|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- dostałaś jakiś syropek przeciwbólowy?
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
http://kwejk.pl/obrazek/1102196/kotek.html - genialne
![]() Siejusia, cieszymy się, że wszystko ok ![]() Gae, witamy na wątku
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Zabrał myszę do kuwety i ja zakopuje i odkopuje
|
|
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
http://kwejk.pl/obrazek/1102408/kot.html
a z tego uśmiałam się do łez - wiem, okrutna jestem
|
|
#995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie masz rację ![]() No właśnie nic kompletnie ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Ja też |
||
|
|
|
#996 |
|
KOTerator
|
Czekałam na odpowiedź, ale gae chyba poszła książki czytać
Głaski dla kotów .
|
|
|
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
no pewnie, że tak
i Celinka mówi, że będzie liczyła na rewanż (w swoim czasie)
|
|
#998 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Hmm... Doczytam jutro
. Dodam tylko, że jak wyszłam z psami, patrzę, a na krzakach ptasie gniazdo. Byłam zdziwiona, bo nigdy nie było gniazda tak blisko drogi. Podchodzę bliżej, a to kot sąsiadki A, moje czubki szaleją między pokojem a kuchnią
|
#999 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
standardowy lek do wywołania znieczylenia ogólnego z analgezją, często w połączeniu z ksylazyną, nie jest to barbituranCytat:
![]() coś mi dziś net nie chce współpracować |
||
|
|
|
#1001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No oczywiście. Grupa wsparcia jest czujna ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1003 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. To może Ty mi odpowiesz Esfira czym leczyć wrzód jak nie sterydami i przepowiesz przyszłość Milki ? Będę u weta w sobotę na chipowaniu jak dobrze pójdzie i jego też będę molestować pytaniami. Jakoś ostatnio coraz częściej martwię się o kręgosłup Milki i o tylną nóżkę .
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), atopia, alergia/ nadwrażliwość pokarmowa albo skłonność genetyczna :/ w każdym przypadku stosuje się zwalczenie przyczyny (przy pchłach to łatwe, przy atopii b. trudne) no i te nieszczęsne glikokortykosteroidy, więc niestety jest to standardowe leczenie, ale zalecają stosowanie ich tylko gdy występują objawy i w najniższej skutecznej dawce. Znalazłam informacje o stosowaniu leków immunosupresyjnych, np. cyklosporyny (zakładam, że w masci miejscowo, ale tego w artykule nie napisali), myślę, że można tego spróbować Co do Milki to cięzko mi coś powiedzieć, bo nie widziałam jej, jak ona chodzi ani tym bardziej jej nie macałam, ale nie słyszałam, żeby koty 3 nogie miały jakieś kłopoty z tego powodu, kot ma małą masę i jest o wiele bardziej 'sprężysty' niż pies, ale rehabilitacja na pewno by jej wzmocniła dodatkowo kręgoslup |
|
|
|
|
#1005 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Zapytam weta o tą cyklosporynę dla Soni, on (wet Milki) już mi kiedyś mówił, że można spróbować czegoś innego niż sterydy, bo sterydy za bardzo szkodzą. Milka waży 3,3kg, ma rok i raczej jej nie pozwolę ważyć więcej jak 4kg, musi być taka malutka, otyła nie dałaby rady długo . Wypytam o rehabilitację, czy mogę sama coś robić czy trzeba do weta jeździć no i w wakacje wybierzemy się na macanie do ortopedy . Dobranoc |
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Monika- wygłaskaj ode mnie dwie śliczne pannice
|
#1007 |
|
Nie depcze krokusów
|
1. Ja się go czasem boję...
2-4. Kocia przyjaźń 5. Zmęczone śpiątko Ich walka polega obecnie na przyczepieniu do siebie i toczeniu takiej wielkiej, burej kulki po dywanie przez minutę. Zapaśnicy.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-18 o 23:42 |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Malla świetne zdjęcia
, pierwsze mi sie podoba Szary jakby chcial powiedziec : " taki groźny jestem " i ostatnie Daniels zmęczony przysnal , myśle ze nie pomylilam chłopaków ![]() Super
|
#1009 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie pomyliłaś
Daniels jest cięższy, ale ma szczuplejszą budowę, węższą buzię, prążki i sporo w nim rudego, a oczy ma zielone.Szarik jest puchaty i taki... brudny, w drobne i gęste cętki, a reszta szaro-bura jak deszczowa chmura oprócz intensywnie pomarańczowych oczu. A oto cycek mojej sierotki:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-18 o 23:38 |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ich opisalas , tak tez myślałam i zauważyłam ze Szary jest bardziej puchaty , a Daniels drobniejszy i oczywiście widać różnice w ubarwieniu
Cycka ma takiego jak miał mój Fuffy jak Giulietta go doila myśląc ze to jej mama gdy była malutka
|
#1011 |
|
Nie depcze krokusów
|
Szary znowu uciekł z klatki, chyba wsadzę tam Danielsa, ale on bardzo źle znosi zamknięcie.
Szary wszedł do pokoju i powiedział "mrraaaaamrraaaaa", czyli "mama" ![]() Daniels sam się tak doi Teraz wprawdzie nie ma na to czasu ale potem znowu będzie.
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Daniels wygląda mi na kociego łobuza
chyba nie bardzo jest na tip top w kocich kontaktach, może dlatego Szary go tłucze bo jest napastliwy ? no ale chłopaki ustalą lada chwila co i jak Mój Mojo dla mnie jest kochany, cierpliwy, ustępliwy a jak widzi inne koty to mu palma odbija, taki jest ich ciekawy każdy nowy..to kilka dni-Mojo jak cień podążał wydając b dziwne dzwięki, niektóre się wkurzały na maxa Shila też ma go często dość, na szczęście jakoś się dogadują i choć diametralnie różne jest ok
Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-04-19 o 00:08 |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Fuffy jest neutralny , ale te dwa to istne diabły czasem to sie tak laduja ze tylko futro leci i patrzę gdy słyszę dużo wrzaskow czy wszystko jest OK ale tez jakoś sie dogaduja chociaż Giuli często ma Snoopiego dość co słychać jak warczy na niego
|
|
#1014 |
|
Nie depcze krokusów
|
Marea - tak, jest bardzo nachalny, ale z ciekawości. Na początku nie zaczynał pierwszy bijatyki, tylko podbiegał obwąchać towarzysza, a towarzysz syczał i drapał. Teraz sam się prosi o guza, bo zaczepia Szarego.
Szaremu zdarza się go nagle zaatakować, np. w kuwecie, więc jak któryś idzie się załatwić, to idę z nim i pilnuję drzwi. Od wczoraj mają drugą kuwetę - nie użyli ani razu.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-19 o 00:17 |
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam , dobranoc
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Ancij śpi na mojej poduszce, ale tak się teraz namiętnie myje, że aż mnie obudził. I stąd moje pytanie... Czy może sobie lizać ranę? Nie znam sposobu żeby odwrócić od niej jego uwagę...
![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 | |||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ---------- Cytat:
2. Dlaczego dorosłego? Jeśli masz chomika , polecam małego, który jest szansa, że się przyzwyczai. Z drugiej strony... Jeśli kot ma polować na myszy, będzie polował na chomika ![]() Jak przy każdym zwierzęciu ważne jest, by mała nie zrobiła zwierzakowi krzywdy. Po drugie pomyśl poważnie o szczepieniach kota- dla dobra jego , Ciebie i dziecka ( nie olewaj, 'a , bo to przesada'). A co z trutką? Wsypać do nor? I później ewentualnie zatynkować? Jak miałam w komórce na ogródku myszy, mój pies robił obchód i wszystkie przeganiał. Ale znając jego charakter, szybciej by je udomowił, niż przegonił na stałe ![]() ---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ---------- Cytat:
Kociak świetnie sobie poradzi. Poza tym, tu bardzo istotną rolę odgrywa sam zapach.Swego czasu na myszy w komórce stosowałam... zawartość kociej kuwety Wysypywałam zbrylony żwir.Sama nie wiem co jest gorsze: smród myszy czy siuśków kota ![]() ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Dziewczyny, właśnie, czy możliwe jest, że dziecko po 2,3,4 latach przebywania z psem dostaje alergii Mam tu na myśli ogłoszenia typu:'Oddam 3 letniego psa z powodu alergii dziecka'. Jak możecie, napiszcie coś na ten temat No i znowu spadam Miłego dnia i pisania
|
|
#1018 | |
|
Raczkowanie
|
pomożecie? na stronce z wątku "Koty, cz. I" znalazłam taki link:
http://www.medwet.pl/index.php?optio...=361&Itemid=90 i z niego wynika, że powinnam zaszczepić Celinę za 2 lata? Miała szczepienie 09.01.2012, więc następne w 3 roku życia? Ewentualnie tylko wścieklizna (wyjeżdżamy razem co jakiś czas)? Czy lepiej szczepić się co roku? ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#1019 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
A gdzie jest powiedziane, że dziecko jest w tym samym wieku co pies albo starsze . Kot/pies może mieć 5 lat, a urodzi się niemowlę i okazuje się, że ma alergię. Nie wiem co będzie u mnie |
|
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Noc raczej spokojna choć z licznymi wybudzeniami. Ancij głośno miauczał przez sen, zrywał się z łóżka i obwąchiwał mnie, męża i łóżko. Dopiero jak go tuliłam to zasypiał. Rano wskoczył nam na łóżko z myszką w ząbkach i zaczął mrusiać. Teraz ślicznie się bawi. Kocham go
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

Sama nie wiem. Może to tylko zapalenie ucha. Już kiedyś miałam coś w podobie.

. 

.

Kociak świetnie sobie poradzi. Poza tym, tu bardzo istotną rolę odgrywa sam zapach.