|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
in the dark of night
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Mój brat się urodził z wadą serca, a teraz już wszystko jest dobrze...problem był tylko do ok. 5-6 roku życia, na chwile obecną robi co chce (ale niestety nie wiem dokładnie co to za wada była, za mała byłam), także nie zawsze oznacza to coś strasznego! Jesteśmy z Tobą! TŻ dzisiaj nic nie dostanie, ja nie dostałam na dzień mamy to nie widze powodu, żeby cudować, pewnie nawet nie pamięta (on tak ma z takimi okazjami...). Za rok dostanie jakąś laurkę, a teraz niech spada na drzewo ![]() Ja przed chwilą zrobiłam przegląd maluchowej szafy, żeby mnie więcej ogarnąc ile czego mamy ![]() Przyznam się, że na takiego mini-malucha mam prawie wszystko, jeśli chodzi na rozmiar ok. 56. Im dalej z rozmiarem tym gorzej, jeszcze na 62 sporo będzie, a potem to już sztuki. Aczkolwiek przynam się, że z jedną aukcją utopiłam...zła jestem, bo nie spojrzałam za bardzo na zdjęcia, skusiła mnie cena i niestety niezbyt fajne te ciuszki, bardzo sprane i hmm niewyglądające. I teraz nie wiem kompletnie czy je wyrzucać czy zostawić mimo wszystko "na wszelki"? Mąż mi kazał wyrzucic, ale ja się waham.....a jak się potem okaże, że nie ma w co ubrać i nóż widelec by się przydały? Choćby do spania? Jak uważacie? Absolutnie się rozczuliłam przy skarpetkach... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() takze ja bede sie upierac, ze isofix jest wygodny - nie stoje w deszczu i nie walcze z pasami, baza nam przynajmniej ulatwila zycie. jechalam kilka razy samochodem znajomych albo taksowka i zabawa z przeplataniem pasow mnie osobiscie irytuje hehe. druga sprawa, jesli mam samochod z zaczepami isofix to szkoda byloby tego nie wykorzystac. mam do nich wieksze zaufanie niz do pasow :P a co do adapterow - tez nie kupilismy i nie wpinalismy nosidla w stelaz. kilka razy plulam sobie w brode, ale fakt da sie bez tego obejsc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym zostawiła tak na wszelki wypadek, zwłaszcza na dni kiedy nie będziecie nigdzie wychodzić. Ważne, żeby maluszkowi było wygodnie i ciepło. ![]()
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 56 mam tyle co kot napłakał (4x pajace) ale na 62 mam sporo ![]() Edytowane przez abrakatabra Czas edycji: 2014-06-23 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha jeszcze mam sporo ciuszków nexta, i powiem Wam, że o ile jakościowo są świetne, to niektóre mają zupełnie durne zapinania....nie wiem kto to wymyślał, ale pajacyk ma zatrzaski na plecach ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-23 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do swoich racji nikogo nie przekonuje, dziele sie doswiadczeniem i swoim punktem widzenia. mnie tez sporo mlodych mam dalo wiele cennych rad - z niektorych skorzystalam, z innych nie. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ps. moja mala tez zagniezdzila buzk gdzies w pachwinie i na polowkowym nie udalo sie obejrzec dokladnie buzki. lekarz dal slowo, ze widzial kosc nosowa i rozszczep podniebienia tez wykluczyl, ale mimo mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie pokaze czy ejst podobna z profilu do siostry hehe. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pytanie głównie do doświadczonych mam - w jakiej temperaturze prać ubranka? Bo niektóre mają na metkach ograniczenie do 40 st. Ale z drugiej strony to chyba za niska temperatura żeby uprać zwłaszcza zabrudzone, zasikane ciuszki. Mam też kilka rzeczy z SH i one maja taki charakterystyczny zapach, więc chce mieć pewność, że po praniu się tego pozbędę.
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
in the dark of night
|
Pokażę Wam mój brzuszek (dawno foty nie aktualizowałam
![]()
![]() |
#972 | |
Raczkowanie
|
Kikuska, trzymaj się. Trzeba być dobrej myśli, choć rozumiem, że czasem jest ciężko... Trzymam mocno kciuki
![]() Cytat:
![]() Natalia, mnie też czasem coś ciągnie właśnie w prawej pachwinie i mam problemy ze zmianą pozycji podczas snu. III trymestr zbliża się wielkimi krokami, to i dolegliwości co raz więcej ![]() Mam dziś kiepski dzień. Od rana boli mnie głowa, wyrzygałam śniadanie i w ogóle muli mnie dziś. Czuję się jak na początku ciąży, ech. ..
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz tatus tez na poczatku uwazal: PO CO taaaki fotelik, jak jezdzimy glownie po miescie, krotkie trasy. mala odebral ze szpitala w foteliku pozyczonym od mojej siostry i po tym jednym mocowaniu (a cwiczyl przed! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, najgorzej że nie wiem czego się spodziewać, czym to grozi, jakie leczenie....nic. Już wyobrażam sobie najgorsze choć wiem że może nie być źle bo mój lekarz prowadzący mnie pocieszał i mówił żeby się nie stresować i porozmawiamy na wizycie za 2 tyg. W międzyczasie zadzwonił lekarz wykonujący usg i zaprosił na kolejne badania...mój stres sięgnął zenitu i się nakręciłam że to poważna sprawa.
Jak lilotka miała też takie problemy i poradziła sobie to czemu ja mam sobie nie poradzić?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Kikuska - Nela miala robione prenatalne echo serca i bylo ok. po urodzeniu pojawily sie szmery, kardiolog uwaza, ze rozwojowe. niedawno bylysmy na kontroli i fala zwrotna jest nadal, ale mniejsza, wiec mamy byc spokojni, bo z tego wyrosnie, kontrola za poltora roku. jesli masz mozliwosc znajdz dobreg lekarza, ktory wykonuje echokardiografie plodu (jesli jestes ze Slaska polecam dr Wloch).
Cytat:
![]() ![]() jesli ciuszki Ci sie nie podobaja to oddaj jakiejs porzebujacej mamie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm to dokładnie tak jak u mnie, choć tak mnie wymęczył przy tym że myślałam że nie wstanę z tej kozetki bo w sumie badał z półtorej godziny i tak naciskał żeby dojść do twarzy i kości nosowej, karkowej i ust że miałam nadzieję że zaraz koniec...a on z powrotem przeszedł na serce. Plus tego że wykluczył rozszczep podniebienia, zmierzył kość nosową i fałd karkowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
wybacz, dla mnie teraz temat dosc istotny, bo jestesmy na etapie poszukiwan idealnego fotelika nr 2. jedziemy w lipcu nad morze i nie chce malej meczyc w kolysce (choc nadal jest rozmiarowo i wagowo ok). nagromadzilam we lbie tyyyyle roznych informacji, ze jak wybiore fotel to bedzie twierdza bezpieczenstwa hehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm baza to dla mnie podstawa bezpieczeństwa i wygody...jednak każdy zrobi jak uważa ![]() Adaptery...ja używałam. Wyjazd do supermarketu, dziecko w samochodzie zasypia. Zamiast całego wózka z gondolą wrzucasz sam stelaż. Dziecko wypinasz z bazy i wpinasz do stelażu nie dotykając i nie budząc go ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
to czekamy na wiesci. sciskam kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki i wierze, że wszystko będzie dobrze tym bardziej, ze medycyna w tej kwestii jest już bardzo zaawansowana. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Kurcze remont na dole a mi zaraz głowa pęknie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za rady dziewczyny! To zostawię wobec tego na okres zupkowy, dobrze powiedziane, nie będzie szkoda jak się cała upapra
![]() Własnie na początku się nastawialam na rozmiar 62 głównie i trochę 68 (takie też pierwsze ubranka kupiliśmy), ale od pierszego USG cały czas słyszymy, że dziecko jest raczej z tych mniejszych (jesteśmy na 30 centylu), a jeszcze w mojej rodzinie zdarzają się dość często wczesniaki, choć ja mam nadzieję, że nie przyjdzie mi rodzić takiego mikrusika. Już wolę przenosić niech nawet podrośnie trochę. Udało mi się zakupić fajną aukcję z ciuszkami 56 w bdb stanie, a sporo tego było - nie mogę narzekać ![]() Słomka - słodki brzunio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Piąteczka! Ale ja już nic nie piszę
![]() Coffee, zostaw te ciuszki, jak nie użyjesz, to będą najlepszym materiałem na szmatki do sprzątania chaty ![]() Cytat:
![]() Prałam wg metek, jak było 40 to na 40 puszczałam, jak było 60 to dawałam 60 st., szmateksiane zapachy spokojnie wychodziły przy jakimkolwiek praniu. Kolejne prania już wszytko na 40 st. dawałam. Najgorsze plamy są przy podawaniu posiłków innych niż mleko, czyli trochę później... A - zapomniałam o kupkach, te to potrafią ubranka na amen załatwić ![]() Tak ponadto, polecam proszek Dzidziuś, ponoć ma te same parametry co Lovi (nie sprawdzałam osobiście składów), a cena niższa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ok, lecę piec pavlovą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.