jakiś taki dziecinny świat..wracam do pięknych chwil w moim życiu, mogę sie zatrzymać na chwilę.... ![]() uwielbiam śnieg i mróz też..trochę mi smutno, że jutro ma być tak ciepło, no ale co zrobić.. śniegu i tak jest dużo ! love it. święta wyglądają tak, że zjemy coś, a po jakichs 3h idę do siebie na kompa, bo nie ma co robić. nie gadam ze swoją rodziną generalnie. oni mają mnie gdzieś.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() a czemu nie gadasz ze swoją rodziną? i czemu myślisz, że mają cię gdzieś? dużo was jest na święta? bo u mnie ja jestem najmłodsza i w sumie jedyna ze swojego pokolenia (a mam 22 lata) a zwracają na mnie uwagę aż za bardzo ![]() Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2010-12-23 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zadomowienie
|
nie martw się i tak na pewno jesteś piękna!
ja wogle kocham kobiety (braterską miłością) za to że nimi są. bo są piękne, wzruszają, są delikatne, wrażliwe, pełne tajemnic i piękna które inspiruje. no ja tez jestem najmlodsza, mam 2 siostry, brata z żoną. ahh dlugo by opowiadać..długo już z tym walczę i postanowiłam być obojętna co do tego, niedługo wyjadę na studia mam nadzieję i wierzę że będzie inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Raczkowanie
|
Witam!
Ja generalnie nie przepadam za Świętami, lubię atmosfere, kreowaną przez markety i tym podobne ![]() ![]() Życzę Wesołych Świąt Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2010-12-24 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Raczkowanie
|
chryja_bez_ryja jak ona mogła sie tak pomylić? przecież miodowy bląd a czarny to naprawdę spoooora róźnica
![]() A ja muszę sie pochwalić, że właśnie wczoraj wróciłam do ciemniejszych włósów- tzn czekoladowy brąz. Przez 4 lata miałam czarne, później nie malowałam przez chyba 9 miesięcy, nastepnie kasztanowy brąz, ale niestety zaczął zmywać się do pomarańczowego rudego ![]() ![]() U mnie atmosfera w domu nigdy nie jest jakas super, nawet w świeta. Wszyscy raczej nerwowi ehh ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zadomowienie
|
Hej;* Wesołych świąt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zadomowienie
|
ale to dziwne, gdzie na wątku jestem to wszyscy piszą o złej atmosferze w domu..:c
Ja też wam życzę tego co najlepsze i spełnienia marzeń, dążenia do swoich ideałów i żebyście się nigdy nie poddawały, bo jesteście piękne! |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
przyłączam się do życzeń i życzę Nam wszystkim dużo uśmiechu, spokoju i wytrwałości w realizacji marzeń i postawionych sobie celów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o święta, to dość je lubie, co prawda wczoraj i dzisiaj to był jeden wykańczający maraton, ale dobrze zjadłam, pośpiewaliśmy kolędy, a teraz odpoczynek, więc generalnie na plus. Wkurza mnie tylko to, że zazwyczaj te święta są trochę, hmm, fałszywe, bo w ciągu roku dochodzi w rodzinie do różnych sytuacji, kłótni, słyszy się wiele przykrych słów, a nagle wigilia to cudowne pogodzenie. ![]() ![]() Życzę Wam mimo tego, dziewczyny, spokojnych i rodzinnych świąt! ![]() ![]() PS. BJean, nie czytałam dokładnie, wywnioskowałam, że jak masz 5 z ćwiczeń, to nie piszesz/zdajesz egzaminu? Ja też tak chcę ![]()
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
No to teraz moja kolej
![]() Święta przyszły, razem z refleksjami na temat mojego zachowania, moich celow w życiu, mojego wyglądu i stosunku do ludzi, postanowilam się więc radykalnie zmienić!
;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zadomowienie
|
Moje cele? Ja muszę powolutku, także:
1. otworzyć się na ludzi ![]() 2. zaakceptować siebie: ale to już ZROBIŁAM! ![]() 3. nie garbić się. 4. kochać bliźnich takimi jacy są, przebaczać i nieść nadzieję. pomagać potrzebującym. 5. dawać groszaki dla ludzi w mieście, którzy grają na różnych instrumentach itd. Zawsze mówię sobie, że mam za mało kasy, albo że nie chce mi się szukać portfela. Zamierzam to zmienić i podarować uśmiech innym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Zadomowienie
|
Hej;*
Nic szczególnego nie osiagnęłam w te święta poza przeczytaniem lektur do szkoły i pójściem na pasterkę ![]() Aaa i jeszcze zrobiłam tablicę marzeń ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zbieram się czytać lekturę na historię, a od jutra ruszam z intensywną nauką na maturę ![]() Miłego wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Wtajemniczenie
|
Oj, no i Święta, Święta i po Świętach...
![]() Cytat:
![]() A co do pasterki to super, że poszłaś, zawsze nowe doświadczenie. ![]() Ja też byłam. ![]() A co do nowych doświadczeń to mam nadzieję, że przyszły rok będzie obfitszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mam taką nadzieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie strasznie się wynudziłam przez święta... wigilia była sympatyczna, ale krótka, wczoraj siedziałam w domu cały dzień, dziś byłam na obiedzie u dziadków i w zasadzie tyle. A od jutra znowu do roboty, gdzie czeka na mnie góra (dosłownie) papierów. Dobrze że przynajmniej szkoły na razie nie mam to będę mogła zostawać dłużej żeby ogarnąć ten burdel ![]() Muszę się pochwalić że trochę się jednak wzięłam za siebie ostatnio ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
już wcześniej trafiłam na to forum, ale nie napisałam
więc może i ja napiszę przyjmiecie mnie?? moja przygoda zmian odbyła się pół roku temu, kiedy chłopak mnie zostawił.. byłam poukładana, słodka, zawsze wszystko na czas, troche pedantka ale i niezły bałagan się czasami trafiał w pokoju(rok temu miałam depresję i miałam myśli samobójcze...) ale na szczęście otoczyła mnie garstka ludzi, których dziś nazywam przyjaciółmi, a szczególnie jedna osoba mi wszystko wytłumaczyła... wracając.. gdy On mnie zostawił dla innej, ja się załamałam, płakałam i w końcu po tygodniu wylewania łez zaczęłam myśleć że już nie mogę być taka naiwna. i tak się stało. Zmieniłam się szkoda że z dnia na dzien - bo zmiany były tak potrzebne że nie było czasu na stopniowe wprowadzanie ich w moje życie. Stałam się szczera, wcześniej "owijałam w bawełnę" teraz mówię to co myślę, to że rzadko się uśmiecham nie znaczy że nie mam humoru - wczesniej zawsze byłam uśmiechnięta, pomimo problemów, teraz wiem że tak nie wolno!! trochę chamska, bo niektórym się należy. stałam się nerwowa.. co miłe nie jest. niestety zmiany przyszły tak nagle że nie umiem ich cofnąć i chyba się cieszę bo nie chcę być taka jak wcześniej. Czasami jestem taka że "bez kija nie podchodź" a czasami jest naprawdę świetnie. Cieszę się ze zmian bo to one otworzyły przede mną wrota do nowego etapu mojego życia. Przyjaciółka powiedziała że moje zmiany są tak widoczne że czasami są straszne... nie ejstem już tka miła i spontaniczna tylko poważna i 10 razy przemyślę i będę miała ZA i PRZECIW. troszkę się rozpisałam.. ale troche mi ulżyło że ktoś może te wypociny przeczyta i powie jaki jest jego punkt widzenia. ![]()
![]() |
#1020 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o to co zrobiłam to przez Święta przeczytałam cały ten wątek i tak wyglądało moje świętowanie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że się tak zmieniło na lepsze u Ciebie ![]() tylko nie rozumiem z tym, że nie można się uśmiechać często Uśmiechać się i być pozytywnie nastawionym do świata trzeba próbować jak najczęściej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.