|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Kikuska trzymam kciuki bedzie ok.
Jutro mi gin oglądnie Maje na tym 4d i tez sie stresuje czy jest ok wszystko. Ja dostałam kwiaty na dzien mamy wiec kupilam mu duza czekolade i skarpetki umbro są w biedrze ![]() I robie kolacyjke w sumie obiad jak wroci z pracy.
#992 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Ide ogarniać troche chałupe, bo małż za godzine wróci a tu nic, tylko bałaganu narobilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Przezent dla taty córa już dała - serce zabazgrolone przez nas obie, nawet nie musiałam jej namawiać na "sistkiego najlepsiego tatusiu" ![]() Po chwili mała pobiegła do szafki, wyciągnęła piwko (moje, radlerka 0%) i wręcza tacie zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Wtajemniczenie
|
Gabrys dziekuje za brawa
![]() farminka, no ja slyszalam, ze jest ciężko z tymi podróżami... analizujemy możliwość jazdy pociągiem (przynajmniej ja z dzidzia, Tz z psem samochodem może), bo tam jednak fotelika nie trzeba, ale qrcze polskie pociągi to albo 40stopni albo ziąb. zostaje jeszcze samolot (tu tez opcja - tz samochod a ja sama). nie chcemy spedzac swiat daleko od domu, a do mnie nikt na ten okres przyjechać nie może... nowa, zebys wiedziała ![]() ![]() Natalya, my mamy takie mlodziezowe "pogawędki" w każdy weekend- sąsiad student, jakas bestia towarzyska, na after party sprowadza sobie zawsze po 20scioro ludzi, których pewnie pierwszy raz w zyciu widzi i ostatni. pala sobie wtedy wszyscy beztrosku na klatce u nas. ale policji wzywac nie ma po co, bo to zazwyczaj już rano, jak do pracy się wybieram ![]() Katrina, wlasnie wracamy z wyczerpujących zakupow, ale dzięki za info ![]() Lilotka, trzymam kciuki za chłopaczka ![]() Kikuska, staraj się myslec pozytywnie ![]() ![]() sweetdream, ja się ostatnio zastanawiałam nad temperatura prania i ostatecznie stwierdziłam - dopóki mieszkamy pod jednym dachem ze stara pralka, nie ma mowy zebym prala poniżej 60stopni, bo mi będzie wszystko brudzic (co i tak się zdarza nawet przy 60ciu). a recznie nie zamierzam ![]() pan dr mowi ze wszystko ok ![]() ![]() ![]() my wrocilismy wlasnie z zakupow, Tzta w takiej zakupowej goraczce nigdy jeszcze nie widziałam, tak się na ciuchy rzucil, ze nawet nie wiem już co mam w torbie, jutro obfoce wszystko co mamy ![]() byliśmy w Smyku, w SH i w pepco. co do rozmiarow mam na razie najwięcej 68 i tak już pewnie zostanie. mniejsze rozmiary postanowiliśmy kupować w Pepco wlasnie i Sh, bo taniej i szybciej pojda w kat. teraz ide poumierać na wyrku trochę bo na koniec zafundowaliśmy sobie Sphinxa i się znowu obzarlam, a Tz mi wlasnie herbatke pod nos podstawia ![]()
#996 |
Zakorzenienie
|
No to Lilotka problem z głowy
![]()
#997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() OkoPani widze, że nie marnujecie czasu ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Dawaj go ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
in the dark of night
|
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
Tak to Riko primo Bede go miała u siebie w nastepnym tyg. http://www.google.de/imgres?imgurl=h...ed=0CCkQrQMwAw
Siostra mówi, ze kobieta nie kłamała i wózek jest w stanie idealnym. ![]() Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-23 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | ||
Rozeznanie
|
Dziewczynki zrobiłam dziś dżemik
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale zazdroszczę że już masz!!! Super!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Jak się cieszę to nie wiecie
![]() Kolor to czekoladowy brąz z drobniutkimi jak maczek jasnymi kropeczkami ![]() gosiakk23 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Wtajemniczenie
|
lilotka, wózeczek ladny
![]() ![]() gosiakk, ja sobie pod brzuch podkładam poduchę, bo inaczej mi "opada" i rozlewa się po całym lozku ![]() pies korzysta, spi sobie ksiezniczka na podusi przytulona do pukającego brzucha ![]() coffee, ja mam wrazenie ze już dużo zmarnowaliśmy za to ![]() ![]() jeżu, oglądam te ciuszki składam, rozkładam, znowu składam ![]() ![]()
#1005 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam tez wanienkę http://allegro.pl/ups-fisher-price-w....html#delivery
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez ciuszki dla Julka mogłabym oglądać cały czas!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
in the dark of night
|
Lilotka, a wózek w końcu używany czy nówka? Pikny jest!
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
Używany, ale tylko przez pół roku.
Babka zachwalała, że stan idealny i siostra poszła macać i była w szoku, bo na niektórych elementach jest jeszcze folia od nowości. Lekkie zużycie tylko na kołach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Rozeznanie
|
Witam się po urlopie
![]() Niestety nie miałam szczęścia i trafiłam na jakiś sztorm stulecia i tym sposobem przez cały tydzień zamiast 30 stopni było 20, a do tego deszcz i brak słońca... ![]() No ale dużo czytałam, spałam i odpoczywałam, więc w zasadzie pozytywnie ![]() Baaardzo dużo stron natrzaskałyście, zostało mi jeszcze 15 ![]() Najbliższy tydzień zapowiada się ciężko, bo musimy się pakować do przeprowadzki - już w piątek przyjeżdża firma wszystko zabrać. I nareszcie nasze słodkie nowe mieszkanko!!! ![]() W międzyczasie nareszcie coś przytyłam i jestem już 2 kilo na plus od swojej najniższej wagi w ciąży (czyli od 14 tygodnia). Wszystko chyba poszło w brzuch, bo zrobił się ogromny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję dzisiejszych usg, poznania płci i nowych zakupów ![]() Trzymam kciuki za kolejne! Fotelik i baza - ja nie mam dylematu co do bazy, bo nie posiadamy samochodu ![]() ![]() Dzień Ojca - mój TŻ dostał buziaka i życzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A i przyniosłam dzisiaj kombinezonek, którego wcześniej zapomniałam. Jest słodki i w bardzo dobrym stanie ![]() ![]() Ależ jestem dzisiaj przeokropnie senna cały dzień!
![]() |
#1011 |
Wtajemniczenie
|
Skowronek, skoro jest taka konkurencja u chłopców, no to sobie trzeba rezerwować narzeczone z wyprzedzeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko w tym wszystkim tatusiowie będą mniej zadowoleni, że tylu potencjalnych adoratorów dookoła ich córeczek ![]()
![]() |
#1013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Wtajemniczenie
|
lece spac dziewczynki. po takim dniu padam
![]() dobranoc mamusie ![]()
#1015 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobranoc Kobietki, lecimy się usypiać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |||
Wtajemniczenie
|
Widzę, że ostro rozprawiacie o fotelikach. My też mamy z bazą, bo raz, że to wygoda, bo klik i wpięty, a tych pasów to chyba nie umiałabym zamocować, a dwa, że stabilniej i mocniej się trzyma. Z tym, że my nie mieliśmy isofixu w samochodzie, więc baza była wpinana pasami, ale i tak mam wrażenie, że to lepsza opcja niż sam fotelik przypięty pasami.
Ja już po wizycie. Podobno wszystko ok. O usg musiałam się prosić, chociaż dawno mi nie robił to nie planował w ogóle robić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja mała zaprosiła tatę na pyszny jego ulubiony obiad z winkiem ![]() Pępek też był odkryciem u nas i odsuwała bluzki i wierciła dziurkę w brzuchu ![]() ![]() Moja jakoś mało mówi, ma tam swoje kilka słów i powiedzonek, ale jak chcę się z nią dogadać to ona ciągnie mnie, wyciąga rękę i krzyczy yyyyyyyyyyyyy eeeeeeeeeeeeeeeeeeee itp ![]() Jeśli chodzi o brzuchatkową małą to olśniło mnie że nasz przyjaciel jest kardiologiem, co prawda zajmuje się dorosłymi i to ciężko chorymi w szpitalu ale przedzwoniłam do niego, bo na pewno bardziej się zna niż ja :P Mówił żeby się nie przejmować, przejść się na wszystkie badania na które mnie wysyłają ale żeby nie panikować, bo ta wada nie jest jakąś straszną wadą, podobno można z nią normalnie żyć, to po prostu jakaś nieprawidłowość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Raczkowanie
|
Ja pierdziule ale napstykałyście, nie dam rady nadrobić, ale przeglądam z grubsza...
U mnie tylko tyle, że nie mam czasu, brzuch pobolewa jak pobolewał, ostatnio chyba bardzie nawet, w sobotę glukoza yhhh a w środę 3D ![]() ![]() mam już nawet sklep wybrany. Co do moich ostatnich zdobyczy to przewijaczek ![]() Pozdrawiam mamuśki i ich brzdączyki w brzuszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się też pochwalę, bo mam już też wózek w domu ![]() Odebrałam dziś wyniki glukozy i cytologie i wygląda, że wszystko ok. Dodam tylko odnośnie fotelików, że foteliki przypinane pasami też są bezpieczne. Dostają po tyle samo punktów w testach adac, co foteliki z iso, więc nie obawiajcie się ich. Pamiętam, że jak przypinaliśmy córkę, to zawsze sprawdzaliśmy, czy fotelik sztywno siedzi i nigdy nie latał, ani się nie bujał w czasie jazdy. Oczywiście nie neguje isofixa, ale nie ma co straszyć, że te dobre, a tamte be, bo tak nie jest. Lece oglądać serial i wcinać czipsy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.