Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-20, 18:38   #1021
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

matko 40 to nie jest puszysty rozmiar ja mam 38...

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 18:58   #1022
Paaula86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
u mnie na weselach większość dziewczyn miała bezy albo księżniczkowate puchowe tiulowe suknie i jak się ktoś nie zna na sukniach to np dwa ostatnie wesela może uznać ze panny młode były w tych samych sukniach!!! jedna kuzynka ostatnio sie wyłamała i założyłą koronkową sukienkę z golfikiem z pronovias i rodzinę powaliła na kolana... więc może by tak falbanki dla odmiany oooojej już bym chciała pomierzyć suknie żeby powykluczac niepasujące mi fasony.. rybka na bank mi nie pasuje to już wiem ale reszta
no właśnie, dlatego też ich nie wykluczam

co do dziecka, nie planujemy w przeciągu jakichś 5 lat.. , jeśli tabletki nie zawiodą
Stary 2009-04-20, 19:02   #1023
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Chilanes na gmaila wklejałam zdjęcia dziewczyny ze ślubu z ostatniego weekendu co miała rozmiar 40.
ona miala rozmiar 40? nie wiem czy to kwestia zdjecia czy sukni, ale wyglada jakby miala jakies 44...
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 19:49   #1024
lusmarija
Wtajemniczenie

właśnie wróciłam od weta z piesiem, spadła mu troszkę gorączka, ma teraz 39,5, dostał kroplówke, leki i zobaczymy co dalej..

a ze mną też niewiele lepiej...

zaraz popadne w jakieś mega kompleksy, kurczę ja chudzielcem to nie jestem i nigdy nie byłam i nie będę, ale normalnie przez Was naprawdę zaczynam się bać, ze w każdej sukience będe jak balon wyglądała

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 20:01   #1025
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
zaraz popadne w jakieś mega kompleksy, kurczę ja chudzielcem to nie jestem i nigdy nie byłam i nie będę, ale normalnie przez Was naprawdę zaczynam się bać, ze w każdej sukience będe jak balon wyglądała
wcale nie bedziesz wygladala jak balon
grunt to dobrze dobrac suknie o np. ta panna mloda http://www.slubnytarg.pl/ks24734-spr...z__44_46_.html ma suknie w rozmiarze 44-46 i uwazam, ze wyglada fajnie i w zadnym wypadku nie jak balon wiec juz tym bardziej w rozmiarze 40-42 mozna wygladac pieknie
Stary 2009-04-20, 20:19   #1026
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
grunt to dobrze dobrac suknie o np. ta panna mloda http://www.slubnytarg.pl/ks24734-spr...z__44_46_.html ma suknie w rozmiarze 44-46 i uwazam, ze wyglada fajnie i w zadnym wypadku nie jak balon wiec juz tym bardziej w rozmiarze 40-42 mozna wygladac pieknie
nie no ja się akurat tutaj smieje, bo mam nadzieję, że trafię na tą swoja, w której będe jak człowiek wyglądac... no ale jakby co i zacznę już mierzyć i uda mi się zrobić jakieś fotki to wrzuce i licze na cenne rady, a już wiem że kto jak kto ale Wy będziecie obiektywne i szczere, bo o to przecież chodzi

kurczę przymierzyła bym sobie już jakąś sukienkę, ale jednak nie nie to zdecydowanie za wczęśniej,nie chce się przerazić, musze jednak trochę stracić tego mojego kochanego ciałka a poza tym u mnie w salonie to Pani by sie pewnie popatrzyła, że naprawdę w jakiejś desperacji jestem, że 1,5 roku przed ślubem suknie chce mierzyc

Stary 2009-04-20, 20:42   #1027
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:

kurczę przymierzyła bym sobie już jakąś sukienkę, ale jednak nie nie to zdecydowanie za wczęśniej,nie chce się przerazić, musze jednak trochę stracić tego mojego kochanego ciałka
ha, skąd ja to znam właśnie w ramach tracenia ukochanego ciałka otworzyłam sobie piwo ale muszę robić prezentację na seminarium na tą środę i tak straaaasznie mi się nie chciało, że może po piwie będzie łatwiej
mój TŻ też jak zobaczył te dwie suknie wklejone przez Tancerkę to powiedział, że ta na modelce ładna a ta z salonu nie
a tak w ogóle - zabieracie swoich narzeczonych na mierzenie sukni, czy chcecie żeby to była dla nich niespodzianka i zobaczyli Was dopiero na ślubie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-20, 20:44   #1028
tancerka212
Zakorzenienie

Lusmarijka chciałabym cie delikatnie upomnieć ze do ślubu zostało nam nie półtora roku tylko rok i 4 miesiące a to różnica

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
matko 40 to nie jest puszysty rozmiar ja mam 38...
a kto powiedzial że 40 to puszysty??? napisałam że mam tylko zdjęcie bukietu na dziewczynie rozmiaru 40 i innego nie posiadam ale nie pisałam że jest to dziewcyna puszysta o losie Kasia w życiu bym tak nie pomyślała nawet za kogo ty mnie masz

Cytat:
ona miala rozmiar 40? nie wiem czy to kwestia zdjecia czy sukni, ale wyglada jakby miala jakies 44...
to kwestia sukni- pisałam wam jakie przeboje były- na drugi dzień jak założyła normalną suknię elegancką i "mniejszą" to o połowę szczuplejsza była!!! nie mam fotki niestety żeby wam pokazać dla porównania.. nie no kicha z tą sukienką była jak nie wiem...

Cytat:
ooo rzeczywiście super ta panna młoda wygląda!!!

Chilanes myślę że takie długie łodyżki tego typu jak wklejałaś ten bukiecik z candateskami będzie ślicznie wyglądał. nie bierz tylko bukietu w kształcie jakiejś wielkiej kuli kwiatowej a tak to każdy bukiecik będzie ślicznie wyglądał bo panna młoda w dniu swojego ślubu to najpiękniejsza istota na świecie

właśnie gadałam z tżtem na gg i już konczymy rozmowę a on mi mówi że jak znajdę jakąś sukienkę łądną albo zaproszenie albo w ogóle cokolwiek ślubnego to żebym mu koniecznie wysłała pooglądać- no ja sie zaczynam go bać niedługo będzie chciał na wizaż dołączyć i z nami gadać jak go zaczną kręcić rzeczy ślubne
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 20:52   #1029
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a to my tez juz mamy korkociag na przyszle wyposazenie mieszkanka malo tego - mamy caly zestaw do wina - korkociag, zatyczka do butelki i termometr w ladnej drewnianej skrzyneczce... dostalismy za punkty na BP juz nie raz nam sie przydal
my też mamy taki zestawikW ogóle jak tak myslę to mamy juz większość rzeczy, jeszcze tylko mikser i jest wszystko. Ale póki co mi sie do pieczenia ciast nie spieszy, więc mikser może poczekać

Cytat:
hm jaka cisza nastala...

to ja wam wkleje dekoracje samochodu jaka bede miala tzn baaardzo prawdopodobne, ze taka bede miala, bo mi sie tylko taka od dluzszego czasu podoba
wiadomo, ze identycznej pewno nie kupie, ale chce cos w ten desen
taka nawet spoko ta dekoracja, ale mnie nie powaliła

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
a my nie wiemy czym pojedziemy ;/
a to jest akurat najmniejszy problem. Właściwie to nawet nie jest problem, bo można byle czym. MOja znajoma jechała swoją hondką jazz i sama prowadziła

Cytat:
ja tez jeszcze nie wiem czym pojade, ale wiem jaka dekoracja bedzie

TZ mowi, ze kolega (prawdopodobnie przyszly swiadek) ma jeszcze w wypozyczalni Volvo oprocz Mercedesa. ale to Volvo jest granatowe, a Mercedes srebrny i TZ twierdzi, ze ten Mercedes chyba by bardziej pasowal. no ale to sie okaze za rok co bedzie
ale widze, ze TZ sie sklania ku odpuszczeniu sobie cadillaca... szczegolnie po moich ostatnich rozmyslaniach, ze takie stare auto ma duze prawdopodobienstwa rozkraczenia sie gdzies na drodze
lepsze ciemne auto. My mamy srebrnego accorda do dyzpozycji i ja go własnie nie chce bo jest srebrny. Ja jestem za Volvo, zwłaszcza, że Volvo mi się bardziej podoba niż merc.
nam oprócz Landka doszedł do wyboru Lexus

Cytat:
Napisane przez Paaula86 Pokaż wiadomość
właśnie przeglądam sobie suknie i znalazłam taką z falbankami po skosie z Demetrios wklejam zdjęcie :
ładna

Cytat:
teraz dostałam od koleżanki opracowane pytania na obronę i się załamałam-76stron a to 2/3 więc około 30 jeszcze będzie
ale przecież to tylko powtórka. Zobaczysz, że 2/3 będziesz umiała.

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja w wielkopolsce mieszkam wiesz nam by takie meiszanko naprawde wystarczyło na poczatek, jak patrzyłam na to ogłoszenie to faktcyznie te 2 pokoiki są małe, ale i tak kiedyś chcemy się budować, więc nawet z 10 lat byśmy nie mieszkali.. no ale niestety zdolności kredytowej brak, ale mam nadzieję że jeszcze nie raz napotkam na takie ofertu
no wiem, że okolice PoznaniaLepiej w takim metrażu dwa pokoiki

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawiam, czy puszystej będzie pasować wiązanka w takim stylu, jak na dole ,bo podobno powinnam mieć taką zwisającą, a mi się takowe niepodobają ;/
no jak bukiet ma pogrubiać to ja chyba zostanę solarianką i będe się żywic promieniami słonecznymiKup taki jaki Ci sie podoba a nie słuchaj jakiegos pitolenia o puszystości w przypadku bukietu, fryzury i makijażu

Cytat:
a jakbym zaszla i mialabym miec wesele w 6-8 miesiacu to zrobilabym wszystko zeby to wesele przeniesc na pozniejszy termin. zawsze rezerwacje mozna 'odsprzedac' i odzyskac zaliczki. a na wlasnym weselu wolalabym sie bawic niz dzwigac brzuch i wystrzegac alkoholu
a ja bym chyba wtedy nie zrobiła wesela. Albo coś na szybko byśmy zorganizowali albo nic, żadnego przekładania. Ale tabsy sa i działają

Cytat:
widziałam kiedyś tą pm jak oglądałam i uważam, że wygląda super

Zrobiłam sobie dzis wagaryKupiłam hantle w i okulary przeciwsłoneczne, od jutra ćwiczę Muszę jakoś sensownie odchudzać tyłek, bo mi nie wychodzi ostatnio.
Tż dostał znowu ofertę pracy...tyle, że do wawy, wysokie odpowiedzialne stanowisko i zarabiałby dwa razy więcej niż w tej chwili...i znów mamy dylemat. Ale chyba im odmówi. Szkoda, że do mnie tak drzwiami i oknami nie walą

Poczytam troche i ide spać.Papa
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 21:02   #1030
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Tż dostał znowu ofertę pracy...tyle, że do wawy, wysokie odpowiedzialne stanowisko i zarabiałby dwa razy więcej niż w tej chwili...i znów mamy dylemat. Ale chyba im odmówi. Szkoda, że do mnie tak drzwiami i oknami nie walą
ja bym się na jego miejscu nie zastanawiała tym bardziej, że będziecie brali kredyt na mieszkanie i to spory ja mam dalej do wa-wy niż Ty i bym sama TZ-a zachęcała, gdyby miał taką ofertę dobrą

Stary 2009-04-20, 21:29   #1031
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym się na jego miejscu nie zastanawiała tym bardziej, że będziecie brali kredyt na mieszkanie i to spory ja mam dalej do wa-wy niż Ty i bym sama TZ-a zachęcała, gdyby miał taką ofertę dobrą
ja w waszej sytuacji chyba też bym brała tą robotę.. wiadomo że fajnie jest mieć swojego tżta obok ale da się żyć z widzeniami weekendowymi- juz 4 rok tak żyję i mam się świetnie, a teraz póki nie macie dzieci i jako takich zobowiązań to ja bym karierę robiła i się nie zastanawiala- ten twój tż to musi być już gruba ryba jak go tak wszyscy chcą

ja już wykąpana i chyba lece spac....
Stary 2009-04-20, 21:31   #1032
kaska87
Zakorzenienie

ja też idę spać-rano do pracy

dobranoc

Stary 2009-04-20, 21:39   #1033
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
dobranoc
dobranoc
Stary 2009-04-20, 22:44   #1034
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
dobranoc
dobranoc

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 22:53   #1035
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
a tak w ogóle - zabieracie swoich narzeczonych na mierzenie sukni, czy chcecie żeby to była dla nich niespodzianka i zobaczyli Was dopiero na ślubie?
zabieram on jest jedyna osoba ktora szczerze i obiektywnie powie mi co mysli z reszta nie puscilabym go samego kupic garnitur (a juz na pewno nie z jego mama ), wiec dla sprawiedliwosci on pojdzie ze mna kupowac suknie

Samcia ja bym na miejscu Twojego TZa powaznie rozwazyla ta oferte no bo w koncu mlody jest i to teraz powinien sie piac jak najwyzej. a ty zaraz konczysz studia i mozesz tam do niego dolaczyc (w koncu w Wawce jest wiecej pracy dla socjologow niz u nas)
zawsze by was to przyblizylo do wlasnego mieszkanka
choc jest tez kwestia rozwazenia za jaka to wszystko cene... bo takie posadki owszem dobrze platne, ale zycia poza praca czesto sie juz niestety nie ma...
np. moj TZ ceni sobie czas wolny i praca owszem, ale nie tak zeby nie miec chwili dla siebie. nie wolno dac sie zwariowac... wiec ja bym najpierw sprawdzila na jakiej to wszystko zasadzie np. moja sis w Wawce zarabia super, przy czym ma mozliwosc codziennego imprezowania - tzn. nie zaharowuje sie tam specjalnie taka praca bylaby idealna
Stary 2009-04-21, 05:40   #1036
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:

Tż dostał znowu ofertę pracy...tyle, że do wawy, wysokie odpowiedzialne stanowisko i zarabiałby dwa razy więcej niż w tej chwili...i znów mamy dylemat. Ale chyba im odmówi.
A jak daleko masz do Wa-wy?
Dziewczyny dobrze prawią, że należy się zastanowić chociaż ja bym się nie zdecydowała na rozłąkę, bo żyłam przez rok w związku weekendowym i pamiętam, że było źle. A teraz z moim PM mieszkamy razem od 1,5 roku, więc sama bym tutaj zwariowała. Ale normalnym ludziom, którzy nie są chorobliwie uzależnieni od faceta coś takiego powinno się udać

Cytat:
zabieram on jest jedyna osoba ktora szczerze i obiektywnie powie mi co mysli z reszta nie puscilabym go samego kupic garnitur (a juz na pewno nie z jego mama ), wiec dla sprawiedliwosci on pojdzie ze mna kupowac suknie
Mój miał nadzieję, że go ominie, ale jak powiedziałam, że chcę żeby był to obiecał, że pójdzie. Tylko potem koleżance udało się mnie przekonać, że fajnie jak będzie w dniu ślubu zaskoczony (nie to, żebyśmy wierzyły w przesądy ) Zabiorę przyjaciela, który uwielbia zakupy, on będzie jeszcze bardziej obiektywny a mój ukochany nie będzie się musiał męczyć
a garnitur oczywiście pójdziemy kupić razem

Edytowane przez wilczyca
Czas edycji: 2009-04-21 o 05:43
wilczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 06:35   #1037
kaska87
Zakorzenienie

cześć ja idę do pracy

mój TZ powiedział, że nie mogę z nim iśc po garniaka na ślubbo "ja z tobą po suknię nie idę"

Stary 2009-04-21, 06:59   #1038
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A jak daleko masz do Wa-wy?
Dziewczyny dobrze prawią, że należy się zastanowić chociaż ja bym się nie zdecydowała na rozłąkę, bo żyłam przez rok w związku weekendowym i pamiętam, że było źle. A teraz z moim PM mieszkamy razem od 1,5 roku, więc sama bym tutaj zwariowała. Ale normalnym ludziom, którzy nie są chorobliwie uzależnieni od faceta coś takiego powinno się udać
no jasne, ze moze sie udac moja siostra rok po slubie zdecydowala sie na przyjazd do pracy do Wawki. a jej TZ zostal we Francji wiec to dopiero odleglosc przez ro widywali sie tam co jakis czas jak dostawali urlopy i przezyli. a teraz tam razem mieszkaja
a z Krk do Wawy jest 3 godzinki w intercity czy tam ekspresie

Cytat:
Zabiorę przyjaciela, który uwielbia zakupy, on będzie jeszcze bardziej obiektywny a mój ukochany nie będzie się musiał męczyć
a garnitur oczywiście pójdziemy kupić razem
to moj TZ na pewno nie bedzie sie meczyc lubi chodzic na zakupy, a jeszcze jak bedziemy kupowac taka rzecz i bedzie mnie mogl zobaczyc w tylu pieknych odslonach to na pewno smutny nie bedzie z tego powodu

jem sniadanie i zaraz na uczelnie... czeka mnie 5,5h siedzenia przy kompie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-21 o 07:14
Stary 2009-04-21, 07:06   #1039
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
ha, skąd ja to znam właśnie w ramach tracenia ukochanego ciałka otworzyłam sobie piwo ale muszę robić prezentację na seminarium na tą środę i tak straaaasznie mi się nie chciało, że może po piwie będzie łatwiej
mój TŻ też jak zobaczył te dwie suknie wklejone przez Tancerkę to powiedział, że ta na modelce ładna a ta z salonu nie
a ja chyba nie chce żeby TZ przy tym był, pójdę z przyjaciółką i może brata zabiorę

Cytat:
Lusmarijka chciałabym cie delikatnie upomnieć ze do ślubu zostało nam nie półtora roku tylko rok i 4 miesiące a to różnica

właśnie gadałam z tżtem na gg i już konczymy rozmowę a on mi mówi że jak znajdę jakąś sukienkę łądną albo zaproszenie albo w ogóle cokolwiek ślubnego to żebym mu koniecznie wysłała pooglądać- no ja sie zaczynam go bać niedługo będzie chciał na wizaż dołączyć i z nami gadać jak go zaczną kręcić rzeczy ślubne
obiecuję, ze od dzis jak będę pisała o ślubie to najpierw zerknę na Twój suwaczek, żeby juz nigdy w życiu nie popełnić takiej gafy wybacz

a Twój TZ może być pierwszym, który założy wątek dla panów młodych 2010... bo wszystko zmierza w tymże kierunku gorzej jak nas przebiją z fajniejszą nazwą wątku

Cytat:
ale ten Twój TZ rozchwytywany, dobrze go wychowałaś
wiesz taka propozycja może dawać naprawdę spore możliwości, no i jak wiadomo kolejne doświadczenie zdobędzie.... a Warszawa w sumie nie jest taka zła, można się odnaleźć jak wszędzie tylko, żeby nie było tak jak któras z nas juz wspomniała, żeby miał jeszcze czas na cokolwiek poza pracą, chyba że Twój TZ to mega pracoholik i lubi tak, no ale nie sądze... ja sobie nie wyobrażam, żebym wracała do domu i od razu spać bo nie dość ze okropnie zmęczona to jeszcze rano znowu do pracy, to nie dla mnie chociażbym zarabiała nie wiem jakie pieniądze, ale ludzie niektórzy tak lubią nie wspominając już o tych co nie mają wyjścia i po prostu tak musza...

a tak w ogóle czesć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 07:13   #1040
kaska87
Zakorzenienie

mój TZ był ze mną mierzyć suknie, mimo, że się zarzekałam, że go nie wezmę ale ostateczny wybór podejmę z mamą

Stary 2009-04-21, 07:16   #1041
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć ja idę do pracy

mój TZ powiedział, że nie mogę z nim iśc po garniaka na ślubbo "ja z tobą po suknię nie idę"
No to identyczne podejście jak mojego TŻta Te Piotrki to już chyba tak mają

Cytat:

a Twój TZ może być pierwszym, który założy wątek dla panów młodych 2010... bo wszystko zmierza w tymże kierunku gorzej jak nas przebiją z fajniejszą nazwą wątku
No wiesz lusmarija wcale by się ten TŻ tanceki nie musiał tak strasznie wysilic żeby nas przebic z nazwą wątku w tym momencie bo nią absolutnie nie powalamy Jakby tylko napisał tytuł Panowie Młodzi 2010 to by już było powszechne poruszenie na całym wizażu Tego jeszcze nie było hihi
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 07:18   #1042
kaska87
Zakorzenienie

dostałam wczoraj wypłatę powinna być 25, ale co tam

Stary 2009-04-21, 07:19   #1043
lain
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, żeby nie było tak jak któras z nas juz wspomniała, żeby miał jeszcze czas na cokolwiek poza pracą, chyba że Twój TZ to mega pracoholik i lubi tak, no ale nie sądze... ja sobie nie wyobrażam, żebym wracała do domu i od razu spać bo nie dość ze okropnie zmęczona to jeszcze rano znowu do pracy, to nie dla mnie chociażbym zarabiała nie wiem jakie pieniądze, ale ludzie niektórzy tak lubią nie wspominając już o tych co nie mają wyjścia i po prostu tak musza...
juz nawet pal licho czy TZ Samci tak lubi... ale jak tu zakladac rodzine z czlowiekiem, ktory wychodzi nad ranem a wraca ciemna noca? to musi byc straszne...
no, ale nie jest powiedziane, ze ta praca taka musi byc. a noz to jakas rzeczywiscie fajna oferta - ja bym to sprawdzila
z reszta mase ludzi zyje tak, ze w tygodniu pracuja w Wawie, a na weekend pryjezdzaja do Krk... wystarczy isc na dworzec i zobaczyc jak wygladaja pociagi z Warszawy w piatkowy wieczor i wieczorem w niedziele lub poniedzialek rano - dzike tlumy, takie ze jak sie wczesniej nie kupilo miejscowki to nie ma co marzyc o miejscu siedzacym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 07:22   #1044
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
No to Kasia chyba nie masz powodów do narzekań :P

Cytat:
juz nawet pal licho czy TZ Samci tak lubi... ale jak tu zakladac rodzine z czlowiekiem, ktory wychodzi nad ranem a wraca ciemna noca? to musi byc straszne...
no, ale nie jest powiedziane, ze ta praca taka musi byc. a noz to jakas rzeczywiscie fajna oferta - ja bym to sprawdzila
z reszta mase ludzi zyje tak, ze w tygodniu pracuja w Wawie, a na weekend pryjezdzaja do Krk... wystarczy isc na dworzec i zobaczyc jak wygladaja pociagi z Warszawy w piatkowy wieczor i wieczorem w niedziele lub poniedzialek rano - dzike tlumy, takie ze jak sie wczesniej nie kupilo miejscowki to nie ma co marzyc o miejscu siedzacym
No właśnie z tym się z Lain zgadzam.. Miec za mężapracoholika to chyba nic przyjemnego jest... Co z tego że by tyle pieniążków było jakby nie było czasu żeby je razem wydawac.. No chyba że jedyny cel to mieszkanie...
Stary 2009-04-21, 07:23   #1045
kaska87
Zakorzenienie

mój TZ idzie od maja do drugiej pracy.....w sensie, że będzie miał 2....

Stary 2009-04-21, 07:25   #1046
gosica502
Wtajemniczenie

To się zabrał chłopak poważnie za zarabianie pieniążków widzę Już za mniej niż rok wesele to w końcu trzeba było
Stary 2009-04-21, 07:27   #1047
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
To się zabrał chłopak poważnie za zarabianie pieniążków widzę Już za mniej niż rok wesele to w końcu trzeba było
no, ale to póki co taka praca na czas studiów od lipca mamy zamiar szukac czegoś na pełny etat chociaż jak na taką pracę nieźle zarobi

ostatnio rozmawialiśmy właśnie o ślubie i doszliśmy do wniosku, że jak się uda to sami sobie zapłacimy a jak się nie uda to rodzice

Stary 2009-04-21, 07:28   #1048
lain
Zakorzenienie

no to ja lece a wy piszcie, piszcie - zebym miala co czytac jak wroce
Stary 2009-04-21, 07:29   #1049
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja lece a wy piszcie, piszcie - zebym miala co czytac jak wroce
ja też zaraz idę do pracy, ale szybko wrócę to będę pisać

Stary 2009-04-21, 07:35   #1050
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
to też jest jakieś rozwiązanie, moze nie na całe życie, ale na jakiś okres czasu, czemu nie??
a wrcajac jeszcze do tematu pracy to moja siostra kiedyś tak miała, że wychodziła z domu o 8 (prace zaczynała od 11) ale zanim dojechała do Wawy to sie schodziło niestety a kończyłą o 19 i w domu była po 22-giej, była sama więc to tak trochę inaczej niz mając rodzine, ale tak 6 dni w tygodniu pracowała bo w soboty też, krócej bo do 15 ale jednak musiała jeżdzić... wyglądała wtedy okropnie, ciągle zetsresowana, zmęczona, blada, zdenerwowana... ja powiedziałam wtedy że sobie takiego życia nie wyobrażam... dobrze, że chociaż lubiła to co robi, bo pracowała w salonach z meblami kuchennymi, projektowała i takie tam

a teraz moja przyjaciółka jest w takiej sytuacji, że jej facet wozi wycieczki zagraniczne i np przez dwa tygodnie go nie ma, potem wraca na dwa dni i znowu to samo, ale podobno do wszystkiego można się przyzwyczaić, ale jakbym tak sama została z dzieckiem a męża by nie było całe dnie, to ja naprawdę nie wiem czy bym dała radę

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No wiesz lusmarija wcale by się ten TŻ tanceki nie musiał tak strasznie wysilic żeby nas przebic z nazwą wątku w tym momencie bo nią absolutnie nie powalamy Jakby tylko napisał tytuł Panowie Młodzi 2010 to by już było powszechne poruszenie na całym wizażu Tego jeszcze nie było hihi
oj bo mi ciągle po głowie te sexi dzikie kotki chodzą

Cytat:
wcześniej wydasz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości