Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-01, 10:58   #1021
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ja się cackać nie bede z nim sprawa jasna i konkretna, żadne głupie tłumaczenie, ja się przyszykuje na tą rozmowę
popieram!!! wlasnie to mialam na mysli, z nimi trzeba konretnie i stanowczo
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:00   #1022
Daysy85
Zakorzenienie

jejku ale się wnerwiłam !!!!!!!
Nie no ja się wykończę chyba !!!!
Dzwonie do TŻ bo umowiliśmy się , że jak wstanie to do mnie zadzwoni, miał mieć dziś wolne w pracy więc chciałam dać mu pospać.
On mi mówi , że on juz dawno wstał, wziął połowe pensji a połowę weźmie jutro teraz jedzie na serwis do klienta a potem idzie na drugą zmianę.
Obiecał mi wczoraj że pojdziemy dzis po mojej pracy do takiej tureckiej restauracji, że spędzimy czas ze soba itd.
Specjalnie wczoraj powiedział kolegom z pracy że dzis do Łodzi jedzie żeby mieć jeden dzień wolnego!!!!!
A tu on musi na drugą zmiane iśc do pracy nooooooo załamka!!!!
A co najlepsze on w pracy ma takiego kolesia , że on sie wcale tak nie cacka i wychodzi sobie wczesniej albo bierze wolne bo on "musi spotkac się z dziewczyna"
Jestem załamana i bardzo zdenerwowana nie tak się umawialiśmy i nie tak to miało być!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:03   #1023
kasiaher
Wtajemniczenie

kurde własnie przysłali do mnie smsa że mam zablokowane połączenia wychodzące bo mam 3 rachunki do zapłaty, normalnie zwariuje dzisiaj
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:07   #1024
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

kochanie nie martw się jakoś przebrniesz ten dzień

ja jak zamykałam firmę musiałam zrezygnować z trzech telefonów firmowych i musiałam zapłacić pomarańczowej sieci 5 tyś złotych kary za odstąpienie od umowy

więc jakoś sobie uregulujesz rachunki buziole dziewczynki i Śliczne główki do góry
00euphoria00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:09   #1025
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 00euphoria00 Pokaż wiadomość
kochanie nie martw się jakoś przebrniesz ten dzień

ja jak zamykałam firmę musiałam zrezygnować z trzech telefonów firmowych i musiałam zapłacić pomarańczowej sieci 5 tyś złotych kary za odstąpienie od umowy

więc jakoś sobie uregulujesz rachunki buziole dziewczynki i Śliczne główki do góry
Kurcze miałam zapłacić po pensji czyli po 10-tym a tu kurcze chyba już jakoś zapłacę dzisiaj no i wiem sama telefon mi potrzebny bo ja dużo dzwonię.
Stary 2008-12-01, 11:11   #1026
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
witam moje Gwaidzki!
Jupik Bardzo mi przykro z tego powodu, że lekarka nie sprostała Twoim wymaganiom
Kurczę to jest na pewno denerwujące i wcale się nie dziwie , że graniczy to z placzem i wściekłością...
Niestety lekarze tacu już są , że im to chodzi o kasę, bo po co zrobić komuś coś szybciej w 2 lata jak można np. w 3 i rok sobie żyje za Twoje pieniądze.
Uciekaj czym prędzej od tej szarlatanki!!!!

Kasiaher nie mart się myszko, czasem tak jest że nie da sie za bardzo ze sobą wytrzymać i to z różnych względów... mnie TZ też troche wczoraj wkurzył...
Wziął sobie pralkę na raty w zeszłym roku w banku Cetelem.
Oni z pol roku temu przysłali mu kartę kredytową z limitem 1 tys.
On zignorował tą kartę i połamał ją i wywalił.
Przyszło mu pismo w zeszłym tyg że ma uregulować debet na karcie ponad 300 zł!!!!
On na 100% jej nie używał nawet nie aktywowal!!!!!
Dzwoni do tego banku, a baba na niego z ryjem że Pan ma chyba sklerozę jak Pan tak może nie spłacać tego???? Kiedy mogę oczekiwać spłaty długu!!!!
A TŻ na to że on żadej karty nie ma , nie aktywował jej i nigdy żadnych zakupów nie robił na żadna karte.
A ta baba zaczęła go straszyć itd. a on w końu mówi ... "dobrze to ja zapłacę"
No myślałm , że mnie szlag trafi.
Powiedziałm o wszytskim mojej mamie a ona akurt nie ejdna kartę już miała i mówi mu jak to trzeba załatwić, że pisać pismo itd...
A on na to " A juz dobrze nie chce mi się dochodzic i zapłace"
Nooooo ku...a takiej piany dostałam , że szok!!!!!!
No jak to on zapłaci ???? Za coś czego nie ma i nigdy nie korzystał ????
Ja pitole on się naprawde nie umie zachować jak prawdziwy facet!!!!!
Jezu już mam taki zły humor od wczoraj i jeszcze wieczorem do mnie wyskoczył z tym, i w ogole po co ja o tym mmaie mojej mówilam a ja na to że po to , żeby Ci pomogła!
Nie no dobija mnie to że ona się czasem zachowuje jak jakaś ciota!!!!
No sorki za te slowa ale już nerwowo wytrzymać nie mogę!
Jak zapłaci te pieniądze i nie będzie chciał tego wyjaśnić w tym banku to ja się z nim rozstanę, bo jak moje życie będziue całe tak wyglądało to bardzo dziękuje. Każdy będzie robił go jak będzie chciał a on jeszcze będzie za to przepraszał!!!!
No wiesz- mojemu tacie też taki numer chcieli zrobić, że brał własnie pralkę na raty i mu próbowali wcisnąć kartę kredytową. Ale tak szczęśliwie wyszło,że cos sie spartoliło w sieci i nie wydrukowali mu umowy, ale przyszła kilka dni później pocztą. A ja mając zawodowe zboczenie oczywiście wzięłam ta umowę i przeczytalam, w sumie tylko 2 strony, bo już od początku była strasznie nieuczciwa- odsetki wyszły 50 procent a do tego wciskali kartę kredytową, o której w sklepie facet nic nie wspomniał !!! więc mój ojciec nie podpisał tej umowy, a najlepszy ten koleś ze sklepu- "jak to pan nie chce pralki, ale ja już sporządziłem umowę" na co mój ojciec- "a widzi pan na niej mój podpis?" kloleś potem gadał, że przez mojego ojca karę będzie płacił itp, na co mój ojciec stwierdził, ze sorry, ale on pralkę na raty weźmie, ale bez karty kredytowej. No to facet się na niego obraził żenujące po prostu... ja Ci radzę- idźcie do miejskiego rzecznika praw konsumentów z tą umową, pokażcie ją i opowiedzcie jak było, bo moim zdaniem warto choćby po to, żeby kolejne osoby się nie nacięły, bo takie transakcje łączone są nieuczciwe. Mozliwe, że ten durny cetelem odstąpi choćby od połowy swoich żądań. Więcej nie wymyślę, bo umowy nie widzę, więc nie wiem, co tam jest.W każdym razie rzecznik jak obejrzy umowę to wam doradzi i to jest bezpłatna porada!A tam naprawdę pracują kompetentni ludzie - świetni specjaliści od spraw konsumenckich.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kasiaher

jupik ja już mam nowego ortodontę Górę super zrobiła, w dość krókim czasie.
A dół jest strasznie nieposłuszny, też pewnie kwestia moich zębów i ich korzeni. ale dziś mam wizytę, więc pociągnie co się nakrzywiło i będzie już stabilizować dół. A dziś możę mi zaproponuje ściągnięcie góry. Tylko w weekend na przykłąd mi się jedna jedynka ruszała. Czego się boję bez aparatu
Jak chodziłam do starej orto-partaczki i naciagaczki, to się pocieszałam, że jak do ślubu nie zdąży, to zawsze można retusz fotoszopem zrobić zwłaszcza na plenerach itp. Zawsze to jakieś wyjście.
Mnie to nie pociesza, bo ja nie chcę retuszu a co do ruszających zębów- mi się wszystkie przednie po kolei ruszały jak poprzednia orto mi coś robiła, ale one później się obudowują w kości i są znowu stabilne, więc tym nie musisz się martwić

Cytat:
Kochana moja idź do innego ortodonty!!! Moja przyszła szwagierka jest wzięty protetykiem w poznaniu a ty masz w lokalizacji wpisane Wielkopolska więc jak chcesz to mogę Ci podać namiary na jakiegoś specjalistę 9ona jest strasznie dokładna i skprupulatna więc na bank poda mi kogoś zaufanego)
Euphoria, byłabym Ci strasznie wdzięczna gdybyś mogła spytać szwagierkę i polecić mi kogoś! ja właśnie jestem z Poznania! I niby moja koleżanka chodzi do ortodonty, z którego jest zadowolona, ale jednak co innego porada kolezanki a co innego lekarz polecony przez specjalistę !

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:13   #1027
Daysy85
Zakorzenienie

A mnie to dobija bo ja się z Tż to nie wiedzimy tak, żeby czas jakos ze soba fajnie spędzić i w ogóle.... kurdę dziś miał byc ten dzień kiedy siądziemy sobie w restauracji , pogadamy i będzie fajnie....
A tu kupa!!!!! Deneruje mnie to, że on tak bardzo poczówa się do wielkiego obowiązku wobet tej firmy! Mnie też się cos należy, ja nie mogę w kółko tak dawać z siebie i nic w zamian nie otrzymywać, ja wiem , że miłośc to dawać a nie brać ale ja czuję się sama w tym związku. Poprostu ja tego nie wytrzymuje już!
Kasiaher Będzie dobrze .... może potrzebna jest Wam taka burza i wyładowanie napięcia...???
Jupik tylko mój zancy Pan po swojej szacownej mamusi ma głupie przyzwyczajenie... wyrzuca wszytskie ważne papiery, umowy itd!!!! Kretyn!!!!

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-12-01 o 11:15

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 11:23   #1028
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość

Euphoria, byłabym Ci strasznie wdzięczna gdybyś mogła spytać szwagierkę i polecić mi kogoś! ja właśnie jestem z Poznania! I niby moja koleżanka chodzi do ortodonty, z którego jest zadowolona, ale jednak co innego porada kolezanki a co innego lekarz polecony przez specjalistę !
Będę z nią wieczorkiem rozmawiała o gwiazdce to zapytam i wyślę Ci na PW

Cytat:
A mnie to dobija bo ja się z Tż to nie wiedzimy tak, żeby czas jakos ze soba fajnie spędzić i w ogóle.... kurdę dziś miał byc ten dzień kiedy siądziemy sobie w restauracji , pogadamy i będzie fajnie....
A tu kupa!!!!! Deneruje mnie to, że on tak bardzo poczówa się do wielkiego obowiązku wobet tej firmy! Mnie też się cos należy, ja nie mogę w kółko tak dawać z siebie i nic w zamian nie otrzymywać, ja wiem , że miłośc to dawać a nie brać ale ja czuję się sama w tym związku. Poprostu ja tego nie wytrzymuje już!
Kasiaher Będzie dobrze .... może potrzebna jest Wam taka burza i wyładowanie napięcia...???
Jupik tylko mój zancy Pan po swojej szacownej mamusi ma głupie przyzwyczajenie... wyrzuca wszytskie ważne papiery, umowy itd!!!! Kretyn!!!!

Mam tak samo! tylko u nas zganiam to na fakt, że jesteśmy ze sobą 5,5 roku 5 lat mieszkamy razem, mamy juz dziecko i zwę to monotonią...bo ja się staram a tu nic. wraca do domu w weekend i oglądam jego plecy przez cały dzień bo siedzi i gra. Mieliśmy jechać na imprezę - dwa tygodnie mi obiecywał a tu okazuje się o 20 w sobotę że nie mamy czym bo kolega pojechał do dziwczyny a on nie miał wyjścia awaryjnego.Tak się tym przejął że wrócił do swojego snookrea i dalej grał.

powiedziałam mu w niedzielę, że w takim razie jakaś rekompenata mi się należy i ma zabrać nas na obiad bo mi się nie chce gotować a poza ym będzie inaczej. . zgodził się po czym godzinę przed wyjściem stwierdził, że woli zamówić do domu jedzenie. Wkurzyłam się poszłam do sklepu i sama zrobiłam obiad...

Bo gdzieś po drodze zgubiliśmy ten romanyzm... ehhh...szkoda gadać
Stary 2008-12-01, 11:23   #1029
jupik
Rozeznanie

Oj, to fatalnie:/ ale można zdobyć kopię z banku jakby co. Tylko na przyszłość pamiętajcie- wszystkie umowy i rachunki na większe kwoty warto gromadzić, ja mam w portfelu ze 20 rachunków i tak co parę miesięcy wywalam te, które mi się nie przydadzą (bo np. gwarancja na coś wygasła) a papiery z banków i inne umowy trzymam wszystkie, aneksy itd. Mam już doświadczenia, kiedy to się okazało baaaardzo potrzebne!

Stary 2008-12-01, 11:23   #1030
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Daysy myslę że ja swoje wyładuje dzisiaj na MAX ale to nie jest wyładowanie napięcia tylko ja pewnych rzeczy nie bedę akceptować mam pewne zasady i sie do nich przez całe zycie stosuje więc teraz nie mam żadnych podstaw żeby je ominąć. Tylko dlatego że to jest mój narzeczony czy przyszły mąż.

Kurcze nigdy takich rzeczy się nie wyrzuca !!!! ciekawa jestem czy oni maja jakąś umowę podpisana na niego że chce ta kartę, przeciez nie może się posłużyc karta której nie aktywował, może też żądać wyciągów że niby kiedy i gdzie te pieniądze wypłacał. To jest do wygrania niech się nie poddaje tylko dlatego żeby mieć święty spokój. Ja całkiem niedawno pracowałam w pewnym banku więc wiem jak to przebiega wszystko. Także niech coś z tym zrobi bo następnym razem to nie bedzie 300zł tylko np. 10.000 tyś, i co wtedy też spłaci tylko dlatego żeby mieć święty spokój?
Stary 2008-12-01, 11:27   #1031
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Będę z nią wieczorkiem rozmawiała o gwiazdce to zapytam i wyślę Ci na PW

Bo gdzieś po drodze zgubiliśmy ten romanyzm... ehhh...szkoda gadać
DZIĘKUJĘ
a romantyzm niestety czasami się gubi, ale jak mój TŻ "klapcieje" to ja mu jakąś romantyczna kolację z hmmm.....deserem szykuję działa bezbłędnietż znów się ożywia i romantycznieje na całkiem długo

Stary 2008-12-01, 11:33   #1032
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:36   #1033
agus87
Zakorzenienie

dobry dziewczyny

ja jak zwykle w weekendnie mialam czasu a teraz tez nie mam casu zeby ndrabiac.... mielismy wypadke w sobote, wia mojego tzta wjechal na skrzyzowanie i nie zauwazyl pedzacego auta, wypie....nad w tylne nadkole, jeszcze chwile to by mnie nie bylo, cud fuks no trudno auto potrzaskane, nowe auto teraz biedny tzt ma kolejny wydatek, achh zalamany jest...

bylismy na andrzejkach bylo super
Stary 2008-12-01, 11:38   #1034
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dobry dziewczyny

ja jak zwykle w weekendnie mialam czasu a teraz tez nie mam casu zeby ndrabiac.... mielismy wypadke w sobote, wia mojego tzta wjechal na skrzyzowanie i nie zauwazyl pedzacego auta, wypie....nad w tylne nadkole, jeszcze chwile to by mnie nie bylo, cud fuks no trudno auto potrzaskane, nowe auto teraz biedny tzt ma kolejny wydatek, achh zalamany jest...

jejku dobrze że wam się nic nie stało, a samochód to rzecz nabyta i zawsze jak są pieniadze mozna kupic inny.
Stary 2008-12-01, 11:38   #1035
Daysy85
Zakorzenienie

no i tu jest ten problerm... ze on woli sie poddac zapłacić i miec spokój a ja mu tez to powiedziałam że nastepnym razem 3 tys mu przysla do spłaty...
ehhhh nie mam siły, nerwów i głowy do tego.
Najgorsze jest to że ten mój TŻ wcale mnie nie słucha , ropbi cos po swojemu a potem wychodzi na moje, że ja miałm sluszność wjakieś sprawie...
Ale oczywiście potem się nie przyzna do tego , że jednak powinien mnie posluchać i dalej robi po swojemu...
Stary 2008-12-01, 11:50   #1036
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
no i tu jest ten problerm... ze on woli sie poddac zapłacić i miec spokój a ja mu tez to powiedziałam że nastepnym razem 3 tys mu przysla do spłaty...
ehhhh nie mam siły, nerwów i głowy do tego.
Najgorsze jest to że ten mój TŻ wcale mnie nie słucha , ropbi cos po swojemu a potem wychodzi na moje, że ja miałm sluszność wjakieś sprawie...
Ale oczywiście potem się nie przyzna do tego , że jednak powinien mnie posluchać i dalej robi po swojemu...
musisz jakoś go przekonać, nie może tego popuscic, ja bym sie kłóciła i to bardzo
Stary 2008-12-01, 11:53   #1037
Daysy85
Zakorzenienie

Kasiaher ja juz mam dośc ciagłej walki z wiatrakami...
Stary 2008-12-01, 12:04   #1038
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiaher ja juz mam dośc ciagłej walki z wiatrakami...
no jeszcze jak ty bedziesz sie poddawać to już wogóle....
Ty masz być twarda w tym związku, ty powinnaś mieć oczy szeroko otwartę skoro on wszystko widzi przez mgłę
Stary 2008-12-01, 12:09   #1039
Daysy85
Zakorzenienie

no i tu jest ten bol moja mama tak nauczyła ojca że wszytsko ona robiła, za niego myślała itd.
Do dziś jak kran kapie to ona naprawia bo ojciec miesiąc czasu nie widzi konieczności zrobienia czegoś... i wiele innych spraw .
I ja nie chce tak samo żyć jak oni, że ja wszytsko będę robiła, myślała, dzieci sama sobie zrobie i wychowam ???
Nie no jakaś porażka już mnie tak dobija ta cała sytuacja że nie wiem!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 12:22   #1040
kasiaher
Wtajemniczenie

mi nie chodziło o to żebys wszystko brała w swoje ręcę. pogadaj z nim i powiedz że natępnym razem też mu coś w mówia a wtedy może go nie stac na spłatę jakiegoś długu którego nie zrobił. Jeśli juz raz sie tak da zrobić w bambuko to założe się że bank jeszcze nie raz się odezwie lub napisze pismo że ma zapłacic tyle czy tyle.
Stary 2008-12-01, 12:25   #1041
baja_86
Zakorzenienie

Witam widzę, że weekend u niektórych był dość nerwowy, oj szkoda.
Mam nadzieję, że sie szybko dogadacie z Tż

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dobry dziewczyny

dobrze, że nic wam nie jest, masakra
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 12:28   #1042
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
no i tu jest ten bol moja mama tak nauczyła ojca że wszytsko ona robiła, za niego myślała itd.
Do dziś jak kran kapie to ona naprawia bo ojciec miesiąc czasu nie widzi konieczności zrobienia czegoś... i wiele innych spraw .
I ja nie chce tak samo żyć jak oni, że ja wszytsko będę robiła, myślała, dzieci sama sobie zrobie i wychowam ???
Nie no jakaś porażka już mnie tak dobija ta cała sytuacja że nie wiem!!!!
Mój TŻ też pochodzi z takiej rodziny, co matka jest ojcem w jednym, a ojciec to ciapa na maksa, jak ma zadzwonić do banku coś załatwić to się boi i trzeba za niego to zrobić. Mój TŻ też taki był, ale wyjazd do Anglii wiele zmienił, bo zaczęłam od niego wymagać, powiedziałam że ja pracy za niego nie znajdę i musiał sobie poradzić sam. Od tamtej pory sam przejmuje inicjatywę, doszło do tego, że nie muszę się o nic martwić i stałam się leniwa bo wiem, że jak coś to on to załatwi. Bardzo cieszy mnie ta jego przemiana, jakby się nie zmienił na pewno bym nie wychodziła za niego, bo ja potrzebuje mieć faceta a nie ciapkę. Czasem mu jeszcze zostaje jakieś ciapowate myślenie, ale jak go naprowadzam na właściwy tor i bez "buntacji" wszystko wraca do normy.
Stary 2008-12-01, 12:28   #1043
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witam widzę, że weekend u niektórych był dość nerwowy, oj szkoda.
No zauważyłam że nie tylko ja moze taki jakis dzień był. Bo ja to sie posprzeczałam z mama jeszcze w sobotę.
Stary 2008-12-01, 12:31   #1044
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

a ja zaraz będę walczyć z konsultantem M banku bo od kilku godzin nie można się u nich zalogować

ta sytuacja pojawia się już któryś raz...a ja nie wiem czy mi przelewy pospływały i jakie paczki mam wysyłać FUCK!
Stary 2008-12-01, 12:35   #1045
Daysy85
Zakorzenienie

Aguś biedactwo dobrze że nic Wam się nie stało ... Samochód tak jak dziewczyny pisały rzecz nabyta a życie jedno... ale wiem że pewnie martwi Was dodatkowy wydatek ....
Stary 2008-12-01, 13:06   #1046
agnusek22
Wtajemniczenie

Jejku dziewczyny, wszystkie takie smutne albo złe...

Kasiaher, Daysy, Jupik, Euphoria, Aguś dla was! Żebyście były silne i się nie poddawały

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:07   #1047
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
no to ładnie.potrzebna jej natychmiastowa pomoc.jak dojdzie do siebie to podziękuje synowi za pomoc
oj, nie sadze...
No i leczenie w zakladach zamknietych tez nie czasem pomaga... wiem z autopsji...

Matka TZ tez ma problem z alkoholem. Przez sad zostala skierowana na leczenie w zakladzie zamknietym, wczesniej nawet odsiedziala w wiezieniu jakis czas, bo po pijaku wzywala karetke i policje a pozniej uciekala... Myslicie, ze to jej pomoglo? Nic nie pomoglo, dalej pije, dalej nie daje zyc TZ, ktorego praktycznie non stop z domu wygania, a ten mimo, ze jego tak traktuje kupil teraz wegla, drzewa narabal, lodowke i pralke oraz odkurzacz kupil, bo wszystko ze starosci sie porozsypywalo. Myslicie, ze podziekowala? Nie, tylko non stop na niego psioczy i non stop wyzywa go od najgorszych i ciagle na niego zwala wine za to co ja spotkalo. Raz nwet stanelam w jego obroni, bo juz sama nie moglam tego sluchac...

Alkoholik nigdy nie zrozumie, ze jest z nim zle, dopoki sam nie siegnie jak najglebszego dna. I to on sam musi sie od niego odbic, bo proby pomocy zakoncza sie fiaskiem.

A co do leczenia w zakladach zamknietych, to matka TZ sama mowila, ze mimo, ze byla zamknieta to i tak dzien w dzien pila, bo np. ogrodnika prosila by ten kupil jej alko. Co ciekawe wszyscy tam tak robili...

Caly plus tego, ze pije mniej, bo pracuje i boi sie by jej z roboty nie wywalili... Ale jak ma tylko wolniejszy dzien to sobie pozwala na wiecej...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:08   #1048
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny, wszystkie takie smutne albo złe...

Kasiaher, Daysy, Jupik, Euphoria, Aguś dla was! Żebyście były silne i się nie poddawały
dzięki

A co wy wszystkie tak cichutko, ja dzisiaj mogę troszke posiedzieć tzn.do 15:30 w pracy na necie, a tu taka cisza
Stary 2008-12-01, 13:10   #1049
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
oj, nie sadze...
No i leczenie w zakladach zamknietych tez nie czasem pomaga... wiem z autopsji...

Matka TZ tez ma problem z alkoholem. Przez sad zostala skierowana na leczenie w zakladzie zamknietym, wczesniej nawet odsiedziala w wiezieniu jakis czas, bo po pijaku wzywala karetke i policje a pozniej uciekala... Myslicie, ze to jej pomoglo? Nic nie pomoglo, dalej pije, dalej nie daje zyc TZ, ktorego praktycznie non stop z domu wygania, a ten mimo, ze jego tak traktuje kupil teraz wegla, drzewa narabal, lodowke i pralke oraz odkurzacz kupil, bo wszystko ze starosci sie porozsypywalo. Myslicie, ze podziekowala? Nie, tylko non stop na niego psioczy i non stop wyzywa go od najgorszych i ciagle na niego zwala wine za to co ja spotkalo. Raz nwet stanelam w jego obroni, bo juz sama nie moglam tego sluchac...

Alkoholik nigdy nie zrozumie, ze jest z nim zle, dopoki sam nie siegnie jak najglebszego dna. I to on sam musi sie od niego odbic, bo proby pomocy zakoncza sie fiaskiem.

A co do leczenia w zakladach zamknietych, to matka TZ sama mowila, ze mimo, ze byla zamknieta to i tak dzien w dzien pila, bo np. ogrodnika prosila by ten kupil jej alko. Co ciekawe wszyscy tam tak robili...

Caly plus tego, ze pije mniej, bo pracuje i boi sie by jej z roboty nie wywalili... Ale jak ma tylko wolniejszy dzien to sobie pozwala na wiecej...
szczerze to nie zaciekawa sytuacja,
dobrze że ma CIEBIE
Stary 2008-12-01, 13:15   #1050
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
szczerze to nie zaciekawa sytuacja,
dobrze że ma CIEBIE
Prawie co dzien dziekuje, ze mna mnie Bo na mlodszego brata to nie ma co liczyc. Chlop dorosly, ma swoja rodzine co prawda, ale mieszka w tej samej wiosce, ale zeby zajzec do matki, zobaczyc co sie dzieje, moze pomoc bratu w rabaniu drzewa, by matka miala cieplo zima, to nie. Jak zauwazylam, to w rodzinie TZ jest tak, ze kazdy pilnuje swoich 4 liter. Tylko TZ jest taki, ze ma miekkie serce i jak komus sie cos dzieje, to pierwszy przyjezdza pomoc. Tylko jak po nas trzeba bylo przyjechac do warszawy, bo pociagiem wracalismy z kielc, bo wypadek autem mielismy, to nikogo nie bylo chetnego by pomoc.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości