Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 12:16   #991
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy to jakaś faza księżyca czy o co chodzi, ale moja również spała 2 rundy po ok. 4 godziny Od 7-ej natomiast nadrabia straty energetyczne
może faktycznie coś w tym jest bo moja też pieknie dzisiaj spała - od 23.30 do 6! potem cyc i dalej spała do 10. ale za to wczoraj przez większość dnia była masakra, ciągle marudziła a chwilami to aż się tak zanosiła jakby w jakims amoku była. Nie znoszę tego - czuję się wtedy taka bezsilna i tez mi sie zaraz chce płakac....

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

oo, to pneumokoki dają gratis [COLOR="Silver"]
jak zwykle w Polsce trzeba za wszystko płacić
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:52   #992
Kocurkaa
Raczkowanie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
moja córka ma 3 lata i nie może się ogarnąć, zawsze w nocy coś chce, jak nie pić, to siku, to się coś śni, nie żebym straszyła
Dzięki za pocieszenie

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
święta prawda z perspektywy czasu takie maluszki są proste w obsłudze, nakarmić, przewinąć, przytulić i git a już taki bunt dwulatka i ataki histerii to trzeba mieć stalowe nerwy
No to ładnie mnie czeka z jednym dzieckiem jest meksyk a przy dwójce Podziwiam Was

Kocurkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:01   #993
judkama
Zakorzenienie

Hej laseczki
Pęka mi głowa i ciężko i patrzyć w monitor przez to, dlatego nie piszę
Mała kolek jednak nie ma to był skok
Już gorzej śpi w nocy, za to w dzień trochę więcej
Tomuś różnie bawi się i nagle głową o podłogę
Niby nawet 20% dzieci ma takie zachowania, ale jednak niezbyt to fajne
Może pogadamy z neurolog do której kiedyś z nim chodziliśmy
Małej też krostki powyłaziły
Już myślałam, że ją to ominie no ale ma to samo co miał Tomek niestety
Jutro szczepienie więc znów pewnie będą nam wkręcać skazę białkową
Szukam już dermatologa jakiegoś na wszelki wypadek, żeby mieć pewność
bo nasza się do Wawy wyprowadziła jak na złość

Mamy ducha w domu
godzina 2:30 w nocy Tomek przybiega do naszego pokoju
TZ idzie z nim do pokoiku, zeby polozyc malego i co szok swiatlo zapalone
i to w lampce, gdzie Tomek nie mial szans zeby ja zapalic!!! bo by nie dosiegnal
normalnie duchy

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:12   #994
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
masz taką książkę czy to jakiś artykuł w necie?
sama bym poczytała
Książka. Daj maila to ci wyślę bo mam w pdfie Ale jak mam być szczera jakaś taka odrealniona ta książka jest.

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jak ja tęskniłam
Witaj!
za chrzciny

Cytat:
witam dla tych co nie mają fb
jaki fajny

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Evening dziewczynki
Ja przez tego FB zapominam, że tu na odchowalni jesteśmy.. eh z telefonu łatwiej mi tam być niż na forum.. no ale..
Witaj! W końcu! Rzućcie tego fb w pierony i wracajcie na wizaż!

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Boję się, że mnie i tak lekarz opitoli, że dziecko zaniedbuję
A co do rodziny - cholera jakoś nie pamiętam

...

Jessu Jagnna uważaj żebyś się nie naebaua

A do mnie za dwie godzinki przychodzi mama z odsieczą
Będę miała wsparcie na kilka godzinek dziennie aż do piątku plus jakieś sensowne obiadki
No a potem to już liczę na to, że dziecko trzy tygodniowe się samo ogarnie i da matce żyć
Nie opitoli, nie wkręcaj sobie
A ty wiesz, że jak wypiłam to karmi, to miałam leciutką fazę? Pewnie to 0,5% alk. mnie sponiewierało
Super że mamuśka przybędzie. Ja swoją mam na co dzień, więc mnie nie cieszy jej obecność już tak (niewdzięczny gówniarz ze mnie) Tzn. cieszy mnie i jestem jej wdzięczna za gotowanie itd ale tak na dłuższą metę wolałabym mieć własny kąt i większą niezależność.

Cytat:
wyślij mi swojego maila na PW to prześlę Ci książkę w pdf-ie
ale uprzedzam że mnie ta książka jakoś niespecjalnie przekonuje może parę kwestii jest godnych zainteresowania ale jak dla mnie większość niedostosowana do mojego dziecka widocznie autorka nie wzięła pod uwagę nietypowych głodomorów

...

ale Ci dobrze na moją nie za bardzo mogę liczyć bo pracuje jak szalona a teściowa... no coments... jak już przyjdzie raz na tydzień, to rozsiada się w fotelu i spija kawusię przez 3 godz. Dodam że dziwnym trafem przychodzi zawsze jak mały śpi a ja najchętniej w tym czasie bym sobie odpoczęła lub coś ogarnęła w chacie a tu trza teściówkę zabawiać
mnie też właśnie
Zagoń france do roboty, albo pomoże, albo przestanie przychodzić

Cytat:
A teściowa u mnie też kiepska... to chyba tak zazwyczaj już z definicji jest W niedzielę przyszła do nas z obiadem, taka dobra i kochana, niby, tylko szkoda, że nie sama z siebie, tylko dlatego, że weekend wcześniej moja mama przyszła do nas z obiadem, no to ta przecież nie będzie gorsza A do tego zrobiła żeberka... ot taka dieta lekkostrawna dla matki karmiącej
Moja mama też jakoś nie może zaczaić, że np. kotlety w panierce, frytki z oleju i grzyby to nie dla mnie
Niestety Bo fryteczki, to bym tak wciągnęłaaaaaa

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:14   #995
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kocurkaa Pokaż wiadomość
No to ładnie mnie czeka z jednym dzieckiem jest meksyk a przy dwójce Podziwiam Was
nie jest tak źle, przyśliśmy ze spaceru, dzieci się pospały obleciałam dom, sprzątnęłam pranie, wywiesiłam drugie, umyłam perukę, myślę jeszcze żeby paznokcie pomalować i jeszcze czas na neta jest

ja już wielokrotnie pisałam, że pierwsze dziecko to jest kosmos, ale człowiek szybko się uczy i przyzwyczaja, a potem nie wyobraża sobie jak to było ''przed dzieckiem'' teraz jak śpią to jakoś mi łyso, taka cisza i spokój, nie wiadomo co ze sobą zrobić
Stary 2013-01-15, 13:18   #996
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

No ladnie! Wczoraj pochwaliłam swojego synka że taki grzeczny, nie płacze że śpi w nocy a tu proszę... pierwsza nocka za nami bez spania Mały poszedł spać o 20, ok 23 wybudziłam go do cycka i to był mój błąd Mały nie spał do 5!!! WTF???? marudny jak ja pierdziele! Piszecie że jakaś pełnia była? No to w moim jakiś wilkołak się obudził Generalnie szacun dla dziewczyn które tak mają codziennie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja tam mojego nie budzę, teraz śpi od 15... zresztą mi w nocy nawet po sennym dniu ładnie śpi... obym sobie własnie nie wykrakała...
Emilka i u mnie tak było, wczorajszy dzien senny, ale pierwszy raz ni w cholere nie chciał spać w nocy.
Stary 2013-01-15, 13:53   #997
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
W urzedzie Malutka nazywa się Gabriela
ooo... Gabrysia. w drugiej ciąży chciałam tak dać na imię dziewczynce a urodził się Jakub

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Książka. Daj maila to ci wyślę bo mam w pdfie Ale jak mam być szczera jakaś taka odrealniona ta książka jest.
wysyłam na PW.

Cytat:
Niestety Bo fryteczki, to bym tak wciągnęłaaaaaa
ja też miałam taką ochotę. parę dni temu tż zrobił sobie frytki i parę mu ukradłam

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
A do tego zrobiła żeberka... ot taka dieta lekkostrawna dla matki karmiącej
kochana teściowa

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
a mojemu dziecku sie przestawilo. teraz od 21 spi mi nie do połnocy jak zawsze bylo, ale do 2.30-3.00 ; o juz drugi dzien tak mamy... a pozniej cyc i do 6 rano! : D.
nie krakaj, nie krakaj bo widzę, że jak matka się dzieckiem pochwali, to potem z chęcią słowa by cofnęła
jak tu na forum parę dziewczyn
ja sobie w ten sposób też parę nocy zafundowałam.
Kuba do 3 tygodnia to było dziecko - cud, miód i orzeszki. jeść, przebrać i spać. parę razy pochwaliłam, że trafiło mi się takie grzeczne dziecko, to później miałam parę dni na nogach z dzieckiem na ręku i kołysanką na ustach

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
a teściowa... no coments... jak już przyjdzie raz na tydzień, to rozsiada się w fotelu i spija kawusię przez 3 godz.
kawę 3 godziny pije? ułaa... to chyba jej tą kawę w garnku robisz
widzę do teściowych musicie mieć stalowe nerwy
mi się teściowa trafiła wyjątek, ale za to za nią nadrabia jej mama, a babcia mojego tżta. klękajcie narody...

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 14:09   #998
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
święta prawda z perspektywy czasu takie maluszki są proste w obsłudze, nakarmić, przewinąć, przytulić i git a już taki bunt dwulatka i ataki histerii to trzeba mieć stalowe nerwy
Dokładnie A co dopiero bunt 12-latka zaczynam się bać co będzie za 3-4 lata

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
mnie też właśnie
Zagoń france do roboty, albo pomoże, albo przestanie przychodzić
no co Ty!! ona nie może nic robić po przecież ma depresję
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:21   #999
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie A co dopiero bunt 12-latka zaczynam się bać co będzie za 3-4 lata
nastolatki
Stary 2013-01-15, 14:50   #1000
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

nie krakaj, nie krakaj bo widzę, że jak matka się dzieckiem pochwali, to potem z chęcią słowa by cofnęła
jak tu na forum parę dziewczyn
ja sobie w ten sposób też parę nocy zafundowałam.
Kuba do 3 tygodnia to było dziecko - cud, miód i orzeszki. jeść, przebrać i spać. parę razy pochwaliłam, że trafiło mi się takie grzeczne dziecko, to później miałam parę dni na nogach z dzieckiem na ręku i kołysanką na ustach
Podpisuję się po tym. Pochwaliłam i mam przerąbany cały dzień. Nie dość, że młoda ma swoje humorki to jeszcze mój pies ma rozwolnienie. Już 2 razy musiałam pakować młodą w kombinezon, lecieć na dwór i to na biegu

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-15 o 14:52
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:56   #1001
Kocurkaa
Raczkowanie

Cytat:
nie jest tak źle, przyśliśmy ze spaceru, dzieci się pospały obleciałam dom, sprzątnęłam pranie, wywiesiłam drugie, umyłam perukę, myślę jeszcze żeby paznokcie pomalować i jeszcze czas na neta jest

ja już wielokrotnie pisałam, że pierwsze dziecko to jest kosmos, ale człowiek szybko się uczy i przyzwyczaja, a potem nie wyobraża sobie jak to było ''przed dzieckiem'' teraz jak śpią to jakoś mi łyso, taka cisza i spokój, nie wiadomo co ze sobą zrobić
Kochana to Ty jesteś lepsza niż perfekcyjna pani domu

Stary 2013-01-15, 15:59   #1002
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
to jeszcze mój pies ma rozwolnienie. Już 2 razy musiałam pakować młodą w kombinezon, lecieć na dwór i to na biegu
współczuję
może coś zjadł nie takiego?
nie wyobrażam sobie, co ja bym zrobiła w takiej sytuacji...
chociaż mój pies to kosmita
kiedyś zostawiliśmy go samego w domu i z rozpaczy otworzył deskę klozetową (nie mam pojęcia jak to zrobił, bo to mały pies, taki na wysokość do kolana), wyjął koszyczek z kostką WC i ją zjadł! strasznie się wtedy wystraszyłam, bo to jest przecież żrący specyfik. a jemu NIC nawet rozwolnienia
czyściłam brodzik wybielającym specyfikiem (również żrący) i zostawiłam go na parę minut, z nadzieją, że zadziała lepiej. po paru minutach wchodzę do łazienki i co widzę? Shiro wylizuje brodzik...
mówię: KOSMITA

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Edytowane przez lady_kiss
Czas edycji: 2013-01-15 o 16:55
Stary 2013-01-15, 16:06   #1003
Kocurkaa
Raczkowanie

Cytat:
Podpisuję się po tym. Pochwaliłam i mam przerąbany cały dzień. Nie dość, że młoda ma swoje humorki to jeszcze mój pies ma rozwolnienie. Już 2 razy musiałam pakować młodą w kombinezon, lecieć na dwór i to na biegu
Nie no to te nasze dzieciaki się chyba zmówiły Mój od rana darł się w niebo głosy i ni chu nie wiedziałam o co mu chodzi, dopiero teraz jakiś spokojniejszy i nawet śpi Ciekawa jestem jaka noc będzie

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
współczuję
kiedyś zostawiliśmy go samego w domu i z rozpaczy otworzył deskę klozetową (nie mam pojęcia jak to zrobił, bo to mały pies, taki na wysokość do kolana), wyjął koszyczek z kostką WC i ją zjadł! strasznie się wtedy wystraszyłam, bo to jest przecież żrący specyfik. a jemu NIC nawet rozwolnienia
czyściłąm brodzik wybielającym specyfikiem (również żrący). i zostawiłam go na parę minut, z nadzieją, że zadziała lepiej. po paru minutach wchodzę do łazienki i co widzę? Shiro wylizuje brodzik...
Ha udany piesek Moja labradorka z butów zimowych zrobiła mi letnie buciki

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

A właśnie Sola1 widzę że dzieciaczkiem wyprowadzasz psa. Masz jakieś nosidełko czy po prostu na rękach?? U mnie jak na razie rodzice przychodzą i wyprowadzają no ale nie chce ich tak obciążać tym lataniem

Stary 2013-01-15, 16:07   #1004
justa86
Zadomowienie

Dziewczyny ta promocja teraz na pampki w rossmanie spoko?? 52zl za 96sz pampersow 3 ??????

ja pierwszy raz pampki kupowalam i zastaawiam sie czy 2 paczke od razu kupic jak promocja
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:11   #1005
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję
czyściłąm brodzik wybielającym specyfikiem (również żrący). i zostawiłam go na parę minut, z nadzieją, że zadziała lepiej. po paru minutach wchodzę do łazienki i co widzę? Shiro wylizuje brodzik...
To Twój piesek rzeczywiście wytrzymały kosmita
A moja pewnie coś zjadła. Mogła to być nawet zwykła kość.
Kiedyś coś zjadła na dworze ( oczywiście jak my nie widzieliśmy) i jej mocno zaszkodziło. Po tym zdarzeniu to już nawet te zwykłe kości jej szkodzą. Nie wiem co to wtedy było - może jakaś trutka w jedzeniu Mój poprzedni pies (jeszcze z domu rodzinnego) został tak otruty.

Cytat:
Nie no to te nasze dzieciaki się chyba zmówiły Mój od rana darł się w niebo głosy i ni chu nie wiedziałam o co mu chodzi, dopiero teraz jakiś spokojniejszy i nawet śpi Ciekawa jestem jaka noc będzie[COLOR="Silver"]
Nie dość, że dzieciaki to jeszcze mój pies

Już mi lepiej, bo sajgon się już chyba skończył.
Nie wiem o co chodzi, ale moja Izunia też niedawno usnęła.
Ja też się boję nocy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 16:14   #1006
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana to Ty jesteś lepsza niż perfekcyjna pani domu
eee no nieraz też mam syf, mały sie drze, córka marudzi, albo mam dzień pod tytułem: nic mi sie nie chce
Stary 2013-01-15, 16:17   #1007
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Ha udany piesek Moja labradorka z butów zimowych zrobiła mi letnie buciki
oszczędna po co masz wydawać w lecie pieniądze na buty skoro można przeprowadzić mały lifting i gotowe

Cytat:
A właśnie Sola1 widzę że dzieciaczkiem wyprowadzasz psa. Masz jakieś nosidełko czy po prostu na rękach?? U mnie jak na razie rodzice przychodzą i wyprowadzają no ale nie chce ich tak obciążać tym lataniem
właśnie miałam o to pytać. tż niedługo wraca do pracy. niby moja mama przychodzi po psa, ale... wolałabym być bardziej niezależna

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-15, 16:20   #1008
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie to tz wyprowadza psa przed pracą i potem jak już wróci z pracy. W normalnych warunkach to mojej wystarcza. Dzisiaj wzięłam po prostu dzieciaczka w ręce i wyskoczyłam. Chciałam ją zabrać w foteliku, ale płakała - ja nie miałam czasu i cierpliwości ją w tym układać, żeby było jej wygodnie -moja suczka już tak szalała, bo nie mogła wytrzymać.

Ale w związku z tym, że mam psa planuję kupić nosidełko - m.in. na takie sytuacje. Dlatego tak molestowałam Judkę co zakupić

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Ha udany piesek Moja labradorka z butów zimowych zrobiła mi letnie buciki[COLOR="Silver"]
Stary 2013-01-15, 16:22   #1009
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ta promocja teraz na pampki w rossmanie spoko?? 52zl za 96sz pampersow 3 ??????

ja pierwszy raz pampki kupowalam i zastaawiam sie czy 2 paczke od razu kupic jak promocja

Chyba tak.

W carrefourze jest 150szt za 79,50. Jak się policzy za szt to wychodzi na to samo

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 16:29   #1010
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:

dzięki za info no raczej się opłaca. u mnie w mieście w najtańszym punkcie pampersy 3 kosztują 46 zł z groszem za 56 sztuk (o ile się nie mylę, bo raczej tyle jest w normalnym opakowaniu trójek).
jutro wysyłam tżta po pampy

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
To Twój piesek rzeczywiście wytrzymały kosmita
A moja pewnie coś zjadła. Mogła to być nawet zwykła kość.
Kiedyś coś zjadła na dworze ( oczywiście jak my nie widzieliśmy) i jej mocno zaszkodziło. Po tym zdarzeniu to już nawet te zwykłe kości jej szkodzą. Nie wiem co to wtedy było - może jakaś trutka w jedzeniu Mój poprzedni pies (jeszcze z domu rodzinnego) został tak otruty.
u nas tak robią starsze babki maczają kości w jakiś truciznach i rzucają na trawniki. już trzy psy na naszym osiedlu raczej w ten sposób zostały otrute
nie raz mojego puszczałam i rzucałam mu piłki, żeby się wybiegał i zdarzyło się, że dorwał jakąś kość. ale skoro kostka od WC mu nie zaszkodziła to co do dla niego takie trutki

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-15, 16:30   #1011
justa86
Zadomowienie

W rossmanie 52zl w kauflandzie 54zl
a w ogole gdyby ktos nie znal stronki to prosze: http://www.promobaby.pl/
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:33   #1012
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
No ladnie! Wczoraj pochwaliłam swojego synka że taki grzeczny, nie płacze że śpi w nocy a tu proszę... pierwsza nocka za nami bez spania Mały poszedł spać o 20, ok 23 wybudziłam go do cycka i to był mój błąd Mały nie spał do 5!!! WTF???? marudny jak ja pierdziele! Piszecie że jakaś pełnia była? No to w moim jakiś wilkołak się obudził Generalnie szacun dla dziewczyn które tak mają codziennie

Emilka i u mnie tak było, wczorajszy dzien senny, ale pierwszy raz ni w cholere nie chciał spać w nocy.
nie strasz mnie!!!

Cytat:

nie mam pojęcia więc podłącze się do pytania.

a ja właśnie miałam wizytę księdza! nawet nie wiedziałam, że ma być. a w domu ani krzyża porządnego, ani świeczek białych ani białego obrusu... ale jakoś daliśmy radę. ksiądz był wyrozumiały....

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:36   #1013
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tak robią starsze babki maczają kości w jakiś truciznach i rzucają na trawniki. już trzy psy na naszym osiedlu raczej w ten sposób zostały otrute
nie raz mojego puszczałam i rzucałam mu piłki, żeby się wybiegał i zdarzyło się, że dorwał jakąś kość. ale skoro kostka od WC mu nie zaszkodziła to co do dla niego takie trutki
Powiem Ci, że swojego czasu moja też była bardzo wytrzymała - to jest znajdka także musiała sobie jakoś radzić. Ale teraz ma już swoje lata i dodatkowo tamto zdarzenie tak podrażniło jej trzustkę czy wątrobę, że teraz trzeba bardzo uważać na to co je.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 16:41   #1014
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
W carrefourze jest 150szt za 79,50.
o, to jeszcze lepiej a ja cały czas do stokrotki latałam... 56 szt. po 46 zł z groszem

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Powiem Ci, że swojego czasu moja też była bardzo wytrzymała - to jest znajdka także musiała sobie jakoś radzić. Ale teraz ma już swoje lata i dodatkowo tamto zdarzenie tak podrażniło jej trzustkę czy wątrobę, że teraz trzeba bardzo uważać na to co je.
noo, to rzeczywiście musicie ją pilnować, bo się później psinka męczy rozwolnionkiem

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Edytowane przez lady_kiss
Czas edycji: 2013-01-15 o 16:49
Stary 2013-01-15, 17:26   #1015
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Super stronka, nie znałam jej.

My dziś mamy płaczliwe popołudnie. Nie wiem, co się dzieje z moim maleństwem, może brzuszek boli
A wcześniej byliśmy na długim spacerku. Jak myślicie, jak długo można być na zewnątrz z niespełna miesięcznym maluszkiem przy temperaturze ok. 0 stopni?

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Dlaczego wszystkie promocje są na pampersy 3? my używamy jeszcze 2...
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:28   #1016
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie nie są proporcjonalne. Moja koleżanka używała huggiesów 2-5, a ja mialam pampersy 2-5. dałam jej jednego na spróbowanie i był za mały... tu właśnie problem, że pielucha pieluszce nie równa...
Ja używam Huggiesów 2 naprzemiennie z pampersami 2 i dadami 2. I odnoszę wrażenie, że najmniejsze są huggiesy(właśnie skończyliśmy paczkę) potem są pampersy, a ciut od nich większe są dady. Ale to tylko troszkę. Ponadto od DAD większe są rossmanowe babydream, od tych z kolei rossmanowe fun&fit, a największe które posiadam to happy. Wszystko w rozmiarze 2.

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Czytam Was cały czas, tylko jakoś nie mam weny na odpisywanie Małego codziennie męczy brzuszek, już nie mam siły czasami. Szczególnie, że jestem na tej diecie beznabiałowej i non stop chodzę głodna Nic nie mogę jeść prawie. Cud, że ja mam pokarm wogóle. Próbowałam wprowadzić jakiś zakazany produkt, to krostki się znowu pojawiły, więc to raczej na pewno jest skaza białkowa :/
Żeby ta dieta jeszcze na brzuszek pomagała, to jakoś bym to przetrwała
U nas na kolki pomógł Lacidofill. Pół kapsułki rano i pół wieczorkiem i mamy spokój w kwestii kolek. Na gazy i niemożność zrobienia kupki rewelacyjne są herbatki typowo na brzuszek. Mamy teraz z Humany i jest świetna 0,5-1h po wypiciu mamy super kupkę. Wcześniej z HIPPa używałam z kopru włoskiego i też była super.

Cytat:

Hania - mnie jeszcze pobolewa i ciągnie czasami, a jestem 3 tyg po porodzie. A boli tak dziwnie, jakbym porozciągana TAM była. I to nie zawsze to czuję. No dziwnie tak
W zasadzie jestem porozciągana, ale żeby aż tak długo to czuć..?

[/COLOR]A ogólnie to sie zastanawiam, czy nie przegrzewam dziecka. Jak w pierwszą noc spała w pajacu, rożku i pod cienkim kocykiem - budziła mi się co chwila z płaczem i lodowatymi łapkami. Teraz ubieram ją w body i pajaca, śpi w rożku, przykryta grubszym kocem W domu mamy ok.20-21 st. No ale z drugiej strony - nie budzi się (raczej) i spi tak 2-3h Potówek nie ma, kilka na buzi, ale położna mówiła że to raczej od cycka mojego, przy karmieniu jak się tuli.......
Mnie tak ciągnęło na dole do 5 tygodnia, potem przeszło
A co do ubierania malucha, to na noc ma body+pajac+rożek+kocyk taki średni.

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Cześć!

Pytanko z rana do mam, których dzieci już się swiadomie usmiechaja - kiedy to nastapilo? Mój skonczyl 6 tygodni w sobote i nadal usmiecha sie tylko nieswiadomie.
Mój zaczął się świadomie uśmiechać dzień przed skończeniem 6 tygodni. Nieświadomie uśmiechał się bardzo dużo od chwili narodzin

Cytat:
nie wiem, czym mu smarować, żeby to zaczerwienienie nie przerodziło się znowu w jakieś ranki?
nie chcę tak często używać tej maści pięciornikowej, póki nic strasznego jeszcze nie ma.
w domu mam sudokrem, alantan plus i linomag zielony (moja teściowa go ubóstwia, więc postanowiła mnie w niego wyposażyć).
o bepanthenie nie wspominam, bo się na nim zawiodłam.
Podobno dobry jest Linomag i alantan. Z sudocremem różnie bywa, aczkolwiek ja nie narzekam, tylko że nie mieliśmy jeszcze odparzenia.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Mój syn uśmiecha się już do mnie świadomie od 4 dni już nawet tak na głos się śmieje do mnie
To moje dziecię w ogóle jest takie śmiejące się, pierwszy uśmiech (nieświadomy) był w dniu porodu
To tak jak nasze dziecię, też ciągle uśmiechnięte

Cytat:
Nas bambino nie uczula.
Za to mam wrażenie, że w pachwinkach jej skóra popękała ale nie wiem czy to możliwe... no bo niby dlaczego?

Ja piję Inkę. Takie trochę siki weroniki a nie kawa ale lepsze to niż nic w sumie...
Babmbino to jedne z najrzadziej uczulających chusteczek podobno. A co do skórki w pachwinkach to ja to już przerobiłam. Trzba tam bardzo dobrze osuszać, bo jak jest za wilgotno to skórka będzie schodziłą. A teraz słuchaj najlepszego.....jak zaczęłam osuszać i zasypywać puderkiem (polecenie położnej) to się ładnie zagoiło, po czym znów zaczęła skóra schodzić, bo jak się okazało, ze tym razem za sucho było i teraz nawilżamy. I tak chyba będzie trzeba dojść do wprawy kiedy osuszać, a kiedy nawilżać

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:34   #1017
Kocurkaa
Raczkowanie

Cytat:
oszczędna po co masz wydawać w lecie pieniądze na buty skoro można przeprowadzić mały lifting
haha w sumie racja, nie pomyślałam o tym może dam jej więcej butów

Stary 2013-01-15, 17:35   #1018
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
My dziś mamy płaczliwe popołudnie. Nie wiem, co się dzieje z moim maleństwem, może brzuszek boli
A wcześniej byliśmy na długim spacerku. Jak myślicie, jak długo można być na zewnątrz z niespełna miesięcznym maluszkiem przy temperaturze ok. 0 stopni?
Dzisiaj to chyba taki dzień, że wszystkie marudzą. Trzeba go po prostu przeżyć. Moja jeszcze śpi, ale boję się co będzie jak się obudzi. Jednak już przynajmniej trochę zregenerowałam siły.

A jeśli chodzi o spacery dzisiaj byłam na dworze to nie było mrozu i było dosyć przyjemnie także raczej można trochę dłużej pospacerować.
Stary 2013-01-15, 17:36   #1019
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:38   #1020
Kocurkaa
Raczkowanie

Cytat:
Generalnie to tz wyprowadza psa przed pracą i potem jak już wróci z pracy. W normalnych warunkach to mojej wystarcza. Dzisiaj wzięłam po prostu dzieciaczka w ręce i wyskoczyłam. Chciałam ją zabrać w foteliku, ale płakała - ja nie miałam czasu i cierpliwości ją w tym układać, żeby było jej wygodnie -moja suczka już tak szalała, bo nie mogła wytrzymać.

Ale w związku z tym, że mam psa planuję kupić nosidełko - m.in. na takie sytuacje. Dlatego tak molestowałam Judkę co zakupić
Ja tez muszę popatrzeć za nosidełkami, nawet z małym i z psem można pospacerować

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Mój mały pospał, zjadł i krzyk taki sam jak rano ale teraz cisza i patrzy w sufit a ja nie wiem o co kaman Oby w nocy był litościwy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości